27 Νοεμβρίου 2008

Όταν διαφωνεί η περιφέρεια με τα δημοτικά συμβούλια … μένουν απλήρωτοι οι εργολάβοι

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επεμβαίνει το ελεγκτικό συνέδριο, και κατά περίπτωση

αναλαμβάνει δράση και ο εισαγγελέας...


Δημοσίευμα από την εφημερίδα “σέντρα”

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν η δεν υπάρχουν απλήρωτα εντάλματα στον Δήμο Καμένων Βούρλων?
Σε ποιους χρωστάει ο Δήμος? Γιατί? Και με ποιανού απόφαση και εντολή έγιναν παράνομες αναθέσεις έργων, κατά πως δείχνει το πράμα!
ΕΕΕΕεεεεεε?????

Ανώνυμος είπε...

Πώς να μην διαφωνεί η Περιφέρεια με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου των Καμένων Βούρλων ??? Όταν όλα τα έργα γίνονται με κατάτμηση του έργου , έτσι ώστε κάθε ανάθεση έργου να μην περνάει το ποσό των 45000 χιλιάδων ευρώ και να δίνεται με απ` ευθείας ανάθεση σε όποιο εργολάβο γουστάρει προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου. Τρανταχτό παράδειγμα τα φωτιστικά που τοποθετήθηκαν στα Καμένα Βούρλα . Τα 450.000 χιλιάδες ευρώ διασπάσθηκαν σε 10 υπεργολαβίες των 45000 χιλιάδων ευρώ ώστε να πάνε στο κολλητό του Δημάρχου των Καμένων Βούρλων κ. Βαργιανίτη. Την ίδια στιγμή που ο κ. Βαργιανίτη είναι υπάλληλος της Περιφέρειας και υπεύθυνος για την παραλαβή (σαν εργοδηγός που είναι) αυτών των έργων. Ίσως σε αυτό βοηθάει το ότι είναι και στέλεχος ο κ. Βαργιανίτης της Νέας Δημοκρατίας. Τι κάνει η Περιφέρεια για αυτό το θέμα ας αρχίσει να ψάχνεται λίγο γιατί θα βρεθεί προ εκπλήξεων !!!!
Ο ΕΛΕΚΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες κύριε ελεγκτά αλλά δεν υπάρχει αντιπολίτευση μέσα στο Δήμο Καμένων Βούρλων για να ελέγξει αυτές τις ατασθαλίες του Δημάρχου κ. Αντωνίου ??? Δεν βλέπει η αντιπολίτευση ότι όλα τα έργα γίνονται με απ` ευθείας ανάθεση και δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα ούτε ένας διαγωνισμός στο Δήμο Καμένων Βούρλων ????? Βλέπω ότι πάει χαλάλι άλλη μια τετραετία για το Δήμο Καμένων Βούρλων με τον κ. Αντωνίου , ο οποίος φαίνεται ότι είναι άσχετος από δημόσια διοίκηση. Τουλάχιστον συγκρατήστετον να μην υπερχρεώσει το Δήμο και τον κάνει ρημαδιό.
ΕΝΑΣ ΛΑΜΙΟΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Είδα στο Λαμιακό Τύπο ότι συζητείται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο των Καμένων Βούρλων η λήψη της απόφασης για αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης αποχέτευσης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνουν τα ίδια λάθη που έγιναν από την προηγούμενη δημοτική αρχή όπου μπήκε καπέλο στο κεφάλι μας ένα τέλος υπονόμων 200% που από πουθενά δεν προβλέπεται από το Νόμο 1069/ ΦΕΚ 191/Α/1980. Θα θέσω υπ` όψιν ορισμένα ερωτήματα προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους πριν ακόμη πάρουν οποιαδήποτε απόφαση και ελπίζοντας ότι θα βοηθήσω ώστε να παρθεί κάποια σωστή απόφαση. 1) Γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι αν έχει γίνει σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης με Προεδρικό Διάταγμα όπως προβλέπεται από το Νόμο 1069/ΦΕΚ 191/Α/1980. 2) Γνωρίζουν πως εισπράττονται τα τεράστια οικονομικά ποσά από το Δήμο και με βάση ποιο Νομικό καθεστώς. 3) Γνωρίζουν ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση αυτών των οικονομικών ποσών. 4) Γνωρίζουν αν έχουν εγκριθεί από τον Περιφερειάρχη- Νομάρχη ο Κανονισμός Λειτουργίας και τα Τιμολόγια με τα οποία εισπράττει αυτά τα χρήματα ο Δήμος Καμένων Βούρλων. 4) Γνωρίζουν αν έχει γίνει οικονομοτεχνική μελέτη από ανεξάρτητο και αντικειμενικό μελετητή μη έχοντας οικονομικό όφελος , για να πει υπεύθυνα στους Δημοτικούς Συμβούλους πόσο κοστίζει η λειτουργία και η συντήρηση του Βιολογικού και με βάση το κόστος αυτό να αναπροσαρμόσουμε τα τέλη Ύδρευσης και Αποχέτευσης.(και όχι από μελέτη του κ. Παπαλάμπρου με υπογραφή μέσω της ΤΥΔΚ )??? 5) Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι τα έσοδα από τα τέλη Ύδρευσης και Αποχέτευσης ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ????? 6) Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αν έχει γίνει σύνταξη Προϋπολογισμού Ισολογισμού και απολογισμού για την Ύδρευση – Αποχέτευση ???? 7) Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι το ΑΝΩΤΑΤΟ Ειδικό τέλος για την μελέτη και την κατασκευή έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης είναι 80% επί της αξίας του καταναλισκομένου ύδατος το οποίο μπορεί να επιβάλει ο Δήμος ???? 8) Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι με βάση το νόμο 1069/1980 δεν προβλέπεται από πουθενά 200% τέλος υπονόμου. Για όλα τα ανωτέρω συνιστώ στους Δημοτικούς Συμβούλους πριν διαβάσουν οι ίδιοι το Νόμο να μην ψηφίσουν τίποτα. Δόξα το Θεώ γράμματα ξέρουν , όλοι έχουν τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο .

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω μια πληροφορία σύντροφε ότι ο Δήμαρχος με μια οικονομοτεχνική Μελέτη μαϊμού του κ. Παπαλάμπρου ( ο εργολάβος που έχει πάρει τη λειτουργία και τη συντήρηση του Βιολογικού με κλειστό διαγωνισμό και όχι με ανοικτό έναντι 36.000 χιλιάδων ευρώ το μήνα) που την υπογράφει η ΤΥΔΚ , θα προτείνει τη μείωση του τέλους Υπονόμου από το 200% στο 90%. Αυτό βέβαια δεν προβλέπεται από το νόμο πουθενά. Και γιατί λέει κάποιος άλλος να μην γίνει 150% ή 160% ή 3% ή 5% ή 20% . Τη θα κάνουμε τώρα την κολοκυθιά θα παίξουμε ??? Θεωρώ ότι η αντιπολίτευση έστω και τώρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να πει ΝΕΑ ΚΟΥΛΠΑ. Ναι κύριοι πήρα στο παρελθόν μια λάθος απόφαση . Τώρα τα καταργούμε όλα και συζητάμε από μηδενική βάση. Παίρνουμε ομόφωνα μια απόφαση και αναθέτουμε σε ένα έγκυρο γραφείο να μας φέρει μια οικονομοτεχνική μελέτη(μέσα σε ένα μήνα) λειτουργίας συντήρησης και επιβίωσης του Βιολογικού με την υπάρχουσα σημερινή κατάσταση . Παίρνουμε απόφαση και καταργούμε το 200% που δεν προβλέπεται πουθενά από το Νόμο και αφήνουμε το ανώτατο τέλος 80% που προβλέπεται από το Νόμο. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι την ευθύνη την έχουν αυτοί για της αποφάσεις τους . Ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου δεν έχει καμιά ευθύνη εκτός αν είναι ο εισηγητής της πρότασης. Μπορεί οποιοσδήποτε Δημότης να προσφύγει εναντίον των δημοτικών συμβούλων και να μην τους φτάνει ούτε ολόκληρη η περιουσία τους για ξεπληρώσουν τις βλακείες που έχουν γίνει και γίνονται στο Δήμο . Πρέπει να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι δεν μπορούν να νομοθετούν και να κάνουν δικούς τους νόμους αυξάνοντας τα τέλη όσο θέλουν και όσο νομίζουν ότι τους συμφέρει. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι Δημοτικοί σύμβουλοι είναι να παίρνουν αποφάσεις με βάση το τη προβλέπει ο Νόμος , διαφορετικά κινδυνεύουν να βρεθούν ένα ωραίο πρωινό με βραχιολάκια !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά φίλε μου είπε ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου στον απολογισμό τον οποίο έκανε στο κλειστό ότι του πρότεινε ο εργολάβος κ. Παπαλάμπρος ότι θα μειώσει το κόστος από 36.000 χιλιάδες ευρώ το μήνα που παίρνει σήμερα στα 21.000 χιλιάδες ευρώ το μήνα αν ανανεωθεί η σύμβασή με το Δήμο και δεν προχωρήσει ο Δήμος σε καινούργιο ανοικτό διαγωνισμό. Άρα για να ζητάει 21.000 χιλιάδες ευρώ ο εργολάβος σήμερα σημαίνει ότι συνεχίζει να βγάζει κέρδος και με τα 21.000 χιλιάδες ευρώ. Στα δυο χρόνια που μας πέρασαν άρα το λιγότερο που έβγαλε ο εργολάβος είναι ΄36.000 – 21.0000 = 15.000 χιλ.ευρώ Χ 24 μήνες = 360.000 χιλιάδες ευρώ κέρδος το λιγότερο μέσα σε δύο χρόνια έβγαλε ο εργολάβος χωρίς να διαθέτει τίποτα εκτός από ένα κινητό τηλέφωνο που διαθέτει. Την ίδια στιγμή δε το προσωπικό που εργάζεται στο βιολογικό είναι απλήρωτο. Γιατί δεν κάνει ο δήμος έναν ανοικτό διαγωνισμό για τον βιολογικό και αν τον ξαναπάρει ο κ. Παπαλάμπρος έχει καλώς , αν βρεθεί όμως ένας άλλος εργολάβος που θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στο δήμο και με καλύτερη τιμή για την ίδια εργασία γιατί να μην το κάνει ο Δήμος και να συνεχίζει να επιμένει στον κ. Παπαλάμπρο με απ` ευθείας αναθέσεις κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες. Άκουσα προχτές ότι το 21000 χιλιάδες ευρώ το μήνα που είπε ο κ. Δήμαρχος ότι θα πάρει ο κ. Παπαλάμπρος έγινε σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα 26.000 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Δηλαδή αμέσως – αμέσως 5000 χιλιάδες ευρώ διαφορά στις πλάτες τον Δημοτών. Πως θέλετε να είμαι εγώ ανυποψίαστος με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας. Όνομα πάντως δε λέω αλλά φαίνεται ότι κάποιος τα φέρνει στριμόκωλα τώρα τελευταία με τα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση.

