28 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΚΕ - Ανακοίνωση για τις αντιδραστικές ενέργειες κατά των προσφυγόπουλων στα Κ. Βούρλα.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις αντιδραστικές ενέργειες ( αποκλεισμός ξενοδοχείου, παροχής τροφίμων και υλικών), που έγιναν τις προηγούμενες μέρες κατά των ανήλικων προσφύγων, στα Καμένα Βούρλα και τον εγκλωβισμό τους σε ένα χώρο που επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όπως έχει καταγγελθεί .

θεωρούμε απαράδεκτες τις ενέργειες του Δημάρχου και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της διαμονής των προσφυγόπουλων, που βρίσκεται έξω από κάθε έννοια αλληλεγγύης και φιλίας των λαών και τροφοδοτεί τον ρατσισμό και την ξενοφοβία..

Σχετικά με τα προσφυγόπουλα πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε, ότι βρίσκονται εδώ χωρίς την θελησή τους και πως είναι τα θύματα όχι μόνο του πολέμου και της φτώχειας, αλλά και της πολιτικής του εγκλωβισμού της Ε.Ε που εφαρμόζεται απαρέγκλειτα όλα αυτά τα χρόνια, από τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και την στηρίζουν, τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ..

Επισημαίνουμε προς τους εργαζόμενους ότι χρειάζεται:

§ να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες με αλληλεγγύη, κατανόηση και ανθρωπιά, στρέφοντας τα πυρά του στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα.

§ Να απομονώσει τον αντιδραστικό εθνικισμό και να αντιπαλέψει την καταστολή.

Τώρα απαιτείται:

§ Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ατελέσφορη και έχει καταστεί ανενεργή.

§ Άμεσος απεγκλωβισμός και με γρήγορες διαδικασίες οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

§ Να βρεθούν με ευθύνη του κράτους αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας..

Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Αυτό το μέτρο μπορεί να στηρίξει το δικαίωμα των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.

Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές».

5 σχόλια:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

Περασε στο ντουκου η αποφαση του δσ ---ο ηλιοπουλος σιγουρα δεν ψηφισε υπερ,οι υπολοιποι της αντιπολιτευσης τσωμου τι εκαναν ? δωσανε λευκη επιταγη για τα γεγονοτα στα διοδια ? ετσι πως το γραφει ο δημος φαινεται σαν ομοφωνη αποφαση ---ξερει κανεις τη ψηφο της αντιπολιτευσης να μας το γραψει εδω ? δημητρη δεν πιστευω να εκανες παλι πατατα

Ανώνυμος είπε...

Κ.Τραχανοβιτς,οι ερωτήσεις που ακολουθούν είναι συνδεδεμένες κατά κάποιον τρόπο) με τα τελευταία γεγονοτα.
Α.Υπαρχει οικονομική ανάγκη των ξενοδοχων;
Β.Εξακολουθει η Λουτρόπολη να έχει τον τίτλο ως ιαματικό κέντρο;
Γ.Ο Δήμος είναι τοποθετημένος με τις δήμαρχος Συκιώτη αναπτυξιακά (εξαίρεση,η ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας,επιστροφή της ονομασίας στη σωστή βάση);
Δ.Υπαρχει σε συγκεκριμένες ομάδες της πόλης(Αλβανοί,παραλιακοί,μαστοραντζα,)ανασφάλεια για την δουλειά τους,αλλά και τα κεκτημένα τους σε σχέση
με κάθε αλλαγή;
Ε)Η ακραία συμπεριφορά
ήταν ευθέως ανάλογη των ανωτέρω ή ήταν για τα σχολεία ως ουσία;
Απαντήσεις δέκτες μέχρι δέκα λέξεις ανά ερώτηση.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Μεσιε ντε ανωνυμε---- α υπαρχει αναγκη ---β εχει ακομα τιτλο θεωρητικα--- γ οχι το ονομα δε φερνει αναπτυξη ---- δ εχουν ανασφαλεια --- ε και τα δυο ----η ακραια συμπεριφορα καταστρεφει το τουρισμο

Ανώνυμος είπε...

Το πόσο προδότες ειναι οι ΚΚΕδες το έχουν αποδείξει διαχρονικά, οπότε τούτη η ανακοίνωση τους δεν πρέπει να μας εκπλήσσει! Φίδια στον κόρφο της της Ελλαδίτσας μας. Απομονώστε όλοι οι Έλληνες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που λέγεται ΚΚΕ και κάθε λογής αριστερό.
ΕΡΜΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΜΗ, πάρε τα φιλαράκια σου να πουλήσετε την Κύπρο.