30 Μαΐου 2020

Δήμος Καμένων Βούρλων: Τα δρομολόγια των mini bus για το Κέντρο Υγείας από τα χωριά

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Όπως αναρτήσαμε σε προηγούμενο άρθρο, από 1η Ιουνίου λειτουργεί το Κέντρο Υγείας
[Σχετικό άρθρο εδώ]
Τα δρομολόγια  με mini bus (σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας) που έχουν προγραμματιστεί προς εξυπηρέτηση των δημοτών έχουν ως εξής:
• Αναχώρηση 07:30 π.μ. Άγναντη- Άγιος Κων/νος- Λογγός- Καμένα Βούρλα-Καινούργιο-Κέντρο Υγείας (εκτιμώμενη ώρα άφιξης 08:40 π.μ.)
• Αναχώρηση 08:45 π.μ.: Κέντρο Υγείας· Άγιος Σεραφείμ- Σκάρφεια – Μώλος – Αγία Τριάδα– Κέντρο Υγείας (εκτιμώμενη ώρα άφιξης 09:15 π.μ.)
• Αναχώρηση 09:20 π.μ.: Ρεγγίνι- Κόμνηνα– Κέντρο Υγείας (εκτιμώμενη ώρα άφιξης 09:50 π.μ.)
• Αναχώρηση 11:45 π.μ.: Κέντρο Υγείας – Άγιος Σεραφείμ – Σκάρφεια – Μώλος- Αγία Τριάδα
• Αναχώρηση 12: 15 μ.μ.: Κέντρο Υγείας – Κόμνηνα- Ρεγκίνι

86 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κόστος των δρομολογίων των mini bus που θα εξυπηρετούν των δημότες των Τοπικών Κοινοτήτων ποιος θα το πληρώνει ? Ο Δήμος ή το Υπουργείο Υγείας ?

Ανώνυμος είπε...

Είναι να απορεί κανείς. Αυτη η ανακοίνωση για τα δρομολόγια από 1/6, δημοσιεύθηκε στον φωνογράφο πριν 2 μέρες;; με υπογραφή Συκιωτη.
Την έψαξα και στην ιστοσελίδα του δήμου , αλλά ούτε και σήμερα χει αναρτηθεί.
Το ερώτημα είναι , πρώτα φωνογράφος; μετά μπλογκερ;;
Μπράβο σας, σωστή η ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας παρακαλώ,αφήστε τις υπεκφυγές.

Ανώνυμος είπε...

Θα ξεκινάνε ο κοσμος το πρωί και θα καταλήγει το μεσημέρι στο σπίτι του; Μονοήμερη εκδρομουλα; Μήπως τους σταματάει και στο μύθο για καφεδακι;ανάπτυξη σου λέει μετά θα κλείσει τα αγροτικά ιατρεία στα χωριά για να επανδρώσει το κέντρο υγείας.... σα δε ντρέπονται λίγο!!!

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για πλήρη κολεκτιβοποίηση της πρωτοβάθμιας υγείας.Ειναι δυνατόν να ισχύσει ένα τέτοιο γελοίο μεταφερόμενο ΚΑΠΗ για πολύ καιρό.Ουτε στη β.κορεα δεν έχουν τέτοιες οπισθοδρομικές ιδέες.Δηλ για τις τράπεζες κλπ στα Καμενα
τι δρομολόγια θα γινονται για να περνουν τις συντάξεις.

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά δαγκωσες τη γλώσσα σου ρε φίδι??? Που κρύφτηκες ρε ερπετό???

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

Το κ υγειας ανοιγει προχειρα με αποσπασεις γιατρων ,το βασικο ειναι σε λιγο καιρο να εχει δικους του γιατρους μονιμα και μακαρι αχρειαστοι να ειναι. Που ξερεις εσυ απο δημοσια υγεια πηγαινε να σου πει συμβουλες η ιντεραμερικαν. Το εργο στον αγ κωννο εχει σταματησει σχεδον μηνα κ οι μπουλντοζες λιαζονται τι εχεις να πεις ?

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στο Σταικουρα και στο Κικιλια .Υπουργους ..ολοι οι αλλοι ακολουθοι

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι μας προέκυψε ο Τραχανοπλαγιας έγινε
Μοσιαλος με ειδίκευση στην....κλαπατσα?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλε δε σου ειπα οτι εχω ειδικευση απλα η ιδεολογια μας ειναι οτι η υγεια δεν ειναι αγαθο για εμποριο .

Ανώνυμος είπε...

Ενα ειναι να γινει στο τοπο μας , τουλαχιστον αυτο να γινει σωστα , αν και σε αυτο που στο χωρο της υγειας που υποτιθεται οτι γνωριζουν , δεν τα πανε καλα , καταλαβαινετε τι κανουν στα αλλα που δηλωνουν παντογνωστες .

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη τωρα , θα πηγαινουμε στο Κεντρο υγειας στο Καινουργιο , και θα καταργηθουν τα τοπικα κεντρα , τα τοπικα *αγροτικα ιατρεια * , ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΤΡΩΩ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ;

Reporter είπε...

10:31 μ.μ., Μαΐου 30, 2020 εχεις δικιο.
Δεν καταργεις τα Αγροτικα Ιατρεια των Τοπικων Κοινοτητων για να στελεχωσεις το ΚΥ.
Δεν ειναι λυση η μεταφορα των ανθρωπων με τα mini bus στο ΚΥ.
Βιαστικες αποφασεις που καπου αποσκοπουν.
Θυμιζουν τη βιασυνη των εγκαινιων απο τον Αβραμοπουλο το 2007 γιατι η κυβερνηση του Κωστακη ειχε αποφασισει προωρες εκλογες. Που για πρωτη φορα εγιναν προωρες εκλογες για οικονομικους και οχι εθνικους λογους. Η κοινωνια τσιμπησε, ξαναψηφισε τη ΝΔ. Το αποτελεσμα ηταν ο Κωστακης και Σια να χρεοκοπησουν τη χωρα και το 2009 να πεταξουν 'λευκη πετσετα' και να δωσουν την εξουσια στο Γιωργακη και να ακολουθησουν Μνημονια, Ζαπεια, Αλεξης και τωρα Κυριακος. Στα δημοσιογραφικα στεκια ακουγεται εντονα και παλι αυτο το σεναριο δλδ για προωρες εκλογες για οικονομικους λογους (τα ταμειο ειναι μειον).
Ας τα εχουμε αυτα στα υποψη γιατι οταν η ιστορια επαναλαμβανεται τοτε βρισκομαστε στο ιδιο εργο θεατες.



ΚΡΙΤΩΝΑΣ είπε...

και τι προτεινεις ρεπορτερ παντελη αν γινουν εκλογες ? ποιο κομμα θα ψηφισεις εσυ και γιατι ? παρτε θεση εσεις οι δημοσιογραφοι μια φορα

Ανώνυμος είπε...

Τραχανοπλαγια δεν είναι θέμα ιδεολογίας, είναι θέμα ιδεοληψιας. Ρε καραγκιόζη σοβιετοφιλε κομμουνισταρα, μας λες δλδ οτι το μαγαζάκι σου θα είναι κρατικό κ συ θα είσαι υπάλληλος μέσα και φυσικά θα αμείβεσαι σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Δλδ βαση της θεωριας κοροϊδίας που πρεσβευετε εσείς οι παραμυθαδες οι αριστεροί, ο γιατρός ο καρδιολόγος ο ανύπαντρος θα αμείβεται λιγότερο απο τον πολύτεκνο με τα 6 παιδιά υπάλληλο σεκιούριτι του νοσοκομείου, τον σκραπα της ταξης, επειδή έχει λιγότερες ανάγκες. Μόνο στο τελευταίο κάστρο του νεοσοβιετικου οθωμανισταν σας ψηφιζουν ακόμα σκουπίδια.

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Ρε παίδες τόσα χρόνια λέγαμε γιατί δεν λειτουργεί το κέντρο υγείας, και πάει χαμένη η δημόσια περιουσία.
Ας ξεκινήσει λοιπόν και εδώ είμαστε να σχολιάσουμε ότι υπάρχει παράλειψη..
ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Καλα αλλα γραφω αλλα διαβαζει;? Εγραψα να ανοιξει οπως οπως τωρα αλλα να στελεχωθει συντομα με δικους τους γιατρους οχι με αποσπασεις ,να μην ειναι αδειο το ιατρειο μας και να τρεχω στο Καινουριο. Ειπα οτι η υγεια δεν πρεπει να ειναι αντικειμενο εμποριου στον ιδιωτικο τομεα και πες το ιδεοληψια οπως θες.Ολα τα αλλα μπορουν να εμπορευτουν. Το σοβιετικο συστημα υγειας αυτη τη στιγμη κραταει με λιγους θανατους ορθια τη ΡΩΣΙΑ και το εμβολιο ειναι ετοιμο και θα γινεται με σταλες απο τη μυτη ! Που να τα μαθεις εσυ αυτα απο την Μελανια ? Το USA τι κανει ? Σκοτωνει μαυρους για να φυγει ο ιος? Αστο ειναι πανω απο τις δυναμεις σου να με κοντραρεις πηγαινε στο LANGLEY να σου κανουν μαθημα 5 χρονια και ξαναελα.ΛΙΑΚΟ συμφωνουμε ρε φιλε θελει χρημα να λειτουργησει αυτονομα ισως και πανω απο 1 εκ ε το χρονο.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις κόψει καπίστρι?

Ανώνυμος είπε...

Το έκοψε ε, φαντάσου πόσο δυνατό είναι το γαιδορομούλαρο?

Ανώνυμος είπε...

Μονο για ζωντανα ξερεις να μιλας , φιλε του Γιαννακη - αυτου με τα 2 μν

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε με στην ομάδα να πετάξω δύο γκολακια να δείτε πως την παίρνουν την δημαρχία,κορόιδα.

Ανώνυμος είπε...

Την ιδεολογία σας την είδαμε στο ανατολικό μπλοκ. Φάρμακα στη μαύρη αγορά και αν δεν πήγαινες στο νοσοκομείο με το αντίστοιχο φακελάκι στο χέρι ήσουν τελειωμένος. Κοινώς κανονικότατο παρεμποριο.

Ανώνυμος είπε...

Το ανέκδοτο της ημέρας το σοβιετικό σύστημα υγείας που κρατάει όρθια τη Ρωσία. Ακομα σας πουλάνε παραμύθια που όντως τα πιστεύετε ή εσείς ξέρετε τι σας γίνεται και πουλάτε σανο στους άλλους;

Ανώνυμος είπε...

Καλά, τα θέλετε και τα λέτε εσείς οι κομουνιστές ή σας ξεφεύγουν; στην Αμερική σκοτώνουν ή δέρνουν ένα μαύρο (βλέπε Λος Αντζελες 1992) και καίγεται το σύμπαν. Οι Σοβιετικοί ξεκλήρισαν εκατομμύρια ανθρώπους σαν να ήταν κουνούπια χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Αν τολμούσε ας έβγαινε κάποιος να διαδηλώσει στο δρόμο. Τραγικό αυτό που γίνεται στην Αμερική αλλά δεν μπορείτε να φωνάζετε για ανθρώπινα δικαιώματα και ταυτόχρονα να υποστηρίζετε καθεστώτα που δεν ξέρουν καν τη φράση. Αφήστε να μιλήσει κάνας άλλος.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

Διαβαστε οτι γραφω οχι αυτα που θελετε . Κανεις δεν ειπε οτι η ΕΣΣΔ ηταν το τελειο κρατος ,καθε πραγμα εχει τα καλα του και τα κακα του. Αυτη τη στιγμη η ΡΩΣΙΑ με ελαχιστη καραντινα και μεγαλη πανδημια εχει 5000 νεκρους απο ευπαθεις ομαδες.Σε αναλογια πληθυσμου με τις ΗΠΑ 1 προς 2 θα επρεπε να ειχε 50000 νεκρους για να πεις οτι εχει τα χαλια των ΗΠΑ. Αλλα δεν τους εχει ευτυχως. Τα ξερω απο πρωτο χερι και τα εχω δει με τα ματια μου το συστημα υγειας της ΡΩΣΙΑΣ βασιζεται στο σοβιετικο συστημα ,ισχυρες κρατικες δομες. Το πασοκ το 81 απο που πηρε προτυπα για το εσυ ? Το ειχε διδαχθει ο Γεννηματας στο λυκειο ? Το εμβολιο ειναι ετοιμο στη ΡΩΣΙΑ ,ποιος το εφτιαξε οι ιδιωτες νομιζετε ? Εχετε ωραια προτυπα εσεις τα 8χρονα με τα 44αρια μαγκνουμ, που φερνουν αναπτυξη στην οικονομια η αγοραπωλησια οπλων

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι κ. Τραχανα να φτιαξεις ψηφοδελτιο ,να βγεις Δημαρχος,να κανεις ολα αυτα
που πιστευεις?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Οχι φιλε μου δεν με ενδιαφερει το αντικειμενο ,εγω θελω να μην υποβαθμιζεται ο τοπος μου και να μην σπαταλανε τα λεφτα των φορολογουμενων καποιοι ανικανοι

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά μα σε φορά κ ελα με την όπισθεν..χαχα

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Τραχανά τα πιστεύεις αυτά που λες; έχεις πάει ποτέ καμία βόλτα στο ανατολικό μπλοκ; όχι τώρα, τότε παλιά. Έχεις μιλήσει με κανέναν που έζησε στο ανατολικό μπλοκ και δεν ήταν του κόμματος; ή ακούς μόνο την κατήχηση που σας κάνουν; τις διαμαρτυρίες των Ρώσων γιατρών τις έχεις διαβάσει; για τους τρεις γιατρούς που έπεσαν μυστηριώδης από τα παράθυρα των νοσοκομείων έχεις ακούσει τίποτα ή μπα; το να λες ότι ένα κράτος σαν την Ελλάδα έχει τα καλά του και τα κακά του το καταλαβαίνω. Αλλά να το λες για ένα καθεστώς που εξόντωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι τραγικό. Σε τι διέφερε ο Χίτλερ απ τον Στάλιν; μόνο στους στόχους. Και οι δύο εξοντωναν απάνθρωπα ανθρώπους. Το μόνο που άλλαζε ήταν ο λόγος για τον οποίο εξόντωνε ο καθένας. Αλήθεια. Για τη Βενεζουέλα και το σύντροφό Μαδούρο τι έχεις να πεις; κι εκεί έχει τα καλά και τα κακά του;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλε ξερεις τι σημαινει εξυπνη ιστορια ? Να ψαξεις τις αιτιες που εφεραν επανασταση ,οτι ο σταλιν σκοτωνε το ξερω ,για τους αμερικανους που εριξαν την βομβα τι θες να πεις οτι ειναι παρθενες ? Το οτι κατεστρεψαν ζωες ανθρωπων που εναντιωθηκαν στη βομβα της χιροσιμα με την ψευδη αιτια οτι ειναι σοβιετικοι πρακτορες με τον μακαρθυ ειναι ψεμα ? Ενα κρατος με μηδεν ναρκωτικα ,χωρις ανεργια ,χωρις αστεγους ,με φουλ καλυψη υγειας ,χωρις στριπτιζομπαρα και ξεφτυλα του ανθρωπινου σωματος ειναι για σενα πληρης αποτυχια ? ναι ηθελε να μη μιλας το ξερω .Η γυναικα μου μενει κοντα στο κρεμλινο και εχω δει πολλα καλα και κακα ,και καποιοι αναπολουν την εσσδ γιατι δεν εχουν λεφτα να αγορασουν τα προιοντα που βλεπουν στο ραφι.Μπορω να σου γραψω πολλα ακομα αλλα θα κουρασω. Ο σταλιν πεθανε και μετα ο χρουτσωφ αλλαξε τα παντα .

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει έξυπνη ιστορία; υπάρχει έξυπνη και ανόητη ιστορία; εκτός αν εννοείς τα βιβλία του κέντρου μαρξιστικών ερευνών. Εγώ φίλε μου έχω ζήσει στο ανατολικό μπλοκ και ξέρω πολύ καλά τι γινόταν. Αν νομίζεις ότι δεν υπήρχαν στριπτιζομπαρα είσαι πολύ γελασμένος. Ανεργία δεν υπήρχε γιατί ήταν όλοι υπάλληλοι του κράτους. Αλλά υπήρχε ταυτόχρονα και δελτίο τροφίμων. Η κάλυψη υγείας ήταν ανέκδοτο. Φάρμακα δεν υπήρχαν και έπρεπε να τα πληρώσεις διπλά στη μαύρη αγορά. Αν δεν είχες λεφτά για τα φακελάκια των γιατρών πέθαινες μια χαρά στο σπίτι σου. Να διαμαρτυρηθείς ούτε λόγος. Και το να σκεφτείς κατά του καθεστώτος ήταν αδιανόητο. Για να βρεις τρόφιμα έπρεπε να καταφύγεις στη μαύρη αγορά. Ναρκωτικά όντως δεν υπήρχαν. Μπορώ να σου πω χιλιάδες πράγματα. Τα οποία επαναλαμβάνω έχω ζήσει. Δεν έχω ακούσει. Και φυσικά οι Αμερικανοί δεν είναι αγνοί και αθώοι. Ποιος ισχυρός είναι; και ποιος σου είπε ότι αγαπάω τους Αμερικανούς; σε όλη την ιστορία οι μεγάλοι μοιράζουν κι οι μικροί την πληρώνουν. απλά προτιμώ να ζω σε μια ελεύθερη χώρα με δυτικό σύστημα διακυβέρνησης πάρα υπό ένα ανελεύθερο κομμουνιστικό καθεστώς που χρειάζομαι διαβατήριο και βίζα για να ταξιδέψω απ τη μία πόλη στην άλλη και για να ταξιδέψω εκτός χώρας πρέπει να κινήσω λυτούς και δεμένους και αν. Για πες στη γυναίκα σου να ρωτήσει τη μητέρα της ή κάποιον μεγαλύτερο. Αν η αδερφή της ζούσε σε άλλη πόλη θα έπαιρνε απλά το αμάξι να πάει να τη δει; ή έπρεπε να πάρει βίζα και άδεια απ την αστυνομία πρώτα; αλλά ήταν καιρός να παραδεχτείτε επιτέλους οι συριζαίοι ότι είστε καθαρά κομουνιστές και υποστηρικτές των καθεστώτων τύπου σοβιέτ. Γιατί κάποιοι ακόμα νομίζουν ότι είστε κεντροαριστεροί.

Ανώνυμος είπε...

Κι αν αναρωτιέσαι τι έκανα στο ανατολικό μπλοκ, δουλειές έκανα. Με το κόμα. Εισαγωγή προϊόντων που προορίζονταν μόνο για τα μέλη του κόματος και δεν ήταν προσβάσιμα στον απλό λαό. Και όχι μόνο με μια χώρα. Με πολλές. Αν δικτυωθείς με το κομα σε μια χώρα μπορείς να έχεις πρόσβαση και στις άλλες. Και παντού ήταν τα ίδια. Με μικρές διαφορές. Καλό μου έκανε εμένα το κομα οικονομικά. Αλλά όχι να ζω σε μια τέτοια χώρα. Και εννοείται ότι έκαναν μπίζνες με αμερικανικές και γενικά δυτικές εταιρείες. Απ την πίσω πόρτα πάντα. Και με χοντρές μίζες. Οπότε ξέρω πολλά πράγματα.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

εγω σου μιλαω για εσσδ οχι δορυφορους που περιμενανε το πετρελαιο να το πουλησουν . υ γυναικα μου προλαβε εσσδ και μου εχει πει αυτο καλα και κακα .η πεθερα μου εχει πει περισσοτερα τα καλα γιατι προλαβε τα σπιτια που εφτιαξε ο χρουτσωφ το 58 με ζεστο νερο και τουαλετα μεσα στο σπιτι . εξυπνη ιστορια ειναι επιστημονικος ορος που εχει σχεση με τη μελετη των ιστορικων γεγονοτων διεξοδικα ,ερευνωντας αιτια αφορμες αλληλουχιες κλπ πχ η εισβολη στη κυπρο το 74 ηταν δευτερη φορα ,Η ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 1576 εναντιον σταυροφορων και η μελετη δειχνει οτι οι 2 εισβολεσ ειχαν πολλα κοινα. ο συριζα φιλε μου ειναι πολυσυλλεκτικο κομμα γι αυτο εχει 32% ,ο προπαπους μου ψηφιζε βενιζελο ,ο παππους πλαστηρα ,εμεις πασοκ ,τωρα συριζα . περσυ με τις πρεσπες ο κοτζιασ εξυμνισε το ΒΕΝΙΖΕΛΟ που καταφερε να φερει στην ελλαδα το μεγαλυτερο μερος της αρχαιας μακεδονιας του Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ . Ο Τσιπρας ειπε στον ερντογαν οτι η συνθηκη της λωζανης εχει υπογραφεικαι απο την ιαπωνια και δεν αναθεωριται που ειναι σωστο. αυτο ειναι βενιζελικη διπλωματια . εδω επεμβαινει η εξυπνη ιστορια και απανταει στο τι δουλεια ειχε η ιαπωνια στη λωζανη για ευρωπαικα θεματα ? ειχε σχεσεις με την αγγλια στην απω ανατολη και θελανε να υπογραψουν μαζι μια συνθηκη μακρυα

Ανώνυμος είπε...

Κι η γιαγιά μου θυμόταν τον Παπαδόπουλο που έφτιαξε τουαλέτες στα χωριά και έδωσε επιδοτήσεις για τουριστικά καταλύματα, αγροτική ανάπτυξη κλπ. Και δρόμους έφτιαξε και σχολεία έφτιαξε. Αυτός ήταν κακός δικτάτορας και ο Χρουτσώφ καλός ηγέτης; επειδή ο ένας κυνηγούσε κομουνιστές ενώ ο άλλος κυνηγούσε αντικομουνιστές; δεν μπορείτε να μιλάτε για δημοκρατία και ελευθερία και ταυτόχρονα να υποστηρίζετε καθεστώτα που καταπνίγουν και τα δύο. Δεν μπορείτε να μιλάτε για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και ταυτόχρονα να υμνειτε το καθεστώς που τους έστελνε στα γκουλακ μέχρι το 1993. Όποιος υποστηρίζει οποιοδήποτε ολοκληρωτικό καθεστώς από όπου και αν προέρχεται δεν μπορεί να μιλάει για δημοκρατία. Μόνο αν καταδικάσετε δημόσια και ανοιχτά όλα τα κομουνιστικά δικτατορικά καθεστώτα όπως κάνετε και για τα φασιστικά δικαιούστε να μιλάτε για δικαιώματα και ελευθερίες. Διαφορετικά δε βλέπω να έχετε καμία διαφορά με τα ακροδεξιά καθεστώτα παρά μόνο ως προς το ποιος κυνηγάει ποιον κάθε φορά. Επίσης πως γίνεται να είσαι και με το Βενιζέλο και με τους σοβιετικους ταυτόχρονα είναι περίεργο. Αφού έχεις διαβάσει ιστορία όπως λες θα ξέρεις ότι ο Βενιζέλος είχε στείλει στρατεύματα στη Ρωσία για να βοηθήσει τον τσαρο να πολεμήσει τους μπολσεβίκους και μετά από αυτό ξεκίνησε διωγμός στις εκεί ελληνικές κοινότητες. Και θα έπρεπε να ξέρεις ότι γι αυτό το λόγο οι κομουνιστές δε χωνεύουν το Βενιζέλο. Αλλά αφού είσαι πρώην πασοκτζής λογικό να μην ξέρεις τι γίνεται στο σκληρό πυρήνα του κόμματος. Δε θα στα πουν και όλα.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

αυτα περασανε λεμε τελος .κραταμε τα καλα και προσπαθουμε να κανουμε το καπιταλισμο πιο ανθρωπινο εδω στην ελλαδα.τι να κανουμε η δωρεαν υγεια ηταν σοβιετικη ιδεα να την καταδικασουμε ? ο κομουνισμος αν εμφανιστει ποτε θα ειναι στη ρωσια λογω του αμπραμοβιτς κλπ που κλεψανε τη δημοσια περιουσια και ο κοσμος ζει με 10 χιλ ρουβλια .να ξερεις οτι τα παιδια του γελτσιν του φιλου σου περνανε ζωη παραδεισενια ενω ο εγγονος του χρουτσωφ εχει μονο ενα σπιτι.το πως ξεκινησε η επανασταση του 1905 και μετα 1917 το ξερεις ? εκει ειναι η εξυπνη ιστορια στις λεπτομερειες .επειδη εχεις λεφτα δεν μπορεις να καταλαβεις τι σημαινει προλεταριος

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΤΡΑΧΑΝΑ δεν πας καλα. Μεσα από το blog θα λυσεις τις διαφορες κομμουνισμου-καπιταλισμου? Αν εχεις να πεις κατι για τα δημοτικα πραγματα, εχε καλως. Αλλιως σταματα γιατι εγινες κουραστικος.

Ανώνυμος είπε...

ααααααντε??? αααααααντε?????/ ο τραχανας εγινε λαπάς, μας κουρασε , προσωπικα οταν βλεπω τρχνς παω παρακατω, ειναι παιδι της στανης μας.

Ανώνυμος είπε...

σεβαστές οι αναζητήσεις του κου τραχανά αλλά:
1. πρώτος πολίτης του δήμου με μηδενικό εισόδημα από άσκηση ιατρικού επαγγέλματος στα έτη 16,17 και 18, ενώ διαθέτει ιατρείο, γραμματέα, ηλεκτρικό ρεύμα και πιθανώς ενοίκιο.
2. αναθέτει φουλ σε συγγενή
3. έχει πρωτοκλασάτο σύμβουλο που έχει άλλες οφειλές προς το δήμο αλλά ψήφισε υπέρ της αύξησης των ανταποδοτικών.
4. αυτός ο άνθρωπος σας ζητά αύξηση 64% στα ανταποδοτικά τέλη κατοικιών, για επαγγελαματίες να μην αναφέρουμε το ποσοστό αύξησης...

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα κιτσ κιτσ κιτσ είστε πρόβατα. Δεν έχετε με τι άλλο να ασχοληθείτε κ κυνηγάτε τον γιατρο; Την σκόνη του θα τρώτε!!

Ανώνυμος είπε...

επί της ουσίας δεν απαντάς... από το πολύ σανό στερέψατε...

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

φιλε κανουμε πολιτισμενο πολιτικο διαλογο με καποιον τοσο κακο ειναι ? για τα δημοτικα τι ακουτε ? θελει να προχωρησει σε αυξησεις μετα απο κορωνοιο ? τοσο ανευθυνοι ειναι ? και ολοι εσεις οι μχ προφητες που ησασταν στις εκλογες ? φοβαστε να βαλετε το ονοματακι σας σε ψηφοδελτιο ε? τωρα χορεψτε κκαρσιλαμα στο 56 %

Ανώνυμος είπε...

Μικρέ Σταλιν αρκετα είπες,πάρε τώρα τους μπολσεβίκους και κάνε κατάληψη της Δημαρχίας.

Ανώνυμος είπε...

Η επανάσταση του 1917 έγινε με χρηματοδότηση από τους Γερμανούς με τη συμφωνία ο Λένιν να λήξει τον πόλεμο με τη Γερμανία όταν έρθει στην εξουσία. Ο Αμπράμοβιτς έβγαλε τα πρώτα του λεφτά στη μαύρη αγορά επί κομουνισμού. Κι όπου υπάρχει μαύρη αγορά σε βασικά αγαθά υπάρχει και πείνα. Οι πλούσιοι που εμφανίστηκαν μετά την πτώση του καθεστώτος ήταν πρωτοκλασάτα μέλη του κόμματος που άρπαξαν ότι υπήρχε στα ταμεία. Οι προλετάριοι συνέχισαν να είναι προλετάριοι και επί κομουνισμού. Το να σου δώσουν ένα δωμάτιο σε ένα σπίτι που πριν ανήκε σε κάποιον πλούσιο με κοινή κουζίνα και τουαλέτα δεν το λες και βελτίωση του βιοτικού σου επιπέδου. Το να καλλιεργείς τη γη και η σοδειά σου να ανήκει στο κράτος δε σημαίνει ότι ζεις καλύτερα. Απλά αλλάζεις αφεντικό. Δυστυχώς ο κομμουνισμός δεν έφερε ισότητα ανεβάζοντας το επίπεδο προς τα πάνω αλλά κατεβάζοντας τους όλους προς τα κάτω. Και ταυτόχρονα ακολουθώντας τον κανόνα που έγραψε ο Όργουελ στη φάρμα των ζώων. "όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα".

Ανώνυμος είπε...

Πόίό γίάτρό πόίά σκόνή ; χάχά

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

λες τη πιο μεγαλη αντιφαση ,ακομα και λεφτα να εδινε η γερμανια η ρωσια ηταν αυτη που ειχε αναγκη να βγει απο το α πολεμο γιατι δεν ειχε οπλα για ολους και ουτε τροφιμα και μετραγε πολλους νεκρους ,και αν ο τσαρος ηθελε τη κωνπολη με προσχημα οτι βοηθαει τη σερβια ας πουλαγε τις πανακριβες συλλογες πινακων του ερμιταζ για να εχει οπλα ο στρατος του. μεσα στη ρωσικη ορθοδοξη ψυχη ειναι μεγαλυτερος ο πονος που η κωνπολη ειναι τουρκικη απο τους ελληνες . η κοντρα με τη δυση υπηρχε πριν το σοσιαλισμο λογω του σχισματος που εφερε την αλωση απλα με τον σοσιαλισμο ανεβηκε κατακορυφα.φιλε διαβασε το βιβλιο νικολαι γκογκολ 'νεκρες ψυχες' και μετα αννα καριενινα του τολστοι χωρις προκαταληψεις και θα καταλαβεις πως ηρθε ο λενιν .επειτα διαβασε εντβαρντ ρατζισκι 3 βιβλια 'ρασπουτιν ,τελευταιος τσαρος ,σταλιν ' που ειναι η μεταφορα των γεγονοτων απο το 1914 εως το 1953 απο τα κρατικα αρχεια της ρωσιας που ο πουτιν ανοιξε μονο στον ρατζισκι και τα 3 βιβλια σπασανε ταμεια παγκοσμιως και εννοειται οτι κατι θα πηρε και ο πουτιν. μιλαμε για ντοκουμεντα πραγματικα ,τα βιβλια του οργουελ ειναι για σκουπιδια . η καγκεμπε που ακους οτι μονο σκοτωνε αθωους κανεις δε λεει οτι προστατευε τα συνορα της εσσδ και το 62 συνελαβε το προδοτη συνγχη πενκοφσκι που πουλαγε τα στρατιωτικα στους αμερικανους . εμεις τη κυπρο δε τη χασαμε απο τους αμερικανους ?

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

Βρε ανεγκεφαλα στραιωτακια της ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ και της «ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ το επικαιρο θεμα που πρεπει να συζητατε ειναι --- αφου λυσατε τα δημοτικα ? --- ότι ενω ως ΕΛΛΗΝΕΣ, σου λενε θα δουλευεις για πανω-κατω 500 και αν δεν πληρωσεις με αυτό το μισθο και τις δοσεις του δανειου σου θα σου παρουμε το σπιτι, ότι δεν υπαρχει δουλεια για 1.500.000 απο εσας και σας σπρωχνουν να μεταναστευσετε (500.000 εφυγαν) … και … και …
Σε καθε ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ δινουν = 480 € + 240 για κάθε συζυγο + 240 για κάθε τεκνο + 350 επιδομα στεγης και επιπλεον του πληρωνουν τους οικιακους λογαριασμους ( ΔΕΗ, νερό κλπ) και του δινουν δωρεαν καρτα συγκοινωνιων για ολη την οικογενεια + δωρεαν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη ! ! !
Για αυτό μουγκα στις στρουγκες, προβατακια, ε προβατακια !

Ανώνυμος είπε...

Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία που αναφερεις. Ο συγγραφέας λέγεται Εντβαρντ Ρατζίνσκι. Εξαιρετικά βιβλία και τα τρία. Δε λένε όμως και τα καλύτερα για τη σοβιετική ένωση. Ο Όργουελ έλεγε αλήθειες που πονάνε γι αυτό και λέτε ότι είναι για τα σκουπίδια. Για τη δράση της ΝΙΚΑΒΕΝΤΕ πριν μετονομαστεί σε ΚΑΓΚΕΜΠΕ και τις μαζικές εκκαθαρίσεις πληθυσμών έχετε να πείτε κάτι ή μπα. Επίσης πότε δε χάνεις κάτι που δε θες να δώσεις. Κανένας Αμερικανός και κανένας Ρώσος δεν μπορεί να κάνει κάτι αν δεν έχει και το πράσινο φως εκ των έσω. Το ότι ο Λένιν είχε χρηματοδοτεί με πάνω από 26 εκατομμύρια μάρκα είναι γεγονός και προκύπτει από αποχαρακτηρισμό αρχείων. Επίσης ο Λένιν δεν ανέτρεψε τον τσαρο. Αυτό το έκανε ο μετριοπαθής σοσιαλιστής Α. Φ. Κερένσκυ, ο οποίος στη συνέχεια ως Πρωθυπουργός ανατράπηκε από τους Μπολσεβίκους. Κοινώς η επονομαζόμενη Οκτωβριανη επανάσταση μάλλον περισσότερο πραξικόπημα ήταν. Όπως βλέπεις διαβάζω κι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος σου είπε ότι είμαι νεοδημοκράτης; δηλαδή όποιος δε συμφωνεί με τον κομμουνισμό πρέπει να είναι οπωσδήποτε νεοδημοκράτης; άλλες επιλογές δεν υπάρχουν σ αυτή τη χώρα;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

συμφωνουμε φιλε για τα 3 βιβλια λενε τα καλα και τα κακα της εσσδ,δε σου ειπα ποτε οτι ηταν ολα καλα . αλλα εχεις κενα πρωτα σου ειπα να διαβασεις νεκρες ψυχες νικολαι γκογκολ ,μετα αννα καριενινα και μη μου πεις οτι ειναι μελοδραμα μονο για γυναικες απεικονιζει τις μεγαλες ταξικες διαφορες και τη νοοτροπια που υπηρχε τοτε ,μετα πολεμος και ειρηνη που επιτοπλειστον ειναι επικο αλλα περιγραφει το δραμα των μουζικων δουλοπαροικων σαν συνεχεια του νεκρες ψυχες ,ο τολστοι ειχε την ικανοτητα να τοποθετει φανταστικους χαρακτηρες σε αληθινα πολεμικα γεγονοτα και αληθινους χαρακτηρες σε φανταστικα πολ γεγονοτα που γινανε σχεδον ετσι πραγματικα ,τελος διαβασε το τελευταιο βιβλιο του τολστοι 'ανασταση' που περιγραφει το βασανιστικο κρατος του τσαρου. ο τολστοι ειχε προειδοποιησει το τσαρο μετα τη πρωτη επανασταση του 1905 που την επνιξε στο αιμα η οχρανα ,τοτε επεσε ο σπορος του 1917,ο κερενσκυ ειχε αναλαβει πρ-γος και πηγαινε στα πεδια των μαχων και εμψυχωνε τους στρατιωτες που δεν ειχαν οπλα και τροφιμα κακως τον ανεφερες ηταν ηλιθιος . πρωτα τσεκα μετα νικαβεντε μετα καγκεμπε τωρα εφεσμπε,ναι γινανε εκκαθαρισεις που λες. στο θεμα της αντικατασκοπειας ηταν πολυ μπροστα αν σκεφτεις οτι η τσεκα εγινε το 18 και σια το 50. αλλα οταν ηθελαν να κανουν τη πρωτη κολεκτιβοποιηση και οι κουλακοι σκοτωσαν ολες τις αγελαδες και τις εφαγε το χωμα ,θα συμφωνησεις μαζι μου οτι ηταν εγκλημα αυτο γιατι αν τα ζωα σου τα εχει η κολεκτιβα διπλα απο το σπιτι σου θα πιεις κι εσυ γαλα -αν τα σκοτωσεις τι θα πιεις ? ναι τη κυπρο τη πουλησε η χουντα το ξερουμε τωρα επισημως αφου το εβγαλε επισημα απο τη βουλη ο συριζα .

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

φιλε ΕΛΛΗΝΑ οταν εισαι στο σταυροδρομι 3 ηπειρων και οι δυο ειναι κατα πλειοψηφια παμφτωχες ειναι σιγουρο οτι θα εχεις μεταναστες που οι περισσοτεροι θελουν να περασουν απλα και να πανε γερμανια κλπ. δεν υπαρχει ευκολη λυση αν τους αφησεις να πνιγονται και να μενουν στη βροχη και στο κρυο σε μισο λεπτο θα εχει βγει στο ιντερνετ οτι η ελλαδα ειναι μια ρατσιστικη απανθρωπη χωρα που θα προκαλεσει τετοια κατακραυγη και θα καταρευσουν τουρισμος εξαγωγες και θα ειμαστε μαυρο προβατο σε μαυρη λιστα . μην ακους τις βλακειες του βελοπουλου με τις ναρκες στα συνορα και τις παπαριες που λεει . οι ναρκες εχουν απαγορευτει απο ειδικη συνθηκη . τα λεφτα που παιρνουν δεν ειναι δικα μας ειναι διεθνων οργανισμων ειδικα για προσφυγες πολεμου η ατομων που δικαιουνται ασυλο . γνωμη μου ειναι οταν ερχεται ο ριτσαρντ γκηρ και η αντζελινα τζολι να δωσουν οδηγιες για τις συνθηκες διαβιωσης θα πρεπει να τους ζηταμε να φερουν και μερικα δολλαρια . τα δημοτικα προς το παρων δε λυνονται ,θα τα λυσει ο δημοτης οταν ξυπνησει απο το ληθαργο

Ανώνυμος είπε...

Σου είπα ήδη ότι τα έχω διαβάσει. Και μάλιστα εδώ και πολύ καιρό. Δεν περίμενα να τα ανακαλύψω τώρα. Ξέρω τις επιπτώσεις της βιομηχανοποίησης και τις μεγάλες ανισότητες. Το πρόβλημα είναι ότι το μόνο που άλλαξε ήταν ότι ο τσάρος αντικατασταθηκε από το γενικό γραμματέα και η οχρανα από τη νικαβεντε. Και επίσης άλλαξαν και οι στόχοι προς εξόντωση. Όπως άλλαξε ονόματα ο σύριζα και η τρόικα έγινε θεσμοί και η κωλοτουμπα έντιμη διαπραγμάτευση. Κατά τα άλλα τι έχεις Γιάννη τι είχα πάντα. Επίσης την Κύπρο την πούλησαν όλοι μαζί. Τους δικτάτορες τους έβαλαν μπροστά για να μην έχουν εκείνοι την ευθύνη. Και να επιστρέψουν μετά από τις εξορίες ως σωτήρες. Πώς σας κοροιδεψαν τώρα εσας στον σύριζα να υπογράψετε για τη Μακεδονία και όλοι να είναι ταχαμου δήθεν απέναντι; έτσι ακριβώς.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

φιλε διαβασες ' νεκρες ψυχες ' και μου λες απλα για ανισοτητες ? το παιδι που γεννιοταν του δουλοπαροικου =μουζικου εμπαινε με συμβολαιογραφικη πραξη στην ιδιοκτησια του ντοπιου κομη που ηταν ηδη οι γονεις και τα αδερφια του . ο μουζικος ειχε υποχρεωση να κανει αρκετα παιδια για το στρατο πχ αν ειχε 4 τα 3 πολεμουσαν για 3 χρονια και αν επιζουσαν επεστρεφαν στη σκλαβια. η αννα καριενινα χορευε μαζουρκα και βαλς στα παρτυ και οι δουλοι της δουλευαν στο κρυο -30 και κοιμοντουσαν αν ηταν τυχεροι στο σταβλο η στις ιζμπες =τουρλοκαλυβα . οι τσαροι ντρεποντουσαν να μιλησουν ρωσικα και μιλαγαν γαλλικα. ο μονος τσαρος ,που ειχε τρελα ονειρα αλλα ηταν εκει εξω στο κρυο με τους εργατες και πεθανε απο κρυολογημα γιατι βουτηξε στο νερο να σωσει καποιον ηταν ο μεγας πετρος. ολοι οι αλλοι ηταν του σαλονιου. νομοτελειακα ηρθε ο κοκκινος οκτωβρης,που εσυ πας να μας τρελανεις οτι ο αστεγος που γλυτωσε τη ζωη του αοπλος με την αποχωρηση απο το α παγκ πολεμο και βρηκε σπιτι με κρεβατι για ολη την οικογενεια του ,νοσοκομειο ,τροφη , σχολεια = οτσαρος ηθελε τους αγροτες αγραμματους, τον χαλαγε η κοινη τουαλετα και κουζινα ,το 1917 που στην ελλαδα δεν ειχε ουτε καλυβα ο προπαππους μου. η αριστερα και το κεντρο δεν εχουν πουλησει ποτε ουτε σπιθαμη γη και αυτο που λες ειναι μπαρουφα για τη κυπρο . αν δεν καταλαβαινεις τα ωφελη των πρεσπων δες τις ομιλιες του νικου μαραντζιδη που ειναι συριζα και θα καταλαβεις. η κυβερνηση παντα παιρνει πρωτοβουλιες για να λυσει προβληματα οπως το μακεδονικο

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε ΤΡΑΧΑΝΑ τοσο ανοητος εισαι. Μονο ενας ανοητος θα εκανε διαλογο με εναν ανωνυμο . Το blog ειναι μονο για τα τοπικα πραγματα. Αν θες να εκτονωθεις πολιτικα αντε σε κανα αλλο blog. Απορω που ο blogger σας αφήνει να γραφετε οτι σας κατεβει.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

κανω διαλογο επιπεδου με καποιον που εχει διαβασει σημαντικα βιβλια .τι σημασια εχει αν τον λενε παναγιωτη αθανασιου κλπ. εγω εχω βαλει αρκετα τοπικα θεματα και θα βαλω παλι .κι εσυ ανωνυμος εισαι τι φοβασαι? εχεις καφετερια η σουβλατζιδικο και φοβασαι οτι θα χασεις τη δημαρχια απο πελατες αν βαλεις θεμα επωνυμα ? τη δημαρχια του 66 % ετσι !

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Τραχανά βλέπω ότι μάλλον δεν είσαι κανονικός αριστερός. Προφανώς σου λένε όσα θέλουν αλλά την πραγματική ιδεολογία της αριστεράς δεν την ξέρεις. Η αριστερά δεν πιστεύει στα κράτη έθνη. Θεωρεί ότι η συγκέντρωση των ανθρώπων κάτω από το εθνικό κράτος ήταν ένα προοδευτικό ιστορικό καθήκον της μπουρζουαζίας και ότι κάθε εθνικό κίνημα τείνει προς το σχηματισμό εθνικού κράτους, μέσα από το οποίο οι σύγχρονες ανάγκες του καπιταλισμού εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης πιστεύει ότι εθνικά σύνορα δημιουργήθηκαν από τον καπιταλισμό και έχουν από καιρό τώρα μετατραπεί σε τροχοπέδη στην ανάπτυξη της κοινωνίας και καθήκον της αριστεράς παραμένει η απαλλοτρίωση των μονοπωλίων, η εξαφάνιση των συνόρων και η ελεύθερη συνεργασία των λαών. Και αυτά δεν είναι δικά μου λόγια αλλά του Λένιν και των θεωρητικών της αριστεράς. Οι λέξεις έθνος και πατρίδα δε σημαίνουν τίποτα για την αριστερά. Τις χρησιμοποιούν όταν χρειάζεται για να επιτευχθεί ο ανώτατος στόχος. Η παγκόσμια επικράτηση της επανάστασης και του σοσιαλισμού. Αφού σου αρέσει να διαβάζεις σου προτείνω να ξεκινήσεις να διαβάζεις τα βιβλία που αναλύουν την ιδεολογία της αριστεράς. Και μετά αποφασίζεις αν είσαι όντως αριστερός ή παραπλανημένος.

Ανώνυμος είπε...

Βαζω ως πρόβλημα ,αν οι ακραίοι παντού επικρατούσαν τι θα υπήρχε ορθιο; Και επειδή είναι αυτονόητο βάζω και άλλη ερωτηση.
Γιατί οι φτωχοί και τρισαθλιοι της γης μετακινούνται προς τον καπιταλισμό και την αστική Δημοκρατία και όχι προς τις χώρες με σοσιαλισμό και αυταρχισμό;

Ανώνυμος είπε...

Είναι όλα τα ερωτήματα αυτονόητα,το μυαλό των αριστερών δουλεύει αλλιώς, τους λείπει ένζυμο?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

φιλε δεν ξερεις γεγονοτα .το 1968 το κκε που ηταν στην εσσδ διασπσστηκε και ενα κομματι εφτιαξε το κκε εσωτερ γιατι δεν ηθελε να παιρνει γραμμη σκληρη απο το κρεμλινο και εφτιαξε μια ιδεολογια που περιειχε τα καλα του κομμουνισμου δωρεαν υγεια ,παιδεια κλπ και τα καλα του καπιταλισμου με μια φραση =υγειης επιχειρηματικοτητα που σου λεει ο τσιπρας και τον βριζεις . σημαινει να μην ζητας να δωσεις μιζα για να πουλησεις αερα στο κρατος ,να μην ειναι η ταμειακη μηχανη ντεκορ και να μην εκμεταλευεσαι καταστασεις εκτακτου αναγκης οπως η πανδημια για να οικονομησεις με μασκες οινοπνευμα κλπ. το κκε εσωτερ μετεξελιχθηκε σε εαρ .συνασπισμο και συριζα δηλαδη ευρωπαικη αριστερα . ο συνασπισμος εχει ψηφισει το μααστριχτ . τα εχω διαβασει τα βιβλια του λενιν ξερω τι λενε τα περισσοτερα ειναι για μια εποχη 100 χρονια πριν . μην ξεχνας ο μεγαλος ανδρεας του βυθισατε το σισμικ, το 81 εφαρμοσε πολλα απο το κρατος κ επανασταση του λενιν οπως =δεν μπορεις να φτιαξεις σοσιαλιστικο κρατος αν οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν ειναι δικοι σου και δεν πιστευουν σε αυτο και πρεπει να εχουν καλες απολαβες . πρωτη φορα αριστερα στην ελλαδα ηταν το 81 . θυμαμαι τους δασκαλους που ειχαν 2 πουλοβερ και 2 σακακια και το φαφουτη και το παπανικολαου που ερχοντουσαν καθε σαββατο να πουλησουν παπουτσια στις γειτονιες , οι λιγοι που ειχανε λεφτα τοτε δεν καταδεχοντουσαν να πλησιασουν . μερικοι θελετε να βγαζετε 100 χιλ το χρονοκαι να μην πληρωνετε φορους τιποτα αλλα να σε φυλαει η αστυνομια . δες και εσυ το money never sleeps προσεκτικα και πες μου ποσο λογικο ειναι να εχει σπιτι 2 υποθηκες και αυτο που λεει ο νταγκλας για τα cds,cacs κλπ που λεει ποσοι ξερουν τι σημαινουν αυτα τα αρχικα σε ολη την αμερικη ? εσυ που λες για ακραιους οταν ρωτησαν τη μπακογιαννη αν συμφωνει με το σαμαρα οτι ο συριζα ειναι νεοσταλινικο ακραιο κομμα απαντησε 'σε καμια περιπτωση '. εγω μιλαω με βιντεο . ερωτημα το 1978 που πηγε η εσσδ στο αφγανισταν αν εφαρμοζονταν το προγραμμα θα ειχαν βελτιωση στις ζωες τους ? γιατι το μετα το ειδαμε .

Reporter είπε...

Blogger αυτό το blog αναφέρεις ότι φτιάχτηκε με σκοπό να εξυπηρετήσει τους δημότες , τους παραθεριστές και φίλους των Καμένων Βούρλων, με χρηστικές πληροφορίες , κακώς και καλώς κείμενα, νέα των Καμένων βούρλων και γενικότερα με ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή.
Με αυτό δεδομένο γιατί επιτρέπεις σε 2 ψώνια, το ένα επώνυμο και το άλλο ανώνυμο, που μέσα από την ημιμάθειά τους συνδιαλέγονται για πολιτικο-ιδεολογικά θέματα ?
Πως τους επιτρέπεις και δεν διαγράφεις τις μαλακίες που λένε αφού είναι εκτός καταστατικού πλαισίου λειτουργίας του blog ? Τι ρόλο παίζεις ?

Ανώνυμος είπε...

Ρεπόρτερ πες αλεύρι,ο Πλατανιάς στο Μπλουμ σε γυρεύει,αεί χάσου λιπαρέ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Reporter, εχεις απολυτα δικιο σε αυτα που λες σε σχεση με τον μπλογκερ.
του τα εχω γραψει και εγω, μου εβαλε παγο γιατι λεει δεν ειναι δημοκρατικο η διαγραφη. Ειναι δημοκρατικο η παπαρα του καθενος σε ασχετα θεματα.
Ο Μπλογκε, δεν μπορει να βαλει ενα θεμα της πολης με καποια αναλυση, και να ειμαστε υποχρεωμενοι να ειμαστε εντος θεματος αλλως... διαγραφή;;;
Η διαγραφή ας γινεται εστω την επομενη ημερα η την μεθεπομενη.
Ετσι οπως εξελίσσεται το πραγμα με τους διαφορους (ας μην τους χαρακτηρησω),
εκτος και εαν ο τσοπανης μας (μπλογκερ) τετοια ...προβατα θέλει.
Η αλλη εκδοχη ειναι οτι ο μπλογκερ , βαριεται η το παρακολουθει καθε βδομαδα.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Ρεποορτερ Παντελη Γερασιμου τα εμαθες ολα εσυ απο την ηλικια σου ? Ενω δε ξερεις τιποτα δημοσιογραφακο της πλακας και γραφεις βρισιες , εσυ ριχνεις το επιπεδο του μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

Ρε 6:07 μ.μ., ο Πλατανιας τι τον θελει τον reporter ? Που κολανε αυτα που επισημαινει ο reporter με τον Πλατανιa και το Μπλουμ ? Εξhγησe μας και σε εμaς για να ξερουμε.

Reporter είπε...

Ο κ. Παντελης Γερασιμου δεν εχει σχεση με εμενα, τον reporter. Δεν εχει σημασια ποιος ειμαι. Ως δημοσιογραφος-reporter εχω υποχρεωση να μεταφερω διασταυρουμενες ειδησεις για να σας ενημερωνω, οπως επισης να κρινω αυτα που γραφετε, οπως με κρινετε και εσεις. Μπορει να συμφωνει η να διαφωνει κανεις με τις επισημανσεις μου αλλα ετσι κυλανε τα πραγματα στις δημοκρατιες. OK ;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ωστε αυτος ειναι ο ρεπορτερ το ειχα καταλαβει πριν τον αποκαλυψουνε γιατι εχει τον ιδιο τονο γραφης και θεματολογια με το φεισμπουκ για δυο μερες που ημασταν φιλοι , μετα τον διεγραψα γιατι απεχθανομαι τις βλακειες που γραφει. εισαι απο αυτους που θελουνν τον κοσμοο στο σκοταδι για να φαινεσαι εσυ πιο μορφωμενος. οτι γραφω ειναι τεκμηριωμενο και με αποδειξεις . το ξερεις οτι δασκαλος απο το καινουριο θελει να ανοιξει λεσχη αναγνωσης στον αγ κωννο και να πληρωνει το ενοικιο απο τη τσεπη του ? η εκλογη δημαρχου , η κοινωνικη διαφοροποιηση των δημοτων και η σχεση δημαρχιας δημοτων δεν ειναι πολιτικο φαινομενο που εχει σχεση με το κεντρικο πολιτικοιδεολογικο σκηνικο? για ρωτα το τσωμο το μπετον που βρηκε απεναντι απο ιδιωτικες εταιρειες . το ξερεις οτι υπαρχουν ανθρωποι νεοι που λενε οτι η βουλγαρια δεν ειναι ευρωπ ενωση αλλα ευρωζωνη ? γιατι εσυ αντι να γραφεις ενημερωτικη δημοσιογραφια εβγαζες φωτο γλαστρες στα δημοτικα συμβουλια. που ησουνα οταν βαζουμε θεματα το ελτα τραπεζα στον αγ κωννο και τις μειωσεις που κανει η λαμια στους επαγγελματιες ? πηρες θεση ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΛΟΓΚΕΡ, ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ, ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΤΣΟΠΑΝΗΣ.
ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.
ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΜΠΛΟΓΚ??

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητοί ανώνυμοι και επώνυμοι αναγνώστες. Η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιωμένο δικαίωμα από το σύνταγμα της χώρας μας και δεν χωράει αμφιβολία. Άλλωστε ποιος είμαι εγώ να κρίνω τις απόψεις των αναγνωστών.

Έστω και ‘out of topic’, αυτές είναι οι απόψεις σας, έτσι όπως τις καταγράφετε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι τις διαβάζουμε. Άλλες απόψεις μας αρέσουν και άλλες δεν μας αρέσουν (σωστό και λάθος δεν υφίσταται ως έννοια ‘όταν πρόκειται για άποψη), τι να κάνουμε έτσι είναι στον πραγματικό κόσμο.

Είναι άδικο να ζητάτε κάποιοι από εσάς να βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα και να σας ‘απαλλάξω’ από μη αρεστές πλην καταγεγραμμένες απόψεις άλλων.

Έχετε νομίζω (κάποιοι, και ευτυχώς λίγοι) παρανοήσει μερικά πράγματα. Εγώ δεν είμαι κηδεμόνας κανενός ούτε μπαμπάς κανενός για να κάνω χατίρια ή κατά περίπτωση να μαλώνω τους άτακτους. Αν δεν σας αρέσει ή σας ξεπερνάει η ελεύθερη έκφραση, δεν είναι και απαραίτητα υποχρεωτική και η ανάγνωση της (ως σχόλια) στον παρόν δωρεάν ιστότοπο/blog. Άλλωστε δεν καταλαβαίνω γιατί ζορίζεστε μερικοί, ΔΕΝ υπάρχει η έννοια ΑΡΙΣΤΟΙ που μόνο αυτοί ψηφίζουν ,καταγράφουν σχόλια, συμμετέχουν στα κοινά κλπ κλπ

Όλοι είμαστε ίσοι και μπορούμε να καταγράψουμε την πρόταση / άποψη μας, έστω και αν ο Τραχανάς Κ. προσπαθεί να κάνει κατήχηση ή ο Παντελής προσπαθεί να διαμορφώσει άποψη, ή ο Γιάννης να δείξει πόσο διαφορετικός είναι από όλους τους άλλους, ή οι προσκείμενοι στον δήμαρχο να πουν πόσο καλά πάει ο δήμος μας.

Στο χέρι μας είναι (ή στο μυαλό μας αν θέλετε) αυτό που διαβάζουμε, να το αποδεχτούμε ή να το απορρίψουμε. Εγώ ας πούμε, υπάρχουν σχόλια που δεν τα διαβάζω καθόλου, αφού διαβάσω τις 5 πρώτες λέξεις και καταλάβω ότι δεν με αφορά / εκφράζει. Έτσι άλλωστε κάνουν και οι περισσότεροι αναγνώστες των blogs/forums/sites etc.

Ας χαλαρώσουμε όλοι, ας προσπαθήσουμε να μην χάνουμε την ουσία εστιάζοντας στο δάχτυλο … αγνοώντας το δάσος και ας προσπαθήσουμε να γίνουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

ΥΓ πάλι μου βγήκε μεγάλο το σχόλιο και θα μπορούσε να ήταν άρθρο, αλλά θα έδινα βήμα στους ‘ζηλωτές’ των αντιρρησιών οπότε το αφήνω σχόλιο απλά …

Καλό βράδυ και καλό κουράγιο …

Ανώνυμος είπε...

χα καποιος ρεπορτερ θέλει να λειανει το εδαφος να φτιαξει αλλο μπλοκ. εμ αυτο φιλε εχει δωσει εξετασεις πανω απο δεκα χρονια. και αλλοι προσπαθησαν να μιμηθουν, κατι θρονια.γρ και κατι ενεργοι και πηγαν απατοι. μπλοκερ εισαι μαγκας

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

το μπλογκ ειναι μια χαρα και ο μπλογκερ εχει παρει θεση κατα καιρους γενναια . τυχεροι ειμαστε που το εχουμε γιατι αλλου δεν το εχουνε . δεν προσπαθω να κανω κατηχηση απλα να σπασω προκαταληψεις ισοπεδωτικες

Γιαννης Σκούφιας είπε...

kamena voyrla blogger,
θα συμφωνήσω μαζί σου στο οτι (1) δεν είναι και υποχρεωτική η ανάγνωση όλων των σχολίων και (2) σωστό και λάθος δεν υφίσταται ως έννοια, όταν πρόκειται για άποψη, αλλά… θα συμφωνήσω και με τον reporter ότι οι απόψεις αυτές πρέπει να περιστρέφονται γύρω από τον σκοπό που φτιάχτηκε το blog δλδ να εξυπηρετήσει τους δημότες , τους παραθεριστές και φίλους των Καμένων Βούρλων, με χρηστικές πληροφορίες , τα καλώς και κακώς κείμενα, νέα των Καμένων βούρλων και γενικότερα με οτι αφορά την ευρύτερη περιοχή.
Σχόλια, όμως, που είναι άσχετα με τα ανωτέρω δεν έχουν θέση στο blog εκτός… και αν αλλάξεις τον τίτλο και το blog γίνει ένας τόπος γενικού προβληματισμού δλδ να μην υπάρχει περιορισμός στη θεματολογία και ο καθένας να μπορεί να γράφει ότι του έρχεται στο μυαλό … μέχρι και να μοιραστεί τη λίστα για τα ψώνια του.
Δεν νομίζω ότι ζήτησε κανείς από εσένα να βγάλεις «το φίδι από την τρύπα» και να μας απαλλάξεις από μη αρεστές απόψεις. Αυτό που ζητήθηκε, αν δεν κάνω λάθος, είναι να μας απαλλάξεις από απόψεις που δεν έχουν σχέση με τη ιδρυτική θεματολογία του blog. Και αυτό, αν δεν έχεις στα υπόψη σου την ανωτέρω αλλαγή, οφείλεις να το κάνεις.
Ιδού λοιπόν η ευκαιρία σου να γίνεις μέρος της λύσης ώστε τα γραφόμενα να εστιάζουν στο δάσος (τοπικά πράγματα) και όχι σε αυτά που δείχνουν τα δάκτυλα κάποιων συνδημοτών μας, που κατά την γνώμη μου, έχουν ως στόχο να αποπροσανατολίζουν τους αγωνιούντες δημότες…..
Υστ
Επειδή δεν διεκδικώ το αλάθητο, προτείνω το δικό σου σχόλιο να αναρτηθεί ως άρθρο και το δικό μου ως σχόλιο ώστε να ακολουθήσει ένας γόνιμος διάλογος περί της θεματολογίας του blog.


Ανώνυμος είπε...

"Αυτό το Blog φτιάχτηκε με σκοπό να εξυπηρετήσει τους δημότες , τους παραθεριστές και φίλους των Καμένων Βούρλων, με χρηστικές πληροφορίες , κακώς και καλώς κείμενα,νέα των Καμένων βούρλων και γενικότερα με ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή." Γράφει κάπου απαγορεύονται τα σχόλια που δεν έχουν σχέση με τα τοπικά θέματα; θεματολογία του μπλογκ σημαίνει ποια θέματα αναρτώνται ως άρθρα. Όχι ποια σχόλια κάνουν οι αναγνώστες. Κάπου έχετε μπερδευτεί μάλλον. Ο μπλόγκερ είναι πιστός στη θεματολογία. Δεν αναρτά ποτέ άσχετα θέματα. Τα σχόλια είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Φίλε 10.08 όταν κάποιος, έστω και ανώνυμα, εκφράζεται μέσα από ένα blog οφείλει να σκέφτεται 2 φορές αυτά που θέλει να γράψει διότι τα γραπτά μένουν και δεν μπορεί μετά να πει, όπως στον προφορικό λόγο, ότι δεν το είπα έτσι. Και για να μαθαίνεις (δεν είναι υποτιμητικό) :
ΑΡΘΡΟ ονομάζεται ένα γραπτό κείμενο, που αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο επίκαιρο ή ειδικό θέμα ή/και σε γεγονότα που λαμβάνουν χώρα την τρέχουσα περίοδο ή σε δράσεις ή/και σε καθημερινά συμβάντα που επηρεάζουν την κοινωνική ζωή και εξέλιξη. Είναι ενταγμένο σε ένα επικοινωνιακό γλωσσικό περιβάλλον και έχει ως βασικό σκοπό την πειθώ.
ΣΧΟΛΙΟ ορίζεται η διατύπωση μιας άποψης με τρόπο συνήθως σύντομο και όχι ολοκληρωμένο σχετικά με ένα άρθρο που διαπραγματεύεται ένα θέμα.
Εξ αυτών προκύπτει ότι το ΣΧΟΛΙΟ πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το ΑΡΘΡΟ.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

σχολιαστη 10.ο8 εχεις απολυτο δικιο . ασε τους υπεροπτες,αλλαζονες και ξερολες να λενε τα δικα τους. οταν εισαι απολιτικ δεν μπορεις να καταλαβεις τι σχεση εχει η κεντρικη πολιτικη με το τοπο μας

Ανώνυμος είπε...

Ρε Τραχανα Κοστα (με ομικρον) ξεκαβαλα. Ενας μικρονοϊκος, μονοχνωτος, κωμικα δογματικος, και επιπλεον αγλωσσος και απαιδευτος τυπακος εισαι. Σταματα να προσβαλλεις σοβαρους ανθρωπους που εχουν δωσει και μεσα από το blog δειγματα γραφης. Αι @@χτιρ κοματοσκυλο …

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι Αριστεροι Αλληλέγγυοι ΑΝΤΙΦΑ είμαστε μαζί σου σύντροφε Τραχανά,μην.... κάνεις κράτει οπισθίων.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Κώστα Τραχανά δεν θα αντιπαρατεθώ, για να πείσω, γιατί η επιχειρηματολογία απαιτεί νοήμονες ανθρώπους, που έχουν τον απαιτούμενο αυτοσεβασμό καθώς διατυπώνουν τις απόψεις τους. Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς δεν τους σχολιάζω. Τους επιστρέφω.
Και εδώ σταματώ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα αφηνετε ολα αυτα τα εμφανη θεματα , να ασχοληθειτε με τον αφανη Δημ-αρχο ; ας γραψει εστω αλλο ενα δελτιο τυπου που ειναι ο τύπος ;

Ανώνυμος είπε...

Τι γινεται εμφανιζονται ρωγμες στο συνδιασμο του Δημαρχου ; οι παλαιοι εναντιον νεων ;

Ανώνυμος είπε...

Κ. Σκούφια περιττή η γλωσσολογική ανάλυση. Δεν κατάλαβες το νόημα της ανάρτησής μου. Δεν είπα ότι σχόλιο είναι η οποιαδήποτε άσχετη ανάρτηση. Είπα ότι ο μπλογκερ δεν έχει καμία ευθύνη επ αυτού. Κάθε αναγνώστης γράφει ένα σχόλιο σύμφωνα με τη δική του αντίληψη και βούληση. Ο μπλογκερ δεν μπορεί να αναλάβει το ρόλο του λογοκριτή-αξιολογητή. Δουλειά του είναι να αναρτά άρθρα που έχουν σχέση με τα τοπικά θέματα και να παρακολουθεί για τυχόν υβριστικά ή απειλητικά σχόλια. Καμία άλλη υποχρέωση δεν έχει. Αυτό είπα.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΥΦΙΑ .ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΚΛΠ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ .

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με αυτη την εξήγηση του Κώστα άλλο είναι ένα άρθρο,άλλο είναι ένα σχόλιο,άλλο ένα βρισιδι,άλλο δύο παπάδες και άλλο πέντε πυροσβέστες?

Ανώνυμος είπε...

Αφου δεν εχει σχεση το σχολιο με το αρθρο γραψτε και κατι για Ολυμπιακο και Παοκ βρε αδερφια, κατι για τη Νατασα που κανει ηλιοθεραπεια ή για το τι φαγατε σημερα το μεσημερι. Σκουφια χανεις τον καιρο σου. Αυτοι εδω δεν διορθωνονται με τιποτα.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Επιμενετε σε κατι που ειναι απο πλευρας διαχειριστη του μπλοκ ξεκαθαρισμενο και τιμιο για αυτο.Τι δεν καταλαβαινετε ;
Δεν ειναι υποχρεωτικο να συνδιαλεγεσθε μεσω του μπλοκ Καμενα Βουρλα, εισθε ελευθεροι να επιλεξετε π.χ. τον Φωνογραφο ή τον Φ1 η και αλλου.
Το μπλοκ δεν ειναι διαδυκτιακη δομη με υποχρεωτικο ανταποδοτικο τελος προς τους δημοτες
τυπου ΕΤ για να εχετε και εννομο δικαιωμα καταναγκαστικης παρεμβασης στην θεματολογια και στην υπογραφη η μη,αλλα βημα ελευθερης αποψης
Ο περιεργος τροπος της απαιτησης, δειχνει φασιζουσα νοοτροπια ,η οποια βλαπτει σοβαρα την πολιτικη υγεια αυτων που το απαιτουν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ 2.22. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟΣ. ΟΠΩΣ Ο 4.19. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
Α ΚΑΙ ΠΟΥΣΑΙ Η ΜΑΡΙΤΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΗ. Α ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΕΝΑ ΒΥΖΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε «κατα φαντασιαν παντογνωστες» αφου το blog ειναι ενα βημα ελευθερης αποψης γιατι δεν βλέπω σχόλια για τα βυζακια της Μαριτσας ?
Α ρε αυτος ο ατιμος κριτων-ιος πραγματι ειναι πολυ μεταδοτικος και δεν υπαρχει και αντιδοτο.
Αντε γεια φιλαρακια. Σας την ειπα και παλι αλλα για το καλο σας.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν την ξέρουμε. Να μας τη συστήσεις πρώτα και σχολιάζουμε ευχαρίστως.