05 Μαΐου 2020

Τρέχουσες και μόνιμες ανάγκες του λαού

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη
Τα συμβαίνοντα στην περιφέρεια μας, στους δήμους της Φθιώτιδας και παγκοσμίως είναι συνδεμένα με τις πολιτικές και ποιοι τον επόμενο καιρό θα πληρώσουν την νέα και μεγαλύτερη κρίση.

Οι «τεμπελχανάδες» γιατροί (βλέπε παλιότερες δηλώσεις Α. Γεωργιάδη) έγιναν «ήρωες» τώρα που τους χειροκροτάμε και ενώ στην κυβέρνηση μιλούν για δημόσια υγεία, δεν παρεκκλίνουν ούτε τώρα από το στόχο τους για σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Υγεία. Πράγμα που θα κάνει την περίθαλψη πανάκριβη και υποτυπώδη γι’ αυτούς που δεν έχουν να την πληρώσουν. Όπως γίνεται ήδη και θα εξακολουθήσει και στο μέλλον σε όλη την ΕΕ. Την κρίση του κορονοϊού θα την πληρώσουν οι λαοί. Στόχος οι επενδυτές, εισοδηματίες, αεριτζήδες, παπατζήδες κ.λπ. να φτιάξουν καλές παροχές υγείας σαν αυτές που βλέπουμε σήμερα στις ΗΠΑ. Καλά σαράντα!!

Τα οικονομικά στοιχεία της Περιφέρειας Στερεάς ισολογιστικά, δείχνουν ότι λεφτά δεν υπάρχουν και από 140 εκατομμύρια για τρείς μήνες, εισέπραξε κάπου 14 εκατομμύρια. Ενώ, από τις δημοσιές επενδύσεις από 29 εκατομμύρια, εισέπραξε μόνο 403 χιλιάδες ευρώ. Αλλά, και το ΕΣΠΑ περίπου 200 εκατομμύρια, το παίρνει κουτσουρεμένο.

Η παραπάνω κατάσταση έχει βέβαια, αντίκτυπο και στους δήμους με όχημα την πολιτική των προγραμμάτων που γνωρίζαμε όλοι και ακολουθείται πιστά από το δημοτικό συμβούλιο στα Καμένα Βούρλα. Από την εκπόνηση των προγραμμάτων ξέραμε ότι ο Δήμος Καμένων Βουρλών παίρνει κάτι ψιλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε το πρόγραμμα «Φιλόδημος» που το συνεχίζει η ΝΔ και προσπαθούν όλοι να μας πείσουν ότι αφορούν δημόσιες επενδύσεις. Είναι ψέματα, ένα μεγάλο μέρος είναι δάνεια που τα πληρώνουν μετρητά οι πολίτες, κάποια λίγα είναι άτοκα δάνεια, όπως για τα υδρόμετρα. Είναι πραγματικά τα νούμερα του κ. Σκούφια για τη δανειοδότηση του δήμου για τα γήπεδα.

Επίσης το ίδιο ισχύει και για το πολιτιστικό κέντρο στον Άγιο Κωνσταντίνο. Και σ’ αυτήν την περίπτωση ο στόχος είναι λεφτά σε ιδιώτες, βλέπε «επιχειρηματικότητα» που πληρώνουν οι πολίτες.

Τα γήπεδα βέβαια, είναι απαραίτητα, άλλωστε έχουν ξαναφτιαχτεί πρόσφατα. Η ελλιπής συντήρηση και ο προσανατολισμός του δήμου στην ανταποδοτικότητα οδηγούν στο να μην επισκευάζεται τίποτα, να μην υπάρχουν χειριστές και υπάλληλοι και να προχωρούν συνεχώς σε διαγωνισμούς. Όλα αυτά, όταν υπάρχουν δήμοι που φτιάχνουν και συντηρούν γήπεδα, παιδικές χαρές και χώρους περιπάτου χωρίς να χρεώνονται, αξιοποιώντας τους υπαλλήλους του δήμου.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι αύριο δεν θα είναι τίποτα ίδιο. Η στήριξη των θέσεων εργασίας και των μικρών καταστημάτων και ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, στο δήμο Καμένων Βουρλών πρέπει να γίνει και από το δήμο. Ιδιαίτερα πρέπει να προσεχθούν οι υποδομές που βοηθούν (θάλασσα πράσινο ιαματικά κ.λπ.) για την καλοκαιρινή περίοδο και ο λαϊκός τουρισμός πρέπει να είναι στόχος. Για να είμαστε όρθιοι και δυνατοί την επόμενη μέρα και για να μην ξαναπληρώσει πάλι ο λαός.
Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε και λοιποί της δημοτικής, γιατί δεν κόβετε τα 500ευρα από το λεφροδεντρο που ειχε φυτέψει ο Ανδρέας; Είστε απαράδεκτοι! Γιατί δίνετε τα έργα συντήρησης σε ιδιώτες και χρεώνεται ο δήμος όταν θα μπορούσαν να το κάνουν δωρεάν οι υπάλληλοι του δήμου που προφανώς πληρώνονται απ το λεφροδεντρο που σας αναφέρω χωρίς να χρεώνεται ο δήμος μια δραχμή;
Ντροπή και αίσχος.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά θα ήθελα να δω αυτές τις παλαιότερες δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη περί τεμπελχανάδων γιατρών γιατί όσο και να έψαξα δε βρήκα παρά μόνο μια δήλωση του Τζήμερου που είχε αποκαλέσει τεμπελχανάδες σταλίνες τους εκπαιδευτικούς. Αν τις έχετε κύριε Φραγκούλη μπορείτε να τις βάλετε εδώ; όχι ότι με νοιάζει για τον κύριο Γεωργιάδη συγκεκριμένα αλλά γενικά με ενοχλούν φράσεις που μπορεί να αναπαράγονται για να δημιουργήσουν εντύπωση χωρίς να είναι αληθείς ή ακριβείς.

Ανώνυμος είπε...

Διάλογος με τον Φραγκούλη γίνεται όσο μπορεί να γίνει με ένα Παπά γιατί γλύφει το δάπεδο από την μαυροδαφνη που έπεσε από το δισκοπότηρο!

Ανώνυμος είπε...

Παραπέμπω σε δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη ως υπουργού Υγείας σε διάφορα κανάλια.

Ανώνυμος είπε...

Παραπέμπω σε δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη ως υπουργού Υγείας σε διάφορα κανάλια
Γ. Φραγκούλης

Ανώνυμος είπε...

Υπουργός υγείας αποκαλεί τους γιατρούς τεμπελχανάδες (όχι σε ένα αλλά σε διάφορα κανάλια) και δεν υπάρχει πουθενά ούτε ένα άρθρο, ένα βίντεο, κάτι; και αντε, τα κανάλια της διαπλοκής το κάλυψαν. Ένας δε θα το είχε ανεβάσει στο YouTube; ένα άρθρο, μια αναφορά σε ένα αντιπολιτευομενο μέσο δε θα υπήρχε;εγώ πάντως δε βρήκα τίποτα. Τον Κώστα Καραμανλή είχε πει ανεπάγγελτο τεμπελχανά και υπάρχει παντού στο ίντερνετ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αντέδρασαν; δεν έβγαλαν μια δήλωση, κάτι; επειδή ζούμε στην εποχή των fake news και της προπαγάνδας γενικότερα θα μου επιτραπεί να αμφιβάλω μέχρι να βρω έστω μια αξιόπιστη αναφορά στο γεγονός. Διαφορετικά ο καθένας μπορεί να λέει οτιδήποτε για τον οποιονδήποτε, τακτική την οποία πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα τα τελευταία χρόνια

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕ ΓΛΕΝΤΗΣΕ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΠΙΕΣ ΚΑΜΙΑ ΣΟΔΑ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΧΟΥΝΕΡΙ.

http://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/154700-enimerosi-staikoyra-gia-to-ky-kamenon-voyrlon

Ανώνυμος είπε...

Θέλω Τσώμο τώρα! Και δήμαρχο και εργολάβο. Μη μου το χαλάσετε. Είναι ο έρωτάς μου....