28 Οκτωβρίου 2010

Ποιος βάζει τους σταυρούς, και ποιος τελικά εκλέγει δημοτικούς συμβούλους και βουλευτές?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ήμουν πρόσφατα με έναν φίλο, που έχει μεγάλη εμπειρία στις εκλογές, και μου αποκάλυψε ένα μυστικό για ένα ‘κόλπο’ που γίνετε την στιγμή της καταμέτρησης των ψήφων και των σταυρών στις εκλογές.

Όταν κλείνουν οι κάλπες, οι εφορευτική επιτροπή, ο δικαστικός αντιπρόσωπος αλλά και οι εκπρόσωποι των συνδυασμών που παρίστανται για να διασφαλίσουν την ορθότητα της εκλογικής διαδικασίας αλλά και της καταμέτρησης, ανοίγουν τις κάλπες και καταμετρούν.
Πρώτα μετράνε τα ψηφοδέλτια ως προς τους συνδυασμούς και στην συνέχεια προσμετρούν τους σταυρούς για να δούμε ποιος θα υπερισχύσει και θα γίνει δημοτικός σύμβουλος (η βουλευτής στις εθνικές εκλογές).

Τι γίνεται λοιπόν, μπορεί κάποιος από την παραπάνω ομάδα, που ανοίγει την κάλπη, αν δει ότι κάποια ψηφοδέλτια έχουν πχ έναν μόνο σταυρό(δηλαδή κάποιος ψηφοφόρος το έριξε μονοκούκι σε κάποιον) μπορεί να σταυρώσει και αυτός τους δικούς του τεχνηέντως, μέχρι να φτάσει το όριο των σταυρών (του ψηφοδελτίου) .
Μάλιστα, όντας κάποιος υποψήφιος μπροστά στην συζήτηση, το επιβεβαίωσε ως πρακτική, λέγοντας ότι σε πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση ήταν σίγουρος ότι είχε 4 μονόσταυρα (το δικό του, του πατέρα του, της μάνας του και του αδερφού του) τα οποία δεν τα βρήκε ποτέ στην καταμέτρηση. (είναι αυτό που λέμε δεν θα βρεις ούτε το δικό σου).

Προσοχή λοιπόν, σταυρώστε τα ψηφοδέλτιο με το σύνολο των δικαιούμενων σταυρών για να αποφασίζετε εσείς τελικά ποιόν θέλετε δημοτικό σύμβουλο και όχι κάποιοι άλλοι.

Μάλιστα στην πιάτσα, αφού βγήκα ρώτησα και έμαθα, άκουσα ότι σε παλαιότερη εκλογική αναμέτρηση, στην διαδικασία καταμέτρησης, κατηγορήθηκε κάποιος από τα Καμένα Βούρλα για αυτήν την πρακτική, που σταύρωνε δηλαδή υπέρ κάποιου Βο(υ)λευτή.

Και μη χειρότερα …

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε με αυτή την ‘χρηστική’ πληροφορία.

Φιλικά ο Blogger

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν γινονται αυτα ρε παιδια ,εχω βρεθει σε πολλες καταμετρησεις και ειναι πολυ λιγος οχρονος και καθονται ολοι μπροστα απο ενα ταπεζι και αδειαζουν την καλπη μπροστα.Πολυ δυσκολα μπορει να γινει εως απιθανο

Ανώνυμος είπε...

pais mas prwta an exeis ksanapsifhsei ? ?
kapote psifhsan kai ta dendra...gia osous thymountai.
PROSOXH loipon giati ANTVNIOY KAI TETRIMIDAS EXOYN TOYS MHXANISMOYS STA XERIA TOYS...ALLA KAI O PATARGIAS DEN EINAI KOROIDO THA SAS PAEI G@@@@@@@NTAS

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΤΑ. ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΞΕΥΤΥΛΙΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.