03 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πεζοδρόμηση

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αγ. Παντελεήμονα 8
Email: kvourla@hol.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Γερασίμου Βασιλειάδη, για τον μήνα Αύγουστο θα ισχύει μόνο το Σάββατο και από ώρα 21.00 έως 01.00, για διευκόλυνση της κυκλοφορίας των διερχομένων.


Καμένα Βούρλα, 2-8-2012

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ-ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑΔΗ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΓΛΗ ΠΑΛΙ!ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ 3 ΜΗΝΕς(ΙΟΥΝΙΟ,ΙΟΥΛΙΟ,ΑΥΓΟΥΣΤΟ)ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΛΗΛΛΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ!24 ΩΡΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ(ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΚΑΤΩ),ΜΟΝΟ ΠΕΖΟΙ,ΑΛΟΓΑ,ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,Η ΒΑΡΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ,ΠΟΔΗΛΑΤΑ(ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ)Κ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ,Κ ΕΚΤΑΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ!Κ ΜΕΡΙΚΕς ΥΠΟΔΟΜΕΣ Κ ΣΟΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ...Κ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ..ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ! C

Ανώνυμος είπε...

εγω λεω παλι να γινει για τους μηνες δεκ ιαν φεβ τι λες ????

Ανώνυμος είπε...

η πεζοδρόμηση μας έλειπε.. τα σκουπίδια που βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου στην είσοδο απο Αθήνα (αφού επιτέλους έκοψαν τα ξερόχορτα), δεν τα είδανε να τα μαζέψουν? επίσης, ο δήμος δεν μπορεί να φροντίσει να μπεί μια πινακίδα επιπλέον κάτω απο το 'ΕΞΟΔΟΣ', 'ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ', ωστε να μη χανουν κι αυτοί που θέλουν να μπούν στα Καμένα την εξοδο, μιας και είναι αμέσως μετά απο τούνελ?

Ανώνυμος είπε...

Η πεζοδρόμηση κατά την γνώμη μου θα πρέπει να γίνεται εφόσον φύγουν από την παραλία οι τέντες και τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων και μεταφερθούν στην πρασιά αυτών και τρία μέτρα ακόμα προς το πεζοδρόμιο και στη θέση αυτή να πέσει άμμος και να τοποθετηθούν ομπρέλλες και ξαπλώστρες από τους καταστηματάρχες γιά ΔΩΡΕΑΝ χρήση από τους πελάτες τους χωρίς να πληρώνουν ενοίκοιο στο Δήμο.
Στη συνέχεια από τη θάλασσα κατασκευή ποδηλατόδρομου,μετά πεζόδρομος μεγάλος με πλάκες μέχρι τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων,ο οποίος θα γίνεται ήπιας κυκλοφορίας όποτε ήθελε αποφασισθεί η χρήση του γιά συγκεκριμένους λόγους[σκουπίδια,ασθενοφόρο κ.λ.π.],καθώς επίσης η δενδροφύτευση μεγάλων δένδρων[πλατάνια γιά παράδειγμα]μπροστά στις πρασιές των καταστημάτων μέχρι τον πεζόδρομο γιά ίσκιο.
Κατα αυτό τον τρόπο σε συνδιασμό με άλλες προσπάθειες όλων θα αλλάξουν τα Καμένα Βούρλα και θα γίνουν τόπος διακοπών και όχι διερχομένων.
Θα χαθούν κάποιοι διερχόμενοι ίσως,αλλά θα έλθουν πιό πολλοί,θα παραμείνουν περισσότερο και δεν θα φεύγουν κάποιοι γιά άλλα σημεία που είναι ήσυχα σήμερα.
Οι τιμές πρέπει στα δωμάτια και στα καταστήματα να μειωθούν γιατί με την οικονομική κρίση άλλαξαν τα δεδομένα και ίσως είναι ευκαιρία λόγω της θέσης τα Κ.Βούρλα να την αξιοποιήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως .Οι παραλιακοί ομως τι λένε;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ!ΒΛΕΠΟΥΝ!ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕς ΓΕΝΕΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ...ΑΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ------C

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε γύρω στις δεκαετίες 50-60 μέχριτο 1975,η κεντρική οδός νύν Γερ.Βασιλειάδη και στο μέλλον θέλω να πιστεύω με αρχαιοελληνικό τοπικό όνομα,ήταν από μόνη της περίπου πεζόδρομος.Πολλά ποδήλατα κυρίως όλα στο δρόμο ελάχιστα αυτοκίνητα πολλά αμερικάνικα ταξί,ιππήλατα αμαξάκια και φυσικά πλήθος πεζών.Μετά την μεταπολίτευση και κυρίως από την δεκαετία του 80 ,με την άνοδο των εισοδημάτων και την ραγδαία αύξηση των αυτοκινήτων,άρχισε η σταδιακή μετατροπή του θερέτρου σε κάτι μεταξύ [άστικο- θέρετρο- μοτέλ],χωρίς οι ιθύνοντες και τοπικοί παράγοντες πού διοικούσαν την πόλη να κατανοήσουν την αλλαγή που γινόταν.Παράλληλα το πανίσχυρο σοσιαλιστικό κόμμα στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης των πάντων απογύμνωσε από εξουσία τους Διυθύνοντες του συγκροτήματος Γαλήνης-υδροθεραπευτηρίων,καί ενίσχυσε τούς εργατοπατέρες και κομματικούς ινστρούχτορες,σε ρόλο Διευθυντών.Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.Η ραχοκοκαλιά του προσφερόμενου τουριστικού πακέτου στα Καμ.Βούρλα στην πτώση της κατακρήμνισε και τα μικρά ξενοδοχεία που εξ ανάγκης μετέτρεψαν τα ισόγεια σε καταστήματα και με την ανοχή του Δήμου απλώθηκαν στην παραλία.Σήμερα είναι αδύνατον χωρίς χρήματα και προγράμματα,να εφαρμοστούν πολιτικές αναβάθμισης,λόγω και της αντίδρασης που θα εκδηλωθεί αναπόφευκτα,από τους εμπλεκομένους.Φυσικά ημίμετρα τύπου περιστασιακού πεζοδρόμου,δεν θα δώσουν ούτε ανάπτυξη,αλλά ούτε πρόσκαιρα ωφέλη και θα ακυρωθούν στην πράξη