Ανώνυμος είπε...

Περσινά ξινά σταφύλια Που τις θυμηθήκατε πάλι αυτές τις συμφωνίες?

Για όσους λοιπόν δεν ξέρουν η εν πάση περιπτώσει ξέχασαν, το υψηλό αυτό ποσό το οποίο είχε συμφωνηθεί να παίρνει ο Παπαλάμπρου, αφορούσε και την αποκατάσταση του Βιολογικού (τις κλεμμένες αντλίες και μηχανήματα τα ξεχάσαμε?) αλλά και την ολοκλήρωση του ώστε να γίνει λειτουργικός (διαλυμένος ήταν ο βιολογικός).

Συμφωνία δε που στην οποία ήταν ενήμερος αλλά και σύμφωνος ο αρμόδιος υπάλληλος και προϊστάμενος της ΤΥΔΚ αλλά και ο τέως Δήμαρχος κύριος Κεφάλας ο οποίος και ενορχήστρωσε την συμφωνία.

Τώρα τι ρόλο παίζει η αντιπολίτευση σε όλα αυτά που γράφουν οι παραπάνω δεν καταλαβαίνω.
Μου θυμίζει την κυβέρνηση, το σχόλιο αυτό, που κάνει παπαριές και βγαίνουν οι εκάστοτε υπουργοί και λένε για την αντιπολίτευση.
Βρε η νέα δημοκρατία κυβερνάει! Βρεεεεε!!

Ένας φρέσκος αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά πρέπει ο Δήμος να φτιάξει την Δ.Ε.Υ.Α.ΚΑ.Β. , δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Καμένων Βούρλων, όπως υπάρχουν παντού.
Να κάνουν στην άκρη οι Παπαλάμπροι και οι λοιποί που τα παίρνουν χοντρά.
Την διαχείριση αλλά και την ευθύνη να την έχει ο Δήμος