25 Αυγούστου 2012

Δεν πληρώνουν στο Ασπρονέρι!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στα δικαστήρια θα προσφύγει ο Δημος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου για να παρει τα χρήματα που του οφείλουν οι δυο επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται τις καντίνες και τις ξαπλώστρες στην παραλία του Ασπρονερίου.
Το θέμα αυτό απασχόλησε για αρκετή ώρα και την προσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ταξιάρχη Φακίρη ενώ στο παρελθόν οι δυο –κυρίες-επιχειρηματίες ήταν συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τώρα ζητούν μείωση του μισθώματος κατά 30% περίπου.

«Δυστυχώς ούτε μπορούμε , ούτε όμως διαπιστώνεται ότι μειώθηκε η κίνηση στο Ασπρονέρι και τα χρήματα αυτά έχουν προσυμφωνηθεί στην σχετική δημοπρασία, ο Δημος δεν εχει το δικαίωμα να κάνει μειώσεις …» είπε ο κ. Φακίρης.
.  lamiafm1.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΤΕ(ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑ ΚΩΛΟΜΑΓΑΖΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΥΜΟΥΝΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΧΕ ΤΣΑΓΑΝΟ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΩΣΤΕ ΕΙΧΕ ΔΕΙΞΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Οι κύριοι (κυρίες) αυτοί στον δημόσιο διαγωνισμό συμμετείχαν οικογενειακώς σαν διαφορετικά άτομα κατάφεραν να ανεβάσουν το τίμημα μίσθωσης προκειμένου να έχουν το μονοπώλιο της παραλίας από 12000€ τιμή εκκίνησης (6000 για κάθε καντίνα) σε 45000€ την σεζόν. Ο κόσμος έχει πενταπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτοί λένε ότι δεν έχουν έσοδα; Μέσα στις υποχρεώσεις τους ήταν και η διατήρηση καθαρής της παραλίας που εκμεταλλεύονται. Η βρώμα είναι το κάτι άλλο. Ας μην μιλήσουμε γι’ αυτά τα αισχρά (φιλανδικού τύπου) παραπήγματα που έχουν στήσει. Οι καταυλισμοί των αθιγγάνων είναι αισθητικά καλύτεροι. Ποια πολεοδομία και ποιος υπεύθυνος του δήμου κάνει τα στραβά μάτια γι’ αυτή την κατάντια. Έχουν άδεια από την πολεοδομία για τις παράγκες (γιατί αυτά δεν είναι καντίνες) που τους έχει δώσει και ρεύμα η ΔΕΗ; ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Αντί να τους μειωθεί το τίμημα πρέπει να τους επιβληθεί και πρόστιμο και με τα χρήματα αυτά να βάλει ο δήμος μερικά καλαθάκια σκουπιδιών στην οδό Βασιλειάδη που στο πεζοδρόμιο της παραλίας από το Camino έως το Πέτρινο δεν υπάρχει ούτε ένα.

Μόνιμος παραθεριστής.
(Δεν ξέρω για πόσο ακόμα)

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 6000 ΕΥΡΩ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΩΛΟΥ ΠΟΣΟ ΡΕΥΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙ ΡΝΕΙ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΑΠΛΩΣ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά την Παραλία Μώλου για να μην αναφέρω το ρεύμα που έπαιρναν ο αδερφός πρώην Δημάρχου απο την μαρίνα .
Αλλά ας είμαστε λογικοί . Ποιός δεν έχει διαπιστώσει μείωση κόσμου στο Ασπρονέρι. Πλάκα μας κάνουν ? Σχεδόν 40% μείωση. Μόνο το ΣΚ έχει κόσμο.
Δεύτερον γιατί να μην γίνει μείωση έτσι ώστε να πάρει ο Δήμος τα λεφτά του. Εφόσον το ποσό εκίνησης ήτανε στις 6 Χιλιάδες και με 30 % κάτω πάλι κερδισμένος θα βγεί ο Δήμος . Τι θα κερδίσει ο Δήμος αν πάει στα δικαστήρια . Μια κατάσχεση ή κάτι άλλο χρονοβόρο δεν αποτελεί λύση για έναν Δήμο που έχει ανάγκη τα χρήματα.
Βέβαια ο 12:56 έχει δίκιο σε ότι αφορά την καθαριότητα ...!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου οι επιχειρήσεις είναι ρίσκο και οι συμβατικές υποχρεώσεις είναι υποχρεώσεις. Αν υπολογίζεις οτι θα ανταπεξέλθεις στην προσφορά που κάνεις στο διαγωνισμό και αυτό δεν συμβαίνει, τότε "μπαίνεις μέσα". Διαφορετικά, με το κουτσούρεμα, μπαίνεις σε έναν φαύλο κύκλο με τα γνωστά αποτελέσματα και για το Δήμο και για τον πολίτη. (Ο Δήμος και του χρόνου θα χάσει γιατί δεν θα του πληρώνουν το μίσθωμα και ο πολίτης θα πληρώνει πεισσότερα προκειμένου να ανταπεξέλθει ο επιχειρηματίας).

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ Ο.Τ.Α. ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΥ,ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ,ΕΤΣΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ.
ΑΝΑΛΥΩ ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΑ:
Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗΜΑ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ.
Η ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ.
Η ΤΥΠΙΚΑ ΕΝΝΟΜΕΣ ΕΓΚΡΊΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΟΗΤΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ.
Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΜΗΜΑ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΜΗ ΒΙΩΣΗΜΟ.
ΤΟ ΜΗ ΣΑΦΩΣ ΟΡΙΘΕΤΗΜΕΝΟ ΜΙΣΘΙΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ "ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ".
ΟΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΊ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ".
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ "ΑΝΤΡΟ" ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ !!ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΜΕ ΤΟ ΙΗΣΟΥΗΤΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ "Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ"!!
ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
[ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΑΣ ΠΡΩΗΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ]