06 Νοεμβρίου 2008

Αντιδράσεις και στο Μαρτίνο για τις Ανεμογεννήτριες

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κυνηγετικός Σύλλογος Μαρτίνου «Ο ΑΕΤΟΣ»

Καταγγέλλουμε την παράνομη, αήθη, ανιστόρητη, ύπουλη εισβολή και εγκατάσταση σκαπτικών μηχανημάτων τη νύχτα της 27 προς 28 Οκτωβρίου ημέρα της εθνικής εορτής των Ελλήνων στον ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ, οδικώς για την έναρξη καταστροφής του βουνού και την εγκατάσταση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ.

Επίσης καταγγέλλουμε τη χαλαρή αντίδραση του ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και κυρίως του κ. Δημάρχου που αντί να στείλει τους παράνομους εισβολείς στην φυλακή, συνέπινε καφέ μαζί τους.
Απόδειξη της αδιαφορίας τους είναι ότι μέχρι και σήμερα τα μηχανήματα είναι σε αναμονή αραγμένα στον ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ έτοιμα να επέμβουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Συγχωριανοί κάθε ενέργεια που γίνεται στον ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ διότι με την 5637\5-10-06, αίτηση ακύρωσης στο ΣΥΜΒ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ η υπόθεση βρίσκετε σε δικαστική εκκρεμότητα.

Επομένως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέψει ούτε ένα λιθαράκι.

Οι εισβολείς και οι διαπλεκόμενοι όχι μόνον εγκατέστησαν μηχανήματα αλλά προέβησαν και σε διάνοιξη χώρων καταστρέφοντας αυτοφυή βλάστηση και αλλοιώνοντας την φύση του εδάφους.

Δηλώνουμε ότι με οποιοδήποτε τίμημα και μέσα στα πλαίσια των νόμων θα υπερασπιστούμε τόσο τον ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ όσο και τον ΜΥΤΙΚΑ και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψουν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

ΜΑΡΤΙΝΑΙΟΙ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ !!!

Να καταγγέλλετε κάθε τι που πέφτει στην αντίληψή σας.
Δε θα γίνει το ΜΑΡΤΙΝΟ Σεληνιακό τοπίο ούτε άλλο Βατοπέδιο.
Ο Κ.Σ.Μ.

Από το Blog του συλλόγου Αίας ο Λοκρός

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και εμείς με τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου. Την προηγούμενη βδομάδα τοποθετήθηκε και δεύτερη αντένα που μετράει την ένταση του ανέμου στο Τσερνόκι ακριβώς πάνω από την Καρυά. Φαίνεται ότι οι εταιρίες ενδιαφέρονται για την δημιουργία Αιολικού πάρκου στη κορυφή του Βουνού. Το θέμα δεν ήλθε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο ούτε όταν τοποθετήθηκε η πρώτη κεραία ούτε και τώρα. Όλα γίνονται κάτω από το τραπέζι ως συνήθως λειτουργεί ο κ. Αντωνίου για να τα κονομάει από τις εταιρείες . Τον προειδοποιούμε να ξέρη από τώρα που κάνουμε την καταγγελία για να σταματήσει τις ύποπτες ενέργειες που κάνει , διαφορετικά δεν θα τον αφήσουμε να προχωρήσει και θα σπάσει τα μούτρα του. Δεν ξέρει φαίνεται ότι οι Καρυώτες είναι άγριοι και σκληροί τιμωροί. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το γνωρίζει ???? Αν ναι γιατί δεν φέρνει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο εκπολιτιστικός Σύλλογος της Καρυάς τι κάνει ???? Γιατί δεν παίρνει θέση στο θέμα ???
Ο Τιμωρός

Ανώνυμος είπε...

Τιμωρε χαλάρωσε λίγο... Απλα ενημερωτικα σας λέω οτι απο 1,67% που είναι σήμερα θα πρέπει να φτάσουμε στο 11,50% την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από την συνολική παραγωγή ενέργειας της χώρας μας! Είναι οδηγία απο την Ε.Ε.!
Και δεν μπορώ να καταλάβω αυτες τις αναχρονιστικές και παλιομοδίτικες απόψεις σας... Φαίνεστε από μακρυά οτι δεν θέλετε να πάτε μπροστά... Φοβάστε την ανάπτυξη και σας αρέσει να προσπαθείτε να επιβιώνετε στην μιζέρια σας!
Φανταστείτε μόνο τι ποσό (σε ευρώ), αλλα και τι ποσό (σε εκπομπή CO2) θα εξοικονομούνταν κάθε μέρα εαν η φωταγώγηση του δήμου μας γινόταν με φωτοβολταϊκα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε γιατί έχετε άγνοια για οποιαδήποτε εναλλακτική μορφή ενέργειας!!!!
Όσον αφορά τις ανεμογεννήτριες... Αφήστε... ξέρω τις απόψεις σας... οπτική όχληση... Μην πάθει τίποτε το ματάκι σας!!!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Όλοι πρέπει να χαλαρώσουμε και κυρίως να αρχίσουμε να βάζουμε στη ζωή μας τις πραγματικές δυνατότητες των σύγχρονων εναλλακτικών μορφών ενέργειας, που θα δώσουν απάντηση στα καυτά περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη. Συμφωνώ με τον ΕΓΩ ότι οι αντιδράσεις ορισμένων πχ για τις ανεμογεννήριες που χαλάνε την...οπτική, είναι αστείες.
Κι επειδή θέλω να είμαι πρακτικός και σε παραδείγματα, θα παρακαλούσα τους εγχώριους αμφισβητίες να ρωτήσουν τί γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη που έχει ξεπεράσει προ πολλού τις δικές μας αμαρτίες. Αναφέρω λοιπόν ότι στα περίφημα Κανάρια νησιά που ανήκουν στην Ισπανία και αποτελούν ένα από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, τα αιολικά πάρκα αποτελούν γεγονός της περασμένης δεκαετίας και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας απ΄αυτά έχει προσφέρει ανάσα ζωής (δηλαδή καθαρό αέρα) σε κατοίκους και επισκέπτες. Κανενός η αισθητική και οπτική δεν έχει προσβληθεί, επειδή η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών γίνεται με επιστημονικό τρόπο και με ακριβείς περιβαλλοντικές μελέτες.

Στην Ελλάδα γκρινιάζουμε μόνο (έτσι επειδή... νομίζουμε), χωρίς να σκεφτόμαστε ότι έχουμε ευθύνη για την επιβίωση και των επόμενων γενεών. Επιμένουμε-δυστυχώς-στο κάρο του παρελθόντος και του περασμένου αιώνος, όταν οι άλλοι κινούνται με ταχύτητες φωτός!
Για να νομίζουμε κοντόφθαλμα ότι το Μαρτίνο ή το κάθε Μαρτίνο είναι ο "ομφαλός της γής".

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αθηναίε Παραθεριστή,
εκφράζεις άποψη σε θέμα, και υπεραμύνεσαι σε απόψεις και δράσεις του Δημάρχου μας, οι οποίες δεν είναι ξεκάθαρες επί της παρούσης, το οποίο αφορά την αισθητική των Καμένων Βούρλων , ενώ δεν είσαι μόνιμος κάτοικος παρακαλώ.

Άσε τους μόνιμους κατοίκους λοιπόν να αποφασίσουν αν θα βλέπουν κάθε μέρα τα εκτρώματα με τις ανεμογεννήτριες.

Πάμε παρακάτω
Γιατί ο Μάκης του οποίου είσαι ένθερμος οπαδός δεν τις βάζει σε τοποθεσία που δεν είναι ορατή από το χωρίο?
Γιατί δεν το έχει φέρει ως θέμα προς ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο?
Γιατί δεν ρωτά επίσημα τους τοπικούς φορείς για να καταθέσουν την άποψη τους?

Και μιας και τα παραπάνω είναι αναπάντητα συνεχίζω με τις ερωτήσεις.
Ποια ύποπτη πάλι συναλλαγή έχει στο μυαλό του ο Μάκης
Είναι τυχαίο που κάτι τέτοια κόλπα πχ νησί τα κανονίζει μόνος του?

Ποιος θα μπορούσε να του πει τίποτα αν όλα αυτά που έκανε ήταν διαφανή ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 8:44
ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ για ύποπτες συναλλαγές του δημάρχου;
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΚΡΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απολύτως με τον ΚΡΙΤΗ, σχετικώς με τις αρλούμπες που έχουν γραφτεί και τις δήθεν καταγγελίες. Επισήμανση πρώτη: Όποιος νομίζει ότι υπάρχει παράνομη δραστηριότητα στο εν λόγω θέμα καταφεύγει, ως έχει υποχρέωση, στη Δικαιοσύνη.
Επισήμανση δεύτερη: Επειδή ο δήμαρχος δεν έχει παρανομήσει, προφανώς ο καταγγέλων εξυπηρετεί γνωστούς σκοπούς παραπολιτικής, παραπληροφόρησης, συκοφαντίας για αλλότριους σκοπούς.
Επισήμανση τρίτη: Η υπόθεση τη τοποθέτησης κεραιών μέτρησης αιολικού δυναμικού στην περιβόητη θέση, δεν αφορά στο Δήμο και στις δικαιοδοσίες του Δήμου ή του δημάρχου, αλλά στο ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Επισήμανση τέταρτη: Το ΚΑΠΕ έχει δικαίωμα και να τοποθετεί κεραίες και να κάνει μετρήσεις και να δίνει σχετική άδεια και σε ιδιωτικές Εταιρίες εφόσον του ζητηθεί κάτι τέτοιο.
Επισήμανση πέμπτη: Η περιοχή Τσερνόκι με τους ιστούς μετρήσεων κλπ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ!!!! Είναι δημόσια. Και ο Δήμος ή ο δήμαρχος δεν έχει καμιά δουλειά, με τις αδειοδοτήσεις αυτές!!!

Όποιος ενδιαφέρεται λοιπόν να μάθει την αλήθεια των αναφερομένων ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ να επικοινωνήσει με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ή να επισκεφθεί τον δικτυακό τόπο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, δεν είναι δυνατό, ο κάθε συκοφάντης και κακοήθης, να γράφει ό,τι του κατέβει.

ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, δεν είναι δυνατό να βγάζουν ορισμένοι την αρρωστημένη μανία τους στο πρόσωπο του πρώτου πολίτη του Δήμου, ο οποίος άλλωστε, συγκέντρωσε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ένα συντριπτικό ποσοστό άνω του 60%!!!!

ΣΥΝΕΠΩΣ, τα σχόλια όπως αυτά που διατυπώνονται από τον ...ΤΙΜΩΡΟ ("...Όλα γίνονται κάτω απο το τραπέζι ως συνήθως λειτουργεί ο κ. Αντωνίου για να τα κονομάει απο τις Εταιρίες") είναι και συκοφαντικά, αλλά προπάντων χυδαία. Και αποδεικνύουν το επίπεδο των λασπολόγων κουκουλοφόρων που ενδημούν, δυστυχώς, και σε τοπικές κοινωνίες.

ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ. ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ. ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!



ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κατά πως τα βλέπω τα πράγματα, αυτό που δεν έχει ο Δήμαρχος είναι γραφείο τύπου ουσιαστικό. Επικοινωνιακό λοιπόν το θέμα και όχι επί της ουσίας στο συγκεκριμένο θέμα, εκτός και αν κάποιος άλλος έχει αντίρρηση η ξέρει κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω άλλη άποψη:
Στα 100 μέτρα απόσταση από το χωριό της Καρυάς, ΕΧΕ δικαιοδοσία ο Δήμος. Όπως έχει και στο βουνό μας. Να θυμίσω στην ομύγυρη (Όχι στον Αθηναίο Παραθεριστή γιατί δεν ήταν προφανώς εδώ…) ότι επί Κεφάλα η τότε αντιπολίτευση είχε ξεσηκώσει όλο τον κόσμο επειδή πηγαινε να στηθεί ένας αναμεταδότης του ΟΤΕ σε δασική ΕΠΙΣΗΣ έκταση πάνω στο βουνό, σε παρόμοια θέση. Το θέμα ήρθε στο Δ. Συμβούλιο. Και τελικά δεν προχώρησε γιατί αντέδρασαν οι σύμβουλοι και ο κόσμος.
Τώρα βέβαια ο σύλλογος Καρυάς δεν αντιδρά γιατί είναι όλοι κολλητοί της τοπικής εξουσίας.
Δεν λέω όχι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά όχι τόσο κοντά στο χωριό. Και δεν είναι μόνο αισθητική η μόλυνση. Θα υπάρχει ηχορύπανση στο χωριό ή όχι?? Τι λέτε κύριοι? Πολύ το φοβάμαι, γιατί αυτά διαβάζω στο διαδύκτιο για πολλές περιπτώσεις (Λευκάδα, Εύβοια κ.α.).
Αυτά λοιπόν κύριοι έπρεπε να συζητηθούν στο Δημ. Συμβούλιο και να γίνουν γνωστά και κάποια τεχνικά θέματα, όπως ο θόρυβος. Εμείς κύριοι ένθερμοι υποστηρικτές του Μάκη, στο internet μπορεί να γράφουμε πα*αριές, και ότι μας κατέβει, ανώνυμα είναι.
Το θέμα είναι ΤΙ κάνει η τοπική ΕΞΟΥΣΙΑ. Μάλλον κάνει ότι και εμείς στο διαδύκτιο.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ είναι όμως ότι αυτοί κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους.
Αυτά τα βλέπει όμως ο κόσμος, και στέλνει τα μυνήματα του στη Δημοτική Αρχή.
Καλημέρα σας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε,

Μη συγχέουμε το κτήμα Γιαννάκη που αποτελεί ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και στην οποία επρόκειτο να τοποθετηθεί αναμεταδότης του ΟΤΕ, με την επίμαχη τοποθεσία Τσιρνόκι όπου έχουν τοποθετηθεί σήμερα κεραίες μέτρησης αιολικού δυναμικού.

Η θέση Τσιρνόκι είναι ΔΗΜΟΣΙΑ και όχι δημοτική. Συνεπώς δεν μπορούμε να κάνουμε άνισες συγκρίσεις, με δεδομένο ότι σε έκταση που ανήκει στο δημόσιο και όχι στον Δήμο, δεν μπορεί να παρέμβει η δημοτική αρχή!

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αθηναιέ Παραθεριστή, παρόλο που εισαι παραθεριστής ξέρεις πάρα πολλά για τον δήμο μας! Όπως και να έχει σε πάω γιατί λες αλήθειες και όπως πολύ καλά γνωρίζεις οι αλήθειες πονάνε!
Όπως πόνεσα και εγώ χθές που είχα πάει στην Αριδαία, στα λουτρά του Πόζαρ! Δεν φαντάζεσαι πόοοοοοοσο πίσω είμαστε!!!! Μήνας Νοέμβριος και τα λουτρά τους έχουν απίστευτη επισκεψιμότητα... Οι εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργήσει είναι μοναδικές!!!! Αυτά τα λέω να τα διαβάσουν τα δικά μας τα λέσα που τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα για την εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου... και όλοι πολεμούν τον Δήμαρχο που έτοίμασε επιστημονικές μελέτες για την κατάλληλη αξιοποίηση του!!!
Ανοίξτε τα μάτια σας οπισθοδρομικοί χωριάτες!!!!]

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

dΑγαπητέ ΕΓΩ, ένα και μοναδικό όπλο υπάρχει απέναντι στην οπισθοδρόμηση, στην ψευδολογία και στη συκοφαντία που αποτελεί το πιό μεγάλο αμάρτημα ως συμπεριφορά: Η Αλήθεια και οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις από άλλη Γή, άλλα μέρη..., όπου ο φυσικός πλούτος αξιοποιήθηκε με όλα τα μέσα των έργων και του σύγχρονου μάρκετινγκ, σε αντίθεση με τα Καμένα Βούρλα που έμειναν "πίσω" στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60

Επιλέγω τα Καμένα Βούρλα, συστηματικά τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια για επισκέψεις τα Σαββατοκύριακα ή για το καλοκαίρι. Επειδή μάλιστα έχω την τύχη να επισκέπτομαι κατά καιρούς και άλλες περιοχές της Ελλάδας ή του εξωτερικού, μπορώ να κάνω ορισμένες σύντομες παρατηρήσεις που αφορούν στα πλεονεκτήματα των Καμένων Βούρλων και στα μειονεκτήματα:

1. Όσο όμορφη κι άν είναι μιά πόλη και η ευρύτερη περιοχή της, αυτό δεν αρκεί από μόνο του για την αναδείξει και να την καταστήσει πρώτο προορισμό επιλογής.
2. Άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, που έχουν καταστεί περιζήτητες και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις προβολής, επένδυσαν συστηματικά για πολλά χρόνια, και οι δημοτικοί τους άρχοντες εκμεταλλεύθηκαν ουσιαστικά, με όραμα και διεκδίκηση τα Α, Β και Γ κοινοτικά πλαίσια στήριξης,τα οποία προέβλεπαν σημαντικά κονδύλια για υποδομές, για τουρισμό, για, για, για... Στα Καμένα Βούρλα κυριάρχησε η απραξία, το "δος ημίν σήμερον" και αύριο έχει ο...Θεός, η ανοργανωσιά και προπάντων η μιζέρια του τοπικού επαρχιωτισμού και της γκρίνιας!
3 Στις άλλες πόλεις της Ελλάδος (κορυφαίους σήμερα τουριστικούς προορισμούς), οι επαγγελματίες δεν επένδυσαν μόνο σε τραπεζοκαθίσματα και κιόσκια ή στην αρπαχτή της ημέρας από τον περαστικό, αλλά συνδύασαν προσιτές τιμές με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.
4. Οι πάσης φύσεως ξενοδόχοι, φρόντισαν με προσφορές και με προσιτές επίσης τιμές όχι μόνο να διατηρήσουν, αλλά και να αυξήσουν την πληρότητα των δωματίων τους. Και το έκαναν επενδύοντας στην ποιότητα και κυρίως στην προσωπική επικοινωνία με τον πελάτη που θέλει και το χαμόγελο και το κάτι τις παραπάνω που ενδεχομένως να μην περιλαμβάνει στις συμβατικές υποχρεώσεις του επαγγελματία.
5. Σε άλλες επίζηλες περιοχές από τουριστικής πλευράς, οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες ανέπτυξαν στο έπακρο την προσωπική φροντίδα για τον καθαρισμό των εξωτερικών χώρων των σπιτιών και των επιχειρήσεών τους, όχι απλά επειδή η "καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά", αλλά επειδή ο πολιτισμός και η τάξη επιστρέφουν με πολλαπλάσιο κέρδος σε αυτόν που τα προσφέρει.
6. Σε άλλες γνωστές περιοχές, οι κάτοικοι και οι φορείς στήνουν πανηγύρι όταν γίνονται μεγάλα έργα και δεν....διαμαρτύρονται επειδή θα κλείσει μία λωρίδα στον ΠΑΘΕ για να στρωθεί ολισθηρός ασφαλτοτάπητας!
7. Σε άλλες γνωστές περιοχές, οι κάτοικοι χαίρονται όταν η δημοτική τους αρχή προσπαθεί να βάλει τάξη εφαρμόζοντας το ηλεκτρονικό διπλογραφικό σύστημα και όχι τις χειρόγραφες αποδείξεις. Και ουδέποτε αρνήθηκαν ή γκρίνιαξαν με τα δημοτικά τέλη. Γιατί αντιλαμβάνονται ότι με άδειο το ταμείο του Δήμου και χωρίς ορισμένες κινήσεις που θα αποφέρουν έσοδα, δεν μπαίνει απλώς λουκέτο σε μιά πόλη που θέλει τουρίστες.
8. Σε άλλες γνωστές πόλεις, οι κάτοικοι και οι φορείς χαίρονται και θέλουν να ενταχθεί η περιοχή τους σε προγράμματα ανάπτυξης και δεν ενοχλούνται, όπως γίνεται εδώ από ορισμένους, με την νέα τεχνολογία για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Αλλά εδώ στα Καμένα Βούρλα θα μου πείτε, υπάρχουν ορισμένοι που ενοχλούνται, γκρινιάζουν, βρίζουν τον δήμαρχο επειδή άκουσον-άκουσον καθάρισε με το ειδικό μηχάνημα απόφραξης κάποιους προβληματικούς αγωγούς αποχέτευσης. Έφθασαν μάλιστα σημείο να θεωρούν μέγα σκάνδαλο το γεγονός ότι το αυτοκινητο του Δημου είχε ...ξένες πινακίδες. Δηλαδή ο δήμαρχος θα έπρεπε να αφήσει ακαθάριστους τους βουλωμένους αγωγούς ή να περιμένει να βγούν....ελληνικές πινακίδες για να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο της απόφραξης!!!!!

Προτείνω στους διάφορους κακοήθεις και κυρίως ημιμαθείς (οι οποίοι φυσικά δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για δούν αντίστοιχους με τα Καμένα Βούρλα προορισμούς) να βγούν από το καβούκι τους και να κάνουν ένα ταξιδάκι μέχρι τη ΝΑΥΠΑΚΤΟ. Εκεί θα δούν πώς γίνεται να φτιάχνεις όνομα και τουρισμό χωρίς τις λογικές που επικρατούν στα Καμένα Βούρλα.

α. Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα γιατί έρριξαν σε λογικά επίπεδα τις τιμές, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις παροχές στον πελάτη. Και με πολύ χαμόγελο!...
β. Οι επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες)προσάρμοσαν προς τα κάτω τους τιμοκαταλόγους και δεν φτιάχνουν φαγητά σε πολυχρησιμοποημένο λάδι ούτε βγάζουν λογαριασμό με το κεφάλι.
γ. Οι σερβιτόροι είναι καθαροί και δεν βρωμάνε από την απλυσιά.
δ. Οι σερβιτόροι και οι καταστηματάρχες δεν πετάνε στο δρόμο τα σκουπίδια, αλλά φροντίζουν για την καθαριότητα της περιοχής ευθύνης τους.
ε. Οι κάτοικοι όχι μόνο πληρώνουν αδιαμαρτύρητα τα δημοτικά τέλη, αλλά πληρώνουν τα τσουχτερά πρόστιμα για λάθη ή παραλείψεις τους.
στ. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες αγαπούν το πράσινο και συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής. Δεν ξηλώνουν νύκτα τα λουλούδια για να τα πάνε σπίτι τους, ούτε πατάνε το...γκαζόν για να το ξεράνουνε.

Σκεφθείτε λοιπόν όλα τα παραπάνω. Συγκρίνετε ελεύθερα τις δύο πόλεις. Συγκρίνετε αβίαστα χωρίς πάθος τις διαφορετικές συμπεριφορές και νοοτροπίες. Και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά Αθηναιέ σε πάω πολύ!!!! Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να τα πούμε κατ' ιδίαν γιατί είσαι ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΣ και βλέπεις ΜΠΡΟΣΤΆ!
Σε πάω πολύ φιλάρα!
Συμφωνώ 1000% με αυτά που είπες... Είσαι σε όλα ΣΩΣΤΟΣ!!!!!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Να βρεθείτε παιδιά, να βρεθείτε!!!
Να καλέσετε και το ΖΟΡΡΟ για να είστε τριάδα.

Ανώνυμος είπε...

Να καλέσουμε και το ΖΟΡΡΟ? Καλά ρε φίλε, όποιος δεν συμφωνεί με την αρλουμπολογία και λέει τα πράγματα με το όνομά τους, φακελώνεται?
Δεν το κατάλαβα. Δηλαδή θα βάλουμε τώρα και ταμπέλες στην έκφραση της σκέψης?

Ωραίοι είσαστε!!! Να μάθετε λοιπόν ότι για όλους και για όλα υπάρχουν απαντήσεις. Αν οι απαντήσεις οι δικές μου, του ΕΓΩ, του ΖΟΡΡΟ και άλλων δεν σας αρέσουν (προφανώς εσείς επιμένετε ότι και για την αναβροχιά φταίει η σημερινή δημοτική αρχή), τι να κάνουμε? Μπορούμε να σας πείσουμε με το ζόρι?

Απλώς εγώ λέω: Η καλύτερη στάση απέναντι στην κακοήθεια είναι η έρευνα και το ανοικτό μυαλό στην κοινωνία. Και η πολύπλευρη γνώση του αντικειμένου.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να υπογράψω το προηγούμενο σχόλιο...

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