25 Ιανουαρίου 2012

"Έφυγε" ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, άφησε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο του Φαλήρου, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στο Κερατσίνι, όπου γύριζε την τελευταία του ταινία.

Το δυστύχημα έγινε γύρω στις επτά το απόγευμα, στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, μετά το πρώτο τούνελ, στο ρεύμα προς Κερατσίνι. Τον παρέσυρε ειδικός φρουρός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας εκείνη την ώρα, ενώ ο σκηνοθέτης επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο.

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έχασε τη ζωή του από[.....]

ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ είχε υποστεί συντριπτικά κατάγματα σε ζωτικά σημεία του σώματός του. Το ιατρικό ανακοινωθέν, σύμφωνα με την ΝΕΤ, αναφέρει ότι είχε υποστεί ρήξη σπλήνας, αριστερού νεφρού και του ιερού οστού, από όπου και η αιμορραγία, η οποία κατέστη μοιραία.

Στο πλευρό του στο νοσοκομείο βρισκόταν από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του.

Ο σκηνοθέτης γύριζε την ταινία "Η άλλη Θάλασσα", η οποία πραγματευόταν την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, το σενάριο της οποίας είχε γράψει ο ίδιος, η Ρέα Γαλανάκη και ο Πέτρος Μάρκαρης.

nooz.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θ.Αγγελοπουλος υπηρετησε την 7η τεχνη και σιγα-σιγα καταξιωθηκε ως εκφραστης μιας ''Βασανιαρικης''αποψης του λαου,μεσα απο κιν\φικες ταινιες συγκεκριμενης προοδευτικης κουλτουρας, με σκηνικα εξοχως καταθληπτικα,απαισιοδοξα,μιζερα,απογουτευτικα με εντονο αρωμα στρατευμενης τεχνης αν και ο ιδιος ελεγε οτι ειναι αριστερος σε πληρη συνχυση.Τα τοπια του ηταν οντως γραφικα Καταχνια,Χιονι,Βροχη,Παρακμιακα και Εγκαταλειμενα.Ο προβληματισμος οταν εβλεπες ενα εργο του ηταν αναποφευκτος αλλα πικρος συναμα.Καμμια νοτα αισιοδοξιας,και για αυτο η τεχνη του ηταν μη εμπορικη και το κοινο ειδικο.Το μεταπολιτευτικο κρατος στηριξε μεσω του Κεντρου Κιν\φου με βραβεια και με επιχορηγησεις τις ταινιες του Αγγελοπουλου, τα εξοδα της κηδειας με Δημοσια δαπανη ειναι μια ακομη αναγνωρηση για την ιδιομορφη τεχνη του.Το ιδιο και περισσοτερο επρεπε να κανει για τον Γ.Δαλιανιδη,που και αυτος την ιδια τεχνη εκανε,αλλα με διαφορετικο προσανατολισμο,το Γελιο,την Χαρα,την Γλυκια γευση της ζωης,και την Αισιοδοξια.Το κατρακυλισμα της Χωρας στην πτωχευση ηταν συνδεδεμενο με την επικρατουσα αντιληψη οτι σοσιαλμανια και κρατικιστικη κοσμοθεωρεια ενος τυπου ''Ελληνοσοβιετ'' θα εφερνε την προοδο.Με γεια μας.