02 Μαΐου 2020

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΑΟΡΙΣΤΟΥ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΑΙΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ,,,ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΓΕΝΑΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ 70% ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ,,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τραχανοπλαγιά γύρνα πλευρό γιατί θα πιαστείς συνέχεια στο ίδιο. Συνεχίζετε εσείς του σφυριζα να έχετε προσέγγιση δεκαπενταμελούς και εφήβων επαναστατών με βδομαδιάτικο χαρτζιλίκι. Διαβάζω την λύσσα σας αλλά πάρτε το χαμπάρι ότι αποτελείτε παρελθόν. Σας είδαμε και εσάς. Ούτε για φτύσιμο δεν κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΎΡΙΖΑ Καμ. Βούρλων θυμήθηκε το Μάιο να "προτείνει" κάτι που έχει προβλεφθεί με το άρθρο 37 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20-3-2020 (ΦΕΚ 68/Α/20-3-2020), από την κυβέρνηση. Και να το παρουσιάσει έτσι ώστε να φαίνεται ότι είναι δική τους ιδέα. Κάποιοι από εμάς όμως φροντίζουμε να είμαστε ενήμεροι και να ξέρουμε τι μας γίνεται. Δυστυχώς για εσάς κύριοι σας έχει προλάβει η κυβέρνηση. Κανονικά λοιπόν στην ανακοίνωσή σας έπρεπε να λέτε ότι παροτρύνετε το δήμο να εφαρμόσει την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση όπως κάνουν και άλλοι δήμοι. Αλλά τότε δε θα μπορούσατε να το περάσετε ως δική σας πρωτοβουλία.

Ανώνυμος είπε...

Και μια υποσημείωση στο προηγούμενο σχόλιό μου προς ενημέρωση των επαγγελματιών.
Σε μία εβδομάδα περίπου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ μέσω της οποίας, οι πληττόμενοι από την υγειονομική κρίση επιχειρηματίες, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν δήλωση απαλλαγής δημοτικών τελών στους οικείους δήμους.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα πραγματοποιείται με τη συνέργεια του υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης κι όπως αναφέρουν στελέχη της ΚΕΔΕ που ασχολούνται με το θέμα, "Οι επιχειρηματίες, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, θα υποβάλλουν το αίτημα τους με απλό τρόπο και το σύστημα θα ελέγχει αν όντως ο επιχειρηματίας ανήκει στους ΚΑΔ που έχουν πληγεί. Στη συνέχεια ο αρμόδιος δήμος θα ενημερώνεται για να διαγράψει τα οφειλόμενα". Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι απαλλαγές θα πραγματοποιούνται στη συνέχεια με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων.
Ας το ελέγξουν οι επαγγελματίες και ας πιέσουν το δήμο για την εφαρμογή του.

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι ανώριμοι,το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο ΕΚΤΑΚΤΟ περί πανδημίας,αλλά στο ΜΟΝΙΜΟ της φορολογίας.
Τα μαγαζιά δεν είναι Διαταγές(κλεινω-ανοιγω),επιδόματα(τύπου αντιδωρου)και δανεια (των χρημάτων τους από την φοροληστεια με τόκο).Φυσικά δεν περιμένω από τους θρησκόληπτους της κομματοκρατιας να δουν καθαρά,αλλά να πλειοδοτουν ξεδιάντροπα
οτι δηθεν τους ενδιαφέρει να μείνουν ανοικτά τα καταστηματα πάει πολύ.Και καλά τα Συριζοσουργελα που είναι ταξικά αντίθετοι στην οικονομία της αγοράς(βλέπε ομολογία Τσακαλώτου κλπ),αν οι άλλοι, οι συριζαιοι με γραβάτα,δεξιοί κρατιστες τι να μας πουν(βλέπε Πατούλης διορισμοί στην περιφέρεια).
Τελικά ερωτώ η ΤΕ της ΝΔ έστειλε ένα μήνυμα στο Σταϊκούρας γιατί κρατάει σε ισχύει την προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις?Ντροπή.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΥΡΛΩΝ είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΡΗΚΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 26% ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ 22 ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 29 ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ 47 ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ .ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΥΝΤΑΞΗ .ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ Η ΜΙΡΑΝΤΑ ΞΑΦΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΤΩΡΑ .ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΑ 103 ΧΡΟΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε να μιλήσουμε με νούμερα φίλτατοι ευχαρίστως να το κάνουμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Επί κυβέρνησης ΣΎΡΙΖΑ είχαμε
Ανατροπές στον ΦΠΑ (αύξηση συντελεστή στο 24%, μετατάξεις αγαθών και υπηρεσιών από το 13% στο 24%, αύξηση ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου). Οι μόνες μειώσεις είναι αυτές που έγιναν στις 20 Μαΐου με τη μείωση του ΦΠΑ στα τυποποιημένα τρόφιμα, την εστίαση και το ηλεκτρικό ρεύμα, οι οποίες ουσιαστικά επιστρέφουν μόνο τα 440 εκατ. από τα 3 δισ. της αύξησης των έμμεσων φόρων.

- Αύξηση φόρων στα καύσιμα.

- Αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος (μείωση αφορολογήτου, αύξηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα από ακίνητα). Η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ κατέβηκε στα 1.900 ευρώ και αυτό σήμαινε ότι το αφορολόγητο των 9.545 ευρώ προσγειώθηκε στις 8.636 ευρώ. Το μέτρο συνοδεύθηκε από αλλαγές στη φορολογική κλίμακα. Ο πρώτος συντελεστής 22% στα μέσα του 2016 άρχισε να εφαρμόζεται ώς τις 22.000 ευρώ εισοδήματος, αντί ώς 25.000 ευρώ που ίσχυε ώς τότε. Επιπλέον, προβλέφθηκε νέος συντελεστής 29% ώς τις 30.000 ευρώ, ενώ ώς τις 40.000 ευρώ ο συντελεστές ανέβηκε από το 32% στο 37%. Οσον αφορά τον ανώτατο συντελεστή, πήγε από το 42% στο 45%. Επιπλέον, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης μετατράπηκε σε μόνιμο μέτρο.

- Αύξηση προκαταβολής φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες.

- Αύξηση φορολογίας στις επιχειρήσεις.

- Αύξηση συντελεστών στον φόρο ασφαλίστρων.

- Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα.

- Κατάργηση έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες.

- Κατάργηση έκπτωσης φόρου 1,5% στην παρακράτηση φόρου.

- Αύξηση φόρου στα τσιγάρα και τον καπνό.

- Φορολόγηση βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων.

- Φόρος εισοδήματος στα εταιρικά αυτοκίνητα.

- Τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση.

- Τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας - Ιντερνετ.

- Αύξηση φόρου στην μπίρα.

- Φόρος στον καφέ.

- Μείωση της δαπάνης για επίδομα θέρμανσης.
Υποθέτω όλοι αυτοί οι φόροι στόχευσαν μόνο τους πλούσιους.

Ανώνυμος είπε...

Θέλετε να μιλήσουμε και για την υγεία; πάμε λοιπόν

Επί ΣΥΡΙΖΑ η δημόσια δαπάνη για την υγεία συρρικνώθηκε ακόμα περισσότερο φτάνοντας στο ιστορικό χαμηλό 5% του ΑΕΠ το 2019, από τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ. Το Μνημόνιο διαρκείας που υπέγραψε με τα σφιχτά πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον μέχρι το 2022, δεσμεύει εσαεί τη χώρα σ’ αυτά τα επίπεδα.

Οι μεικτές δαπάνες υγείας έφτασαν να σημειώνουν αθροιστική πτώση στο 30% σε σύγκριση με την προ-μνημονιακή περίοδο, κατατάσσοντας τη χώρα στην 21ηθέση της σχετικής λίστας.

Επί ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε ο αριθμός κλινών ΜΕΘ να παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρώπης, με το 25% αυτών να παραμένει διαρκώς κλειστό και εκτός λειτουργίας.

Επί ΣΥΡΙΖΑ η αναλογία συμβασιούχων γιατρών / μόνιμων γιατρών έφτασε στο υψηλότερο σημείο 2:5.
Είναι και άλλα αλλά φοβάμαι ότι θα βγει πάλι πολύ μεγάλο το μήνυμα. Γιατί το προηγούμενο με τους φόρους παραλίγο να πιάσει ολόκληρη σελίδα. Μην πιάσουν άλλη μια οι ελλείψεις στην υγεία. Τώρα για το τι κάνει η αριστερά εδώ και 103 χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τεράστια κουβέντα. Αν την αρχίσουμε εδώ δε θα τελειώσει ποτέ. Επίσης το να γράφετε με κεφαλαία δεν προσδίδει κύρος. Κάνει πιο δύσκολη την ανάγνωση και δείχνει ότι κάποιος προσπαθεί να επιβληθεί φωνάζοντας. Γιατί στο γραπτό λόγο τα κεφάλαια υποδηλώνουν κάποιον που φωνάζει.

Ανώνυμος είπε...

Και μια υποσημείωση. Όσα γράψατε για μαξιλάρια, φορολογία, υγεία κλπ δεν αποτελούν απάντηση στο θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών. Είναι κάτι εντελώς άσχετο με τα προηγούμενα. Κλασική περίπτωση αντιπερισπασμού όταν κάποιος δεν έχει να αντιτάξει κάτι σε ένα συγκεκριμένο επιχείρημα και στρέφει τη συζήτηση αλλού για να αποπροσανατολίσει τους συνομιλητές. Για να το πω πιο απλά "άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε"

κριτων είπε...



ΛΙΤΟΤΗΤΑ Η ΣΠΑΤΑΛΗ.

Τους επιχειρηματιες δεν τους παρακαλας να ερθουν να επενδυσουν ή να ανοιξουν τα καταστηματα ,αλλα σε παρακαλανε απο μονοι τους γιατι τους οδηγει το ενστικτο του ΚΕΡΔΟΥΣ ,ειναι σαν να εχεις εννα βρωμικο ποταμι και να περιμενεις να ανεβουν απο την θαλασσα οι πεστροφες να το γεμισουν .

Αυτο λοιπον το 'αντιπεριβαντολογικο' οικονομικα τοπιο ειναι η μετασοβιετικη ελλαδα και υπηρετειται απο τον κοκκινο, πρασινο και μπλε κρατισμο.

Τα τρολλ της αριστερας ζουν με την αυταπατη,για την ταξικη παλη και την αρπαγή του κοπου του αλλου, μεσω της αναδιανομής απο το κρατος Πατερουλη.

Οι δεξιοι κρατιστες αντιλαμβανονται το αδιεξοδο της οικονομιας αλλα επιμενουν σοσιαληστικα
ενω γνωριζουν οτι πελατειακος κρατισμος και αναπτυξη της οικονομιας δεν μπορει να
συνυπαρξει στον αναπτυγμενο δυτικο κοσμο.

Οσο και αν το "συνδρομο της Στοκχολμης" προσωρινα μπορει να ισχύει {επιδοματα,κλπ},στο τελος ατονει, διοτι η αληθεια δεν κρυβεται, οτι δηλ ολα αυτα προερχονται απο τους κοκκινους πρασινους και μπλε 'Ρομπεν' των Δασών.

Και για φιλοσοφικη αναλυση :
Η ελληνικη λεξη ΛΙΤΟΤΗΤΑ για ολους ειναι συνοδευτικη κατασταση της αναγκαιας σκεψης στα εσοδα -εξοδα, του οικογενειακου προυπολογισμου ειναι λοιπον δειγμα συνεσης και ρεαλισμου.
Στα δημοσια οικονομικα εχει επικρατησει υπο την εννοια του λαθους, γιατι;Εναι η σπαταλη το σωστό;




Ανώνυμος είπε...

Ταταριδοκριτων μας τα εχεις κανει τσουρεκια με τις μπουρδες σου δεν πας σε κανα μπαρακι να βρεις γυναικα να ξελαμπικαρεις? καις λαδια...

Ανώνυμος είπε...

Βρε ξεφτιλες συριζοπασοκοι ποιος θα ερθει να επενδυσει ρε μαϊμουδες δαρβινιωτικες με 47% φορολογια που ειστε και περηφανοι. Καλό ψοφο και με φόρα στο 3%, ρημαδια, πολιτικα πτωματα.

Ανώνυμος είπε...

Καλα τους τα λες και υπαρχουν και αλλα πολλα...
σου ξεφυγε το περιβοητο δημοψηφισμα που κοστισε 100 δις.

τελος παντων.
Ομως τι γινεται με τον ΔΗΜΟ μας ???????
εχει πιασει πατο τελειως.
Ανοργανωτος.
καμια προοπτικη, μα καμια απολυτως.
ανυπαρκτη δημοτικη αρχη.
τι στο διαολο γινεται ρε Καμενοβουρλιωτες????? ψοφησατε εντελως ?????
κριμα, κριμα....

Ανώνυμος είπε...

Θέλω Τραχανά! Μου θυμίζει Ανδρέα! Βρείτε του μια Λιάνη και φύγαμε!