07 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση για καθαρισμό οικοπεδων 2020

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πληροφορίες : Αθαν. Ανεστοπούλου
Τηλέφωνο :2235350023
Email: aanestopoulou@mwlos.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
« ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΝ»

Εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2020, για την εφαρμογή των μέτρων αυτοπροστασίας και πρόληψης των πυρκαγιών ,τα οποία είναι αναγκαίο να ληφθούν πριν την θερινή περίοδο, παρακαλούμε οι δημότες , οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων και βρίσκονται εντός οικισμών και εντός σχεδίου πόλεως και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν σε άμεσο καθαρισμό εντός αποκλειστική προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών για λόγους υγιεινής και πυροπροστασίας .

Βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ.26 σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 ¤ το τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού κώδικα.

Ζητούμε επίσης την ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ σας γνωστοποιώντας μας, (τηλ.2235350023) τους ιδιοκτήτες (όνομα, τηλέφωνο κ.λ.π.) των εφαπτόμενων στις κατοικίες σας οικοπέδων, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους.

Ο ΑΝΤΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ


46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο Κ. ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΣΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΧΤΗΚΕ??? ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΩΔ. ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΜΠΑΙΝΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

αι κοψ το λαμοσ ρε καφρε.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζεται μια πρακτικη η οποια στηριζεται στο προστιμο και στην μηνυση και οχι στην οικειοθελη δραση.Στο ΜΑΤΙ εφταιγε κανενα ακαθαριστο οικοπεδο που καηκαν τοσα ατομα; Μηπως ηταν η ελλειψη σχεδιου πολης με ανοικτους δρομους προς την θαλλασα
και η ζωνη πυροπροστασιας απο το παρακειμενο βουνο;
Στο Λογγο και στο Μωλο τα περιβολια πολλα απο τα οποια χωρις σαρωση στο εδαφος κατ ετος, ποσες φωτιες δωσανε ;
Αντιθετως στα πρανή των εθνικων οδων παντοτε ειχαμε τοπικες αναφλεξεις επισης και στις χωματερες.Ο δημος εχει καιρο να 'δωσει' μεγαλη πυρκαγια ,η τελευταια η οποια
ηταν στις κατασκηνωσεις του Ασπρονεριου.
Το προβλημα ειναι απο τον Αγ Κων\νο μεχρι τα Καμενα Βουρλα λογω δασοκαλυψης απο αυτη την 'καταραμενη' πευκοβελονα,ευτυχως που το πλατος της νεας εθνικης ειναι απο μονο του πυροπροστασια.
Λογικα το Δασαρχειο ας φροντισει για την καλυψη της επιτηρηση και ο Αντιδημαρχος αντι
να το παιζει Χαρδαλιας ,να αναλαβει δραση με εργατες ,μηχανηματα γυρω απο τα ορια των χωριων και οχι για τα εντος που ετσι και αλλιως επιτηρουνται απο τους παροδιους.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι η οικειοθελής δράση συνήθως δε λειτουργεί. Και το θέμα δεν είναι μόνο οι πυρκαγιές. Είναι και η βρώμα και η άσχημη εικόνα. Υπάρχουν οικόπεδα μέσα στην πόλη που είναι εντελώς παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους και είναι μέσα στα χορτάρια και τα σκουπίδια. Παράδειγμα το οικόπεδο στο οποίο έχουν μείνει τα ερείπια του πρώην x-ray και μετέπειτα jaz mahal. Ο ιδιοκτήτης το έχει εγκαταλείψει εντελώς και εκτός από πιθανή εστία μόλυνσης είναι και μια πολύ άσχημη εικόνα. Υπάρχουν αμέτρητα τέτοια οικόπεδα και οι ιδιοκτήτες δεν κάνουν τίποτα οικειοθελώς. Αν έπεφταν βαριά πρόστιμα όμως και εισπράτονταν κανονικά ίσως να προτιμούσαν να πληρώσουν μερικά μεροκάματα για να τα καθαρίσουν κάθε χρόνο. Και επίσης καλό θα ήταν να βγει και ο δήμος να κόψει κανένα χορτάρι στους δημόσιους χώρους γιατί όπως το πάμε στο τέλος θα μας φάνε τα φίδια.

Ανώνυμος είπε...

καποιος μας δουλευει μου φαινεται... να μας πουν καλυτερα ποσες φορες εχουν γινει καταγγελιες απο πολιτες ..με κινδυνο μαλιστα να χαρακτηριστουν και κακοι..και ποσες φορες ανταποκριθηκε ο Δημος???οταν θα μας φανε τα φιδια και θα καουν τα σπιτια μας ομως για να δουμε τοτε ποιος θα την πληρωσει τη νυφη.σταματηστε λοιπον την κοροιδια και φερθειτε συμφωνα με τους κανονες ισης μεταχειρησης και μην χαιδευετε τους δικους σας...αυτο ισχυει και για το Δημο και για τους Προεδρους.Βαρεθηκαμε πλεον να κανουμε καταγγελιες και να γινομαστε κακοι.κανετε σωστα τη δουλεια σας γιατι καποια πραγματα τα βλεπετε καθε μερα και καθε χρονο και δεν κανετε τιποτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι ιδιοκτησίες και η αισθητική η βρωμιά και τα συναφή
χαρακτηρίζουν κάποιους αλλά δεν ειναι παραβαση.Τα μνημεία της βρωμιάς είναι τα κουφαρια των σκελετών που άφησε η κλεπτοκρατία του ΠΑΣΟΚ (Ράδιο ,θρονιο,Ασκληπιός,Κάμπινγκ ΕΟΤ).

Ανώνυμος είπε...

Το να μην καθαρίζεις το οικόπεδο σου απ τα χόρτα και τις βρωμιές είναι παράβαση βάσει του νόμου επειδή είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Δεν είναι μόνο θέμα προσωπικής αισθητικής. Για Ράδιο, Θρονιο κλπ συμφωνώ. Άσχετα με ποιος τα άφησε δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι σε αυτή την κατάσταση. Αλλά αν δε γίνει σύντομα ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Ο όμιλος Μήτση πέρα από το ξενοδοχείο δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Τα οικοπεδα δεν θα καθαρισει κανενας .ειχαν μαθει ολοι στο τζαμπα , γιατι τα καθαριζε ουσιαστικα ο Δημος δηλ ο Ν.Τριανταφυλλης για να κανει χαρες.

Ανώνυμος είπε...

τα καθάριζε κι άλλος από την έδρα αλλά δε θες να το γράψεις...

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Πραγματικά ο δήμος μπορεί να συμμετέχει στον καθαρισμό οικοπέδων, αλλά πρέπει να μας δώσει και τα αντίστοιχα έσοδα από τις ενέργειες αυτές και για να μην μιλάνε όλοι για χαρές...
Αλλά ρε παιδιά καθαρίστε το πάρκο πίσω από την Εκκλησία και την Γαλήνη στα ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ , που τα χόρτα έχουν φτάσει το ένα μέτρο, δώστε τον χώρο αυτό για περίπατο, και ποδήλατο στους δημοτες!!!
Λιάκος Νικος

Ανώνυμος είπε...

Νίκο είδη ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης τσωμος προχωρά με ίδια μέσα στον καθαρισμό χόρτων ιδιωτών στα καμένα. Τσωμε όσες χαρές κ να κάνεις δεν έχει πάλι εκλογές είσαι κ σε ηλικία για σύνταξη. Αντε μπας κ γινει κανα έργο στα Καμενα

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς εκεί δεν μπορεί να παρέμβει κανένας. Έχει περάσει εδώ και χρόνια στο ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός δικαιοδοσία έχει ο όμιλος Μήτση που έχει την εκμετάλλευση με προσωρινή σύμβαση. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να πιέσουν το Μήτση να καθαρίσει ή να τους δώσει γραπτή άδεια να μπουν να το καθαρίσουν. Αλλά εδώ δεν κάνουν άλλα κι άλλα, αυτό θα κάνουν;

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ

Απλοικες σκεψεις και με την λυση στο χερι.-"Να πιεσει, να πληρωσει, να κανει, να ρανει,
ο πεισος ο δειξος,λες και ειναι μονο αυτο ως υποδειξη.

Κρινετε χωρις την βασική παραμετρο,το κοστος, και ως αρχικη αιτία κατασκευής αλλα και ως τελικη ως συντηρηση;

Λ.Χ, ο ιδιωτης στο ΜΥΘΟ εχει ενα χωρο εκμεταλλευσης "εγκιβωτισμενο"αλλα και ελευθερο
με μια κηποτεχνια [βραχοκηπος] μινιμαλ βεβαια, αλλα αρκετα προσεγμενη αρχιτεκτονικα , δυναμικη για την ευεξια του πελατη και για την προσελκυση.

Ο Μητσης εχει κανει τι ιδιο γυρω απο το Γαληνη.και μερικως στην πλαζ Ιζαμπελλα.
Ιδιωτες εχουν σταθμισει εχουν αναλογους πρασινους χωρους αξιους για αστικο περιβαλλον ,προσαρμοσμενους στο θερετρο.

Ολοι αυτοι εχουν σταθμισει το κοστος-αποτελεσμα,εχουν δαπανησει κατα την κατασκευή
και συνεχως δαπανούν για την διατηρηση.

Αντιθετως το Καμπιγκ του ΕΟΤ, καθως το Αστικο παρκο [σημερα περιαστικο δάσος] και τα λουτρα Κουναβιτη ειναι δειγματα παρακμής, ακριβως γιατι δεν υπαρχει οικονομική αξιολογιση ,ουτε απο το κρατος, ουτε ομως απο τον Δημο ,ουτε και για τον ιδιωτη [ Μητση]

Ειδικά οπου ο Δημος εχει δικαιοδοσια [παρτερια, κομβοι ,πλατειες] δεν μπορει να ανταποκριθει περαν του τυπικου καθαρισματος [απουσιαζει το κοστος νεας εγκαταστασης].

Η Αρχιτεκτονικη τοπίου που σε αλλες λουτροπολεις εχει δωσει τοποσημα, εδω ειναι σε νηπιωδη κατασταση.

φυσικα δεν εννοω Αγγλικο τροπο διαχειρισης ως προς το 'πράσινο' του δημοσιου χωρο στην πολη μας,αλλα ενα μινιμουμ εφικτο αποτελεσμα ,που και αυτο δεν λυνεται απο αυτους που δεν μπορουν να αξιολογησουν ουτε την ..'βαρκα' τους.



Ανώνυμος είπε...

Στα Καμένα Βούρλα δεν υπάρχει αστικό πάρκο. Όλα αυτά, πάρκο, υδροθεραπευτήρια,Γαλήνη, πλαζ, κουνιαβίτη, κάμπινγκ είναι ιδιοκτησίας ΕΟΤ και πλέον έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση. Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για τις περιοχές αυτές στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ. Όταν ο Μήτσης σύναψε την αρχική σύμβαση με τον ΕΟΤ του παραχωρήθηκε όλο το κομμάτι του Γαλήνη συν το πάρκο, τα υδροθεραπευτήρια και η πλαζ με τον όρο να διατηρεί τα υδροθεραπευτήρια, κοινώς λουτρά, μόνιμα σε λειτουργία. Ο Μήτσης έδωσε βάρος μόνο στο ξενοδοχείο και την πλαζ και τα υπόλοιπα τα άφησε στη μοίρα τους. Έκλεισε το ένα υδροθεραπευτήριο σχεδόν αμέσως και λειτουργούσε μόνο το ένα όλα τα χρόνια. Και το πάρκο κατέληξε όπως κατέληξε. Κοινώς αν δεν προκυρηχθεί σύντομα ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ και δε βρεθούν σοβαροί επενδυτές να τα αξιοποιήσουν λουτρά δεν πρόκειται να ξαναδούμε. Ούτε πάρκο ούτε κάμπινγκ.

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίες για κάμπινγκ και κονιαβίτη εδώ:
https://www.hradf.com/portfolio/view/146/iamatikh-phgh-kampingk-koniabith

Ανώνυμος είπε...

Όλο το υπόλοιπο κομμάτι, Γαλήνη-πάρκο-Ράδιο-Θρόνιο-λουτρά κλπ εδώ:
https://www.hradf.com/portfolio/view/139/iamatikh-phgh-loytropolhs-kammenwn-boyrlwn

Ανώνυμος είπε...

Με τις χαρες αυτες και τα ψηφαλακια βγηκε ο Γιαννακης , ρουσφετακια

Ανώνυμος είπε...

Βρε οι δημοτες τα πληρωσαν , ποτεθα το καταλαβατε , και οχι ολοι , οι συνεπεις δημοτες πληρωνουν και τα πολιτικαντικα παιχνιδια του Τριανραφυλλη αλλα ουσιαστικα του Αρχηγισκου του Συκιωτη , και οι δημοτες για "χαρη " των 50 Ε αυτων που τους καθαριζαν τα οικοπεδα , τους ψηφισαν ... Ολα Καλα ..αντε γεια ..

Ανώνυμος είπε...

Έτσι λοιπόν,για ένα 50ευρω ο οξυδερκής ψηφοφόρος παρασύρθηκε και ψηφισε.Αμα τότε,τι θέλετε να συμβεί,να έχουμε καλές και συνετές διοικησεις;

Ανώνυμος είπε...

Κατά..κατα..καταρρέω,θα ερωτευθω τον Παπανδρέου το ρεπόρτερ και τον ψηφοφόρο?

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος δε κάνει τπτ.. Όλα βρώμικα τα σκουπίδια εκτός από γερασίμου Βασιλειάδη που καθαρίζουν δεν πηγαίνουν πουθενά αλλού..τα χάλια μας ο παράδρομος εντελώς χάλια.. Και μα φυσικά υπάρχουν δημότες οποίοι δεν έχουν καν άσφαλτο.. Φώτα.. Κολώνες..απλα οι μπάλες τους νοιάζει στην εκκλησία και αν θα έχουν κόσμο... Πότε δεν θα πάει αυτός ο τόπος μπροστά...και λυπάμαι πραγματικά..

Κριτων είπε...

Μην λυπάσαι,η λύπη είναι για τους ανήμπορους,αν έχεις εσωτερική δύναμη γίνε ενεργος-η.Ακολουθησε τα εξής βήματα:
1.Γραφε την άποψη σου επώνυμα η έστω με άλλο, αλλά σταθερά.
2.Μπες σε Σύλλογο.
3.Απεφυγε τις συστημικές παρέες(θρησκόληπτους,παρασιτικούς,χαβαλεδες.
4.Φιλελευθεροποιησε την σκέψη σου.
Ο Σοφός είχε πει,-*Δεν πιστεύω τίποτα,δεν φοβάμαι τίποτα,είμαι ελεύθερος.
Ο Δήμος δεν αλλάζει από την διαπίστωση αλλά από την ενέργεια .

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ 2.500 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΑΚ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

https://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/xrhsh2018_etos2019/SYKIOTIS_IOANNIS_1521100_2019.pdf

Ανώνυμος είπε...

Η φοροδιαφυγή είναι το μπάι μπας που κάνει η Οικονομια, στο έμφραγμα
που προσπαθεί να τις κάνει με τη βία
ο κρατισμος.

Ανώνυμος είπε...

@@ 12:39 μ.μ., Μαΐου 11, 2020
Εχεις απολυτο δικιο. Ο τυπος είναι ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ. Καποιος φορεας πρεπει να κανει παρεμβαση στην εφορια. Και εδω ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΒ πρεπει να αρπαξει την ευκαιρία. ΤΖΑΚ ΠΟΤ.
Να σε δω μαγκα ΤΡΑΧΑΝΑ εχεις ουμπαλα ?

Ανώνυμος είπε...

ρε τουταγχαμών ΤΩΝ-ΚΡΙ, δε βαρέθηκες να τον υπερασπίζεσαι???? διάβασε τα νούμερα και πες μας γιαυτά, όχι τις παπαροθεωρίες σου....

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ 100ΑΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΙΑΤΡΕΙΟ...ΚΑΘΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΞΙΩΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΠΑΡΕΧΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΛΙΑΝΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΩΝΕ 8.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ 2.500. ΕΣΥ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ 3.500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΣ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ...ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΣ ΚΟΤΖΑΚ ΕΥΤΕΛΙΣΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Θα ανοίξει το ιατρείο σήμερα??? γιατί από τη δήλωση πόθεν έσχες δε προκύπτει ότι λειτουργεί και εισπράττει χρήματα..

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν 2 παροιμιες που ταιριαζουν στη περιπτωση.
Ξερεις να κλεψεις; Ξερω. Ξερεις να κρυφτεις; ΟΧΙ
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακη του μερα.
Το αδικημα της φοροδιαφυγης αντιμετωπιζεται ως εγκλημα κατα της κοινωνιας. Η αποκρυψης εισοδηματος και ακινητης περιουσιας τιμωρειται με ποινικη διωξη, φυλακιση και δημευση περιουσιας.
Ιδου μια ευκαιρια να ξεφορτωθουμε μια και καλη τον πιπιλα μηπως και δει ασπρη μερα ο τοπος.

Ανώνυμος είπε...

Προς Κρατιστες.
Μια ευνομούμενη πολιτεία για να έχει απαίτηση να πάρει φόρους πρέπει να είναι δίκαιη.
Πληρώνουν φόρο οι ΔΥ ή πλασματικα γίνονται κρατησεις;
Υπάρχει μονιμότητα στον ιδιωτικό τομέα;
Η εισπραξη προκαταβολής εισοδηματος επόμενου χρόνου για εργασίες που ΔΕΝ έχουν γινει, μετατρέπονται σε
προκαταβολή κρατικων μισθών επόμενου μηνος για εργασία που ΘΑ παραχθει;Δίδεται Εφ'Απαξ στην ιδιωτική οικονομία;Οι Συντάξεις στο Δημοσιο είναι αναλογιστικές-ανταποδοτικες,ή αναδιανεμητικες;Οι κοινωνικοί εταίροι για την διαμόρφωση των αποδοχων στο Δημόσιο,ειναι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και ο υπουργός και που είναι τα διαφορετικά συμφέροντα όταν μοιράζουν μεταξύ τους φόρους;Είναι το ΕΝΦΙΑ φόρος επί εισοδήματος ή επί κατοχής ακινήτου;Είναι
απαραβίαστο το δικαίωμα της ιδιοκτησιας βάσει του Συντάγματος;
Τα έκτακτα επιδόματα είναι ευρωπαϊκή επιχορήγηση ή δανεικά;
Η πραγματική οικονομία
με παρέμβαση του κράτους μπήκε στο γύψο και μετατράπηκε σε επιδοματική,ενώ η κρατική Νομενκλατούρα συνέχισε την ζωή της και με χρήματα από τα λεφτοδενδρα.
Όταν φίλοι κρατιστες,αποφασίσετε να απαντήσετε στον εαυτό σας για τα ηθικά ζητηματα των ερωτηματων
τότε ελάτε να μας πεισεται και για το
" έγκλημα"της φοροδιαφυγής,το οποίο όπως έγραψα είναι το Μπάι μπας της αγοράς ως απάντηση στο έμφραγμα του κρατισμού.

Ανώνυμος είπε...

των-κρι είσαι εκτός θέματος. ας προσπαθήσουμε να συσχετίσουμε αυτά που λές με την αναρτηθείσα δήλωση. στο πενιχρό δηλωθέν εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα των 3500 ευρώ, ξέρεις ποιου στη χρήση τάδε,η προκαταβολή φόρου είναι ελάχιστη. στη τωρινή δήλωση, μάντεψε: το μηδενικό εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα έχει..μηδενική προκαταβολή φόρου!!!!!
επιπλέον, δεν είδα κατοχή ακινήτων στη δήλωση για να προκύπτει ένφια.
γιαυτό σταμάτα να ξεφουρνίζεις αιγυπτιακές παροιμίες άσχετες με το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε διπροσωπε φιλελε ΚΡΙΤΩΝΑ - Γιαννη Ταταριδα η εμμονη σου να υπερασπιζεσαι τη φοροδιαφυγη και ειδικα τη φοροδιαφυγη του πιπιλα μου φερνει στο νου τη φραση "ο ομοιος τον ομοιο παντα πλησιαζει". Και εσυ ως ραντιερης, φοροφυγας εισαι ?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΩΝ 4,19 ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΑ ΟΥΜΠΑΛΑ -ΣΗΚΩΝΩ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ Η ΦΟΡΟ ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ --Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ =ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑΓΑΖΑΡΕΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙΣ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ .ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΦΕΛΟΥΝΤΕ --ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ --ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Τραχανα (ειμαι ο 4.19) εισαι εκτος θεματος. Δεν αναφερθηκα για την φοροδιαφυγη γενικά και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ. Στο σχοιο μου μιλησα για το τι σκοπευετε να κανετε ως τοπικος ΣΥΡΙΖΑ για τη φοροδιαφυγη του Δημαρχου. Ο Δημαρχος ειναι πολιτικο προσωπο, και ως τετοιο πρεπει να αντιμετωπιστει. Διαχειριζεται δημοσιο χρημα. Και αν κλεβει το κρατος γιατι να μην κλεβει και το δήμο, οπως λεει και ενας φιλος. Κατανοητο ? Επ αυτου θελω και τοποθετηση και τι ενεργειες προκειτε να κανετε.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τα έβαλαν με τους "σελέμπριτις". Στο δήμαρχο θα κωλώσουν;προς το παρόν πάντως ας τους στείλει κάποιος ευγενική χορηγία ένα "Μπαμπινιώτη" γιατί η σύνταξη και η ορθογραφία τους βγάζει μάτι. Μάλλον τον Μαρξ τον έχουν μελετήσει στο πρωτότυπο οπότε παραμέλησαν τα ελληνικά τους.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο κ. Δήμαρχος επι σειρά ετών γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τις 2 ελεγκτικές υπηρεσίες της χώρας, βουλή και εφορία, η λογική λέει οτι κάποιες ''πλάτες'' τον στηρίζουν και παίζει εκ του ασφαλούς το παιχνίδι της φοροδιαφυγής.
Άρα το θέμα είναι πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Από ποιους ?
Μα φυσικά απο τους πολιτικούς του αντιπάλους δλδ απο την αντιπολίτευση του Δήμου αλλά και απο τον τοπικό Σύριζα λόγω που ο κ. Δήμαρχος είναι και εξέχων μέλος της Κυβερνώσας Παράταξης της ΝΔ.
Και κάτι ακόμα.
Οι πολίτες που υποστηρίζουν τη ΝΔ δεν θα πρέπει να 'σηκώσουν' το θέμα σε ψηλότερα κλιμάκια του κόμματος ? Κοροϊδα είναι αυτοί που πληρώνουν τους φόρους τους ?

Ανώνυμος είπε...

Το Καφέ Αγριόγατος στα Καμενα,ζητά νέα για δουλειά
Κονσοματρις.θα ληφθεί υπ όψι προϋπηρεσία σε γυναικεία Μονή.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΔΕ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ,ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ --ΟΤΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ --ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΧ --ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟ 77 ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΤΟΥ ΙΛΥΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 97 ΕΒΓΑΛΕ ΛΕΞΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ=ΠΑΟΚΤΖΗΣ,ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΓΚΟ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΒΛΑΠΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αφού δε λυπάστε κανέναν πηγαίνετε μια βόλτα κι απ το Γεωργούλη. Μηδενικά εισοδήματα για το 2018, παρόλο που εργάστηκε σε τρεις διαφορετικές δουλειές. Εκτός αν είστε ανελέητοι με όλους εκτός απ τους δικούς σας. Αν ο Μπαμπινιώτης σας ενοχλεί πάρτε μια άλλη οποιαδήποτε γραμματική. Και ξεκινήστε με το κεφάλαιο που λέει ότι στο τέλος κάθε πρότασης πρέπει να βάζουμε τελεία.

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφέρον θα είχε η σύγκριση
1.πραγματικών καταθέσεων που προσέγγιζαν επταψήφιο σε ευρώ και
2. πόθεν έσχες,
συμβούλου της αντιπολίτευσης τώρα ο οποίος στη σεζόν 14-19 ανήκε στη συμπολίτευση...
υ.γ. περί ντοτόρ τα δέοντα....

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Διαβάζω τα πόθεν έσχες δημοσίων προσώπων( υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι ) που εκλεγησαν με την ψήφο του ελληνικού λαού...
Εν έτη 2020 τέτοια κατρακύλα και τόση μεγάλη ντροπή, είναι άνευ προηγουμένου.
Πολλοί από αυτούς γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες να δηλώνουν όσα ένας μισθωτός Έλληνας φορολογούμενος, ο οποίος πασχίζει να σώσει την οικογένειά του και την Πατρίδα. Καλά το κράτος αντέχετε αυτήν την κοροϊδία.
Κύριε Σταϊκούρας θα το διορθώσετε αυτό το ατόπημα;
ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Λαϊκοί δικαστες,ασυστολοι παζαριαριδες,
φτηνιαριδες οχλοκρατες,τίποτε άλλο εκτός απο βυζαντινισμο και κακεκτυπα οθωμανικης προέλευσης.

Ανώνυμος είπε...

8:00 μ.μ., Μαΐου 12, 2020
Κατι πινεις αλλιως δεν εξηγειται. Σταματα το.

Ανώνυμος είπε...

Κε blogger κάτι δεν πάει καλά με το blog σου.
Σε όλα τα blog κάτω απο μιά ανάρτηση με κάποιο θέμα υπάρχουν τα σχόλια / άποψη των επισκεπτών του blog. Στο δικό σου blog όλα είναι ένας αχταρμάς.
Έχεις αναρτήσει "Ανακοίνωση για καθαρισμό οικοπέδων 2020" και όλοι σχολιάζουν το πόθεν έσχες του Δημάρχου και λοιπών πολιτικών.
Κάνε μια ανάρτηση με τα πόθεν έσχες των τοπικών παραγόντων (όπως ο LamiaReport) ώστε εκεί να σχολιάζουν οι αναγνώστες σου.
Συγνώμη για την υπόδειξη. Είναι καλοπροαίρετη.

Ανώνυμος είπε...

των-κρι, το κλείσιμο των καφενείων λόγω πανδημίας, έχει επιδεινώσει τη κατάστασή σου...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ 2.500 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΑΚ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

https://www.hellenicparliament.gr/userfiles/pothen/xrhsh2018_etos2019/SYKIOTIS_IOANNIS_1521100_2019.pdf