13 Μαΐου 2020

Τα «πόθεν έσχες» των Αυτοδιοικητικών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μαζί με τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, δόθηκαν στη δημοσιότητα και αυτά των αυτοδιοικητικών, δηλαδή Περιφερειαρχών και Δημάρχων πρώην και νυν.
Συνολικά δημοσιεύτηκαν 1.072 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκαν για το 2019 και αφορούν την χρήση του 2018.

Ιδού το πόθεν έσχες του δικού μας ...



Κώστας Μπακογιάννης
Φάνης Σπανός
Θύμιος Καραΐσκος
Νίκος Σταυρογιάννης
Μπάμπης Λιόλιος
Δημήτρης Τζιαχρήστας
Γιώργος Χαντζής
Θύμιος Παπαευθυμίου
Βιργινία Στεργίου
Απόστολος Γκλέτσος
Γιάννης Συκιώτης
Αθανασία Στιβακτή
Γιώργος Γώγος
Θανάσης Ζεκεντές
Νίκος Λιόλιος

lamiareport.gr

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν :
Γιατρός Καρδιολόγος να μην έχει φορολογητέο εισόδημα ; Για τη ψυχή της μάνας του δουλεύει ;
Φαρμακοποιός να έχει εισόδημα 2.523,44 € ;
Αυτό το ζευγάρι να μην έχει ούτε ένα ακίνητο ; Ένα σπίτι, βρε αδερφέ, στο χωριό ; Ένα χωράφι ;
Και όμως γίνεται σε αυτή τη … μπανανία. Ισχύει ότι δηλώνεις.
Και εγώ ο μαλάκας πίστεψα τον «Μωυσής» Μητσοτάκη» και τα εξαπτέρυγά του (Σταϊκούρα, κλπ) ότι θα βάλουν τάξη και θα πληρώνουν όλοι και όχι μόνο τους ψήφισα αλλά αγωνίστηκα να πείσω και άλλους να τον ψηφίσουν. Καλά να πάθω. Δεν μου κόβοταν το χέρι.
Έτσι είναι νεοδημοκρατικά αδέλφια. Και μην μου πείτε και ότι και επί Τσίπρα δήλωνε τα ίδια ο Δήμαρχός μας γιατί ούτε ως φτηνή δικαιολογία δεν στέκει.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι φίλτατε νεοδημοκράτη 8:01 π.μ.
Ένας ακόμη κάλπικος ηγέτης που τάχα θα μας απάλλασσε από την καθεστωτική νοοτροπία του Τσίπρα και θα έβγαζε την Ελλάδα στο ξέφωτο. Δυστυχώς όμως αποδείχτηκε περίτρανα, ότι η μοναδική διαφορά του με τον Τσίπρα είναι η γραβάτα. Στα υπόλοιπα είναι ακριβώς ίδιος. Ίσως και χειρότερος. Διότι …
Ο Τσίπρας εγκλημάτησε λόγω απειρίας, ασχετοσύνης και ιδεολογικών εμμονών.
Αντίθετα ο Μητσοτάκης έχοντας εκπαιδευτεί από τα γεννοφάσκια του για να αποφύγει όλες τις παγίδες και τις κακοτοπιές, εγκληματεί συνειδητά. Επιλέγει να διεκπεραιώσει αυτά που δεν κατάφερε ο Τσίπρας.
Άκουσον-άκουσον, ο Πρωθυπουργός της Χώρας μας δήλωσε στο πόθεν έσχες ότι έλαβε 150.000 € ως δάνειο από την αδελφή του. Φανταστείτε αν, φερ' ειπείν, συνέβαινε κάτι ανάλογο σε οποιοδήποτε δυτικό κράτος τι θα επικρατούσε...
Στα δικά μας …
Μα ο Συκιώτης ακολουθεί τη πρακτική του πολιτικού του αρχηγού, καθότι μέλος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Και καλά η απόκρυψη επι σειρά ετών των εισοδημάτων του αλλά … το σανό που καλλιεργεί με τον οποίο μας ταϊζει εδώ και 6 χρόνια γιατί δεν το δήλωσε ; Ελπίζω κάποιος από τους νεοδημοκράτες που μαζί τρέχαμε για να τον βγάλουμε δήμαρχο να έχει την απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Το κακό με την ΝΔ είναι ότι έχει την ίδια αφετηριακη βάση με τους
αριστερούς,δηλ το δημοσιοκηφηναριό.Ετσι καποιοι λενε
ότι απογοητεύτηκαν από τον Μητσοτάκη,διότι δεν είναι τόσο σκληρός με τους δουλοπάροικους της πραγματικης οικονομιας που αρνούνται να δωσουν τον κόπο τους στους δημόσιους εισοδήματιες,(ραντιεριδες από αέρα κοπανιστο).Βάλτε λοιπόν ένα όνομα στις προτροπές αυτές για να δούμε ταξικά πλεον ποιοι επιτελους ψήφιζαν και γιατί ΝΔ.Οσο για τον Δήμαρχο κάνει ότι όλοι κάνουν τα ανώτερα θηλαστικά,-*Το βέλτιστο αποτέλεσμα με τον λιγότερο κοπο*δηλαδή μέγιστο οικονομικό όφελος χωρίς 'φύρα' .

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα. Σε μια πόλη με την πλειοψηφία των κατοίκων να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες μιλάμε για φοροδιαφυγή. Αν βγει ένα πόθεν έσχες για τους απλούς πολίτες και βγουν στη φόρα οι δηλώσεις των επαγγελματιών στα Καμένα Βούρλα θα γελάσει κάθε πικραμένος. Να μην πω για αδήλωτη εργασία. Φυσικά και δεν υποστηρίζω τη φοροδιαφυγή των πολιτικών προσώπων. Αλλά δεν μπορώ την υποκρισία. Προτείνω οποίος θέλει να σχολιάσει τη φοροδιαφυγή να το κάνει επώνυμα και να μας δημοσιοποιεί τη δική του φορολογική δήλωση. Να δούμε πόσοι θα βγουν δημόσια να κατακεραυνώσουν τους κακούς πολιτικούς. Εκτός αν το μεγάλο ποσοστό φοροδιαφυγής που παρατηρείται στην Ελλάδα προέρχεται μόνο απ τους πολιτικούς και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Κι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε έντιμοι πολίτες που δηλώνουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Να υποθέσω ότι κολλάτε και ένσημα ακόμα και στον εργάτη που παίρνετε μεροκάματο στις ελιές η να σας καθαρίσει τον κήπο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ.Ολοι οι Έλληνες
κάνουν Φοροδιαφυγη ανάλογα με την περίπτωση.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ <>. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ...ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ-ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ. ΤΟ ΑΚΡΩΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΑΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΦΡΑΣΗ: <>. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΠΡΩΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ...ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΠΟΛΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ. ΤΟ ΑΚΡΩΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΑΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΦΡΑΣΗ: AN ΔΟΥΛΕΨΩ, ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΕΝΟΙΚΙΟΥ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Κ.Τ.Λ.. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΠΡΩΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Απ ότι καταλαβαίνω πολλοί δεν ξέρετε τι ψηφίζετε και για ποιο λόγο όταν θεωρείτε ότι η διαφορά ανάμεσα σε ΣΎΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μόνο η γραβάτα και η φορολογική πολιτική. Εδώ μιλάμε για τα δύο άκρα αντίθετα. Για δύο πολιτικές ιδεολογίες που έχουν εντελώς διαφορετική κοσμοθεωρία. Μιλάμε για αριστερά και δεξιά. Για μαρξισμό και φιλελευθερισμό. Ο ΣΎΡΙΖΑ είναι ένα καθαρά αριστερό κόμα. Το λέει και το όνομα του. Ριζοσπαστική αριστερά. Το οποίο κόμα προέρχεται από το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌ που προήλθε από το ΚΚΕ εσωτερικού. Και του οποίου ο αρχηγός δηλώνει θαυμαστής του Μάο Τσε Τουνγκ. Του ανθρώπου που εγκαθίδρυσε το κομμουνιστικό κομα στην Κίνα. Για να ψηφίσει κάποιος ΣΎΡΙΖΑ πρέπει να είναι και αριστερός. Δηλαδή να πιστεύει στην ιδεολογία του Μαρξ και γενικότερα του κομουνισμού. Να την έχει μελετήσει και να συμφωνεί με αυτή. Και ομοίως όποιος ψηφίζει ΝΔ πρέπει να συμφωνεί με την ιδεολογία του φιλελευθερισμού και της αστικής δημοκρατίας. Δε γίνεται να κοιμάσαι δεξιός και να ξυπνάς αριστερός ή το αντίθετο. Για να αλλάξει κάποιος ιδεολογικό υπόβαθρο απαιτείται χρόνος ώστε να σταματήσει να πιστεύει στη μία ιδεολογία και να ασπαστεί την ακριβώς αντίθετη. Όταν τη μία ψηφίζει αριστερά και την άλλη δεξιά και τούμπαλιν μάλλον δεν το έχει μελετήσει καλά το θέμα. Ή δεν ξέρει που ανήκει ιδεολογικά και δε μελετάει το ιδεολογικό υπόβαθρο ενός κόματος και μένει μόνο στην επιφάνεια. Αλλά για να ψηφίσουμε ένα κόμα πρέπει να μας εκφράζει και το σύνολο των ιδεών του. Δεν ψηφίζουμε μόνο οικονομικές πολιτικές. Γιατί το κάθε κόμα όταν θα γίνει κυβέρνηση θα πάρει μαζί του και όλο το ιδεολογικό του υπόβαθρο το οποίο και θα εφαρμόσει. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν πάμε στην κάλπη κάθε φορά να ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει το κάθε κόμα και να μην ακούμε μόνο τις εξαγγελίες των πολιτικών στην τηλεόραση.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 2:37 μ.μ., Μαΐου 13, 2020, συγνώμη για την έκφραση, αλλά έχεις μαύρα μεσάνυχτα περί πολιτικής. Απο τη 1980 με την επικράτηση του ιδεολογήματος της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης δεν υπάρχει ούτε ΔΕΞΙΑ ούτε ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Το ποιά πολιτική θα εφαρμοστεί δεν το καθορίζει ούτε ο κάθε Τσίπρας ούτε ο κάθε Μητσοτάκης. Αυτοί είναι πιόνια και αν τολμήσουν και διαφοροποιηθούν τους τρώει το μαύρο σκοτάδι.
Βλέπε για παράδειγμα ο αριστερός-μαρξιστής ΤΣΙΠΡΑΣ ποιά πολιτική εφάρμοσε (πχ. ακόμα και το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος αλλοίωσε) και σε τι διαφέρει απο αυτή που εφαρμόζει ο Μητσοτάκης (πχ. ο οποίος έκανε γαργάτα τη συμφωνία των Πρεσπών).
Οι όποιες διαφορές, αν υπάρχουν, είναι μόνο λεκτικές και ... στη γραβάτα.
Σταμάτα να τρως ακόμα σανό περί πολιτικών ιδεολογιών. Αυτές είναι για να μας μαντρώνουν, όπως τα πρόβατα, και να ακολουθούμε πιστά τον κάθε τσοπάνη.
Ελπίζω, φίλε μου, να έγινα κατανοητός.
Ο 9:06 π.μ., Μαΐου 13, 2020

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΡΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΔΙΝΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΣΥ ΛΟΥΦΑΖΕΙΣ...

https://www.protothema.gr/life-style/article/1005799/o-alexis-georgoulis-apada-proti-fora-gia-to-mideniko-pothen-eshes-tou/

ΘΥΜΙΖΩ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ 2.500 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΑΚ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

https://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/xrhsh2018_etos2019/SYKIOTIS_IOANNIS_1521100_2019.pdf

Ανώνυμος είπε...

Δεν ακολούθησα ποτέ πιστά κανένα τσοπάνη. Κι ούτε ψηφίζω ένα συγκεκριμένο κόμα επί μονίμου βάσεως. Οι παγκόσμιοι συσχετισμοί υπήρχαν και πριν τη δεκαετία του 80. Υπήρχαν και όταν μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο οι Τσόρτσιλ και Στάλιν μοίραζαν την Ευρώπη σε σφαίρες επιρροής. Και φυσικά παίζουν ένα τεράστιο ρόλο. Αυτό δε σημαίνει ότι το κάθε κράτος και το κάθε κόμα δεν μπορεί να εφαρμόζει τις δικές του επιμέρους πολιτικές σύμφωνα και με το ιδεολογικό του πρόσημο. Γιατί πέρα από τις εθνικές, διακρατικές και οικονομικές συμφωνίες υπάρχουν και άλλοι τομείς. Όπως η παιδεία, η δημόσια τάξη, η υγεία, ανοιχτά ή κλειστά σύνορα, σχέση εκκλησίας και κράτους κλπ κλπ. Η διαφορά βρίσκεται στις λεπτομέρειες και όχι στη μεγάλη εικόνα που μπαίνει μπροστά και κρύβει τα επιμέρους. Και ο αριστερός μαρξιστής Τσίπρας όντως εφάρμοσε πολλές αριστερές πολιτικές, μόνο που δε φάνηκαν μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των μνημονίων και δεν τις παρατήρησαν παρά μόνο όσοι γνωρίζουν. Οι υπόλοιποι είδαν μόνο το δημοψήφισμα, τις Πρέσπες και το μνημόνιο. Μια μικρή χώρα πάντα θα εξαρτάται από τη βούληση των πιο δυνατών και θα πρέπει να αναζητά συμμάχους. Το θέμα είναι πώς θα παίξει ο καθένας το παιχνίδι, πώς θα ελιχθεί και κατά πού θα οδηγήσει το καράβι. Προς Ευρώπη και δύση ή προς Κούβα και Βενεζουέλα; Και από τη στιγμή που πιστεύεις ότι αυτή η διαβόητη πλέον παγκόσμιο ποίηση ορίζει τα πάντα ποιος ο λόγος που ψηφίζεις; Έτσι κι αλλιώς σύμφωνα με τα λεγόμενά σου όποιος και να βγει θα είναι έρμαιο των δυνατών.

Ανώνυμος είπε...

μη πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα. εδώ μιλάμε για πόθεν έσχες και συγκεκριμένα για το πρώτο πολίτη του δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Αν το δήμο τον είχε η Συριζαιικη πλευρά,θα είχε στείλει συγχαρητήριο τηλεγραφημα προς την πολιτοφυλακή Εξαρχείων για το βαρύ χτύπημα στο
Διεθνή καπιταλισμό με κάθε μικρομαγαζο που διαλύουν?

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ τα διάφορα σχόλια εδώ μέσα και διακρίνω την τάση απόδοσης ευθυνών του ποιος φταίει για όλα αυτα.Αγαπητοι σχολιαστές νομίζω ότι την έχετε θέσει σε λάθος βάση την αναζήτηση αιτιων.Αυτα που ζούμε είναι αποκύημα αυτού του νοσηρού ''αγλαΐσματος'' των πολιτευμάτων όπως κάποιοι φροντίσαν να σας περασουν.Του κοινοβουλευτισμού Αγγλικού τύπου που άστοχος (ακούσια η εκούσια) το ονομάζεται Δημοκρατια.Η συγκεκριμένη πολιτική πρακτική δεν είναι σε θέση να λύσει προβληματα.Το μεγάλο πλεονέκτημα της Δημοκρατίας που θέλει την εναλλαγή κομμάτων και προσώπων στην εξουσία το υφιστάμενο σύστημα το καταστρατηγεί και το φέρνει από την πίσω πορτα.Δια της ευλογημένης ψήφου βεβαίως του άδολου ''κυρίαρχου'' λαού οποιος λαός ποδηγετείτε από τους τοπικούς κομματάρχες και κατευθύνεται ανάλογα δεχόμενος από την άλλη να δώσει την φηφο του οπουδήποτε του παρασχεθεί το οποιοδήποτε προσωπικό ανταλαγμα..Οι πολιτικοί με τη σειρά τους εφαρμόζοντας από τη μια ρουσφετολογικές παροχές και από την άλλη κατευθυνόμενοι από συμφέροντα παραγόντων δημιουργούν αυτό τον πολιτικό ουροβορο οφη.Δηλαδη την αναπαραγωγή στην εξουσία των ίδιων κυβερνώντων και τη στελέχωση από την άλλη θέσεων με ευνοημένους πολίτες (ημετέρους, αγωνιστές της δημοκρατίας, δικά μας παιδιά) εις βάρος της αξιοκρατίας με ότι αυτό συνεπαγεται.Μην απορείτε λοιπόν και μη ψάχνεται τις αιτίες της σήψης σε πρόσωπα η κομματικούς σχηματισμους.Πολλοι είστε ήδη μέρος αυτού του φαύλου κύκλου.........Η οργάνωση της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα με τους πολιτικούς τους τοπικούς κομματάρχες και τα ευνοημένα τσιράκια είναι εφάμιλλη της οργάνωσης που έχουν οι απανταχού τον κόσμο Μαφίες...Αν θέλετε να δείτε λοιπόν μια κάποια αχτίδα φωτός σπάστε αυτό το απόστημα που διαφεντεύει τις ζωές σας και τις ζωές των παιδιών σας.Διωξτε τα ρυπαρά σύννεφα του ''κοινοβουλευτικού βορβόρου'' μήπως και ανατείλει η αυγή των κυβερνήσεων των αρίστων...Εις εμοί μύριοι, εάν άριστος εί.Ηρακλειτος....
ΚΑΒΕΙΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Ο Σκουφιας γιατι δε μιλαει που ειχε κανει επισημη καταγγελια στο σδοε περσυ ? Τι σου απαντησε το σδοε ? Τον ελεγξε ?

Ανώνυμος είπε...

Προς ΚΑΒΕΙΡΟ.ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ;ΑΦΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ.ΜΗΠΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ;

Ανώνυμος είπε...

Τι διάλογο να κάνεις με κάποιον που έμαθε κάμποσες βαρύγδουπες λέξεις και φράσεις και τις αναπαράγει μαζί με λόγια φιλοσόφων ενώ δεν έχει μάθει ούτε να ξεχωρίζει τα παθητικά από τα ενεργητικά ρήματα. Ακόμη και τη φράση του Ηράκλειτου λάθος την έχει γράψει. Το σωστό είναι "εἷς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι" και όχι "ει". Δυστυχώς η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Και αυτή την ημιμάθεια εκμεταλλεύονται πολλοί "άριστοι" κατά καιρούς για να βρουν στήριγμα για τα ολοκληρωτικά τους καθεστώτα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11,26 πολύ ελαφρά κρίνεις ανθρώπους βλεπω.Να υποθέσω ότι ψηφίζεις και με την ίδια λογικη?Δηλαδη η αντίληψη σου περί διαλόγου είναι τόσο επιδερμικη?Αντι να εστιάσεις στο νόημα αυτών που έγραψα κόλλησες στα ορθογραφικά συντακτικά λαθη?Μου θυμίζεις αυτόν που του έδειχναν το δάσος και αυτός έστω αντί να κοιτάζει το δέντρο κοιτάζει το χέρι που δείχνει και σχολιάζει το δάχτυλο που δεν είναι καλά τεντωμένο...Όσο για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά οι πραγματικοί άριστοι δεν τα συμπάθησαν ποτε.Ακομα κι εδώ η τοποθέτηση σου είναι ρηχη.Θυμιζει λίγο παλαιοκομουνιστικο τσιτάτο......
ΚΑΒΕΙΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 9,48.Για να κυβερνήσουν οι άριστοι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης πρώτα των πολιτών και να γίνει μια πρώτη επανάσταση από μέσα τους.Για να μπορέσουν να κρίνουν τους αριστους.Εδω να διευκρινίσω ότι εννοώ άριστους κατά την απόλυτη αρετή πολίτες σύμφωνα με τον Αριστοτέλη και όχι τους κατάλληλους να κάνουν τη ''δουλειά'' και μονο.Και αυτό δεν είναι εύκολο να το κρίνουν οι πολίτες εύκολα μέσα από το δημοκρατικό καθεστος.Γιατι η αρχή της δημοκρατίας βασίζεται σε δυο σοβαροφανείς αρχες.Την αρχη της πλειοψηφίας και την αρχή της ισοτητας.Απο που κι ως που όμως μια πλειοψηφία έχει δίκιο στην επιλογή και η μειοψηφία αδικο?Γιατι οι δέκα επειδή είναι δέκα αποφασίζουν σωστά και οι πέντε επειδή είναι πέντε αποφασίζουν λανθασμενα?Το σωστό και το λάθος δεν το κρίνει η πλειοψηφία άλλα η γνώση η πείρα και η εξιδεικευση.Επισης δεν γίνεται κάποιος που ασχολείται με τα κοινά, έχει γνώσεις, συμμετέχει ενεργά σε διάφορες μορφές της κοινωνικής ζωής να είναι ίσος με κάποιον που δε συμμετέχει, η με τη συμπαθέστατη κατά τα άλλα γιαγιούλα του χωριού που θα ψηφίσει ότι της πει ο πολιτικάντης κομματάρχης κτλ.Ολοι αυτοί λοιπόν ψηφίζουν και αναδεικνύουν κυβερνώντες με κριτήρια ατομικά.Τον προσκείμενο στο κόμμα υποψήφιο, τον συγγενή, τον πρόθυμο να του προσφέρει ανταλλάγματα άμα βγει πολιτικο.Επομενος μη περιμένεις μέσα από αυτή την πρακτική να γεννηθεί κάτι ελπιδοφόρο για το κοινό καλο.Κι εδώ είναι που πρέπει να έρθει η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της αριστειας.Οι λαοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι αν θέλουν να έχουν βιοτικό επίπεδο αξιέπαινο και πολιτισμική άνθηση θα πρέπει να δεχθούν να τους κυβερνούν προσωπικότητες ανεξάρτητες και δυναμικές.Που δεν θα εξαρτώνται από μια ψήφο η από την επιλογή του καπιταλιστή προαγωγου.Πρεπει να πάψουν να έχουν την ψευδσθηση ότι με την ψήφο αποφασίζουν τη μοίρα τους.Η οποια ψηφος τελικά είναι μια πολιτική απάτη για ν α εξιλεωθούν οι πολιτικοί απο τα ανομηματα τους.
ΚΑΒΕΙΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Στην ερώτηση σου λοιπόν πως θα κυβερνήσουν οι άριστοι ,η εγκαθίδρυση αυτών μπορεί να γίνει με οικειοθελή παράδοση της εξουσίας στους άριστους από τους κυβερνώντες είτε με λαικη επανασταση,ειτε με στρατιωτική επανασταση,ειτε, με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, δημιουργίας αριστοκρατικού κοινοβουλευτικού κόμματος το οποίο θα καταλάβει την εξουσία διά της ψήφου(άρα θα έχει την λαικη νομιμοποίηση) για να καταλύσει στη συνέχεια τον κοινοβουλευτισμό ως εχει.Αυτο μπορεί να σου ακούγεται βέβαια ουτοπικό αλλά ιστορικός τουλάχιστον έχει συμβεί.Να θυμίσω την περίπτωση του Ιωάννη Καποδίστρια όπου οι πολιτικοί της εποχής είχαν το ΦΙΛΟΤΙΜΟ να καταργησουν,μετα από πρόταση του κυβερνήτη τη βουλή και να του παραδώσουν ειρηνικά την εξουσια.Αυτο για την αποφυγή παρεξηγήσεων για προτροπή σε βίαια καθεστώτα η ολοκληρωτικά όπως αστοχος έγραψε παρακάτω κάποιος σχολιαστης.Τωρα όσον αφορά τον τρόπο διακυβέρνησης θα πρέπει να προάγονται πολίτες με ποιοτικά χαρακτηριστικά και όχι επιλογές αρχηγών κομμάτων,καναλαρχών,εργολάβων καπιταλιστών κτλ.Πρεπει να προάγονται πολίτες με πανεπιστημιακές σπουδες,με προϋπηρεσία στο αντικείμενο που θα κλιθούν να διαχειριστούν τουλάχιστον μια δεκαετία,να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, να μην ανήκουν σε περίεργες οργανώσεις, να είναι ψυχικά υγιείς,να μην είναι συγγενείς προηγούμενων κυβερνώντων(αλήθεια πόσο δικαιωμένος αισθάνεσαι δημοκρατικά που έχεις πρωθυπουργό και δήμαρχο της πρωτεύουσας της χωράς από την ίδια οικογένεια?),και τέλος να έχουν παρουσιάσει κοινωνική πολιτική δράση μέσο του εθελοντισμού το οποίο είναι και από τα πλέον απαραιτητα.Και το λέω αυτό γιατί δεν αρκεί κάποιος να έχει πανεπιστημιακή μόνο μόρφωση γιατί αυτό το έχουν πολλοί.Ο εθελοντισμός είναι δείγμα που προοικονομεί ανιδιοτελή πολιτική δραση.Στη συνέχεια με κλήρωση θα πρέπει να τοποθετούνται σε διάφορα πόστα οι κατάλληλοι για αυτά βασει όλων των προαναφερθεντων.Η θητεία των οποίον θα είναι για ορισμένο χρονικό διάστημα καιν θα αντικαθίστανται από τους επομενους.Αυτο θα σπάσει την αλυσίδα της διαπλοκής και της εξάρτησης γιατί θα εναλλάσσονται συνεχώς τα προσωπα.Με βάση και πυξίδα αυτά ίσως μπορέσουμε να δουμε καλύτερες κοινωνιες στο μέλλον
ΚΑΒΕΙΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΡΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΔΙΝΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΣΥ ΛΟΥΦΑΖΕΙΣ...

https://www.protothema.gr/life-style/article/1005799/o-alexis-georgoulis-apada-proti-fora-gia-to-mideniko-pothen-eshes-tou/

ΘΥΜΙΖΩ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ 2.500 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΑΚ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

https://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/xrhsh2018_etos2019/SYKIOTIS_IOANNIS_1521100_2019.pdf

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΒΕΙΡΕ συμφωνω κατ αρχην ,θα τοποθετηθω σημερα το βραδυ,προς το παρον,χαιρομαι που με την παρουσια σου στο μπλογκ ανεβαινει το επιπεδο πολιτικης σκεψης?

κριτων

Ανώνυμος είπε...

των κρι και κάβειροι καβούρια κλπ, ξέρατε εδω και καιρό για τη καταγγελία του κου σκούφια για ποθεν εσχες παλιότερων ετών του δημάρχου. ήρθε και αυτό της χρήσης 2018 και έδεσε. τι παπαριές μας τσαμπουρνάτε??????

Ανώνυμος είπε...

Μας ανεβάζουν το επίπεδο πολιτικής σκέψης χαχαχχαχαχα. Δεν ξέρουμε εμείς οι κοινοί θνητοί.

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

ΣΚΩΤΖΕΖΙΚΟ ΝΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ

Η μονοσήμαντη εμμονη στην αποδοση ευθυνων για την στατικοτητα στα κοινα του Δημου και οχι μονο,θετει στο σημερα το Σαιξπηρικο -"Να ζει κανεις ή να μην ζεί"υπο την εννοια της απολυτης γνωσης στο θεμα ή της μετουσιωσης υπαρξιακων ατομικων προβληματων σε ειδωλο-εχθρο.

Καποιοι μπορουν και βλεπουν την μεγαλη εικονα,αλλοι μονο τον μικροκοσμο τους,εχουν ομως
τα ιδια δημοκρατικα δικαιωματα και οι μεν και οι δε {η γριουλα του Κάβειρου].

Η Αστικη Δημοκρατία ειναι οντως για αναπτυγμενους λαους,αλλα η παγκοσμιοποιηση ειναι για ολους[βλεπε:υλικα αγαθα ,ποιοτητα ζωης].
Ο Ιδεοληπτικος απολαμβανει τον καφε της βραζιλιας ,κανοντας πολεμικη στις πολυεθνικες που τον φερνουν.
Ο Σκεπτικιστης ζητα περισσοτερα [ κυρίως αυξηση στην παραγωγη λεφτοδενδρων].
Ο δε Πραγματιστης ζητα εμπρακτες αποδειξεις,εφικτες λυσεις ,αληθινα και μετρησιμα αποτελεσματα.

Οπως και να ειναι,υπαρχει πολυγλωσσια στα πολιτικα θεματα, πυργος της βαβελ,αλλα κινητηριος δυναμη ειναι το χρημα [Δει δει χρηματων και ανευ τουτων ουδεν εστι γενεσθαι των δεοντων .Δημοσθενης.}και αυτο ειναι που μετρά.

Φυσικα μια χωρα οπως η δικη μας που το 67% του πληθυσμου εχει αποκτησει κρατικη εξαρτηση{μισθοι, συνταξεις.επιδοματα,εγγυησεις κλπ]και τα οποια καλειται το 33% του υπολοίπου να το καταβαλει+δανεισμο κρατους δεν οδηγει σε αναπτυξη αλλα μεχρι το επομενο πιστωτικο γεγονος.

Μεχρι τοτε καλως υπαρχει η κριτικη ,αλλα δεν φθανει ,χρειαζεται σκωτζεζικο ντους,στους μικροαστους της λουτροπολης για να κατανοησουν την πραγματικοτητα [αναπτυξη λουτροπολης].

Για τον Καβειρο που προτεινει μια μιξη απο την Πολιτεια του Πλατωνα [φιλοσοφοι -Αριστοι] με την δημοκρατια του Περικλη [κληρωτοι αρχοντες με αντιτιμο],ειναι ουτοπια ακομη και με.... δουλους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΤΑΡΙΔΟΚΡΙΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΡΝΕΙΣΟΝ ΣΕ ΚΟΒΩ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ.
ΣΕΡΒΙΤΟΡΕ ΣΕΡΒΙΡΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΣΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΕ

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ 2.500 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΑΚ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

https://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/xrhsh2018_etos2019/SYKIOTIS_IOANNIS_1521100_2019.pdf

Ανώνυμος είπε...

Ρε ψωνάρες ΚΡΙΤΩΝ και ΚΑΒΕΙΡΕ αυτό το blog είναι για τα καλώς ή κακώς κείμενα του Δήμου μας. Δεν σας βλέπω να ασχολείστε με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου, αυτά που κατά καιρούς διάφοροι σχολιαστές ανεβάζουν στο blog και όχι μόνο. Εκεί είναι η ουσία και η πραγματική ζωή.
Οι φιλοσοφικές σας ανησυχίες έχουν απαντηθεί εδώ και αιώνες απο ανθρώπους σοφούς και όχι ημιμαθείς ξερόλες σαν και εσάς και το συμπέρασμά τους ήταν οτι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι το καλλίτερο πολίτευμα αρκεί να σέβεσαι τους κανόνες της. Γι αυτό και στο πλαίσιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υπάρχει η διάκριση των εξουσιών. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ. Η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης αρχή του ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

'Κύριε',σαφώς είναι αυτό,μόνο που εσύ περιγράφεις θεσμούς που θα έπρεπε να εφαρμόζονται από τα πάνω προς τα κάτω.Πιστευεις ότι το πελατειακό κράτος εφαρμόζει το δικιο,για να ζητας εσύ την υπακοή;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 8,46.Νομιζω ότι έχεις τη στοιχειώδη λογική να καταλάβεις ότι κάθε άνθρωπος προσεγγίζει τα θέματα που απασχολούν μια κοινωνία από τη δική του οπτική γωνία και το δικό του πρισμα.Ακομη και οι ''ψωνάρες'.'Προτιμώ όμως αυτό τον τρόπο από τον δικό σου οπού χαρακτηρίζεις δίκην μαθηματικου ''αξιώματος'' τη Δημοκρατία ως το καλύτερο πολίτευμα όλων, αφού το είπαν και διάφοροι σοφοι.Μπορω και εγώ βέβαια να σου αναφέρω αρκετούς σοφούς που ήταν αντίθετοι με το συγκεκριμένο πολιτευμα.Οπως πχ.οΑριστοτέλης, ο Πλάτωνας κα.Προφανως εσένα σου αρκεί ότι κάποιοι σου το είπαν και το δεχεσαι.Σεβαστο κι αυτο.Για τα προβλήματα του τόπου όμως τον οποίο κόπτεσαι η γενεσιουργός αιτια ολων αυτό ακριβώς ειναι.Τους διάφορους Συκιωτιδες Τσωμους Παπαναγιωτηδες κτλ αυτό το σύστημα τους φέρνει.Η ''ευλογημένη'' ψήφος του κυρίαρχου λαου.Οποτε προς τι ο προβληματισμος?Εξαλου το ''καλύτερο'' των πολιτευμάτων έδωσε ποσοστό δημαρχαρας στις τελευταίες εκλογές στο δημαρχο.Γνωριζοντας βεβαίως όλοι και τις προηγούμενες φορολογικές του δηλωσεις.Γιατι δε σέβεσαι λοιπόν την ετυμηγορία του λαου?Επισης να σου θυμίσω τα άρθρα (90 παρ 5) και(101παρ2)οπού πρόεδροι δικαστήριων και μελή ανεξάρτητων αρχών διορίζονται από τους πρόεδρους της βουλης.Με τις όποιες εξαρτήσεις και ανταλλαγες αυτο συνεπαγεται.Ειναι δηλαδή ο οργανισμός που στην ένσταση ερώτηση του κυριου Σκουφια έβγαλε ''άμωμο παρθένο'' το δημαρχο.Ζητω η δημοκρατία σου λοιπόν........
ΚΑΒΕΙΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Καβειρε προσεξε όταν απαντάς σε οξυδερκή δημότη,διότι μπορεί με ένα γιούρια στα παλιούρια αυτός να συμβάλει στην αναπτυξη του τοπου?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κριτων.Κοινη η αγωνιά για το μέλλον αυτού του τοπου.Συμφωνω μαζί σου για την αναγκαιότητα ενός ισχυρού σοκ (ερεθίσματος) στην τοπική κοινωνία για μια επανεκκίνηση και σε σωστή βάση πλέον θεμελιωμένη οικονομια.Εξαλου πιστεύω ότι η καμπύλη της παρακμής τείνει στο ναδίρ και ελπίζω να πάρει την ανιούσα για μια νέα αναπτυξη.Δυστυχως όμως η επικρατουσα νοοτροπία είναι μεγάλος φραγμός στο να βοηθήσει προς αυτή την κατευθυνση.Πρεπει να υπάρξει συνειδητοποίηση από όλους τους φορείς του τι είναι τα Καμενα Βουρλα και σε ποια κατεύθυνση θα πει να κινηθούν βρεθεί επιτέλους η χαμένη ταυτότητα της λουτρόπολης. Οι εποχές που διανύουμε αν μη τι άλλο διακρίνονται για την ταχύτητα των αλλαγών τους. Αυτό που συχνά πυκνά ονομάζεται πρόοδος δεν είναι κάτι αυθαίρετο και αόριστο, το ακριβώς αντίθετο μάλιστα. Είναι το συνεχώς αυξανόμενο άνυσμα της υλιστικής, βιομηχανικής και τεχνολογικής εξέλιξης. Η έννοια της Προόδου της οποίας οι θεμελιώδεις προκείμενες υπόκεινται καθαρά στο υλιστικό πεδίο έχει καταλήξει να είναι η Θρησκεία του σύγχρονου ανθρώπου.Εκεί που ο άνθρωπος της παράδοσης ορίζει ως σημείο αναφοράς την αρετή η το κατά Φύσιν Ζήν, έχοντας ως πυξίδα και φάρο την ιερότητα ,τον συμβολισμό και τον μύθο του κόσμου που τον περιβάλει, ο σύγχρονος άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται τίποτε το βαθύτερο και εσωτερικό. Το δικό του σημείο αναφοράς και αξιολόγησης της ζωής παραμένει το "κατά κεφαλήν εισόδημα" το "Α.Ε.Π." και οι ανέσεις που προσφέρονται από τον πολιτισμό της μηχανής , ο οποίος ήλθε για να αντικαταστήσει τον πολιτισμό της Παράδοσης.Εδω βεβαίως είναι και η ένσταση μου ως προς το πνεύμα παγκοσμιοποιησης.Νομιζω ότι η πολυπόθητη αλλαγή προς το καλύτερο πρέπει να έλθει εκ των ενδον και με όρους που να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία για να μη γίνει θεατής εξελίξεων που άλλοι θα φερουν.Νομιζω ότι κατανοείς κι εσύ ότι ο καπιταλισμός έχει σκληρούς κάνονες και μια κοινωνία ασθενής σα τη δική μας είναι ευθραυστη.Η συζήτηση βέβαια είναι μεγάλη και πρέπει να ληφθούν πολλοί παράμετροι υπ οψιν.Εδω ίσως η αναγκαιότητα αρίστων πολιτών είναι απαραιτητη.Οσο για την εφαρμογή η πολύ σωστή παρατήρηση σου ως προς την κληρωτη συμμετοχή δεν είναι και τόσο ουτοπικη.Οπως είπες έχει ήδη εφαρμοστεί από τους πρόγονους μας αλλά και στη σημερινή εποχή τα ποιοτικά κριτήρια εφαρμόζονται τόσο με το ΑΣΕΠ όσο και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο οπού μετά τη συλλογή ποιοτικών κριτηρίων γίνεται κληρωση.Επομενος είναι θέμα κυρίως πολιτικής βούλησης και αλλαγής νοοτροπίας όσο αυτό μπορεί να γινει.Με εκτίμηση
ΚΑΒΕΙΡΟΣ

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Η συμμετοχικη διαδικασια ενος πραγματικα γονιμου διαλογου ειναι απαραιτητη προυποθεση
ως βαση για πραξεολογια μιας τοπικης κοινωνιας οπως εδω,που να εχει ως επικεντρο τα κοινα.

Ετσι συναδελφε διανοουμενε Καβειρε,ελπιζω να υπαρχει παρεμβαση στα λεγομενα μας και απο
αλλους που εχουν παρομοιες σκεψεις ή και αντιθετες.

Το φιλοσοφικο ατυπο καφενειο στο μπλογκ Καμενα βουρλα ισως επενεργησει αφυπνιστικα,και οι ποιο σωστες-λογικες τοποθετησεις να θεσουν και τα εφικτα ορια της μετεξελιξης .

Τωρα, ορισμενα απο τα προηγουμενα χρηζουν απο μερους μου μιας αναλυσης ως αξια σχολιασμου.

Σαφως και υπαρχει ΚΑΜΠΥΛΗ ΠΑΡΑΚΜΗΣ,και δεν ειμαι ο μαντης Καλχας για να ξερω το τελος της ,
οταν μετα απο τριαντα χρονια ανοδου τις δεκαετιες 50,60,70,[εχωντας γνωση για την
λουτροπολη και μονο] επηλθε αντιστροφη και πτωση τις επομενες ,παντα με σημειο αναφορας
την ιδιοτητα-ταυτοτητα ως θερετρου και οχι την αστικη εξελιξη.

Στην αναφορα στον ΥΛΙΣΜΟ της εποχης μας ως εμποδιο στην προοδο, διαφωνω ,διοτι πιστευω οτι η παλια οικοσιτη οικονομια ως νιπηωδη,ηταν αρχη μιας ποιοτικης ανοδου απειρως καλυτερη,και μη συγκρισιμη.Φυσικα η παραδοση τοτε ηταν ποιο εντονη και ως εθιμικη,
αλλα και για λογους αναγκης

Η Στωικη αποψη περι επιστροφης στο κατα ΦΥΣΗΝ ΖΗΝ,εχει εφαρμογη στον σημερινο κοσμο στις ειδικες περιπτωσεις οπω;ς των Αμις πενσυλβανια και των Μορμονων στη Γιουτα κλπ,ομως ειναι δογματα πιστων που δεν εχουν εφαρμογη σε φιλελευθερους συγχρονους ανθρωπους.

Επισης για τον ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ,που φυσικα ειναι απο μονο του Ιδεολογημα αντιστοιχο του Νεοφιλελευθερισμου , συνυπαρχει δε ως καπιταλισμος σκετο απο το λυκαυγες τις ιστοριας του ανθρωπου,ειναι συμφυτο με την ατομικη ιδιοκτησια,δεν ειναι προιον αυταπατης, προαγει τους αξιους ,και τελος αξιολογειται και ο ιδιος μεσω των υλικων αγαθων που προτεινει, [καφες απο καφε διαφερει και στην ποιοτητα και στην τιμη].

Συμφωνω με την αναληψη ευθυνων στα κοινα απο τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ,αλλωστε ο δημοτης οταν εχει
ενα σοβαρο υπαρξιακο προβλημα δεν προσφευγει στο Δημο για να παρει γνωμη, ουτε στην κομματικη παρεα και οπωσδηποτε ουτε στους Διασκεδαστες της καθημερινοτητος,αλλα στον αξιο [μορφωμενο,εντιμο] να του δωσει την αποψη του.

Η δυσκολια ειναι στην ευρεση αυτων των δημοτων[ ειδος εν ανεπαρκεια] ,και η ομογενοποιηση σε ομαδα,που δεν θα μεινουν στην φιλοσοφικη αναλυση αλλα στην ενεργεια[ προτεινω εγγραφή στο συλλογο Ενεργων Δημοτων].






Reporter είπε...

Ρε ΨΩΝΑΡΑ - ΚΡΙΤΩΝ με ποια προσόντα αποκαλείς τον εαυτό σου διανοούμενο ?
ΚΡΙΤΩΝ ( 5:35 μ.μ., Μαΐου 16) : ‘’Ετσι συναδελφε διανοουμενε Καβειρε …..’’
Βέβαια στο Ελαδιστάν είσαι ό,τι δηλώσεις … με την προϋπόθεση να απευθύνεσαι σε ανθρώπους που δεν σε ξέρουν. Εμείς Γιάννη Πάλλα-Ταταρίδα σε ξέρουμε, και λίγη αιδώ δεν θα έβλαπτε, ψώνιο, έ ψώνιο.
Διανοούμενος ρε ψώνιο (βλέπε ΒΙΚΙΛΕΞΙΚΟ) είναι ο λόγιος, ο πνευματικός άνθρωπος, ο στοχαστής, ο ακαδημαϊκός, ο μελετητής, ο μορφωμένος, αυτός που έχει βαθιά γνώση και κριτική ικανότητα, ο στοχαστικός αναλυτής, ο φιλόσοφος με την ευρύτερη σημασία του όρου.
Εσύ ρε ψωνάρα τι από όλα αυτά έχεις ?
---
Και εσύ ρε ‘’φιλόσοφε’’ ΚΑΒΕΙΡΕ τι μέρος του λόγου είσαι ? Για γκεμπελίσκος μου φαίνεσαι. Πετάς τη μπάλα στην εξέδρα όταν πολιορκείται με ατράνταχτα στοιχεία η εστία του δημάρχου, ενώ θα έπρεπε ως ‘’διανοούμενος’’ που αποζητάς μια άλλη κοινωνία να βοηθήσεις προς την κατεύθυνση να καθαρίσουμε σε πρώτη φάση τη ‘’κόπρο του αυγεία’’ που έχει συσσωρευτεί στο δήμο μας και ύστερα συζητάμε για το ‘’ΠΕΡΙ ΑΡΙΣΤΩΝ’’ αν και αυτή η πλατωνική θεωρία έχει απορριφθεί εδώ και 2500 χρόνια.
Και έτσι για την ιστορία να σου θυμίσω, ότι ο Πλάτωνας ήταν μεγαλογαιοκτήμονας και δουλοκτήτης, ένας από τους πιο εύπορους αριστοκράτες της αρχαίας Αθήνας, που έζησε στη δύση του «χρυσού αιώνα» του Περικλή , στην παρακμή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και στην αποσύνθεση που επέφερε ο Πελοποννησιακός πόλεμος (431-404 π.Χ). Επίσης υπήρξε αρνητής και σφοδρός κατήγορος της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και συνήγορος ολιγαρχικών, αριστοκρατικών και μοναρχικών πολιτευμάτων. (όπως και ο μαθητής του Αριστοτέλης)
Και εμείς εδώ στα Καμένα Βούρλα και στα πέριξ δεν είμαστε ούτε εύποροι, ούτε μεγαλογαιοκτήμονες, ούτε ραντιέρηδες σαν τον συνάδελφό σου ‘’διανοούμενο’’ Κρίτωνα που δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ανίερη ζωή του και ασχολείται μόνο με αμπελοσοφίες ?
Ραντιέρης και εσύ ?


Ανώνυμος είπε...

Μην χλιμιτρας άλλο,μας θυμίζεις τη Μάρθα Βούρτση.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε διάσημος έγινες άντε και στο cnn...

https://www.documentonews.gr/article/aplhrwta-daneia-mamoyth-psemata-kai-adhlwtes-etaireies-sto-documento-poy-kykloforei-mazi-to-docville


ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ 2.500 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΑΚ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

https://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/xrhsh2018_etos2019/SYKIOTIS_IOANNIS_1521100_2019.pdf

Ανώνυμος είπε...

Φιλε REPORTER
Έχω απαντήσει και σε προηγούμενο σχολιαστή σχετικά με το πως βλέπουν τα πράγματα καποιοι.Και αφού είσαι υπέρμαχος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να είσαι ανοιχτός σε ιδέες και γνώμες διαφορετικές από τη δική σου είτε συμφωνείς είτε όχι, και όχι απλα να υποβιβάζεις με χαρακτηρισμούς τη συζήτηση και τους σχολιαστες.Δεν είναι και τόσο Δημοκρατικό αυτό δε νομιζεις?Εκτος κι αν είσαι απο τους κατηχούμενους αριστερούς που έχουν αναπτύξει αυτοματοποιημένη αντίδραση και όταν δεν έχουν απτά επιχειρήματα είτε υποβιβάζουν τη συζήτηση είτε τον συζητητη.Κανονικα μιας και είσαι υπέρμαχος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να τα λες εσύ σε μένα τον ''Γκεμπελισκο'' αυτα.Εκτος αν θεωρείς διάλογο μόνο ότι ταιριάζει σε σενα.Ολα τα πολιτεύματα να ξέρεις από ιδέες ξεκινησαν.Και οι θεωρητικοί του σοσιαλισμού Μαρξ και Εγκελς γιοι μεγαλοαστών ήταν και μεγάλοι χασομέρηδες, αλλά παρ όλα αυτά έγιναν υπέρμαχοι του προλεταριάτου και δημιουργοί πολιτικού συστηματος.Αυτο γιατί χαρακτηρίζεις των Κρίτωνα ότι δεν έχει κολυσει ένσημα στη ζωή του.Αυτο δε νομίζω ότι δεν του δίνει δικαίωμα να σκέφτεται και να εκφέρει γνωμη.Εκτος αν ζει με κλεψιές η είναι απατεωνας.Δεν τον ξέρω προσωπικά να εκφράσω περαιτέρω γνωμη.Γιατι με τη λογική που έγραψες θα έπρεπε να είσαι ο μεγαλύτερος αντιδημοκρατης μιας και τα τελευταία χρόνια οι πιο πολλοί που σε κυβέρνησαν ήταν σεδον ανεπάγγελτοι η γόνοι τζακιων.Ακομα και ο αρχηγός του ΚΚΕ του κόμματος του προλεταριάτου ανεπάγγελτος είναι, ως γνήσιο κομματικό παιδί του σωληνα..Με αποκορύφωμα βέβαια τη σημερινή κατάσταση που έχεις πρωθυπουργό και δήμαρχο της πρωτεύουσας από την ίδια οικογενεια.Ουτε αυτο μου φαίνεται και τόσο δημοκρατικο.Εσενα?Ακριβως αυτή την κατάσταση καυτηριάζω γιατί αυτή είναι που σου φέρνει Συκιωτιδες και θα συνεχίσει να σου φερνει.Με αυτούς πρέπει να τα βάζεις, και τους Δημοκράτες που βολευτήκαν αυτοί η τα παιδάκια τους και τώρα είναι τιμητές του πολιτευματος.Αυτοι είναι που αυξάνουν την κόπρο του Αυγεια......
ΚΑΒΕΙΡΟΣ

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

REPORTER ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ κυτα καλυτερα τα χαλια τησ κεντροαριστερας οπος του λαμιακου τυπου που εγινε ρυπος και γλειφει το σταικουρα με κοπλιμεντα για τη συνεπεια του και τη σοβαροτητα του ,το 2007 εος 2009 δεν ηταν βουλευτακος και ελεγε ναι σε ολα που φτασανε την ελλαδα σε 17 % ελειμμα ? μετα με το σαμαρα στα ηλιθια ζαπεια δεν ειπε οτι μπορει να μηδενισει το ελλειμα 40 δισ σε ενα χρονο ? τρια χρονια δε μιλαγε για ισοδυναμα που δεν υπαρχουν ? δεν ελεγε για μεγαλη φορολογια του συριζα και αχρειαστα πλεονασματα που χτισανε το μαξιλαρι που τορα εσοσε την ελλαδα ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΒΕΙΡΕ,προσεξε τον "κυριο" με την επωνυμια ΚΡΙΤΩΝ.
Αλλαγη θεματολογιας απο την φιλοσοφικη αναλυση στην πεζοτητα του φαινομένου.
Μπρουταλ αποδοση υφους.
Ακατασχετη ονοματολογια.
Γραμματοσειρα χωρις κενα.
απροσδιοριστο πολιτικο στυλ σαφεστατα μη φιλελευθερο.
Αυτα και αλλα ειναι αρκετα για να διαπιστωσεις οτι ενω η μεταλλαξη του Μεταξοσκωληκα
ειναι φυσικη , εδω οχι.
Ετσι λοιπον ξεκινω το επομενο σχολιο-χρονογραφημα με ετερο ονομαστικο προσδιορισμο εξ αναγκης.φιλικα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κρίτων ο Reporter είναι Η Reporter... Γυναίκα είναι. Ψάξ' το καλύτερα!

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Αγαπητε συνσχολιαστη τους προδιδουν τα social media.Eχεις καταλαβει ποιος ειναι ο σχολιαστης ψηφοφορος ?