19 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ,ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ,ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ,ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ!


Συνεχίζουν και σήμερα και μάλιστα πιο δυναμικά όπως αναφέρουν οι ίδιοι τον αγώνα τους οι καπνοπαραγωγοί Φθιώτιδας και Λοκρίδας.

Παρά τη βροχή και το κρύο παραμένουν από το μεσημέρι στα μπλόκα τους στη "Ρούμελη" και στον κόμβο Αταλάντης.
Ο Γιώργος Καραγκούνης από τη Λαμία και ο Λεωνίδας Χρας (γιος του κορυφαίου αγροτοσυνδικαλιστη Νίκου Χρά από την Τιθορεα) από τη Λοκρίδα στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα μείνουν στα μετερίζια τους μέχρι να δοθούν όλα τα λεφτά στους καπνοπαραγωγούς και μετά το 2009.
Την Τρίτη η Ελλάδα κόπηκε στα δυο αφού τόσο εδω στη Λαμία όσο και στην Αταλάντη αρκετές φόρες προχώρησαν σε κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου με αποτέλεσμα να σχηματίσουν ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων.
Πάντως είναι άξιο να αναφερθεί ότι οι εγκλωβισμένοι οδηγοί, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν έδειξαν να ενοχλούνται ιδιαίτερα και μάλλον ήταν με το μέρος των αγροτών.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στελέχη της κυβερνητικής πλευράς όπως ο Νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμαρας και οι βουλευτές Χρήστος Σταικουρας και Ηλίας Καλλιωρας βρέθηκαν στα μπλόκα και δήλωσαν την πλήρη συμπαράσταση στον αγώνα των καπνοπαραγωγών τον οποίο θεωρούν περά για περά δίκαιο.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ μόνο η βουλευτής του Νομού Τονια Αντωνίου βρέθηκε και στα δυο μπλόκα και μάλιστα έκανε αιχμηρές δηλώσεις αποδίδοντας ευθύνες ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό που "έδειξε ασυνέπεια στις δεσμεύσεις του όταν έλεγε ότι ο ίδιος θα πηγαίνει στις Βρυξέλλες για την διεκδίκηση αιτημάτων των ελλήνων αγροτών", τόνισε η κα Αντωνίου σε δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο του

Λαμία FM-1.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατάληψη? Του δημόσιου δρόμου? Κι υπάρχουν βουλευτές (δεν με ενδιαφέρει το χρωματάκι του κόμματός τους) που ενθαρρύνουν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις που είναι στερητικές της ελευθερίας των άλλων?

Σε μιά δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και για τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων υπάρχουν τρόποι... Αντί οι βουλευτάδες να κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού δηλώνοντας στα λεγόμενα "μπλόκα" την πεποίθησή τους για το δίκαιο των αιτημάτων (και να το ακούνε μόνο οι διαδηλωτές και οι ίδιοι) άς κάνουν τον κόπο να φέρουν το θέμα στη ΒΟΥΛΗ.

Κατά την άποψή μου πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες (από κάθε πλευρά) που θίγουν τα δικαιώματα των άλλων συμπολιτών μας, ακόμη κι άν οι ενέργειες αυτές αποτελούν μέσο πίεσης για την ικανοποίηση αιτημάτων. Κωδικοποιώ και ερωτώ:

-Γιατί η ομάδα των βουλευτών της Φθιώτιδας δεν φέρνει το θέμα στη Βουλή?
-Γιατί δεν μπαίνει μπροστά να κλείσει ένα ραντεβού με τους αρμόδιους υπουργούς?
-Γιατί, γιατί, γιατί?

Αλλά είπαμε, ο λαϊκισμός του στύλ "θυμηθείτε με στις κάλπες και δώστε μου ένα σταυρουλάκι" γιατί σας επισκέφθηκα στα "μπλόκα" και δεν κοστίζει τίποτε...
Μαγκιά δημοκρατική θα ήτανε να πούν ο βουλευτές στους καταληψίες: "Παιδιά δίκιο έχετε, είμαστε κοντά σας, μη κλείνετε όμως τους δρόμους και ταλαιπωρείτε τους άλλους συνανθρώπους σας που δεν σας φταίνε σε τίποτε. Κι εμείς εδώ είμαστε, για να πάμε μαζί στο γραφείο του τάδε υπουργού και να του ψάλλουμε όλοι μαζί ή να φέρουμε το θέμα σας στη Βουλή..." Τόσο απλά!!!!

