19 Ιανουαρίου 2012

Λαϊκή Συσπείρωση – Να μην γίνει καμία παρέμβαση στα Ιαματικά

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 17/1/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νε ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε την δραστηριότητα των Δημάρχων Λαμίας, Μώλου και Σπερχειάδας να διεκδικούν την παραχώρηση των ιαματικών πηγών που βρίσκονται στις περιοχές Πλατύστομου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Καμένων Βούρλων προκειμένου να τις αξιοποιήσουν.

Είναι ολοφάνερη η πρόθεση τους να οδηγήσουν τους αντίστοιχους δήμους στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα βελτιώσουν τις υποδομές στα λουτρά και θα δημιουργήσουν συνθήκες εμπορευματικής αξιοποίησης των υπηρεσιών τους, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα δυνατότητες για παράπλευρη αύξηση της καταναλωτικής κίνησης στην περιοχή.

Αντί να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να[.....]

αξιοποιήσει τα λουτρά, σαν λαϊκή περιουσία που είναι, για να προσφέρει στους εργαζόμενους δωρεάν ανάπαυση και ιαματική χρήση των νερών σε όσους τα χρειάζονται, οι Δήμαρχοι Λαμίας, Μώλου και Σπερχειάδας ονειρεύονται τον ρόλο του επιχειρηματία - εμπόρου που θα εισπράττει πουλώντας υπηρεσίες στον λαό. Θα κάνει τον ξενοδόχο ή ότι άλλο χρειάζεται για να έχει κέρδος.

Επειδή οι Δήμοι τους, όμως, όπως και όλοι οι άλλοι δήμοι, φυτοζωούν, χωρίς τους αναγκαίους πόρους από την κεντρική εξουσία. Αφού οι περικοπές στον προϋπολογισμό τους είναι τεράστιες και αναμένονται να ξεπεράσουν το 50% μέσα στο 2012, οι δήμαρχοι αυτοί έχουν στο μυαλό τους την σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Έχουν στο μυαλό τους τις συμβάσεις παραχώρησης με το μεγάλο κεφάλαιο που με την ιδιότητα του εργολάβου ή του μεγαλοξενοδόχου θα αναλάβει το άρμεγμα της περιοχής.

Θα αξιοποιήσουν λαϊκή περιουσία και θα ξοδεύσουν χρήματα που θα προέρχονται από τον λαό και την φορολογία του, ενδεχόμενα να πάρουν και δάνεια που θα φορτωθεί πάλι ο λαός, για να δημιουργηθεί επενδυτικό περιβάλλον και να κερδίσουν οι ιδιώτες που τελικά θα πάρουν τις εγκαταστάσεις με πενταροδεκάρες για να τις αξιοποιήσουν 20 και 30 χρόνια.

Αυτό κύριοι Δήμαρχοι δεν είναι ανάπτυξη για τον λαό. Είναι μεσιτεία και προσφορά ξεχωριστής υπηρεσίας στο μεγάλο κεφάλαιο….

Για αυτό σας καταγγέλλουμε και καλούμε τον λαό να ματαιώσει τα σχέδια σας με κάθε τρόπο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: