28 Αυγούστου 2012

Η πόλη της Λαμίας μετατρέπεται σε ... Ευρωπαϊκή Καμπούλ?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τι κάνουν οι αρμόδιοι...Θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος της πρωτεύουσας της Ρούμελης?

Όλα τα παρακάτω που θα διαβάσετε τα καταγγέλλουν συνδικαλιστές αστυνομικοί της Φθιωτικής Ανανεωτικής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών...

Πέρα από τα γενικά, ιδιαίτερη σημασία έχουν τα όσα αναφέρουν για την εγκληματικότητα στον τόπο μας και την πόλη μας, αφού είναι εκείνοι οι συμπολίτες μας, που έρχονται άμεσα και καθημερινά σε επαφή με τους κακοποιούς, μικρούς ή μεγάλους και βιώνουν από πρώτο χέρι τα όσα συμβαίνουν γύρω μας...Διαβάστε την καταγγελία των αστυνομικών:

"Η ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (Φ.Α.Π.Α.) εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία και τον προβληματισμό της για όσα τραγικά περιστατικά εκτυλίσσονται καθημερινά σε ολόκληρη την Χώρα. Για τα όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν στη Φθιώτιδα, για τα όσα συμβαίνουν στην Λαμία, για τα όσα συμβαίνουν ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

Η εγκληματικότητα χτυπά[.....]

ανεξέλεγκτα και ανελέητα όλους τους Έλληνες. Οι κοινωνικοί κανόνες έχουν εξαρθρωθεί. Οι Ποινικοί κανόνες έχουν ουσιαστικά αχρηστευθεί από τους ίδιους τους κανόνες, μιας και η συνεχής θεσμοθέτηση νέων όρων, προϋποθέσεων και τροποποιήσεων τους, έχει εξουδετερώσει την ισχύ τους.

Η ανατροπή των οικονομικών δεδομένων, η περιστολή των οικονομικών πόρων, η ανεργία, η ανησυχία και ο φόβος για το αύριο έχουν αποψιλώσει κάθε αναστολή από μεγάλο μέρος των πολιτών. Φαινόμενα όπως η υπόθαλψη εγκληματία, η καταδίωξη αστυνομικών και η πολιορκία αστυνομικού Τμήματος που έγιναν στην Ύδρα, καταδεικνύουν ακριβώς αυτό. Τον πλήρη εκτροχιασμό της Ελληνικής κοινωνίας και των κοινωνών της.

Στην περιοχή μας, καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά των κλοπών, ληστειών, καταδιώξεων κακοποιών και γενικά της βαρύνουσας εγκληματικότητας. Κάθε συμπολίτης μας εκπλήσσεται, τρομοκρατείται και προβληματίζεται με όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν γύρω του, συμβαίνουν στον ίδιο.

Εμείς οι Αστυνομικοί βιώνουμε την ίδια έκπληξη, την ίδια πίεση, τον ίδιο προβληματισμό για όλα αυτά. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων και εκκλήσεων από τους συμπολίτες μας για όσα δεινά υφίστανται.

•Ένοπλοι κακοποιοί να πυροβολούν περιπολικά.
•Ανήλικοι τσιγγάνοι να τρομοκρατούν και να ληστεύουν μαθητές, καθημερινά.
•«Μελαχρινοί» αλλοδαποί να ενεδρεύουν στις κεντρικές πλατείες.
•Άγνωστοι κλέφτες να αποψιλώνουν τα δίκτυα Δ.Ε.Η. & Ο.Σ.Ε.
•Μηχανόβιοι με «Pumpers» να αναστατώνουν με τις παράνομες εξατμίσεις τους τις γειτονιές όλο το 24ωρο.
•Δεκάδες «αναξιοπαθούντες» να ΑΠΑΙΤΟΥΝ χρήματα από πόρτα σε πόρτα.
•Το παραεμπόριο εκτυλίσσεται ελεύθερα στο κέντρο των πόλεων.
•Εκατοντάδες περιθωριακοί κατασκηνώνουν, μαγειρεύουν, κοιμούνται και αποπατούν στα κεντρικότερα σημεία της Λαμίας.

Θα μπορούσαμε να εκθέσουμε πολυσέλιδο κατάλογο με τα όσα ΟΛΟΙ μας γνωρίζουμε αλλά για ανεξήγητους λόγους παραβλέπουμε, χωρίς κανείς να αντιδρά στην μετατροπή της πόλης μας σε μία Ευρωπαϊκή Καμπούλ.

Ταυτόχρονα Εμείς οι Αστυνομικοί βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με εσωτερικά προβλήματα και εγγενείς αδυναμίες στον Οργανισμό που υπηρετούμε.

Από την μία η Πολιτεία που εμμένει να μας θεωρεί «προνομιούχους» δημοσίους υπαλλήλους και από την άλλη η επαγγελματική καταπόνηση που υφιστάμεθα από την στρεβλή διάρθρωση του Σώματος.

Ο Έλληνας Αστυνομικός, ο Αστυνομικός της Φθιώτιδας πέρα από την εκμηδένιση των οικονομικών του πόρων την τελευταία 2ετία, έχει να αντιμετωπίσει και τον υπέρογκο φόρτο εργασίας, ο οποίος επιδεινώνεται από αλλοπρόσαλλες διαταγές της Διοίκησης και την πίεση να ασχολείται με όλο και πιο πολλά και νέα καθήκοντα που τις περισσότερες φορές βρίσκονται εκτός της σφαίρας αρμοδιοτήτων του.

Εργάζεται νυχθημερόν χωρίς να μπορεί να απολαύσει έστω και μία ημερήσια ανάπαυση για ένα ή και δύο μήνες συνεχόμενα.

Η μετακίνηση Αστυνομικών από την Φθιώτιδα στους υπόλοιπους νομούς της Στερεάς αλλά και στην Αθήνα, συχνά πυκνά εκτελείται σε εβδομαδιαία βάση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να αλλοιώνονται οι οικογενειακοί δεσμοί και να προκαλείται σωρεία, οικονομικών, κοινωνικών ακόμα και ψυχολογικών προβλημάτων σε κάθε έναν από μας.

Για όσα παραπάνω διαπιστώνουμε και συνοπτικά παραθέσαμε, εμείς τα μέλη της Φ.Α.Π.Α. λαμβάνουμε την πρωτοβουλία και προχωράμε και ξεκινάμε έναν κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με όλους τους τοπικούς φορείς ( Περιφερειάρχη, Δήμαρχο, Εμπορικό Επιμελητήριο) για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας, αλλά και με την Διοίκηση της Γ.ΑΔ.Π.Σ.Ε. και της Α.Δ. Φθιώτιδας, όσον αφορά τα ανησυχητικά κενά και δυστοκίες της Αστυνόμευσης και βέβαια τα επαγγελματικά μας προβλήματα."

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: