11 Νοεμβρίου 2008

Αδιέξοδο με τον ΧΥΤΑ της Λοκρίδας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ανέβηκαν οι τόνοι σε κορυφαίο επίπεδο στη συνάντηση των δημάρχων που έγινε το Σάββατο το μεσημέρι στην Αταλάντη για να συζητήσουν γύρω από τη μελέτη για το ΧΥΤΑ της περιοχής.
Απροθυμία από τη μία, αφού δεν πήγαν οι δήμαρχοι και έστειλαν αντικαταστάτες τους, ένταση από την άλλη μεταξύ των διαφόρων πλευρών, απείλησαν να τινάξουν ακόμη και τον ίδιο τον φορέα στον αέρα.
Ετσι, αποφασίστηκε να ματαιωθεί η συνεδρίαση για να επανέρθει τις επόμενες ημέρες το ΔΣ του φορέα για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα και να πάρει αποφάσεις αν τελικά μπορέσει.

Οι δύο θέσεις που παρουσιάζει στη μελέτη του ο κ. Παρασκευόπουλος μαζί με τις εναλλακτικές επιλογές δυναμίτισαν συνολικά το κλίμα, μεταξύ των παρισταμένων αφού οι διαφωνίες αποτέλεσαν καθοριστικό σημείο της συνάντησης.
Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν μία διαλυτική εικόνα αφού ο φορέας δεν μπόρεσε να συνεχίσει την συνεδρίαση για να αποφασίσει την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης, παρά το γεγονός ότι έχουν παραληφθεί τα απορριμματοφόρα από την εταιρεία ανακύκλωσης αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Όλα ξεκίνησαν όταν διαπιστώθηκε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σκόπιμα απουσίαζαν οι δήμαρχοι, οι οποίοι στη θέση τους είχαν στείλει αντικαταστάτες, που όμως ήταν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν για να υπάρξουν αποφάσεις.

Ασφαλείς πηγές υπογραμμίζουν ότι εκείνο το οποίο καθόρισε την απουσία των δημάρχων ήταν το πολιτικό κόστος το οποίο θα έπρεπε να αναλάβουν στην επιλογή του χώρου για το νέο ΧΥΤΑ.

Ετσι, ευθύς εξαρχής προσδιορίστηκε ότι δεν θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση. Ωστόσο, εκτίμησαν ότι θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για τα στοιχεία της μελέτης.

Ο κ. Παρασκευόπουλος παρουσίασε τις θέσεις και σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που έδωσε η μία θέση είναι στα όρια της Τιθορέας με το Ρεγγίνι, και μάλιστα όπως προσδιορίστηκε είναι μέσα στα όρια του Ρεγγινίου, περίπου ένα με ενάμιση χιλιόμετρο.

Είναι γνωστές εξάλλου οι αντιδράσεις για το συγκεκριμένο θέμα, όπως επίσης ήταν γνωστές οι αρχικές διαβεβαιώσεις του δημάρχου που τώρα βεβαίως κατέρρευσαν, ότι δεν είναι μέσα στα γεωγραφικά όρια του δήμου η συγκεκριμένη περιοχή.

Έτσι η ένταση κορυφώθηκε με αντιπαράθεση των δύο πλευρών, αλλά δεν ήταν όμως η μοναδική.

Στην άλλη θέση, η οποία χαρακτηρίζεται ως τριεθνές, η μελέτη παρουσιάζει δύο εναλλακτικές λύσεις που μεταξύ τους απέχουν λιγότερο από 500 μέτρα.
Όμως αυτό στάθηκε σαν αφορμή να υπάρξει μία σύγκρουση ανάμεσα σε εκπρόσωπο της Ελάτειας και το δήμαρχο Δαφνουσίων, όπου οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα ψηλά και η αντιπαράθεση γενικεύτηκε απειλώντας ακόμη και την ενότητα του φορέα.

Αργά το μεσημέρι, μετά από πολύωρες αντιπαραθέσεις, εκτιμήθηκε ότι η οποιαδήποτε συζήτηση είναι αδιέξοδη και κλήθηκε ο πρόεδρος του φορέα, ο κ. Σκαμπερδόπουλος, να επαναλάβει με νέα πρόσκληση την συνεδρίαση η οποία ενδεχόμενα να είναι και καθοριστική, αφού συζητήθηκε ακόμη και η διάλυση του φορέα μέσα στο κλίμα της έντασης, ενώ η συζήτηση προχώρησε ακόμη και μέχρι την τύχη των μηχανημάτων που έχουν μέχρι τώρα παραχωρηθεί.

Το σύνολο των αυτοδιοικητικών παρουσιάζει την συγκεκριμένη κατάσταση που διαμορφώθηκε ως ιδιαίτερα κρίσιμη και εκτιμούν ότι αν δεν βρεθεί λύση μέσα στις επόμενες ημέρες τότε είναι σαφές ότι ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας θα αναλάβει πλέον να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, όπως τουλάχιστον προβλέπεται από το κανονιστικό πλαίσιο.

(σέντρα)

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άμα έρθει ο ΧΥΤΑ στο Ρεγκίνι, θα χορέψουνε στο ταψί πολύ κόσμο οι Ρεγκινιώτες…

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μου πεί κάποιος ποιόν θα χορέψουν στο ταψί οι Ρεγκινιώτες?
Και κυρίως τον λόγο...

Ανώνυμος είπε...

Το είπαμε ρε παιδιά ότι ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου λόγω του εμπαιγμού των ψεμάτων και των κομπιναδόρικων ενεργειών που είχε κάνει και συνεχίζει να κάνει προς ίδιον πάντα όφελος , κατά περιόδους , για την περιοχή κατασκευής του ΧΥΤΑ Λοκρίδας , έχει κηρυχτεί ανεπιθύμητος στο Δημοτικό διαμέρισμα Ρεγκινίου. Πλέον αν θέλει να πάει για κυνήγι αγριόχοιρων θα περνάει από τον περιφερειακό δρόμο του Ρεγκινίου.
Ο ΤΙΜΩΡΟς ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗς

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε,μη πέφτετε τόσο χαμηλά, τόσο...αχαμνά. Η μανία προσωποποίησης καταστάσεων, απλώς αποδεικνύει οτι εδώ μεσα κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν την αντιπάθειά τους κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς της.
Κι επειδή όπως λένε οι Γραφές "μάθετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει" θεωρώ υποχρέωση να διατυπώσω ορισμένα πράγματα για να μην κατηγορείται ΑΔΙΚΩΣ ο δήμαρχος σχετικώς με το θέμα των ΧΥΤΑ:

1. Η υπόθεση οριστικού κλεισίματος των Ανεξέλεγκτων Χωματερών που λειτουργούσαν ή λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας (συμπεριλαμβάνονται και τα Καμένα Βούρλα) κινήθηκε και κινείται από το Υπουργείο Εσωτερικών μετά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τσουχτερών προστίμων που επιβλήθηκαν στη χώρα μας (βλέπε χωματερή Κουρουπητού στην Κρήτη).

2. Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του και ειδικότερα στους περιφερειάρχες όλης της χώρας να εποπτεύσουν τη διαδικασία κλεισίματος των ανεξέλεγκτων χωματερών (ΧΑΔΑ) και να ορίσουν τους χώρους στους οποίους θα λειτουργήσουν οι νέοι ΧΥΤΑ (χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων).

3. Η προθεσμία που έχει ορισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η
31η Δεκεμβρίου 2008, διαφορετικά (άν δεν έχει βρεθεί λύση για τους νέους ΧΥΤΑ) το πρόστιμο για την λειτουργία ανεξέλεγκτων χωματερών φθάνει τα 30.000 Ευρώ ημερησίως!!!

4. Ενόψει της κατάστασης αυτής κι επειδή μιλάμε για τα Καμένα Βούρλα και ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας, ο ίδιος ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος προήδρευσε συσκέψεως στη Λαμία και κατέστησε σαφές ότι πρέπει να επιλεγούν οι χώροι για τη δημιουργία των ΧΥΤΑ.

5. Ο διαδημοτικός φορέας του οποίου προεδρεύει ο κ. Σκαμπερδόπουλος (και όχι ο Αντωνίου)συνεδρίασε πολλές φορές με την παρουσία και του ειδικού μελετητή κ. Παρασκευόπουλου σχετικώς με τους χώρους της Λοκρίδας στους οποίους θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ΧΥΤΑ λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο οικιστικά, αλλά και περιαλλοντικά ζητήματα.

6. Κατά τη διάρκεια αυτών των συσκέψεων ακούγονται και θα ακούγονται πολλές σκέψεις και απόψεις. Και από τους δημάρχους που συμμετέχουν στο φορέα και από το επιστημονικό επιτελείο.

7. Την τελική ευθύνη πάντως για τις περιοχές που θα προταθούν τις έχει ο μελετητής, ο οποιος καλείται να λάβει υπόψη όλα τα δεδομένα, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει διαδημοτική συμφωνία με πλειοψηφία καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Θανάσης Σκορδάς.
(Κατά την άποψή μου επειδή δεν υπάρχει συμφωνία των δημάρχων για τις θέσεις λειτουργίας των ΧΥΤΑ ο Σκορδάς θα αποφασίσει τελικά).

8. Ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου στον οποίο ορισμένοι θέλουν να φορτώσουν ακόμη και τον κατακλυσμό του...Νώε, έχει στο διαδημοτικό όργανο μία ψήφο. Την δική του...Δηλαδή θέλω να πω ότι υπάρχουν και άλλοι δήμαρχοι, που ο καθένας για λογαριασμό του και προσμετρώντας το κόστος δεν θέλουν να γίνει ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Συνεπώς η τελική απόφαση για το άν θα γίνουν ΧΥΤΑ στο λεγόμενο "τριεθνές", ή στην περιοχή ευθύνης του ενός Δήμου ή του άλλου Δήμου (κι αφού δεν υπάρχει συμφωνία) θα την πάρει περιφερειάρχης με βάση τα επιστημομικά δεδομένα που θα καταθέσει ο μλετητής. Τελεία και παύλα.

Αυτό λοιπόν το αδιέξοδο με τον ΧΥΤΑ ή τους ΧΥΤΑ Λοκρίδας, όπως περιγράφεται στην αρχική ανάρτηση, δεν αφορά μόνο στο διευρυμένο Δήμο Καμένων Βούρλων, αλλά σε όλους τους Δήμους της περιοχής.

Ποιός είναι λοιπόν ο εμπαιγμός εκ μέρους του δημάρχου ή οι κομπιναδόρικες ενέργειες που του αποδίδει ο προηγούμενος σχολιαστής?

Εκτός άν χωρίς να το γνωρίζει έγινε ο Μάκης περιφερειάρχης και μπορεί να αλλάξει τον ρούν της Ιστορίας. Μήπως, λέω εγώ μήπως, θα πρέπει πριν γράψουμε κάτι, πριν χυδαιολογήσουμε και θίξουμε την τιμή και την αξοπρέπεια κάποιου να γνωρίζουμε όλες τις πτυχές του θέματος?

Όλοι κρινόμαστε από τα γραπτά μας και από την γνώση του θέματος.

Ευχαριστώ και καλό μεσημέρι σε όλους

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣ TOΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ BLOG:

Παρακαλώ αλλάξτε τη δημοσκόπηση για τις διευρύνσεις και τις συνενώσεις, επειδή κατέστη ανεπίκαιρη!

Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2 δεν πρόκειται να υλοποιηθεί λόγω της οικονομιικής κρίσης!!!!! Ανακοινώθηκε από τον υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο.


ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

kamena voyrla blogger είπε...

Ευχαριστούμε Αθηναίε Παραθεριστή για την υπόδειξη,
την μάθαμε και εμείς από νωρίς το πρωί που γράφτηκε στο ΒΗΜΑ.

Ωστόσο η δημοσκόπηση που είναι στο Blog, εκφράζει την καταγεγραμμένη άποψη των πολιτών για τον Καποδίστρια, γίνει δεν γίνει, και κατά συνέπεια δεν θα την αποσύρουμε, ακόμα τουλάχιστον..

Αλώστε, και η προσωπική εκτίμηση μας , ότι δεν θα γίνει τελικά η συνένωση, είναι και καταγεγραμμένη στο Blog από τον 8/2008.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ σχετικώς με τα προαναφερόμενα σχετικά με τον Καποδίστρια ΙΙ.

Είναι έτσι όπως το προβλέψατε, κι έτσι όπως το έγραψε το ΒΗΜΑ.

Το θέμα όμως είναι τι κρύβεται πίσω από τις γραμμές του δημοσιεύματος και ποιά είναι η ταμπακιέρα... Υπάρχουν δύο βασικές και ουσιαστικές αιτίες αναβολής των οραματισμών και σχεδιασμών, που αφορούν σε όλους τους Δήμους:

1η αιτία: Στην παρούσα φάση, η κυβέρνηση δεν ήθελε να ανοίξει μέτωπα με τους δημάρχους και να αρχίσουν γκρίνιες, διαμαρτυρίες, ενδεχομένως και κινητοποιήσεις, αφού ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ήθελαν να αποτελέσουν οι δήμοι τους έδρες των νέων "μητροπολιτικών δήμων"...

2η αιτία: Το ....ταμείον είναι ...μείον, αφού ήδη το ελληνικό δημόσιο (όπως επισημάνθηκε κατ΄επανάληψη σε συνέδρια της ΚΕΔΚΕ, εξακολουθεί να οφείλει πολλά ...μύρια στους ΟΤΑ).
Φαντασθείτε πόσα ακόμη εκατομμύρια θα χρειάζονταν για να εφαρμοσθεί ένα καινούργιο σχέδιο συνένωσης τύπου Καποδίστριας ΙΙ. Εδώ οι υπάρχοντες δήμοι δεν έχουν τεχνικά μέσα και οικονομκή υποστήριξη, θα μπορούσαν να βρεθούν λεφτά για να υποστηριχθεί ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα?

Ευχαριστώ
ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Προς Αθηναίο Τουρίστα:
Πήρε από μόνος του την πρωτοβουλία ή όχι ο Δήμαρχος το καλοκαίρι, να μας φέρει τον ΧΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ του Δήμου;
Ή να στο θέσω αλλιώς: Ήταν πλαστό ή όχι το πρακτικό του συμβουλίου των δημάρχων που δημοσιεύτηκε και στο Blog και ανέφερε την προτοβουλία του Μάκη;
Όλα τα άλλα γενικά που λες, περί ανάγκης δημιουργίας είναι πολύ σωστά, αλλά η ερώτηση παραμένει, και ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ, (περί αγαθότητας προθέσεων κ.λ.π.)

Ανώνυμος είπε...

Αθηναίε (από Λαμία) παραθεριστή
μην ανησυχείς τόσο πολύ για την τύχη αυτής της πόλης. Ξέρει να διορθώνει τα λάθη της, έστω και λίγο αργά. Δυο χρόνια μένουν ακόμα..

Ανώνυμος είπε...

9:17 πμ, Νοέμβριος 14, 2008
Αθηναίε Τουρίστα, που είσαι? περιμένω ακόμα την απάντηση για την περίφημη πρωτοβουλία του Δημάρχου μας να φέρει τον ΧΥΤΑ στα όρια του Δήμου.
Δεν είναι σωστό να λέμε ότι μιλάμε με επιχειρήματα, και να μην απαντάμε σε ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ…
Πρέπει να έχουμε την γεναιοδωρία να παραδεχόμαστε εντέλει κάποια πράγματα. Αλλιώτικα να απαντάμε.
Περιμένω…

Ανώνυμος είπε...

Προς προηγούμενους σχολιαστές:

Πρώτον δεν μένω στη Λαμία και δεύτερον δεν είμαι τουρίστας στην περιοχή σας, όπως υποτιμητικά με αναφέρετε. Παραθερίζω στα Καμένα Βούρλα, τα αγαπώ τα Καμένα Βούρλα, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να αγαπώ και τους διάφορους κομπλεξικούς που έχουν άγνοια και σκόπιμα παραπληροφορούν ή συκοφαντούν.

Δεύτερον, εξ΄όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω η περιοχή για την δημιουργία νέου ΧΥΤΑ (με τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΕ) προτάθηκε μαζί με άλλες περιοχές.
Το υπουργείο Εσωτερικών και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος το ζήτησε απ΄όλους τους δημάρχους και όχι μόνο από τον δήμαρχο Καμένων Βούρλων να υποδείξουν περιοχές.

Αν διαβάσετε προηγούμενα σχόλιά μου, θα δείτε τι έχω σημειώσει.
Από αυτά προκύπτει ότι προτάσεις που ζητήθηκαν από όλους τους δημάρχους έχουν κατατεθεί πολλές στον διαδημοτικό φορέα. Υπάρχουν όμως και οι απόψεις του μελετητή, μπαίνουν σε κρίση και οι περιβαλλοντικές μελέτες, υπάρχει και η απόφαση της Πολιτείας και βεβαίως τον τελευταίο λόγο τον έχει ο περιφερειάρχης!

Για να γνωρίζουμε όλοι τι λέμε και τι γράφουμε, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Του είπαν του δημάρχου από το υπουργείο και από την περιφέρεια ότι πρέπει να κλείσει την ανεξέλεγκτη χωματερή στα Καμένα Βούρλα. Δεν το είπανε μόνο στον Αντωνίου,γιατί Φθιώτιδα και Ελλάδα δεν είναι μόνο τα Καμένα Βούρλα!
Το είπανε σε όλους τους δημαρχους. Και η προτροπή ήταν σαφής. Ή κλείνετε τις χωματερές και βρίσκετε όλοι σας με τη βοήθεια του μελετητή χώρους υγειονομικής ταφής των σκουπιδιών όπως μας λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος του 2008, διαφορετικά θα πληρώνετε 34.000 Ευρώπουλα για κάθε μέρα λειτουργίας. Και είπε και κάτι ακόμη ο περιφερειάρχης: "Αν δεν συμφωνήσετε εσείς και δεν βρείτε λύση, τότε θα την βρώ εγώ...".

Και για όποιον ενδεχομένως αμφισβητεί την κατάσταση με τις χωματερές, τον χάρτη λειτουργίας τους και τα τσουχτερά πρόστιμα, δεν έχει παρά να διαβάσει τη σχετική ανάρτηση-θέμα που έχει γίνει στο blog και είναι πέρα για πέρα αληθινή.

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Για μισό λεπτό ρε φίλε Αθηναίε παραθεριστή.
Σε παρακολουθώ κάμποσες μέρες.
Σαν πολλά δεν ξέρεις για ένας απλός παραθεριστής?

Ποια είναι τελικά η ιδιότητα σου πλην ενός απλού Αθηναίου παραθεριστή ?
Τι σχέση έχεις με τον Δήμαρχο και τον υποστηρίζεις έτσι?
Που τα ξέρεις η ποιος στα λέει όλα αυτά που γράφεις?

Δεν σου κάνω επίθεση (όπως κάποιοι άλλοι) απορία έχω.

Ένας δημότης.

Ανώνυμος είπε...

Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα!!!!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

OΜΑΔΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΑ ΡΟΥΓΑΣ, ΤΙΜΩΡΕ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΙΝΑΣ,
ΔΗΜΟΤΙΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΜΕ ΤΟ "ς",ΡΕΓΓΙΝΙΩΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΕ, ΑΘΗΝΑΙΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗ ΟΧΙ ΕΣΥ Ο ΑΛΛΟΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΜΟΥ ΔΑΧΤΥΛΑ, ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο "ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ" ΚΑΙ Ο "ΕΓΩ" .ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ. ΕΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕ ΑΡΓΥΡΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΞΕΡΟΥΜΕ!!! ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΦΑΝΕΡΑ ΕΜΕΙΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΛΠΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΡΕΦΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ.

ZORRO

Υ.Γ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΤΟ Η ΑΛΕΠΟΥ ΕΚΑΤΟΝ ΕΝΑ ΤΟ ΑΧΑΜΝΟ ΑΛΕΠΟΥΔΑΚΙ;

Ανώνυμος είπε...

Έκανα μια απλή ερώτηση παραπάνω , 7:03 , στον Αθηναίο Παραθεριστή και περίμενα κάποια απάντηση.
Κάποια γενική τοποθέτηση τέλος πάντων ρε αδερφέ.

Αντί αυτού, και αντί αυτού (του ερωτηθέντα Αθηναίου Παραθεριστή δηλαδή), ο ZORRO (που τα βρίσκετε ρε παιδιά αυτά τα ονόματα?) αλλά και ο ΕΓΩ, κριμένοι πίσω από τα ψευδώνυμα (και από το δάχτυλο τους) , διαβάζοντας και κρίνοντας από τις απαντήσεις τους, ζοριστήκανε λίγο (έτσι δείχνει δηλαδή), και δεν καταλαβαίνω και το γιατί.

Είμαστε λίγοι , και γνωρίζουμε και εμείς εσάς αλλά και εσείς εμάς.
Δεν το αρνήθηκε ποτέ κανένας αυτό.

