19 Οκτωβρίου 2010

Βρε τι κάνουν τα ψηφοδέλτια …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τελικά οι εκλογές, φανατίζουν (με όσο μπορώ να πω ‘με την καλή έννοια’) τους δημότες, μιας και οι υποψήφιοι (κάθε είδους) πολώνουν τις κοινωνικές ομάδες.
Ως κοινωνική ομάδα, πρωτίστως, για την συγκεκριμένη περίπτωση, θα δαχτυλοδείξω τα επονομαζόμενα ‘σόια’.
Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη πρακτική συσπείρωσης κοινωνικών ομάδων με στόχο το να εκλεγεί τελικά ο ξάδερφος – μπάρμπας – μπατζανάκης μας.
Ίσως ρε παιδιά, θα έπρεπε να έχουμε ποιο ποιοτικά κριτήρια επιλογής, και να αφήναμε πίσω μας τις πρακτικές που αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει.

Πως δηλαδή όταν υπάρχει μια ελεύθερη θέση σε μια μεγάλη εταιρεία (που έχει καλό πακέτο αποδοχών), γίνετε σχεδόν διαγωνισμός για να εξευρεθεί ο καλύτερος για αυτή την θέση? Έχεις προϋπηρεσία? Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις? Τι σπουδές έχεις σχετικές με το αντικείμενο? Έχεις διοικητικές ικανότητες? Μπορείς να λειτουργείς κάτω από πίεση? Και ένα σωρό άλλες ερωτήσεις από ειδικούς που σε καταλαβαίνουν αν πεις ψέματα.

Κάπως έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί και το δικό μας σύστημα τελικής επιλογής των τοπικών αρχόντων, που θα μας μπαστακοθούν και θα μας κάνουν κουμάντο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Κάπως έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί το σύστημα αξιών ως προς την πολιτική προτίμηση μας γενικότερα. ‘Διαγωνισμός’ για να εξευρεθεί ο καλύτερος.

Το ξέρω, κάποιοι διαφωνούν (για να σας προλάβω), ίσως η αλήθεια, τελικά, είναι κάπου στην μέση, το μόνο σίγουρο όμως ότι αυτό που γίνετε (με τα σόια) σήμερα στις δημοτικές εκλογές (σε όλη την επικράτεια), δεν εκπροσωπεί το βέλτιστο ως σύστημα επιλογής τοπικών αρχόντων.

Για να μην σας κουράζω άλλο, αλλά και να καταλήξω σε αυτό που με έκανε να γράψω τις παραπάνω αράδες, είναι οι 4.000 χιλιάδες επισκέψεις που δέχτηκε το blog εχτές, με αφορμή προφανώς την δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων.

Για τους αριθμολάγνους, παραθέτω σχετικό γράφημα …


Φιλικά

O Blogger

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δε βάζει μυαλό ο έλληνας με τίποτα!!
το αλισβερίσι που πραγματοποίησαν και οι 3 κύριοι υποψήφιοι το σαββατοκύριακο δεν είχε προηγούμενο!!!
και με μεγάλο τμήμα των υποψηφίων να μην έχουν κατά τα άλλα στον ήλιο μοίρα όχι εκλογικά αλλά επαγγελματικά!!