28 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ!! η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή έχει επίδραση στις τσέπες όλων μας !!!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Παραδοχή πρώτη: όλοι φοροδιαφεύγουμε.
Το ‘μαζί τα φάγαμε’ του Πάγκαλου έχει πολύ μεγάλη δόση αλήθειας όσο και αν μας φαίνεται παράξενο και θέλουμε να το κρύψουμε. Βέβαια κάποιοι έφαγαν πολλά, κάποιοι έφαγαν λίγα, αλλά ‘κλέφτες’ είμαστε όλοι μας (και δεν βγάζω ούτε την ουρά μου απ΄έξω)
Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε, που είμαστε στο ‘και πέντε’ της κατάρρευσης και της συνολικής αποδιοργάνωσης του κράτους γενικότερα.

Παραδοχή δεύτερη: όλοι οι επιχειρηματίες, μαγαζιά, γιατροί, δικηγόροι και λοιπά επαγγέλματα φοροδιαφεύγουν συστηματικά, με το να μην κόβουν αποδείξεις και να μην πληρώνουν ΦΠΑ αλλά και τον αναλογούντα φόρο από την δραστηριότητα που ασκούν και τα έσοδα που έχουν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων πχ super market), που έχει ως αποτέλεσμα τα έσοδα και τους φόρους που κανονικά θα έπρεπε το κράτος να τα παίρνει από τους μαγαζάτορες και τους επιχειρηματίες, τώρα να τα ζητάει από εμάς (τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους) μιας και είμαστε ο εύκολος στόχος.

Το έχω γράψει και το έχω ξαναγράψει σε αυτό το blog,
η φοροκλοπή που προκύπτει από την μη έκδοση αποδείξεων είναι άνευ προηγουμένου.
Παράδειγμα θα σας πω, ότι αγορές ύψους 100 euro που κανονικά το κράτος (τρομάρα του και αυτού) θα έπρεπε να πάρει άμεσα από το ΦΠΑ τα 23 euro και να φορολογήσει τα υπόλοιπα 77 που απομένουν με 20-30-40% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του πωλητή ή τον σταθερό φορολογικό συντελεστή για τα κέρδη των εταιρειών , τελικά μπαίνουν στην τσέπη των επιτηδείων που δεν κόβουν αποδείξεις, το κράτος δεν εισπράττει ούτε τον ΦΠΑ- που του ανήκει απλώς καταβάλλεται μέσω του εμπόρου- άρα έχουμε φοροκλοπή, ούτε τον φόρο εισοδήματος (φοροδιαφυγή) και τα παίρνει από την δικιά μου τσέπη που είμαι μισθωτός ‘κόβοντας’ συντάξεις, μισθούς, υγεία, παιδεία, αστυνόμευση, στρατό κλπ. κλπ.

Κάτι δεν πρέπει να κάνουμε και εμείς οι έρμοι και αβοήθητοι ????
Κάτι δεν πρέπει επιτέλους να κάνουμε γιατί μας περνάνε για μαλάκες κάποιοι ???
Κάτι δεν πρέπει να κάνουμε γιατί διαφορετικά δεν θα βρουν Ελλάδα τα παιδιά μας να ζήσουν ως Έλληνες?
Κάτι δεν πρέπει να κάνουμε πριν μας πνίξουν τα χρέη και βάλουμε μια θηλιά στο λαιμό μας όλοι και να πάμε στον αγύριστο ??

Να απαιτείτε ΠΑΝΤΑ αποδείξεις για ό,τι και αν αγοράζετε !!! ακόμα και τσίχλες !!!
Επίσης να απαιτείτε αποδείξεις ΠΑΝΤΑ από αυτούς που παρέχουν υπηρεσίες !!!

Τι πάει να πει «έλα μωρέ» .. «εντάξει τώρα» .. «δεν πειράζει, άστο καλύτερα» … κλπ
Δεν το καταλαβαίνω εγώ αυτό το ‘ντρέπομαι να ζητήσω απόδειξη’.
Όταν σου τα παίρνει το κράτος, όταν δεν έχει υγεία και πρέπει να πληρώνεις για τα φάρμακα σου και τους γιατρούς σου ντρέπεσαι καθόλου ?? εεεε????
(για όλους μας το λέω αυτό … δεν βγάζω ούτε εμένα απ’έξω)
Αλλιώς τι να πω … μην παραπονεθεί ξανά κανένας μας … γιατί θα είμαστε άξιοι της τύχης μας, αν παραμείνουμε με αυτά τα μυαλά.

Εκτός και αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο πλούσιους του επιχειρηματίες και τους μαγαζάτορες…., να κάνετε το κράτος ακόμα φτωχότερο (είναι που είναι στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος…) και κατά συνέπεια εμάς πιο φτωχούς γιατί θα μας τα παίρνει το κράτος με το έτσι θέλω.

Δεν μπορώ να το γράψω πιο απλά ρε παιδιά … όποιος κατάλαβε … κατάλαβε …

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί σε άλλα θέματα blogger να έχουμε διαφωνίσει αλλά σε αυτό με βρίσκεις δίπλα σου.
Το δε τραγικό της υπόθεσης που κανείς δεν καταλαβαίνει είναι αν δεν απαιτήσουμε απόδειξη δεν πληρώνουμε την πραγματική αξία του προιόντος ή της υπηρεσίας αλλά χαρίζουμε στον εκάστοτε φοροφυγά το ΦΠΑ το οποίο μας το χρεώνει και δεν το αποδίδει. Δηλαδή χαρίζουμε λεφτά , έτσι απλά.
Πολλες φορές τους λέω αν δεν μου κόψετε απόδειξη αφαιρέστε μου το ΦΠΑ , η τελευταία φορά δε ήτανε σε γνωστή καφετέρια της περιοχής που τους κάνω την πράξη και τους λέω τόσα θα σας δώσω!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ...ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ...ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ...