28 Ιανουαρίου 2012

Θύελλα αντιδράσεων για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.(video)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση του υπουργού Α.Λοβέρδου να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Λαμίας τα μηχανήματα του Κ.Υγείας Καμένων Βούρλων. Μετά την πρόσφατη συνάντηση τεσσάρων βουλευτών της Φθιώτιδας με τον υπουργό Υγείας φαίνεται πως το ενδεχόμενο κατάρτισης οργανισμού του Κέντρου Υγείας-γεγονός που θα βοηθούσε στην απρόσκοπτη λειτουργία του-δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου.

Η ύπαρξη όλων αυτών των σύγχρονων μηχανημάτων στο Κέντρο Υγείας δημιουργούσε την ελπίδα στους κατοίκους πως κάποτε θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει κανονικά.

Μετά την είδηση πως τα μηχανήματα μεταφέρονται για να μην σαπίζουν στα κουτιά θεωρούν βέβαιη την κατάργηση ενός κέντρου που στοίχισε εκατομύρια ευρώ στους Έλληνες πολίτες.

Με επιστολή του στον Ανδρέα Λοβέρδο και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θωμάς Στάικος ζητά πρωτοβουλίες ώστε το Κέντρο να μην λειτουργεί ως ένα απλό Αγροτικό Ιατρείο.

Το κέντρο Υγείας εγκαινίασε ο πρ υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και το είχε χαρακτηρίσει τότε ένα μικρό νοσοκομείο αφού διαθέτει μαστογράφο, ακτινολογικα και μικροβιολογικά εργαστήρια ακόμη και χειρουργία.

Το Κ.Υ Καμ. Βούρλων είναι συνολικού εμβαδού 3.700 τμ. Εγκαινιάσθηκε 22 Ιουλίου του 2009 και σήμερα λειτουργεί μόνο τις πρωινές ώρες και μέχρι τη μια το μεσημέρι με δύο αποσπασμένους γιατρούς και τρεις νοσηλευτές.


lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: