07 Ιανουαρίου 2012

Κακός οιωνός...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πάνε και τα Φώτα … και μαζί με του Αγιαννιού τυπικά τέλειωσαν ‘οι γιορτές’.
Την Δευτέρα ξεκινάνε και τα σχολεία όπερ σημαίνει ότι κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του και μαζί με αυτούς και τα πιτσιρίκια μετά από 15ήμερη ραστώνη.

Δεν μπορώ να πω ότι τα πράγματα είναι καλά, αντιθέτως θα τα έλεγα μάλλον άσχημα.
Όλοι παραπονιούνται, κίνηση τα μαγαζιά έχουν μειωμένη ως και 40-50%, άλλος δεν έχει δουλειά, παγκόσμιες οικονομίες, μαζί και αυτή της Ελλάδας κλονίζονται και το τι έχουν να ακούσουν τα αυτιά μας μέχρι τον Μάρτιο δεν λέγεται.

Σίγουρα ξύπνησα με πεσιμιστική διάθεση πάλι… η μελαγχολία των γιορτινών ημερών πέρασε(?) … άσε που την ξεγέλασα με αρκετό αλκοόλ…

Και συνεχίζω.. αν και εν γένει δεν είμαι γκρινιάρης … απλά μεταφέρω το γενικότερο κλίμα.
Τώρα που το σκέπτομαι επιβεβαιώνεται το ρητό ‘κάθε πέρσι και καλύτερα’.
Εδώ και λίγα χρόνια, τα πράγματα, χρόνο με τον χρόνο πάνε χειρότερα.
Από την κρίση του Μαλιακού στον δρόμο (εθνική) που φτιάχτηκε και δύσκολα θα ‘μπαίνανε μέσα οι περαστικοί – επισκέπτες ….. και από την Τραπεζική κρίση στην πολύ πιθανή οικονομική κατάρρευση και έξοδο της Ελλάδας από το euro.

Όλοι συμφωνούμε πάντως, στις συζητήσεις που γίνονται, ότι ο χειμώνας αυτός θα γίνει πολύ πιο δύσκολος, και αυτό το καλοκαίρι δεν θα είναι το καλύτερο … τουναντίον μάλλον θα ‘ψοφάει η κότα για καλαμπόκι’.

Και για να καταλήξω κάπου …
σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είχαμε εχτές και έναν κακό οιωνό …
Κατά την διάρκεια, εχτές των Φώτων στα Καμένα Βούρλα, την στιγμή του αγιασμού των υδάτων, και συγκεκριμένα την στιγμή που ο Παππάς πέταγε τον σταυρό στην θάλασσα από το καΐκι, ο σταυρός χτύπησε στο κάθετο υποστύλωμα του σκίαστρου του καϊκιού …. και έσπασε (ο σταυρός).

Τον σταυρό, (το τμήμα που απέμεινε τουλάχιστον) με δεύτερη προσπάθεια ο Παππάς το ξαναπέταξε στην θάλασσα και ολοκληρώθηκε επιτυχώς κατά τα άλλα ο αγιασμός των υδάτων, αλλά όπως και να το κάνεις μια παγωμάρα διαπέρασε όλους όσους το αντιλήφθησαν.

Τι να πω … ο θεός να μας φυλάει … και του χρόνου … τουλάχιστον να έχουμε την υγεία μας.

Φιλικά ο Blogger

Δεν υπάρχουν σχόλια: