23 Σεπτεμβρίου 2020

Η Μ.Κ.Ο ΜΕΤΑδραση ενημερώνει για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με «την εγκατάσταση 100 προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα», η ΜΕΤΑδραση θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:

Το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2020, μεταφέρθηκαν από την ομάδα Συνοδειών της ΜΕΤΑδρασης 39 ασυνόδευτα παιδιά σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα που μισθώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Οι διαδικασίες για τη μεταφορά των παιδιών κινήθηκαν ταχύτατα προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελλείψει ενημέρωσης από τις αρμόδιες αρχές, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ανήλικους που έχουν χάσει ή έχουν χωριστεί από τους γονείς τους και διέμεναν σε καταυλισμούς στα νησιά για πολλούς μήνες υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. 

Στο πλαίσιο της τήρησης όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταφέρθηκαν με δύο πούλμαν. Όλα τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID 19 από τον ΕΟΔΥ και είναι όλα αρνητικά.

Η διαμονή τους στο ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα είναι προσωρινή, αφού όλοι οι ανήλικοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Πώς είναι δυνατόν να απαιτούμε αλληλεγγύη και κατανομή ευθυνών από τις άλλες χώρες, τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι δεν στηρίζουμε τους συμπολίτες μας στα νησιά;

Η ΜΕΤΑδραση έχει αναλάβει τη φροντίδα της πλειοψηφίας των παιδιών αυτών στα νησιά και θα συνεχίζει να τα φροντίζει και στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, έως ότου μεταφερθούν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Η προσωρινή φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων δεν μπορεί με κανένα τρόπο «να επηρεάσει την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων» και ελπίζουμε ότι τόσο ο Δήμος, όσο και η τοπική κοινωνία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας αλληλεγγύη απέναντι σε αυτά τα παιδιά, που έχουν χάσει ή χωριστεί από τους γονείς τους. Αυτή τη στιγμή, όλα τα παιδιά είναι τρομαγμένα από τις αντιδράσεις και δεν καταλαβαίνουν τον λόγο για τον οποίο αντιμετωπίζονται από μικρή μερίδα της τοπικής κοινωνίας με αυτόν τον τρόπο. Τα περισσότερα προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και έχουν ζήσει ιδιαίτερα τραυματικές εμπειρίες. Κάποια μάλιστα, έμαθαν ελληνικά στους καταυλισμούς των νησιών, από αγάπη για τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας.

---------------------------------------------------------------
Δείτε σχετικό video με τις αντιδράσεις 


36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μπουλούκι των αντιδραστήρων βλέπω αγνοεί τα μέτρα για τον covid.
Βρε τσαρλατάνοι, τα ασυνόδευτα θα φύγουν σε λίγες μέρες ,τι σας έκαναν και έχετε τόσο μένος?
Δεν κοιτάζετε την καμπούρα σας λέω εγώ μου θέλετε και κόνκσες?
Και εσύ δήμαρχε γιατί τόσο ρατσιστική συμπεριφορά? Δεν κοιτάς να κάνεις κανένα έργο λέω εγώ και να αφήσεις τις αντιδράσεις? Είσαι και μορφωμένος άνθρωπος? Γιατί τόση αντίδραση? Για να αποπροσανατολίσεις την κοινή γνώμη?

Ανώνυμος είπε...

5 εδώ 10 εκεί μουσουλμανική χώρα καταντήσαμε... άντε κ με τις ευλογίες του ερντογάν να πολλαπλασιαστουν...

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία εργαζομένων στη ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση για τις πρόσφατες απολύσεις των συναδέλφων τους.
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, η διοίκηση της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση προχώρησε αιφνιδιαστικά στις εκδικητικές απολύσεις δύο εργαζομένων του τμήματος Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων χωρίς καμία προειδοποίηση. Στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των υπολοίπων εργαζομένων του ίδιου τμήματος, απέστειλε μια ασαφή επιστολή με την οποία απείλησε πως θα προχωρήσει άμεσα στις απολύσεις τριών ακόμα εργαζομένων.

Ως εργαζόμενοι/ες του τμήματος απαντήσαμε άμεσα και δυναμικά με ομαδική παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ, απαιτώντας την άμεση ανάκληση των δύο απολύσεων, την αποτροπή περαιτέρω απολύσεων συναδέλφων μας και τη σαφή ενημέρωση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων του τμήματος. Η διοίκηση, σε σχετική συνάντηση που έγινε μετά την παρέμβαση, δεν απάντησε σε καμία από τις διεκδικήσεις μας, αλλά αντίθετα υπερασπίστηκε την στάση της παρουσιάζοντας τις απολύσεις οριακά ως προσωπική της νίκη απέναντι στους χρηματοδότες. Με λίγα λόγια, μας ανακοίνωσε πως δεν φέρει καμία υποχρέωση για τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, που εργάζονται με σχέση αορίστου χρόνου εξυπηρετώντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του τμήματος, γεγονός που δεν μας ξαφνιάζει αφού αποτελεί πάγια τακτική των ΜΚΟ-επιχειρήσεων και του κράτους να υιοθετούν και να επιβάλλουν την επισφάλεια, την αναλωσιμότητα και την ευελιξία των εργαζομένων, αδιαφορώντας παράλληλα για το προϊόν της εργασίας που παράγουμε και το οποίο υποτίθεται πως υπερασπίζονται. Επιπλέον, η διοίκηση εξέφρασε την αδιαφορία της για οποιονδήποτε σχεδιασμό απορρόφησης των εργαζομένων και απέδωσε τη σχετική ευθύνη στους χρηματοδότες και το κράτος, ανακοινώνοντας πως δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις των εργαζομένων τους επόμενους μήνες.

Καταγγέλλουμε την ανθρωποφαγική στάση με την οποία μας αντιμετωπίζει η εργοδοσία της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, τόσο με τον αιφνιδιαστικό και εκδικητικό χαρακτήρα των απολύσεων των δύο συναδέλφων μας και την απειλή ακόμα τριών, αλλά και συνολικά απέναντι στους εργαζομένους του τμήματος. Καταγγέλουμε την παραπλανητική αποποίηση των ευθυνών της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, τονίζοντας για ακόμα μία φορά ότι ως εργαζόμενοι του τμήματος ουδέποτε υπογράψαμε συμβάσεις εργασίας με κάποιον από τους χρηματοδότες, αντίθετα ο μοναδικός ορισμένος εργοδότης μας με σχέση εξαρτημένης εργασίας ήταν και είναι η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση. Καταγγέλλουμε το ψευδές ανθρωπιστικό προφίλ της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση που χτίζεται καθημερινά στις πλάτες των εργαζομένων της μέσα από το αντικείμενο της δουλειάς τους, την ίδια στιγμή που μας αφήνει άνεργους απ’ τη μία μέρα στην άλλη χωρίς κανένα δισταγμό. Είναι γνωστές στους εργαζομένους της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση οι πάγιες πρακτικές εκβιασμού, τρομοκράτησης και ασυνέπειας απέναντι στα εργατικά μας δικαιώματα, με τη ΜΚΟ να έχει ήδη καταδικαστεί τελεσίδικα για παραβίαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας, μετά την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης διερμηνέα και μέλος του ΣΒΕΜΚΟ το 2013, ενώ εκκρεμεί και ένα δικαστήριο για σχετικές παραβιάσεις της ΜΕΤΑδρασης, με συναδέλφισσα του τμήματος Συνοδειών Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων των δύο συναδέλφων μας.
Να μην προχωρήσει καμία άλλη από τις επικείμενες τρεις απολύσεις συναδέλφων μας που έχουν ανακοινωθεί.
Την άμεση, έγγραφη και σαφή διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων του τμήματος Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις επιθέσεις της, θα μας βρουν όλους και όλες απέναντι, όλους και όλες μαζί!

Εργαζόμενοι/ες στο Δίκτυο Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση

Ανώνυμος είπε...

Τα οφέλη για τα Καμενα από τα ασυνόδευτα παιδιά είναι τα εξής.
Α.Οικονομικα
Β.Πολιτικα
Γ.Τουριστικα
Δ.Πολυπολιτισμικα
Ε.Θρησκευτικα
Ζ.Εθνολογικα
Στο Α θα γίνει μετατόπιση και διάχυση
πόρων από εξωτερική πηγή(ύπατη αρμοστεία κλπ)εντός της πόλης.
Β.Η χρονική περίοδος με την εκ περιτροπής εναλλαγή προσφέρει μερικό πολιτικό ασυλο,που καταγράφεται διεθνώς (ΜΚΟ,ΜΜΕ,ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΚΛΠ)
Γ.Η γνωριμία με την περιοχή πλήθους εμπλεκομένων με τις δομές ( Ιδιωτών)που χρησιμοποιούνται για την φιλοξενία ,διαφόρων ειδικοτήτων φέρνει μελλοντικά διευρύνει την τουριστικη δυναμική.
Δ.Ικανοποιει τι συναίσθημα ότι οι μακρινές συγγενείς μας (απόγονοι του ( Μ Αλέξανδρου) επιστρέφουν έστω και προσωρινά στην γενέθλια γη του.
Ε.Οπως οι συμπολίτες αλβανικής καταγωγής είναι μουσουλμάνοι έτσι και εδώ έχουμε μια αναλογία(υπάρχουν και χριστιανοί κόπτες)όλοι παιδιά του ενός θεού ( μονοθειστες)
Ζ.εδω δεν υπάρχει επίπτωση διότι δεν έχουμε τελική εγκατάσταση,αλλά μεταβατικό στάδιο.
Τέλος ως αρνητικό θα έβλεπα μόνο το μικροσυμφερον διπλανού
Καταλύματος που ενδεχόμενα έχει πελάτες
Ιδεολογικά αντίθετους.
Όλα τα ανωτέρω υπό την
επίβλεψη του Νόμου,από τις κρατικές υπηρεσίες οι οποίες πληρώνονται από τους φόρους των πολιτών για να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Ανώνυμος είπε...

Ποια παιδιά; πλάκα μας κάνετε; Δεν πρέπει να λένε ανήλικοι αλλά "δηλωμένοι ανήλικοι". Όποιος έρχεται χωρίς χαρτιά και 23 να ειναι 17 δηλώνει για να πάει ως ασυνόδευτος ανήλικος. Μικρά παιδιά πάντως δεν υπάρχουν ανάμεσα τους. Είναι όλοι μικροί άντρες.

Ανώνυμος είπε...

Και μετά ξύπνησες. Δεν πας μια βόλτα μέχρι την Αγγλία, τη Σουηδία και τη Γαλλία να ρωτήσεις πόσο ωφελήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια; γιατί άραγε αρνούνται να πάρουν άλλους και τους έχουν εγκλωβίσει όλους στην Ελλάδα; κάνε μια βόλτα στην πλατεία Βικτωρίας βράδυ και μετά έλα να μας τα ξαναπείς. Τα νησιά γιατί δε θέλουν να τους κρατήσουν αφού έχουν τόσα ωφέλη και φωνάζουν κάθε μέρα να τους πάρουν από εκεί; μάλλον δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο εσύ και δεν καταλαβαίνουν τα ωφέλη που αποκομίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο έργο θεατές και στα Καμένα Βούρλα λοιπον.Απο τη μια οι ''Επαγγελματίες καλοί ανθρώποι και αλτρουιστές'' των ΜΚΟ και από την άλλη οι απαραίτητοι χρήσιμοι ηλίθιοι ιδεολόγοι που συνεπικουρούν στην εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην πολη.Η τακτική ιδια.Αν ανατρέξουμε στην αρχή της έλευσης τους στα νησιά θα δούμε ότι έβαλαν προπομπό τα παιδιά και τις καμένες μανούλες με δακρύβρεχτα ρεπορτάζ με απώτερο σκοπό βέβαια την ευαισθητοποίηση του ανθρωπισμού για την αποδοχή τους.Ετσι κι εδώ ξεκινήσαν με παιδάκια πρώτα ως προγεφύρωμα αυτών που επονται.Και η συνέχεια αναλογη.Με την ανακοίνωση της ΜΚΟ που αναφέρει πρόσκαιρη παραμονή και προωθηση.Αν θυμηθούμε και τότε η ίδια τακτική.''Θα φιλοξενηθούν λίγες μέρες στα νησιά, θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα και μετά θα προωθηθούν στην Ευρώπη''Και μετά ''ουδέν μονιμότερο του προσωρινού''Μόνιμη παραμονή και μια Ελλάδα να γίνεται η πρώτη χωρα της Ευρώπης που κατασκευάζει δημοσιο τζαμί για να εξυπηρέτηση τα θρησκευτικά τους καθηκοντα.Οι μόνοι που κερδίζουν οι αλτρουιστές των ΜΚΟ με τα ''αργύρια προδοσίας'' της Ευρωπης.Κια φτάσαμε και στην αισχροτητα της ανακοίνωσης από πλευράς της ΜΚΟ που τους έφερε για να βεβαιωση το αγνό των προθεσεων.Μα και μόνο ο τρόπος που τους έφεραν με μυστικότητα και καταδρομική εγκατάσταση με δημιουργία τετελεσμένου καταστρατηγεί κάθε επιχείρημα αγνής προθεσης.Γιατι δεν έκαναν μια ανακοίνωση πριν τους φέρουν στην τοπική κοινωνία και φορείς αλλά ήρθαν και τους έβαλαν με το έτσι θελω?Δικαιωνουν για μια ακόμα φορά την παραφθορά που δίνουν στο όνομα ΜΚΟ.Μπιζνες Καλά Οργανωμένες.

Ανώνυμος είπε...

Στατιστικά στοιχεία: Επισήμως υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή 4.779 ασυνόδευτα παιδιά, ανήλικα δηλαδή που δεν έχουν κάποιο γονέα ή κηδεμόνα μαζί τους, το 93,8% των οποίων είναι αγόρια και το 6,2% κορίτσια, τα περισσότερα στην εφηβεία εφόσον μόνο το 7,15% υπολογίζεται ότι είναι κάτω των 14 ετών.
Και η νέα ΚΥΑ του υπουργείου:

Από την έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών, στις 7.6.2013, έχει σε αρκετές περιπτώσεις ανακύψει ζήτημα προσδιορισμού της ηλικίας ανηλίκων που προσέρχονται σ΄ αυτήν. Με δεδομένο ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι αιτούντες διεθνή προστασία δεν προσκομίζουν αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητα και την ηλικία τους, ο προσδιορισμός της τελευταίας καθίστατο ιδιαίτερα δυσχερής, όταν από τις δηλώσεις τους δημιουργείτο αμφιβολία. Επιπλέον, η διαπίστωση της ηλικίας των αιτούντων διεθνή προστασία και ειδικότερα της πιθανής ανηλικότητάς τους, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς με αυτήν συνδέονται πρόσθετες διαδικαστικές εγγυήσεις προς όφελος του αιτούντα (ανάγκη για διορισμό επιτρόπου, στέγαση κ.α.).

Ανώνυμος είπε...

Και ξέχασα να προσθέσω ότι η πλειοψηφία των ασυνόδευτων αυτών ανηλίκων είναι από το Αφγανιστάν και όχι από εμπόλεμες περιοχές. Πάλι με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως δεν είναι περίεργο που από χώρες όπως το Αφγανιστάν στις οποίες οι γυναίκες δεν έχουν καν δικαιώματα οι περισσότεροι που φεύγουν να "γλιτώσουν" είναι άντρες; απ ότι ξέρω οι άντρες είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα απ τις γυναίκες εκεί. Δεν υπάρχει καμία από αυτές τις φιλανθρωπες ΜΚΟ να σώσει καμία γυναίκα που κακοποιείται ή κανένα κοριτσάκι που αναγκάζεται να υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων; η ανθρωπιά τους φτάνει μόνο μέχρι τα ελληνικά νησιά; αν είναι τόσο φιλάνθρωποι και έχουν τα κότσια ας πάνε ως εκεί να φυγαδευσουν τους πραγματικά αδύναμους. Τι, όχι;

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν, μέλος ΜΚΟ που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες, καταγγέλλει ότι δεκάδες κορίτσια, κάτω των 15 ετών στην Ελλάδα, έχουν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων το οποίο αναθέτουν οι γονείς τους σε ηλικιωμένες «μαίες» και άτυπους ιμάμηδες.

Καταγγέλλει, επίσης, πως οι επεμβάσεις, έναντι αμοιβής σε όλη τη χώρα αλλά και στην Αθήνα, γίνονται χωρίς τήρηση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής και χωρίς καν τη χρήση αναισθητικού. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, στην Αθήνα και σε κάποια hot spot υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία από τις «θεραπεύτριες» που αναλαμβάνουν να κάνουν τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Αυτό τον "πολιτισμό" εισάγουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η πολη των ΚΒ εχει 2.700 κατοικους. Χθες κινητοποιηθηκαν γυρω στους 300 - 11%.
Δηλ. το 89% συμφωνει με την εγκατασταση προσφυγων, οπως ο 9:31 π.μ. και ο ΚΡΙΤΩΝ ?

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω ότι συμφωνούν. Πιθανότατα φοβούνται μη τους χαρακτηρισουν ρατσιστές οι "ανθρωπιστές" που μας προέκυψαν τα τελευταία χρόνια.

Μπάμπης Γιώρτης είπε...

ΤΟ ΊΔΙΟ ΠΑΡΑΜΎΘΙ ΑΠΌ ΤΑ ΤΣΙΡΆΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΣΌΡΟΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ.
ΕΆΝ ΠΑΤΉΣΟΥΝ ΠΌΔΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΦΎΓΟΥΝ ΑΛΛΆ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΆΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ.
ΜΊΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΉ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉ ΒΌΜΒΑ.
Ο ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΆ ΤΟΥ ΈΧΕΙ ΜΙΚΡΌ ΥΛΟΠΟΙΕΊ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΙΣΛΑΜΟΠΟΊΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΊΔΑΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτά λέγανε και στους κατοίκους της Μοριας πριν κάτι χρόνια. Ότι η "φιλοξενία" ήταν "προσωρινή" μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους για άσυλο. Η προσωρινή κατάσταση κράτησε 5 χρόνια και τώρα είναι σε απόγνωση οι άνθρωποι. Ουδέν μονιμοτερο του προσωρινού ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΓΝΩΣΤΟΣ είπε...

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ .ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΜΚΟ.ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΙΟ ΜΟΝΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ είπε...

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ .ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΜΚΟ.ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΙΟ ΜΟΝΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΩΤΗΣ είπε...

ΩΡΑΊΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΎΘΙ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΔΡΆΚΟ
ΤΑ ΕΙΚΟΣΆΧΡΟΝΑ ΟΎΤΕ ΑΝΉΛΙΚΑ ΕΊΝΑΙ ΟΎΤΕ ΘΑ ΦΎΓΟΥΝ ΠΟΤΈ ΑΠΌ ΤΗ ΧΏΡΑ ΉΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΜΑΣ.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΩΤΗΣ είπε...

ΚΑΛΉ Η ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΤΣΙΡΆΚΙΑ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΆ ΣΤΙΣ ΧΏΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΔΕΊΧΝΟΥΝ ΤΕΛΕΊΩΣ ΆΛΛΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΜΊΑ ΜΑΤΙΆ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΊΑ ΤΗ ΣΟΥΗΔΊΑ ΤΗ ΓΑΛΛΊΑ ΚΑΙ ΔΕΚΆΔΕΣ ΆΛΛΕΣ ΧΏΡΕΣ ΘΑ ΠΕΊΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΑΝΑΠΟΦΆΣΙΣΤΟ.
Έλεγχος των οικονομικών όλων των ΜΚΟ και άμεσο κλείσιμο

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΩΤΗΣ είπε...

Η ΎΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΚΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΆ ΤΑΜΕΊΑ ΕΠΙΔΕΙΝΏΝΕΙ ΡΑΓΔΑΊΑ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΊΩΝ ΕΙΣΒΟΛΏΝ ΣΤΗ ΧΏΡΑ.
ΑΠΌΔΕΙΞΗ ΤΑ ΝΗΣΙΆ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΈΒΡΟΣ ΌΠΟΥ ΟΙ ΚΆΤΟΙΚΟΙ ΞΎΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΉΝΟΥΝ ΣΕ ΧΛΩΡΌ ΚΛΑΡΊ ΤΑ ΤΣΙΡΆΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΣΌΡΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΩΤΗΣ είπε...

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΡΌΣΦΥΓΕΣ
ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ.
1ον
ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΆ ΠΌΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ΜΑΣ ΆΡΑ ΕΊΝΑΙ ΨΕΎΤΕΣ ΌΣΟΙ ΜΙΛΆΝΕ ΓΙΑ ΠΡΌΣΦΥΓΕΣ.
2ον
ΟΙ ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ ΥΠΟΒΆΛΛΟΥΝ ΑΊΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΝΌΜΙΜΑ ΈΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΏΡΑ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΎΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΊΑ.
Η ΧΏΡΑ ΚΆΝΕΙ ΈΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΓΓΡΆΦΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΡΊΝΕΙ Ή ΌΧΙ ΤΗΝ ΕΊΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΙΤΟΎΝΤΟΣ.
Κανένας υποτιθέμενος μετανάστης δεν ζήτησε άδεια εισόδου.
Όλοι μπήκαν λαθραία παράνομα και με το έτσι θέλω στη χώρα μας παραβιάζοντας τα σύνορά μας.
Είναι λαθροεισβολείς με ψεύτικα χαρτιά και το διεθνές δίκαιο επιβάλλει να απελαθούν άμεσα.
Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ ΥΛΟΠΟΙΕΊ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΚΑΛΛΈΡΓΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΈΠΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΊΔΑΣ ΜΑΣ.
ΜΕΤΑΦΈΡΕΙΣ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗ ΧΏΡΑ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΉ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΣΥΡΙΖΑ ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΆ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ.
ΕΠΈΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΡΊΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΊΝΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΌ.
ΣΤΗΝ ΟΥΣΊΑ ΈΔΙΩΞΕ 650.000 ΕΛΛΗΝΌΠΟΥΛΑ ΈΩΣ 35 ΕΤΏΝ ΕΚΤΌΣ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ.
ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊ ΜΕ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΔΌΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΈΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΊΣ ΠΟΎ ΕΙΣΈΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΆΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΏΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΓΕΝΝΟΎΝ 10 ΈΩΣ 15 ΠΑΙΔΙΆ ΜΕ ΣΚΟΠΌ ΣΕ ΠΟΛΎ ΜΙΚΡΌ ΧΡΟΝΙΚΌ ΔΙΆΣΤΗΜΑ ΝΑ ΑΦΑΝΊΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΌ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΉΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΛΗΘΥΣΜΌ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΥΣ.

ΤΙΣ ΜΙΣΈΣ ΠΑΡΟΧΈΣ ΝΑ ΈΔΙΝΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΈΦΕΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΚΑΙ ΘΑ ΛΎΝΑΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΌ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΌΠΩΣ ΈΚΑΝΕ Ο ΟΡΜΠΆΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΊΑ.

Μπάμπης Γιώρτης είπε...

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ σε ποιον ανήκει ???
ΣΎΝΤΟΜΑ ΑΠΟΚΑΛΎΨΕΙΣ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

Θεμιτο να αντιδρουνε οσοι δεν θελουν την διαμονη των προσφυγων και μεταναστων αλλα απαραδεκτο σε λαικη συνελευση να υιοθετεις φρασεις βελοπουλου οτι ειναι ολοι λαθρομεταναστες και να εισαι εκπροσωπος της δημοκρατιας

Ανώνυμος είπε...

Σε όσα μέρη και αν έχω ταξιδέψει, πάντα μιλάω με περηφάνεια για τον τόπο μου. Σήμερα πρώτη φορά ντράπηκα. Και πραγματικά ελπίζω και μεταξύ των συμπολιτών μου όταν καταλαγιάσει το ξάφνιασμά και ο φόβος να κάνει την εμφάνισή τους η ντροπή για τις εικόνες που ταξίδεψαν από εχθές σε όλο τον κόσμο. Και να καταλάβουν ότι μιλάμε για ανθρώπους και ότι θα πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την κάλυψη των βασικών ανθρώπινων αναγκών αυτών των αθρώπων. Και φυσικά όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τον τόπο μας που μέρα με τη μέρα παρακμάζει, οι δημόσιοι χώροι και τα αγαθά συρρικνώνονται, το τουριστικό του προϊόν απαξιώνεται, και που δεν προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τραχανά το να επιβάλεις πως θα εκφραστεί κάποιος και τι λέξεις θα χρησιμοποίηση δε μου μοιάζει και τόσο Δημοκρατικο.Εκτος αν είσαι υπέρ της ελευθερίας λόγου Σοβιετικού η Φασιστικού τυπου.Η ουσία μετραει,Αυτοι που μπήκαν παράνομα στη χώρα και με τις γνωστές διαδικασίες από πλευράς κυρίως των ΜΚΟ μόνο δημοκρατία δεν εμπνεουν.Ειτε τον πεις λαθρομετανάστη είτε παράτυπο μετανάστη είτε όπως θες η ουσία δεν αλλαζει.Αληθεια το ότι μια ΜΚΟ ήρθε στον τόπο μας και εγκατέστησε λαθρομετανάστες παρακάμπτοντας θεσμικά όργανα και κυρίως λαικη θέληση υποκαθιστωντας στην ουσία την εθνική και λαικη κυριαρχία πόσο δημοκρατικά δικαιωμένο σε κάνει να νιώθεις?

Ανώνυμος είπε...

Και πώς λέγονται όσοι μπαίνουν σε μια χώρα χωρίς νόμιμες διαδικασίες και χαρτιά; αν δεν είναι λαθρομετανάστες τι είναι; η πλειοψηφία είναι Αφγανοί και Μαροκινοί. Έχει πόλεμο το Μαρόκο και δεν το ξέρουμε;

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη σου οι γυναίκες είναι άνθρωποι; αν είναι άνθρωποι και όχι αντικείμενα πώς και δεν εξεγείρεσαι με τον τρόπο που αυτοί οι "άνθρωποι" αντιμετωπίζουν τις γυναίκες; γιατι δε φωνάζει κανένας για τα δικά τους δικαιώματα; ανθρωπισμός α λα καρτ λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΦΟΡΕΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ, ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 3.00μμ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 4:00μμ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΘΕ.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ!!!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Πηρε στα Καμενα το νομο στα χερια της με το ετσι θελω η ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ και αντι
για κουκουλες βαλανε τις μασκες.

Ανώνυμος είπε...

Έτοιμος ο μπογιας ο χοντρός Δημήτρης πήρε τη μάσκα κ άρχισε να σουλατσάρει..αι χάσ ρε γελειε που θέλεις να έχεις κ τίτλο. Θες να με πείσεις ότι δεν γνωριζες θεωρείς ότι είσαι κ έξυπνος..

Ανώνυμος είπε...

Ο/ΗJannis23|09|2020 στις 20:39
Αγαπητοι συμπατριώτες μήν πιστεύετε τίς μπούρδες τού βλάξ Μηταράκη καί τού Κούλη τού εξόφθαλμου.Οι λαθροπίθηκοι δέν ήρθαν νά κάτσουν πρόχειρα.Θά κατσουν γιά πάντα.Ειναι σχέδιασμένο πρό πολλού από τήν ΕΕ.ΟΗΕ,ΔΟΜ,Μέρκελ,Σόρος κλπ.Ονομάζεται αλλαγή πληθυσμού καί ισλαμοποίησης.Στήν πατρίδα μου τήν Λάκωνία κουβάλησαν στήν Σπάρτη στίς 29.11.2019 γύρω στούς 400 λαθροπίθηκους καί τούς έβαλαν στό ξενοδοχείο Sparta Inn,λεγοντας ψεματα,ότι είναι Σύροι.Ειναί από τό Ιράκ,Ιράν,Αφγανιστάν.Μπαγκλαντές κλπ.
Ο Δήμαρχος τής Σπάρτης Πέτρος Δούκας μάς διαβεβαίωσε καί μάς έδωσε τήν επίσημη υπόσχεση ότι οί “φιλοξενούμενοι” θά μείνουν ΜΟΝΟ λιγες εβδομάδες.Σήμερα οί κάτοικοι τής Σπάρτης αντιστέκονται στά σχέδια του δημάρχου πού θέλει νά στείλει τά λαθρόπουλα στά σχολεία τής Σπάρτης.Κάνετε αντίσταση.Διώξτε τούς λάθρους.
Γιάννης Λάκων