Ας γράφουμε λοιπόν, τις απόψεις μας, όσο ποιο εμπεριστατωμένα και με αποδείξεις γίνετε (κατά το δυνατό) , ας γράφουμε και την προσωπική μας άποψη (Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 14) και ας αφήσουμε τις στείρες και χωρίς περιεχόμενο αντιπαραθέσεις.

Τα πράγματα είναι απλά,
κάποιοι (και εγώ) πιστεύουν ότι ο Μάκης είναι μια από τα ίδια (να μην πω χειρότερα) σαν Δήμαρχος για τα Καμένα Βούρλα, και κάποιοι άλλοι (όνομα και μη χωριό) έχουν αντίθετη άποψη, και νομίζουν ότι όλα είναι ρόδινα.

Ας αποδείξουν οι μεν τον πρώτο ή οι δε το δεύτερο ως τοποθέτηση, με τεκμήρια παρακαλώ (κατά το δυνατόν πάντα).

Κοντός ψαλμός αλληλούια από την άλλη βέβαια, οι εξελίξεις είναι τόσο γρήγορες που μάλλον θα εκπλαγούμε όλοι μας.

Να πω και κάτι άλλο με την ευκαιρία, (στους συντάκτες απευθύνομαι) επειδή διαβάζω πολλά blog, από αυτά τα επαρχιακά (όχι τα Αθηναϊκά) αυτό εδώ θα έλεγε κανείς ότι σχεδόν στηρίζει Μάκη.

Έχετε δει τι γράφονται και τι πόλεμο κάνουν στους Δημάρχους κάποια άλλα
μπλογκς??? Δεν τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί καθημερινά.
(αυτό το σχόλιο ήταν για τους σχολιαστές)

Ευχαριστώ για το προσφερόμενο Βήμα

Φιλικά
Ο Δημότης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ δημότη,

Καθυστέρησα να σου απαντήσω στο ερώτημα που μου έθεσες "πώς τα ξέρω όλα αυτά", γιατί απαντούσα σε σχόλια για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Γνωρίζω πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις της περιοχής, αφού παραθερίζω σε αυτή τα τελευταία 15 χρόνια, χωρίς να βάζω τα Σαββατοκύριακα και τις επισκέψεις "αστραπή" για ένα ...καφέ βρέ αδελφέ στην παραλία ή κανένα ψαράκι ή κανένα κοψίδι (Δεν αναφέρω τις καφετέριες, τις ταβέρνες και τα εστιατόρια για να μην θεωρθεί διαφήμιση!!!). Άλλωστε τα Καμένα Βούρλα είναι τόσο κοντα απ΄την Αθήνα (μιάμιση ώρα δρόμος με το πάσο μας), άν σκεφθεί κανείς ότι για να πάς στην παραλιακή από τα προάστια του Λεκανοπεδίου θέλεις δυόμιση ώρες!!!

Για να μπούμε στην ουσία: Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις κανένα δήμαρχο, αντιδήμαρχο, δημοτικό σύμβουλο, βουλευτή, παπά ή διάκο για να ξέρεις πώς είναι κάποια πράγματα. Τι κάνω εγώ εμπλουτίζοντας παράλληλα και τις γνώσεις μου? Διαβάζω τις αναρτήσεις του Blog, αναζητώ στο Ίντερνετ το αντίστοιχο θέμα πχ ΧΥΤΑ, κάνω link στις αντίστοιχες συνδέσεις, βλέπω τί "παπαρολογίες" γράφουν ενδεχομένως οι τοπικές εφημερίδες και ο διάφοροι, επισκέπτομαι και τους επίσημους διαδικτυακούς τόπους υπηρεσιών που αφορούν πχ στα έργα της ενέργειας, του περιβάλλοντος κλπ, και ΤΟΤΕ απαντώ με δικά μου σχόλια.

Δεν χρειάζεται Φιλοσοφία. Χρειάζεται να ξέρεις λίγα γραμματάκια, να κάνεις τον κόπο να ανατρέξεις στις πηγές των πληροφοριών και να ενημερώνεσαι διαρκώς για τα δρώμενα είτε μέσα από τα blogs (αναρτήσεις και σχόλια ή από τις τοπικές εφημερίδες. Κι άν δείτε στην αρχική σελίδα του blog υπάρχουν έτοιμες τοπικές συνδέσεις με sites της Φθιώτιδας.

Τόσο απλά

Νομίζω ότι σας έδωσα απάντηση στο ερώτημά σας

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που έχω καταλάβει φίλε μου Δημότη είναι οτι έχεις σκασει από το κακό σου να μάθεις ποιοί είμαστε εμείς που υποστηρίζουμε τον Δήμαρχο (στα περισσότερα θέματα), διότι όπως λες και ο ίδιος γνωρίζεις ποιοί του πετάτε τη λάσπη! Όπότε επιβεβαιώνεται ο Ζορρό... είστε μια ομάδα!!! Εγώ ούτε το Ζορρό γνωρίζω ούτε τον Αθηναίο! Σε βλέπω να ψάχνεις απεγνωσμένα να μάθεις ποιοί είμαστε και μας ζητάς μάλιστα με στυλ... αν είστε άντρες πείτε ποίοί είστε!!! Αν εισαι άντρας και εσυ και κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία πες μας εσύ ποιός είσαι!
Όσο και να ψάξεις εμένα δεν θα με βρείς γιατί απλά δεν έχω δικία μου σύνδεση ίντερνετ... Απλά... "κλεβω" δίκτυο!
Λες κάπου στην ανάρτηση σου οτι ζοριστήκαμε... εγω προσωπικά ειχα 2 μέρες κλεισμένος στην τουαλέτα μου!!! Ευτυχώς ξελάφρωσα!

Συμφωνώ απόλυτα οτι πρέπει να γράφουμε τις απόψεις μας ΑΛΛΑ να μην βάλλουμε εναντίον προσώπων και καταστάσεων... ιδιαίτερα αν δεν γνωρίζουμε πως έχει η πραγματικότητα! Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας!!!!!!!!!
Ο Δήμαρχος κος Αντωνίου είναι σωστό να κριθεί στο τέλος της θητείας του... Υπομονή λοιπόν 2 χρονάκια!

Επίσης, για το αν στηρίζει το blog το Δήμαρχο... μάλλον έχεις μπερδέψει τα blog και τις αναρτήσεις που κάνουν στο καθένα!

Τέλος διαφωνώ κάθετα με την τακτική που μας προτείνεις (έμμεσα) να κάνουμε πόλεμο στον Δήμαρχο... Μόνο ανώριμα καθίκια ακολουθούν αυτή την τακτική! Αν θέλετε να δείτε πρόοδο στο Δήμο μας... απλά συνεργαστείτε με την Δημοτική Αρχή, δείξτε κατανόηση και στηρίξτε τους!
Αν δεν σας κάνουν... σε 2 χρονάκια έχετε τη δύναμη της ψήφου σας... ρίξτε τη εκεί που νομίζετε!!!!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε που υπογράφεις ως ΕΓΩ.
Που τα κατάλαβες όλα αυτά που γράφεις?
Τα τελευταίο πράγμα που θα με ενδιέφερε γενικότερα είναι το ποιος είσαι.

Δεν κατάλαβες τι εννοούσα γράφοντας ότι και οι μεν αλλά και οι δε γνωρίζουνε ποιοι είναι ποιοι.. Μπορώ να εικάζω αλλά δεν μπορώ να ξέρω.
Αν μένεις στα Καμένα τότε μπορείς εύκολα να διακρίνεις αλλά αν όχι, να ρωτήσεις να μάθεις ποιοι ανοιχτά έχουν ταχθεί στο πλευρό του Μάκη και ποιοι είναι απέναντι.
Αυτοί που είναι απέναντι κάποιοι έχουν τεκμηριωμένες αντιρρήσεις , κάποιοι άλλοι όχι.
Δεν θέλω να σε ψάξω να σε βρω, τι να σε κάνω, μου φτάνει που τα λέμε από εδώ.
Δεν ζήτησα με στυλ ούτε χωρίς στυλ να μου πεις ποιος είσαι.
Γράφεις ανακρίβειες, είσαι και κλέφτης όπως γράφεις άλλωστε (δεν το κατάλαβα βέβαια γιατί το έγραψες αυτό), δεν είμαι χακερ μλπογκερ και δεν ξέρω τι άλλο.
Τώρα που το σκέφτομαι εσύ που μπορείς και κλέβεις ιντερνετ μάλλον θα είσαι χακερ και γιατί όχι μπλογκερ και κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια ως προς το κομμάτι της αναζήτησης που αναφέρεις.

Συμφωνείς να γράφουμε τις απόψεις μας μόνο αν αυτές είναι ίδια με τις δικές σου.
Που κατάλαβες ότι σας παροτρύνω να γράψετε κατά του δημάρχου?
Εσύ τελικά διαβάζεις άλλα μπλογς και τα μπερδεύεις και όχι εγώ.
Έχεις μια σύγχυση στις και για τις έννοιες που γράφω, διακρίνω μια μανία καταδίωξης προς τον Δήμαρχο, και εσύ προσπαθείς να επαναφέρεις τις ισορροπίες.

Κάτι δεν πάει καλά σε αυτά που γράφεις, σε αυτά που αντιλαμβάνεσαι, στον τρόπο που σκέφτεσαι, η σε όλα μαζί.
Συγνώμη για αυτό αλλά με κατηγορείς για πράγματα , έννοιες και απόψεις που δεν έχω γράψει.

Διαφωνώ με την άποψη σου ότι ο Δήμαρχος πρέπει να κρίνετε στο τέλος της θητείας του. Θεσμικά τότε τι ρόλο παίζει η αντιπολίτευση ως έννοια? Αλίμονο αν άφηναν τους δημάρχους να αλωνίζουν για 4 χρόνια ανενόχλητους.
Στο τέλος οι τοπικές κοινωνίες, στις περισσότερες των περιπτώσεων, θα μάζευαν τα συντρίμμια

Ο Δημότης

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκαιο... ειμαι μεγαλοχάκερ-μπλογκερ και κλέφτης... Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω εγώ, επειδή δεν βλέπεις πέρα από την μύτη σου ή είναι δύσκολο να τα κατανοήσεις!
Αρκετα ασχολήθηκα μαζί σου... Προτιμώ τον διάλογο τετ-α-τετ γιατί τον θεωρώ πιο επικοδομήτικό και καταλαβαίνει ο ένας τι θέλει να πεί ο άλλος!!!
Θα τα πούμε σε καμιά επόμενη ανάρτηση!
Καλη σύνέχεια φίλε μου Δημότη... και αν θές το καλό των Καμένων Βούρλων... πάλεψε για αυτα!!!!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΩΞΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΖΩΗ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΣΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΣΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΟΥΡΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΦΑ
ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΩ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ε ΣΗΛΑΙΟΣ
ΕΝΑΣ ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΡΕΓΚΙΝΙ
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΑ
ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΧΕΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΝΗΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΘΗ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΥΡΟ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ε ΣΗΛΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλε μου Χαράλαμπε.... Πολύ ωραία τα λες και χαίρομαι που αγαπάς τον τόπο σου όπως και εγώ! Το θέμα είναι όχι αν έχει κάποιος τα κότσια να γράψει επώνυμα, αλλά αν θέλει ο ίδιος να αποκαλύψει ποιος είναι! Για αυτό επισκεπτόμαστε το μπλόγκ γιατι διατηρούμε την ανωνυμία μας! Είναι ωραία η ανωνυμία αλλα να μην γράφουμε ΠΑΠΑΡΕΣ και να μην βάλλουν εναντίον προσώπων δίχως να έχουμε τεκμηριωμένη γνώμη! Υπάρχουν άτομα που κατα καιρους υπογράφουν με το όνομα τους... αλλα πιστεύω έχει και σασπένς το θέμα της ανωνυμίας, για να τρώγεσαι να μάθεις ποιός είναι ο άλλος που αποκαλύπτει την αλήθεια ή ποιός είναι αυτός που ψεύδεται κλπ κλπ... Έχει φάση η όλη η υπόθεση και πιστεύω ότι μέσα απο αυτές τις ανώνυμες συζητήσεις αποκαλύπτεται στο τέλος η αλήθεια!!!
Αντε πολλά είπα! Καλό ΣΚ αδέρφια!!!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΕΓΩ
ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΓΑΙΝΩ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΟΡΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΟΧΙ ΕΧΩ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ
ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΟΜΩΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΔΩ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ [[ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ]] ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΩ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ε ΣΗΛΑΙΟΣ