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι αγρότες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σχεδιασμός της νέας ΚΑΠ άρχισε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και συνεχίζετε με την ΝΔ , γιατί το έγκλημα κατά της αγροτιάς έχει αρχίσει από πολλή παλιά .
Ας αφήσουν την υποκριτική συμπαράσταση οι βολευτες του νομού.

Το έγκλημα είναι διαχρονικό ,τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου κάθε χρόνο θα οξύνονται και όταν το κεφάλαιο κατορθώσει να εξαφανίσει τους αγρότες το πρόβλημα θα το νοιώσουμε και όλοι εμείς που τρεφόμαστε από τα προϊόντα που παράγουν οι εργάτες της γης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε, συμφωνώ σε γενικές γραμμές με το θέμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) το οποίο δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, αλλά αφορά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τον αγροτικό τους κόσμο.

Πιστεύω όμως ότι επειδή το σημερινό καθεστώς τιμών και επιδοτήσεων έχει ημερομηνία λήξης, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ τι πρόκειται να γίνει την "επόμενη ημέρα" και να προετοιμασθούμε. Γιατί δηλαδή επιμένουμε στην καλλιέργεια βαμβακιού (που θέλει και πολυ νερό σε μιά άνυδρη εποχή)ή των καπνών (όταν η παγκόσμια κοινότητα έχει πολιτική κατά του καπνίσματος)? Μόνο και μόνο επειδή παραδοσιακά αυτό μας βολεύει ή γιατί μπαίνουμε στο καθεστώς επιδοτήσεων? Δεν ξέρουμε ότι όλα αυτά κάποτε τελειώνουν?

Ταπεινή μου γνώμη-και ίσως συμφωνήσουν σε αυτό και οι γεωπόνοι-είναι να στραφούμε σε νέες καλλιέργειες, κατά προτίμηση βιολογικές που στηρίζονται από την ΕΕ. Αντί για καπνά ή βαμβάκι να γίνουν οργανωμένα θερμοκήπια παραγωγής προϊόντων που έχουν μεγάλη ζήτηση.

Θα μου πείτε, είναι εύκολο να αλλάξει γνώμη ο αγρότης που έχει μάθει τόσα χρόνια να καλλιεργεί βαμβάκι ή καπνό? Είναι εύκολο να αλλάξει τακτική και να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα και στις νέες τεχνολογίες?

Εκεί ακριβώς χρειάζεται η συμβολή, η βοήθεια. Αρκεί να δείξουμε στους ανθρώπους τί μπορούν καλύτερο να κάνουν.

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ο δρόμος για Λαμία θα είναι ανοιχτός αύριο?

Ανώνυμος είπε...

Αθηναίε παραθεριστή την επαρχία από καταλαβαίνω την επισκέπτεσαι στης διακοπές και μάλλον δεν γνωρίζεις τα της γεωργίας.
Για να στραφεί ένας γεωργός σε άλλη καλλιεργια θα πρέπει πρώτα από όλα να έχει την τεχνογνωσία για την νέα καλλιεργια κάτι που δεν μπορεί να την αποκτήσει από μόνος του ,το υπουργείο γεωργίας που θα έπρεπε να είναι κοντά στον αγρότη είναι μακριά γιατί οι υπουργοί που πέρασαν μέχρι τώρα ήταν άτολμοι η ανίκανοι.
Οι βιολογικές καλλιεργείς στηρίζοντα από την ΕΕ, κατά καιρούς βγαίνει κάποιο πρόγραμμα που δεν μπορεί να καλύψει μεγάλο αριθμό στρεμμάτων ,αν θάλλεις να μάθεις μπες στη σελίδα της ΔΗΩ η του υπουργείου .
Μάθε για την τιμή του σταριου που δεν είναι υδροβορο ,μάθε για την τιμή του λιπάσματος και των φαρμάκων ,από την Αθήνα μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει .
Γνωρίζεις ότι το κόστος παραγωγής πολλές φορές ξεπερνά την αξία του παραγόμενου προϊόντος ,γνωρίζεις την τιμή του πετρελαίου;
Γνωρίζεις πόσο πουλιέται το λάδι από τον παραγωγό στον έμπορο το πόσο πουλιέται στη λιανική πρέπει να ξέρεις .
Αυτά είναι λίγα από όσα θα μπορούσα να σου πω ,ξέρεις μακριά από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει κάποιος που βλέπει τα πράγματα απ έξω.