26 Μαρτίου 2021

Ασφαλιστικά Μέτρα κατά της Ελεύθερης Έκφρασης !

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 26/3/2021

Ο Συκιώτης άσκησε Ασφαλιστικά Μέτρα κατά
[α] ΣΚΟΥΦΙΑ και [β] BLOGGER και ζήτησε :
[1] O blogger να διαγράψει το άρθρο μου «Περί αληθείας ο λόγος» και τα σχόλια μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 15/4/21
[2] Εγώ, να μην έχω δικαίωμα να κάνω οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό του μέσω του blog
[3] να επιβληθεί χρηματική ποινή 1.000 € στον blogger για κάθε ημέρα άρνησης συμμόρφωσης και 1.000 € σε εμένα, για κάθε παραβίαση των όσων διαταχθούν από το Δικαστήριο.

Η ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΛΑΜΙΑΣ :
[1] Δέχτηκε εν μέρει το αίτημα και υποχρεώνει τον blogger να αποσύρει προσωρινά το άρθρο+σχόλια
[2] Όρισε την 15/4/2021 ημέρα συζήτησης των Ασφαλιστικών Μέτρων

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ
Δεν ξέρω τι θα κάνει ο blogger, αλλά εγώ θα συνεχίσω, όταν το κρίνω, να αναφέρομαι στα έργα και τις ημέρες του Συκιώτη, όσο και αν ζητά αυτός να μην αναφέρομαι. Αν δεν θέλει να αναφέρομαι μπορεί να παραιτηθεί, να ιδιωτεύσει. Τότε, ναι, δεν έχω το δικαίωμα να αναφέρομαι. Κατανοητό κ. Δήμαρχε ?
Ήμουν, είμαι και θα είμαι κάθετα αντίθετος στη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης.
Και σε βεβαιώ, από τώρα, κ. Δήμαρχε, ότι στις 15/4/21 το Δικαστήριο θα με δικαιώσει.

Όλα, όσα, επικαλούμαι στο άρθρο μου, είναι στοιχεία παρμένα :
[Α] Από το Πρακτικό της συνεδρίασης του ΔΣ,
[Β] Από τις Δηλώσεις που εσύ ανήρτησες, ως είχες υποχρέωση στην Ιστοσελίδα του Δήμου,
[Γ] Έχω πάρει μια φράση δέκα λέξεων, από τις δισέλιδες ένορκες καταθέσεις των κκ ΦΥ**** και ΠΑΠ**** για να τεκμηριώσω ότι απέκρυψαν τη λεκτική επίθεση που μου έκανες στο ΔΣ και ισχυρίστηκαν ότι μ ό ν ο ε γ ώ σου επιτέθηκα λεκτικά.

Θυμίζω και στους τρείς ότι : ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ είναι και όταν κάποιος ενώ έχει γνώση των αληθινών γεγονότων… σκοπίμως τα αποκρύπτει !
-----------------

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συκιώτη, η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται ! Το «λειτούργημα» της δημόσιας αφωνίας συμβαίνει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Εδώ έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μπήκαν τα μεγάλα μέσα για να τον φιμωσουν. Η έτσι νομίζουν... καημενοι..

Ανώνυμος είπε...

Κ. Συκιωτη,πρεπει να ξέρεις ότι αφού
δημόσια εκτίθεσαι, δημόσια θα κρίνεσαι. Γιατί όλη αυτή η φασαρία; Τι αντιδημοκρατικα καμώματα είναι αυτά; Εκφοβισμος προς τους δημότες;
Γιατί;

Ανώνυμος είπε...

Στην περίπτωση του αρθρογράφου - σχολιαστή (9:05, 9:07 & 9:13), ταιριάζει γάντι η ταινία "Το νησί των καταραμενων".

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σκούφια, η λέξη "φοροφυγα" προς τον Δήμαρχο 'η οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο σε συνεδρίαση του δ.σ είναι " ελεύθερη έκφραση" ; ενεργου δημοτη Εάν δικαστείς θα φταίει ο ...τάδε,δεν θα υπάρχει δικαιοσύνη, εάν όχι, τότε κέρδισε η ελεύθερη έκφραση. Δεν χαλαρώνεις λιγάκι, έστω λιγάκι.

Ανώνυμος είπε...

οι χρονικά προγενέστερες της συνεδρίασης δ.σ. καταγγελίες σκούφια για το πόθεν εσχες συκιώτη είναι πάνω κάτω γνωστές το τι έγινε στη συνεδρίαση φάινεται στο βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=oklk4I66wg8
ας ελπίσουμε ότι ο λάτρης της δημοκρατίας-λέμε τώρα-, δε θα εξαφανίσει το βίντεο, όπως είχε γίνει με άλλο βίντεο ΄΄ατυπης συνεδρίασης΄΄, που η παρέα πήγαινε ρολόι τα ΄΄γαλλικά΄΄ για άλλους συμβούλους.

Ανώνυμος είπε...

Η θρασυτητα ειναι το μοναδικο οπλο του καθε ψευτη

Ανώνυμος είπε...

Που είναι το άρθρο του οικονομολόγου ενεργού δημότη και ερασιτέχνη δημοσιογράφου; Ανακωχή μπλογκερ μέχρι 15/4;

Ανώνυμος είπε...

να προσεχετε γιατι υπαρχει οργανωμενο σχεδιο...απο που κι ως που απαγορευεται να κριθουν δημοσια προσωπα??? κατι δε μου παει καλα σε αυτην αλλα και σε αλλες ιστοριες...ισως στον Αρειο Παγο να ξεκαθαριστουν ορισμενα πραγματα...

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνοντας στο internet να δω πως έχει αντιμετωπίσει η δικαιοσύνη παρόμοιες περιπτώσεις βρήκα την ακόλουθη από δημοσίευση στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η οποία νομίζω οτι άκρως διαφωτιστική
Κατοχυρωμένη από τον νόμο η κριτική σε δημόσια πρόσωπα
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ και κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα και τους νόμους έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τη δημοσίευση ειδήσεων σχετικών με τις πράξεις και τη συμπεριφορά φυσικών προσώπων που ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και κυρίως των μελών της κυβέρνησης.
Με το σκεπτικό αυτό το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου κατά της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» για δημοσίευμα που αναφερόταν στο πρόσωπό του.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο απέδωσε το δημοσίευμα στην «προσπάθεια διαφύλαξης και προστασίας του νομίμου δικαιώματος των πολιτών» σύμφωνα με την κοινωνική αποστολή του Τύπου και ειδικότερα των εφημερίδων.
Η απόρριψη της αγωγής του ως «κατ' ουσίαν αβάσιμη» αιτιολογείται στη δικαστική απόφαση ως εξής:
«Ο Τύπος που μάχεται για την προαγωγή του πνεύματος και του ήθους, μπορεί να στιγματίζει με καυστική γλώσσα κάθε κοινή πράξη, γι' αυτό και το στοιχείο της ειρωνείας και τα λοιπά φιλολογικά διανθίσματα του γραπτού λόγου, μεταξύ των οποίων και τα θαυμαστικά, ερωτηματικά κ.λπ., καθώς και οι μεγαλόγραφοι τίτλοι με τους οποίους εμφανίζεται η είδηση, δεν μπορούν να συστήσουν νομικώς επίμεμπτη πράξη κατά της τιμής διότι όλα αυτά συγκροτούν δριμύ δημοσιογραφικό ύφος και όχι εξυβριστικό τρόπο εκδηλώσεως και συγχωρητώς χρησιμοποιούνται προς έλεγχο της ηθικής απαξίας ειδήσεως ή πράξεως».

Ανώνυμος είπε...

Προς 7:25 π.μ., Μαρτίου 27, 2021
Εγώ πιστεύω πως πρέπει να πάμε την υπόθεση στο Διεθνες Δικαστηριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Χάγη.

Ανώνυμος είπε...

εχουν εκτραχυνθει εντελως.εφαρμοζουν πρακτικες φιμωσης που παραπεμπουν σε αλλες εποχες.περυσι το καλοκαιρι απειλησαν παλι με νομικες ενεργειες οταν αναρτηθηκε πως παραβιαζονται σπο επιχειρηματιες τα μετρα κατα της πανδημιας,και οτι η αστυνομια τα βλεπει και δεν κανει τιποτα,γεγονος που το βλεπαμε ολοι οι δημοτες να γινετε.Απειληθηκε επισης επωνυμος σχολιαστης οτι θα τον πανε στον ψυχιατρο,οταν σχολιαζε δυσμενως τα εργα και τις ημερες τους.Απειλες..σκοτεινες πρακτικες.Το θεμα ειναι απο που εδραζουν τη σιγουρια τους οτι θα ευοδωσουν αυτες οι πρακτικες...υποπτα πραγματα .σε υποπτες εποχες..να προσεχετε....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 8:12 που είσαι ο ίδιος με τους 3 πρώτους σχολιαστές, που είσαι ο ίδιος με τον αρθρογράφο της συγκεκριμένης ανάρτησης, σου ταιριάζει μια φράση... ΣΟΥΖΗ ΤΡΩΣ, ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΣ.
Φαίνεται λοιπόν ότι έχεις χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και από τους πολλούς νόμους που διαβάζεις έχεις κάνει το μυαλό σου ταραμά, εκτός αυτών προσπαθείς να διαβάλεις τους αναγνώστες λέγοντας τη ΜΙΣΗ αλήθεια.
ΣΟΥΖΗ ΤΡΩΣ, ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Παλι τα ιδια. Οτι γραφετε 8.42 μην προσπαθεις να το φορτωσεις στον αρθρογραφο. Το ειχες ξανακανει εσυ η καποιος αλλος στο παρελθον και σε διεψευσε ο ιδιος ο μπλοκερ.
Εγώ, ο 8.12 δεν εχω καμια σχεση ουτε με τον αρθρογραφο ουτε με τους 3 πρωτους σχολιαστες. Επειδη δεν εχω μαθει να μασαω αμασητα οτι μου σερβιρουν, ψαχνομαι και οταν βρισκω κατι ενδιαφερον σας το κοινοποιω.
Νταξ ?

Ανώνυμος είπε...

Απο προσφατη αναρτηση περι συμπεροφορας πολιτικων σε παρελασεις και δημοδιες ευμφανισειε .. Έχουμε συνηθίσει τον αρχηγό της ......., όταν παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις και πρέπει να στέκεται όρθιος, να συμπεριφέρεται ως 8χρονο που το έντυσε και το χτένισε η μαμά για να το πάει στις θείες. Και βαριέται. Και θέλει να τελειώνει όλο αυτό για να πάει να παίξει...και κουνιέται πέρα δώθε και η μαμά τού ρίχνει αυστηρές ματιές, όσο η θεία Ελπινίκη το χαϊδεύει στο κεφαλάκι και του λέει πόσο ψήλωσε...

Να πω την αμαρτία μου; Και εγώ θα βαριόμουνα. Με μια διαφορά. Εγώ δεν πληρώνομαι γι ´αυτό. Εγώ δεν επέλεξα να κάνω αυτή τη δουλειά. Εγώ δεν ζήτησα από κανέναν λαό να τον εκπροσωπήσω. Και έτσι κάνω ό,τι γουστάρω. Στη δουλειά όμως που επέλεξα και μου διασφαλίζει τα προς το ζην, δεν κάνω ό,τι γουστάρω. Έχω την ευθύνη να εκπροσωπώ τον εργοδότη μου με τον πλέον προσήκοντα τρόπο. Βαριέμαι δεν βαριέμαι...

Πόσο μάλλον όταν για εργοδότη έχεις ένα κράτος, έναν λαό, εκατομμύρια ανθρώπους. Εκεί λυπάμαι αλλά, δεν χωράει πουθενά το προσωπικό στοιχείο, οι προσωπικές επιλογές, η προσωπική αισθητική. Αυτά τα έχεις αφήσει σπίτι σου και μόνον εκεί...Σπίτι σου γύρνα και με το σώβρακο και με τη μαλαπέρδα να κρέμεται, μόλις όμως ανοίξεις την εξώπορτα, έστω και αν πας για καφέ με τον ......., αρχίζουν οι υποχρεώσεις. Που δεν στις φόρτωσαν. Τις ζήτησες...Και τις ακολουθείς. Βαριέσαι δεν βαριέσαι...

Ποιοι άνθρωποι στον πλανήτη θα μπορούσαν να επιβάλλουν νέα προσωπική αισθητική; Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και οι πρόεδροι της Ρωσίας και πριν της ΕΣΣΔ. Ποιος θα τους ζητούσε το λόγο; Το έπραξαν ποτέ; Όχι. Εκεί, κλαρίνο, με το κουστουμάκι τους, τη γραβατούλα τους (που ναι σε σφίγγει η ρουφιάνα)...αλλά ξέρουν όμως ότι εκπροσωπούν 2 πολύ μεγάλες χώρες και τους λαούς τους. Και το κάνουν, όπως πρέπει να το κάνουν. Βαριούνται δεν βαριούνται.

Στα παλιά Eurogroups, ποιος θα μπορούσε να χαβαλεδιάζει πιο πολύ από όλους; Ποιον είχαν όλοι ανάγκη; Τον Σόιμπλε. Πρώτος πήγαινε, τελευταίος έφευγε, με όλους τους ενδυματολογικούς τύπους, σπρώχνοντας μόνος του την αναπηρική του καρέκλα. Ένας μόνο από τους 27 είχε αντιγράψει τον Λευτέρη Πανταζή στην καλοκαιρινή «Φαντασία». Ο Βαρουφάκης.

Θα πρέπει οι πολιτικές ηγεσίες στο σύνολό τους να αντιληφθούν ότι δεν μας κάνουν χάρη. Δεν άφησαν ό,τι σπουδαίο έκαναν για να μας σώσουν. Μας παρακάλεσαν να τους ψηφίσουμε και το κάναμε. Και πλέον θα είναι υπόδειγμα σοβαροτήτας, κομψότητας, αισθητικής. Δεν είναι κάτι υποδεέστερο προφανώς από τον πρίγκηπα Κάρολο που έχει λύσει από τη στιγμή που πρωτοείδε το φως, όλα του τα προβλήματά, και παρόλα αυτά στέκεται σούζα, αλλά ούτε και κάτι ανώτερο από αυτόν...Σούζα αυτός στη σημαία και στον εθνικό ύμνο, σούζα και αυτοί. Γραβατωμένος αυτός, γραβατωμένοι και αυτοί. Δεν είναι ο Κάρολος μ@λάκας, ούτε οι δικοί μας γεννήθηκαν πιο έξυπνοι. Και αν το νομίζουν, να το ξεχάσουν...

Αν τους κουράζει η δουλειά, αν βρίσκουν τις υποχρεώσεις, τις τυπικούρες, τα πολλές φορές σικέ σκηνικά, σικέ χαμόγελα και τα υποχρεωτικά δείπνα αρκούντως βαρετά και ανυπόφορα για την πάρτη τους, ας ψάξουν για άλλη δουλειά.

Άλλωστε ειδικά ο κ......, για όποιον δεν το θυμάται, είναι και κατ επαγγελμα ............

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει διαλογος δημοτικης αρχης και ψηφοφορων ;

Ανωνυμο είπε...

Τελικα υπαρχει κακη διαχειριση των δημοτικων θεματων, πότε ειναι οι επομενες εκλογες ;

Ανωνυμο είπε...

Δηλαδη ολα αυτα τα χρονια 2014....2019 το ιατρειο το ειχε κλειστο ο Συκιωτης ; αν ναι κατα δηλωση του ,... τοτε γιατι πηγαινε στο Δημοτικο καταστημα καθε μερα μετα τις 12.00 , αργουσε να ξυπνησει ; κατι απο αυτα δεν ειναι αληθεια ;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

απο το 2016 ηταν υποχρεωμενος εως σημερα

Ανώνυμος είπε...

Το φώς είναι πιό δυνατό απο το σκοτάδι,και η αλήθεια πιό δυνατή απο το ψέμα,σας πήραμε χαμπάρι όσο και να κρυφτήτε θα ξεσκεπαστούν όλα

Ανώνυμος είπε...

ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΕ ΤΡΑΧΑΝΟ-ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΠΑΨΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ. Ο ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ. Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ''ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΒΥΡΩΝΟΣ ΚΛΠ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ''
ΑΝΤΕ @@ΑΚΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ
...ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Το ιδιο λεμε ρε πικπα ,συμφωνουμε ! Ποιος ηλιθιος σου ειπε οτι ειμαι υποστηρικτης του ? Απο τοτε που δολοφονηθηκε ο μπακογιαννης μπαινοβγαινω στην εφορια λες να μην ξερω φορολογικους ελεγχους ? Για να αποδειχτει αν το ιατρειο ηταν κλειστο πρεπει να ελεγχθει απο το 2016 το αρχειο ασθενων ,το σταθερο τηλεφωνο και οι λογαριασμοι ρευματος ! Οπως γινοτανε με τα ελαιοτριβεια τοτε που οι επιδοτησεις λαδιου ηταν με το κιλο ,βλεπανε την καταναλωση ρευματος της φουλ σοδειας χρονιας και τη συγκρινανε με την επομενη που δεν ειχε σοδεια φουλ για να καταλαβουν αν υπηρχαν ψευτικα χαρτια παραγωγης !ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά οι της συμπολίτευσης είναι μαντρωμένοι στο μαντρί. Είπαμε πρόβατα. Αλλά και η αντιπολίτευση ? Δεν έχει άποψη για το θέμα ? Ο κατά τα άλλα λαλίστατος δημοτικός σύμβουλος Πάνος Βούλγαρης περιμένει τις σημειώσεις από τον δικηγόρου του Τσώμου να πάρει θέση ? Αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Τριανταφύλλης και αυτός μούγκα ? Ε ρε που έχουμε μπλέξει. Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, ανθρωπάκια φίλε μου. Και εμείς περιμένουμε απ αυτούς άσπρη μέρα !
ΔΜ

Ανώνυμος είπε...

Συμγωνω ΔΜ αλλα μουγκα και οι αυτοι που δηλωνουν φιλελευθεροι δηλ οι φιλοι της ελευθεριας. Κρυφθηκαν. Απορω πως φανταζονται την ελευθερια.

Ανώνυμος είπε...

εδώ κάναν τουμπέκα όταν έβλεπαν live το βίντεο που τους στολίζανε...δούλοι!!!!

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Ο φιλελευθερος δημοτης σε μια υποθεση η οποια δεν εχει τελεσιδικησει δεν θα πρεπει να εκφρασει αποψη,θα πρεπει να περιμενει,[και για λογους αστικης ευγενειας].

Εκεινο που μπορει ειναι να γενικολογησει επανω στο θεμα της εκτροπης του πολιτικου λογου σε ανοικιες προσωπικες αναφορες .

Ετσι λοιπον ως φιλελευθερος αντιδρω στην αναρμοστη συμπεριφορα που προκαλει,και ειναι γενεσιουργος αιτια για τα περαιτερω.

Επισης η πολιτικη διεργασια στην λουτροπολη ποτε στο παρελθον δεν ειχε φθασει σε τετοιο βαθμο
συμπεριφορικης φορτισης,εξ αιτιας διαφορετικης αντιληψης περι διοικησης στον Δημο.

Η παροιμια 'εσπειρες ανεμους θα θερισεις θυελλες'εδω ειναι ακριβεστατη,αφορα κυριως τους πολλους που εκ του ασφαλους και ανωνυμα συντελουν στην διατηρηση μιας πολεμικης,που δεν μπορει
να βοηθησει στην αποδωση δημοτικου εργου.

Προτεινω συμβιβασμο με αναγνωριση του λαθους εκατερωθεν.Στην περιπτωση "ανακωχης"δεν υπαρχει ηττημενος.

Ανωνυμο είπε...

Ο επομενος για δημαρχος και συμβουλοι ; αυτος δεν κανει , ο επομενος ;

Ανωνυμο είπε...

Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά/και τα σκατά λιβάνι/οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι/κι οι κλέφτες καπετάνιοι»

Ανωνυμο είπε...

Μυρωμένοι στίχοι
Στίχοι: Γιώργος Σουρής

Τίποτε δεν απόμεινε στον κόσμο πια για μένα,
όλα βρωμούν τριγύρω μου και φαίνονται χεσμένα.
Όλα σκατά γενήκανε και ο δικός μου κώλος
σκατά εγίνηκε κι αυτός, σκατά ο κόσμος όλος.

Μόνο σκατά φυτρώνουνε στον τόπο αυτό τον άγονο
κι όλοι χεσμένοι είμαστε, σκατάδες στο τετράγωνο.

Μας έρχεται κάθε σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
μα μόλις φύγει βλέπομε πως αποσκατωθήκαμε.


Σκατά βρωμάει τούτος δω, σκατά βρωμά κι εκείνος,
σκατά βρωμάει το σκατό, σκατά βρωμά κι ο κρίνος.
Σκατά κι εγώ, μες στα σκατά, και με χαρτί χεσμένο
ό, τι κι αν γράψω σαν σκατό προβάλλει σκατωμένο.

Σκατά τα πάντα θεωρώ και χωρίς πια να απορώ,
σκατά μασώ, σκατά ρουφώ, σκατά πάω να χέσω,
απ’ τα σκατά θα σηκωθώ και στα σκατά θα πέσω.

Όταν πεθάνω χέστε με, τα κόλλυβά μου φάτε
Και πάλι ξαναχέστε με και πάλι ξαναφάτε,
μα απ’ τα γέλια τα πολλά κοντεύω ν’ αρρωστήσω
και δεν μπορώ να κρατηθώ, μου φεύγουν από πίσω.

Σκατά ο μεν, σκατά ο δε, σκατά ο κόσμος όλος
κι απ’ το πολύ το χέσιμο μου πόνεσε ο κώλος!

Ανωνυμο είπε...

Ποιος είδε κράτος λιγοστό σ’ όλη τη γη μοναδικό, εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς, νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς, ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα;
Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά, κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε;
Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν ονείρατα, ελπίδες και σκοποί, οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι, κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο- να παριστάνει τον ευρωπαίο.
....Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει, στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.
Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο, ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης, λίγο μαγκούφης,
λίγο μουρντάρης.
Και ψωμοτύρι και για καφέ το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.
Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Παντα λεμε αυριο ...και ερχεται το αυριο και γινεται σημερα ...και λεμε παλι , αυριο ... και ολα αυτα τα " αυριο" εγιναν αιτια να γεμισουμε την ζωη μας απο χαμενα " χθες" ...

Αφιερωμενο στη τοπικη "Εξουσια" λενε ..
θα ερθει η αναπτυξη στο τοπο.. και ολα τα εργα εχουν ξεκινησει , αυριο

Ανώνυμος είπε...

λυπαμαι που καποιοι ακομη εξακολουθουν να υποστηριζουν καταπτυστες τσκτικες.Η απορια μου ομως παραμενει εδω και πολυ καιρο.Δεδομενου οτι ολοι ξερουμε..ειναι μικρος ο τοπος..ποιος εργαζεται..που εργαζεται..αν εχει πελατεια..ποσα παιρνει κλπ..αλλωστε ετσι δισμορφωνονται και οι προτιμησεις των πελατων...αυτος ειναι βασικος κανονας που διεπει την αγορα ,την καταναλωση και την πελατεια,δεδομενου επισης οτι με βαση το ποθεν εσχες του δημοσιιυ προσωπου που στην προκειμενη περιπτωση ειναι ο Δημαρχος....ΓΙΑΤΙ δεν εχει λοιπον ελεγχθει μεχρι τωρα απι τις αρμοδιες υοηρεσιες.ΝΑ φταιει αρσγε η στενη του συγγενικη σχεση με τον σημερινο υπουργο οικονομικων κ.Σταικουρα,στο ονομα του οποιου πινουν νερο και αλλοι δημοτικοι συμβουλοι,που θρασυτατα περιφερονται στην αγορα λες και δεν τους αγγιζει κανενας περιορισμος και καμμια φορολογικη υποχρεωση??? ειπαμε ειναι μικρος ο τοπος...Εχει λοιπον ελεγχθει ποτε ο Δημαρχος??? Εστω και κατα τον τροπο που προτεινει ο κ.Τραχανας??? Αχ κ Σκουφια μου που περιμενετε να δικαιωθειτε κιολας...εδω δε βρεθηκε ενας εισαγγελεας να επεμβει για τα εικονικα τιμολογια..που παραδεχτηκε κιολας η κ Μπεζατη οτι εκδοθηκαν..κριμα γιατι ειχαμε και ντοπιο λειτουργο της δικαιοσυνης τοτε στα μερη μας..ειπαμε ειναι μικρος ο τοπος...Να σας δωσει ο θεος δυναμη και να μην υποχωρησετε κ Σκουφια...υπαρχει και ο Αρειος Παγος αν νομισετε πως κατι δεν παει καλα.Καλη δυναμη!!! ΥΓ..για τον κ Δημαρχο και τους παρατρεχαμενους..στα χωρια μας λεμε..γατος σκουζει..γατος γ..μαει....

Ανώνυμος είπε...

Η ομάδα τσωμου αποφάσισε να αναπαραστήσει την ανατίναξη στο Κούγκι ποιον λέτε επέλεξε για τον ρόλο του καλόγερου Σαμουήλ;

Ανώνυμος είπε...

με λυπη μου βλεπω οτι οι σχολιαστες,πλην ελαχιστων εξαιρεσεων,εφυγαν απο την ουσια του θεματος.το θεμα ειναι η ενδεχομενη φοροδιαφυγη του Δημαρχου και τα ενδικα μεσα που χρησιμοποιει,με δικα μας λεφτα αφου συνεργαζεται με στρατια δικηγορων,εναντιον αυτων που αφου προκληθηκαν πρωτιστως και αναγκαστηκαν μετα απο τις προκλησεις και τον κατηγορησαν για φοροδιαφυγη.Το πιο απλο θα ηταν να αποδειξει,εδω και καιρο,πως δεν ειναι ετσι.ομως αυτος επιλεξε τον δρομο των ενδικων μεσων...το μηνυμα λοιπον ειναι φοβηθειτε και σκαστε.Ευχαριστουμε πολυ μας υποχρεωσατε αφου μας υπερχρεωσατε πρωτα κ Δημαρχε...

Ανώνυμος είπε...

@ 4.11 ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ, Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ, ΞΕΧΩΡΙΣΕ-ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑδΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΣΤΑΝΗ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ Ως ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟΜΑΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΣΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ...

Ανώνυμος είπε...

Το πραγμα ειναι απλο. Αν εγω ημουν ο πιπιλας για μην μου τη λεει ο καθε δημοτης οτι ειμαι φοροφυγας θα ειχα βγαλει ενα δελτιο τυπου οπου θα ελεγα οτι δεν δηλωνω εισοδηματα απο την ασκηση του ιατρικου επαγγελματος μου για τον α/β/γ λογο. Ετσι θα εκλεινα τα στοματα ολων εκεινων που με στοχοποιούν ως φοροφυγά.
Τοσο απλα. Αλλα εγω δεν ειμαι ο πιπιλας.

Ανώνυμος είπε...

Το ψέμα έχει κοντά ποδαρια λεν στο χωριομ

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα του άρθρου είναι η προσπάθεια του δημάρχου να φιμώσει την ελεύθερη εκφραση με ένδικα μέσα,αυτά δήμαρχε τα κάνουν οι χούντες,αποσυρέτα όσο ειναι καιρός διαφορετικά θα σε λεν φασίστα ... οχι άδικα.

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα απο σημερινό δημοσίευμα για την ΤΟΥΡΚΙΑ
Η ελευθερία είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται ένα κράτος δικαίου που επιτρέπει στα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους να ελέγξουν ουσιαστικά τα πεπραγμένα της εκάστοτε εξουσίας. Χωρίς αυτήν, η εκάστοτε χώρα είναι καταδικασμένη σε σκοταδισμό.
Όπως πχ ΤΟΥΡΚΙΑ στην οποία οι δικαστικές αρχές έχουν πάψει να λειτουργούν ανεξάρτητα, οι διώξεις κατά δημοσιογράφων έχουν αυξηθεί δραματικά ενώ πλέον οι εποπτικές αρχές έχουν αρχίσει να λογοκρίνουν και μέσα που εκπέμπουν μέσω του διαδικτύου.
Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε από τα δεινά των γειτόνων μας είναι ότι η ελευθεροτυπία είναι το βασικότερο θεμέλιο μίας ελεύθερης κοινωνίας. Με αυτήν, ακόμα και ο χειρότερος δυνάστης θα αποκαλυφθεί και θα χάσει το έρισμά του. Χωρίς αυτήν, μπορεί να κυριεύει το κράτος, την οικονομία και την κοινωνία ανενόχλητος.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=tvzgd-wBGqg
για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...
τι φέρεται να έλεγε κάποιος... μετά το 19:40.