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=8kIfMBYTbQE&ab_channel=SKAI.gr
Οι Κάτοικοι στα Γιαννίτσα προσέλαβαν δικηγόρο για να τους εκπροσωπήσει γιατι υπηρξαν μαχαιρώματα και βιασμοί.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

μεσιε ανωνυμε αν πανω απο το κεφαλι σου πεφτουν βομβες ρωσικες αμερνικες τουρκικες και ισλαμικες και εσυ θα φυγεις , αν η γη δεν παραγει ,αν δεν μπορεις να εχεις φαγητο το ιδιο --- το να λες ειναι ολοι λαθρομεταναστες και να εισαι δημαρχος φιλελευθερου δημοκρατικου κομματος ειναι τελειως λαθος γιατι τοτε θα πρεπει να σου δωσει ο βελοπ επιστολες του ιησου και να γλυφεις την μαυροδαφνη απο το πατωμα του ναου ----ασε εμενα με το σοβιετ εσυ σαν καλος φιλελευθερος βοηθα τον υπουργο σου να λυσει το προβλημα και μην κανεις σαν νοτιος ρατσιστης του 1860 στη βορεια βιρτζινια ---και εσεις που γραφετε οτι οι μητσοτακηδες εχουν σκοπο να εξισλαμησουν την χωρα πατε σε ψυχιατρο τωρα ----μια μκο εγκατεστησε νομιμα διαμενοντες αλλοδαπους σε ιδιωτικο χωρο που νοικιασε απο τον οποιο ιδιοκτητη τραπεζα κλπ, δεν ειχε καμια δουλεια ο δημος σε αυτο ---εγω πιστευω οτι το ισλαμ ειναι ηλιθια θρησκεια που δεν αφηνει να πιουν νερο στο ραμαζανι και φερεται στις γυναικες σα ζωα

kerboussar είπε...

Μ ε έγγραφό της η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η λέξη Λαθρ- για ανθρώπους . Εκφράσεις όπως λαθρομετανάστης είναι αντίθετες με το έγγραφο του εισαγγελέα άρα και προς την πολιτεία . Βέβαια, εδώ μέσα βλέπω και εκφράσεις , όπως λαθροπίθηκοι κλπ που μόνο αποτροπιασμό προκαλούν και βέβαια γυρίζουν πίσω σε αυτόν που τις εκστομίζει. Δυστυχώς και ο Δήμαρχος στη χθεσινή του ομιλία χρησιμοποίησε τη λέξη λαθρομετανάστες άπειρες φορές . Στα σόσιαλ μίντια γίνεται παρτυ με το τι συμβαίνει στα Καμένα Βούουν επίπτωση σε όλο τον Δήμο και δεν είμαι σε θέση να ξέρω το κατά πόσο θα το αντέξει οικονομικά ο δήμος την τόση απαξίωση που εισπράττει εκεί .

Unknown είπε...

Η ΜΚΟ ΤΟΥ ΣΟΡΌΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΈΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΆΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΤΆΓΕΤΑΙ ! ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΉΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΤΗΣ , ΜΑΖΊ ΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΙΒΕΡΝΙΤΙΚΟΣ, +ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΉΣ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ !!

Ανώνυμος είπε...

αφου ειναι προσωρινη η παραμονη γιατι δεν τους πηγαιναν στα 2 ακινητα του ταυπεδ?