27 Δεκεμβρίου 2008

Προβλήματα από τον καιρό στην Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία: Με αλυσίδες η κυκλοφορία

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στους δρόμους Λαμίας - Καρπενησίου και Λαμίας - Άμφισσας μετά τη νυχτερινή χιονόπτωση.
Στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας το χιόνι έχει ξεπεράσει ακόμη και τα 30 εκατοστά ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Όλη τη νύχτα τα εκχιονιστικά μηχανήματα έδιναν μια πραγματική μάχη για να το κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους από τη Λαμία προς το Καρπενήσι, την Άμφισσα και το Δομοκό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας και στους τρεις δρόμους χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από το 7ο χιλιόμετρο έως το 22ο ωστόσο όμως ο δρόμος παραμένει ανοιχτός παρά το γεγονός ότι το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει 25 εκατοστά.
Ωστόσο οι οδηγοί που πιθανά να διέλθουν απ' αυτό το σημείο επειδή η χιονόπτωση συνεχίζεται πρέπει να έχουν μαζί τους τις απαραίτητες αλυσίδες.

Στο δρόμο Λαμίας - Αμφισσας με ιδιαίτερη προσοχή εξελίσσεται η κυκλοφορία στην περιοχή του Μπράλλου, ενώ κατά τόπους είναι απαραίτητες και οι αλυσίδες.
Αντίθετα μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας- Άμφισσας στο 51ο χλμ λίγο μετά την Γραβιά.

Αλυσίδες είναι απαραίτητες για τους οδηγούς που κατευθύνονται από Λαμία προς Καρπενήσι, αφού στην περιοχή Ράχες Τυμφρηστού το χιόνι που συνεχίζει να πέφτει έχει ξεπεράσει τα 50 εκατοστά
Σε όλα τα κρίσιμα σημεία βρίσκονται μηχανήματα που απομακρύνουν το χιόνι και ρίχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.
Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο του νομού Φθιώτιδας ιδιαίτερα στη δυτική Φθιώτιδα εντοπίζονται αρκετά προβλήματα, ωστόσο όμως μηχανήματα της νομαρχίας και των δήμων κινούνται για να ανοίξουν τους επαρχιακούς δρόμους.

Στα ορεινά χωριά της Σπερχειάδας, της Μακρακώμης και της Υπάτης το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 30 εκ. και η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολίες σε κάποια μάλιστα χωριά είναι αδύνατον να φτάσει αυτοκίνητο. Μηχανήματα των δήμων και της νομαρχίας κινούνται προς αυτές τις κατευθύνσεις για να ανοίξουν τους δρόμους και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα χωριά του Μπράλλου όπως επίσης και με τα χωριά του Δομοκού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων μέχρι το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος η συγκοινωνία στο επαρχιακό δίκτυο του νομού.

Ωστόσο όμως βρίσκονται σε επιφυλακή, αφού περιμένουν νέα χιονόπτωση το απόγευμα και το βράδυ.

Τέλος σε ότι αφορά το εθνικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα αλλά ωστόσο τα συνεργεία που έχουν αναλάβει τον εκχιονισμό βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Το χιόνι στην περιοχή μας τώρα έχει φτάσει μέχρι το μοναστήρι, ‘αυγό το βουνό’ που λένε οι γεροντότεροι , ενώ στην Καρυά έχει πάνω από 30 πόντους και πολικές θερμοκρασίες.
Άντε μπας και δούμε άσπρη μέρα…

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολυ χαιρομαι που σε ανακαλυψα. Καταγομαι απο το Μωλο, εχω φύγει απο χρονια, Αθήνα και μετα εκτος Ελλαδας οπου παραμενω ακομη, αλλα το δεσιμο με την πατριδα παραμένει.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΝΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΕΚΕΙ
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

πέστο ψέματα.

εδώ Γερμανία , ένα μέτρο χιόνι ,
-12 Calcium

Unknown είπε...

Ανωνυμε, ισως να εχεις δικιο. το αγαπαω το χωριο μου, αλλα με ποναει καθε φορα που πηγαινω (σπανια πια το ομολογω). Δεν ειναι οτι ολα εχουν αλλαξει, αλλα ο τροπος που εχουν αλλαξει. Με ποναει πολύ η ερημια και η αδιαφορια των ανθρωπων.....για ολα, απο την επικοινωνια μεταξύ τους μεχρι την καταστροφη του περιβαλλοντος και των φυσικων πορων της περιοχης.

Καλη χρονια παιδια, οπου και ναστε.

Ανώνυμος είπε...

kalhmera ellada
καλημερα ρεγκινι
ευχομαι καλη χρονια να εχουμε με υγεια και καλα χρονια να περασουμε
ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΤΙΝΑ ΕΚΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ
ys molos.grνα μαθαινεισ νεα απο το χωριο σου

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΙΝΑ
www.molos.gr
ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ
Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

Unknown είπε...

Ευχαριστω πολυ για το www.molos.gr, παιδιά.
Το ειδα, γραφτηκα, αλλα νεα δεν εχει, και μου φαινεται ότι ειμαι και το μοναδικο εγγεγραμμενο μέλος. :-)
Απ'οτι φαινεται το www.molos.gr δημιουργηθηκε γιατι υπηρχε μια επιδοτηση και μετα εγκαταληφθηκε. Κριμα!!

Αυτη την περιοδο ζω στην Bologna, Ιταλια και πριν στην Βρεττανια για αρκετα χρόνια.
Ειμαι λιγο νομάδας!!!! Φιλιά σε ολους