27 Δεκεμβρίου 2008

Το ντόμινο του ανασχηματισμού

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Νέα «αντάρτικα» αναμένεται να... γεννήσει ο επικείμενος ανασχηματισμός, καθώς περίπου 30 βουλευτές της ΝΔ περιμένουν να εισέλθουν στην κυβέρνηση.
Πολλοί στο κυβερνών κόμμα προβλέπουν ντόμινο αντιδράσεων αν ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ δεν αξιοποιηθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή θα πυροδοτήσουν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Τις τελευταίες ημέρες εντείνονται οι πιέσεις στο σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου.
Οι περισσότεροι βουλευτές προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις γνωριμίες τους για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο πολιτικό μέλλον. Αρκετοί εξ αυτών διαμηνύουν ήδη ότι σε περίπτωση που δεν θα είναι στο νέο σχήμα θα αντιδράσουν και ως εκ τούτου το μείγμα που θα δημιουργηθεί μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού θα είναι εκρηκτικό.

«Το Βήμα» κατέγραψε τις ισορροπίες και τις πιθανότητες των περισσοτέρων βουλευτών σε κάθε περιφέρεια και επιχειρεί μια αποκωδικοποίηση των πολιτικών μηνυμάτων που εξάγονται.
Φθιώτιδα:
Η παρουσία του πρώην υφυπουργού κ. Αθ.Γιαννόπουλου, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλές φορές το Μέγαρο Μαξίμου με τη στάση του, δεν του εξασφαλίζουν συμμετοχή στην κυβέρνηση.
Ο κ. Γιαννόπουλος είναι σε σύγκρουση με τον κ. Κ.Σταϊκούρα (διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Ρηγίλλης).
Ο υιός του κ. Σταϊκούρα Χρήστος (κουμπάρος του υπουργού Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδη ) αν και έχει καλή παρουσία στη Βουλή, δεν θα επιλεγεί όχι τόσο λόγω των πολιτικών ισορροπιών στην περιοχή όσο για το γεγονός ότι εκλέχθηκε πρώτη φορά το 2007.
Θέση στην κυβέρνηση περιμένει και ο κ. Ηλ.Καλλιώρας που εκλέγεται από το 1999, ενώ ελπίδες δεν έχει ο κ. Ν.Σταυρογιάννης, αν και διανύει δεύτερη θητεία στη Βουλή.

Το Βήμα


Επιστροφή στην αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΠΙΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΩ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΕΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ
Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