13 Οκτωβρίου 2010

Στα Δικαστήρια ΥΠ.ΕΣ. - ΠΟΕ ΟΤΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στη Δικαιοσύνη θα λύσουν τις διαφορές τους υπουργείο Εσωτερικών και ΠΟΕ - ΟΤΑ μετά την οριστική ρήξη που, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, επήλθε στις σχέσεις τους κατά τη σημερινή (νωρίς το πρωί) επικοινωνία του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοτικών υπαλλήλων.

Ήδη το ΥΠΕΣ, οπως είχε προαναγγείλει στην ανακοίνωσή του, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της αποχής ΠΟΕ-ΟΤΑ για το επόμενο Σαββατοκύριακο, τα οποία και θα εκδικαστούν αύριο στις 2.30 το μεσημέρι, ενώ η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με σκληρή ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους καλεί να παραστούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 5, αίθουσα 1) και τους συνδικαλιστικούς φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
Δηλώνει δε αποφασισμένη να συνεχίσει το αγώνα της έως ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, για τα οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία.

Ρήξη κατά την επικοινωνία Ντόλιου - συνδικαλιστών
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σημερινή επικοινωνία ο κ. Ντόλιος εξήγησε στους συνδικαλιστές ότι η[.....]

οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει αύξηση του εκλογικού επιδόματος που λαμβάνουν ενσωματωμένο στο επίδομα κίνησης (μειώθηκε φέτος κατά 20%, από 365 σε 295 ευρώ το μήνα).

Εκείνοι ωστόσο, με το επιχείρημα ότι αποτελούν βασικό παράγοντα στην προετοιμασία των εκλογών, επανέλαβαν ότι ζητούν είτε να υπάρξει εφάπαξ καταβολή εκλογικού επιδόματος είτε να καλυφθεί, τουλάχιστον κατά ένα τμήμα, η μείωση του επιδόματος κίνησης.

Με αυτό τον τρόπο η συζήτηση οδηγήθηκε για μία ακόμη φορά σε αδιέξοδο και ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ - ΟΤΑ τόνισε στον υφυπουργό ότι ισχύει η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι θα απέχουν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο της 16ης και 17ης Οκτωβρίου.

ΥΠ.ΕΣ.: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα

Μετά από αυτό το υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωσή του:

-Αφενός καλεί τους συνδυασμούς των Δημοτικών και Περιφερειακών παρατάξεων να φροντίσουν για τη διεκπεραίωση των αναγκαίων διαδικασιών που έχουν σχέση με τη λειτουργία των Δήμων μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.
- Αφετέρου προαναγγέλει ότι "εφόσον παρόλα αυτά υπάρξει αδικαιολόγητη εμμονή στο αίτημα αυτό το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να κινηθεί προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης όλων των νομικών δυνατοτήτων, (σ.σ. προφανώς την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου η απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική) έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσχέρειες καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και να διασφαλιστεί η ακώλυτη ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας"

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση το ΥΠ.ΕΣ. επισημαίνει "ότι εκτός από μία σειρά γενικών συνδικαλιστικών ζητημάτων, τα οποία η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της, αναδεικνύει ως κορυφαίο ζήτημα της πιθανής απεργιακής κινητοποίησης την καθιέρωση νέας επιπλέον εκλογικής αποζημίωσης για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στους δήμους.

Και αυτό όταν πρόκειται για την μοναδική κατηγορία εργαζομένων όπου η εκλογική αποζημίωση μετά από διεκδίκηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ενσωματώθηκε στο βασικό μισθό ως ειδικό επίδομα με τον Ν.3345/2005 όπως ρητά και καθαρά αναφέρεται στην παρ.4 του άρθρου 9, του συγκεκριμένου νόμου. Περιγράφεται δε, με απόλυτη καθαρότητα και σαφήνεια όσο αναφορά το ύψος της στην ΚΥΑ που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της συγκεκριμένης διάταξης και ισχύει από 01/01/2005.

Αναμφίβολα πρόκειται περί προνομιακής αντιμετώπισης των εργαζομένων στους Δήμους οι οποίοι λαμβάνουν το εκλογικό επίδομα ενσωματωμένο στις μηνιαίες αποδοχές τους, κάθε χρόνο και όχι μόνο τη χρονιά που διεξάγονται εκλογές και μάλιστα χωρίς να εξετάζεται και να λαμβάνεται υπόψη η πραγματική συμβολή τους ή όχι στην εκλογική διαδικασία

Η προσπάθεια καθιέρωσης ενός νέου εκλογικού επιδόματος αυτή την περίοδο, θα αποτελούσε προκλητικά ευνοϊκή διάκριση σε σχέση με όλους τους άλλους εργαζομένους που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ συγχρόνως αναδεικνύει μια πρακτική η οποία ξεπερνά τα δεοντολογικά όρια τα οποία αυτονόητα ισχύουν", καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: