09 Ιανουαρίου 2012

Μισθοί, επιδόματα, «δώρα» ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η τρόικα αξιώνει ανατροπές στα εργασιακά - Συνάντηση τη Δευτέρα ζητεί ο ΣΕΒ

Στο τραπέζι τίθεται εκ νέου το εργασιακό καθεστώς και οι αμοιβές του ιδιωτικού τομέα, κατ' απαίτηση της τρόικας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας απέστειλαν νέο e-mail στο υπουργείο Εργασίας και ζητούν αλλαγές σε κατώτατα όρια και αμοιβές του ιδιωτικού τομέα καθώς και στις ΔΕΚΟ, αλλά και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Μάλιστα, η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να νομοθετήσει για την επιβολή των μέτρων αυτών εφόσον οι κοινωνικοί εταίροι δεν συμφωνήσουν να υιοθετήσουν ανάλογα μέτρα.

Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό στους κοινωνικούς εταίρους κατά τις συναντήσεις των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, ενώ εργοδότες και εργαζόμενοι δεν φαίνεται να συμφωνούν - απολύτως - στις ανατροπές που αξιώνει η τρόικα.

Ετσι, αμέσως μετά τις διαδοχικές συναντήσεις[.....]

ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει τους υπόλοιπους προέδρους της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και των Εμπόρων (ΕΣΕΕ) τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 16.00 προκειμένου να επιχειρήσουν «να διαμορφώσουν κοινές θέσεις απέναντι στα κοινά προβλήματα».

Ο κ. Δασκαλόπουλος αμέσως μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό σημείωσε «την ανάγκη να αναζητηθεί ένα νέο σημείο ισορροπίας για το μέσο μισθολογικό κόστος έτσι ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας».

Σημειωτέον ότι η τρόικα με το νέο e - mail ζητά τα εξής: πρώτον μείωση των κατώτατων ορίων των αμοιβών, δεύτερον, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, τρίτον «άρση των μισθολογικών αγκυλώσεων» όπως είναι οι αυξήσεις μέσω τριετιών και επιδομάτων. Και τέταρτον την αλλαγή των μισθολογίων των ΔΕΚΟ και τραπεζών.

Η τρόικα ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση για όλα αυτά, εφόσον οι κοινωνικοί εταίροι δεν συμφωνήσουν και «θυμίζει» την ανάλογη παρέμβαση που είχε γίνει τη διετία 1985-1987.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: