13 Φεβρουαρίου 2021

Όταν ένα ανώνυμο σχόλιο είναι αφορμή να γραφτεί ένα άρθρο…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι έχουν όντως τα πράγματα με μια μικρή διαφορά. Η κρίση του 2007 οφείλεται στο γεγονός ότι οι τράπεζες είχαν τη φαεινή ιδέα να μετατρέψουν τα ενυποθηκα στεγαστικά δάνεια σε ομόλογα και να τα "ρίξουν" στο χρηματιστήριο. Μάζευαν πολλά δάνεια μαζί και δημιουργούσα τα λεγόμενα δομημένα ομόλογα τα οποία θεωρούνταν ασφαλή βασιζόμενα στη λογική ότι ο κόσμος δε θα σταματήσει να πληρώνει τη δόση του σπιτιού του. Άλλωστε ποιος θέλει να χάσει το σπίτι του. Το πρόβλημα ήταν ότι κάποια στιγμή τα νέα σπίτια τελειώνουν. Άρχισαν λοιπόν να χορηγούν στεγαστικά ανεξέλεγκτα χωρίς άλλες εξασφαλίσεις και πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν με δύο ή τρία σπίτια θεωρώντας το επένδυση. Έτσι οι τράπεζες μπορούσαν να συνεχίσουν να προωθούν τα δομημένα ομόλογα τους. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για τα ομόλογα Α και Α++ και για τα περιβόητα cds γιατί θέλουμε σελίδες ολόκληρες. Τελικά η κατάληξη ήταν ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έπαψαν να πληρώνουν τις δόσεις τους και το στεγαστικό κατέρρευσε παρασύροντας τα ομόλογα τα οποία άρχισαν να κατρακυλουν στο χρηματιστήριο. Οι μόνοι κερδισμένοι ήταν όσοι είχαν επενδύσει σε cds κοινώς όσοι είχαν ποντάρει στην πτώση του συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

Μπορειτε να μας πειτε ποιος ειναι ο σχεδιασμος του Δημου για την περιοδο 2029-2023 ; οχι απλα λογια αλλα αυτα που υποσχεθηκε ο Δημαρχος στις εκλογες αυτες που υλοποιει αυτα που εχουν επισημα εγκριθει απο το δημοτικο συμβουλιο ως επιχειρησιακο σχεδιασμος του Δημου ; ξερουμε που θελουμε να παμε και πως θα παμε ;

Ανώνυμος είπε...

Βρε 10.37 εισαι σοβαρος ? Τι ερωτησεις ειναι αυτες ? Παμε ? Που να παμε ?
Ευτυχως που ριχνει λιγο χιονι και θα δουμε μια ασπρη μερα.

Ανώνυμος είπε...

Κλασικο παραδειγμα κλινικης ψυχασθενειας ο 10.37 πμ αν ξερουμε που παμε, και πως θα παμε;
Φυσικα τα ερωτηματα θα τα εθετε ο ψυχιατρος στον ιδιο βασει της επικρατουσης πολιτικης ορθοτητας δηλ:
Πρωτον ,πες μου τι εννοουσε ο δικο σου οταν ελεγε, θα χτυπαω τα νταουλια
να χορευουν οι ξενες αγορες,
μηπως οτι θα επεφταν τα χρηματηστηρια επειδη θα τους πουλουσε μαγκιες ο γιανης
με τα λαχουρια και τα πουκαμισα εξω;
βεβαια δεν χρειαζεται καμια απαντηση απο ανθρωπο με ελλειψη ηθους,ολικη απωλεια ντροπης,χαμηλη νοημοσυνη και αμοραλισμο στην νιοστη.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανωνυμος 4.48 δεν χρειαζεται να να κατηγορει τον Δημαρχο με τετοιες εκφρασεις .."ο γιανης
με τα λαχουρια και τα πουκαμισα εξω;
βεβαια δεν χρειαζεται καμια απαντηση απο ανθρωπο με ελλειψη ηθους,ολικη απωλεια ντροπης,χαμηλη νοημοσυνη και αμοραλισμο στην νιοστη."

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που δεν εχει ενδιαφερον το survivor θα δουλεψει ο Δημος ;

Ανώνυμος είπε...

Κυνηγατε θησαυρους ; και υλικο πλουτο ;
Ήταν μια φορά ένας δερβίσης. Πολύ σοφός… Γύριζε από χωριό σε χωριό, ζήταγε ελεημοσύνη και μοίραζε γνώσεις και συμβουλές στις πλατείες και τις αγορές…
Μια μέρα ενώ ζητιάνευε στην αγορά του Άκμπαρ, τον πλησιάζει ένας άνθρωπος και του λέει:
«Χθες το βράδυ ήμουν μ’ έναν μάγο πολύ ξακουστό, και με συμβούλευσε να έρθω σήμερα εδώ, σ’ αυτήν την πλατεία. Είπε ότι θα συναντήσω έναν κουρελή ζητιάνο και ότι o ζητιάνος αυτός, παρ’ όλη τη φτωχική του εμφάνιση, θα μου δώσει έναν θησαυρό που θα αλλάξει τη ζωή μου για πάντα. Έτσι, μόλις σε είδα, κατάλαβα ότι εσύ είσαι αυτός που ψάχνω, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει άλλος σε χειρότερη κατάσταση από σένα… Δώσε μου λοιπόν το θησαυρό μου».
O δερβίσης τον κοιτάζει σιωπηλός… Μετά, βάζει το χέρι του σε μια τσάντα από φθαρμένο δέρμα που έχει κρεμασμένη στον ώμο του.
«Αυτό πρέπει να είναι» του λέει. Και του δίνει ένα τεράστιο διαμάντι.
Ο άλλος μένει κατάπληκτος.
«Μα… η πέτρα αυτή πρέπει να έχει ανυπολόγιστη αξία.»
«Α, ναι; Μπορεί… Εγώ τη βρήκα στο δάσος.»
«Καλά. Ας είναι. Πόσα πρέπει να σου δώσω γι’ αυτήν;»
«Δεν υπάρχει λόγος. Δεν θέλω να μου δώσεις τίποτα. Σου χρησιμεύει σε κάτι; Εμένα δεν μου χρησιμεύει σε τίποτα. Δεν τη χρειάζομαι, πάρ’ την.»
«Μα…θα μου τη δώσεις έτσι… χωρίς κανένα αντάλλαγμα;»
«Ναι…ναι. Έτσι δεν σου είπε ο μάγος σου; »
«Ναι, βέβαια. Αυτό ακριβώς μου είπε ο μάγος…Ευχαριστώ πολύ.»

Πολύ μπερδεμένος, ο άντρας αρπάζει την πέτρα και φεύγει.
Μετά από μισή ώρα, επιστρέφει. Ψάχνει στην πλατεία να βρει τον δερβίση, και μόλις τον βλέπει του λέει:
«Πάρε την πέτρα σου…»
«Τι έγινε;» τοv ρωτάει ο δερβίσης.
«Πάρε και δώσε μου τον θησαυρό…» λέει o άντρας.
«Δεν έχω τίποτ’ άλλο να σου δώσω» λέει ο δερβίσης.
«Και βέβαια έχεις…Θέλω να μου δώσεις τον τρόπο που έχεις να μπορείς να αποχωρίζεσαι κάτι χωρίς να σε πειράζει.»
Λένε ότι o άνθρωπος αυτός έμεινε δίπλα στον δερβίση πολλά χρόνια μέχρι να μάθει να αποστασιοποιείται και να αποδεσμεύεται..

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο παράδειγμα αντιύλης.Ομως ο άνθρωπος είναι ύλη,με συγκεκριμένες ανάγκες.βεβαια μπορεί με το παράδειγμα να μην τις σκέφτετε και να ηρεμεί.Το ίδιο συμβαίνει και με το θεολογικό 'Ματαιότης ματαιοτητων τα πάντα ματαιοτης.Αληθεια μεταφυσικέ μου φίλε εσύ τι δουλειά κάνεις,πως ζεις;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Zeitgeist φίλε μου να ανοιξνε τα ματιασ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ή ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ (ΣΤΟΥΣ) ΔΗΜΟΥΣ

Ενδιαφέροντα άρθρα έχουν γραφεί κατά καιρούς για το αν πρέπει ή όχι να εκχωρούνται οι Δημοτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες. Σχολιαστής τακτικός ξιφουλκεί εναντίον του Κρατισμού σε καθε αφορμή, ενώ ακούγονται και αντίθετες απόψεις.
Με αφορμή την αποτυχημένη (για μία ακόμη φορά) απόπειρα της ιδιωτικής εταιρείας να κρατήσει ανοιχτό το εθνικό δίκτυο στον χιονιά της 1 ημέρας γράφω με 2 ξεκάθαρους στόχους:
1.Να υπερασπιστώ την δυνητική ικανότητα ενός υγειώς λειτουργούντα Δήμου να διαχειριστεί αρκετές δημοτικές υπηρεσίες μόνος του και χωρίς εργολάβους
2.Να θέσω τον παραγοντα ΗΘΙΚΗ-ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ως τον βασικό παράγοντα κρίσεως για την τελική επιλογή μιας δημοτικής αρχής σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της καθε υπηρεσίας του. Δεν πρέπει να είναι δηλαδή θέμα δογματισμού όπως κάποιοι το αντιμετωπίζουν.
Δίνω κάποια παραδείγματα επειδή έχουμε ζήσει πολλά σχετικά με την 'πανακεια' της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι όλη η νομοθεσία και οι κατευθύνσεις σχετικά με τους δήμους, εχουν ξεκάθαρη κατευθυνση προς την ιδιωτικοποίηση.
Α) Υπόθεση Παπαλάμπρου: Πληρωνε ο δημότης 36.000 ευρώ τον μήνα για την λειτουργία από εργολάβο του ΒΙΟΚΑ Κ.Β. με 5-6 εργαζόμενους και μικρά λειτουργικά έξοδα μιάς και το ρευμα το πλήρωνε ο Δήμος. Περιθώριο κέρδους τεράστιο. Την διαφορά από το πραγματικό κόστος, την πλήρωνε το θύμα, ο πολίτης. Και την πλήρωσε διπλή, αφού με τις γνωστές εμπλοκές που έγιναν, και που δεν είναι σπάνιες σε τετοιες περιπτώσεις, ο Ελληνας πλήρωσε τα 2πλα λεφτά.
Β) Υπόθεση Καλοκαιρινών εκδηλώσεων Μώλου-Χρέη δήμου: Ολες οι εκδηλώσεις εκεινα τα χρόνια της δεκαετίας του 1990, έγιναν με ιδιώτες επιχειρηματίες καλλιτεχνες, οχι π.χ. συλλογους, και δυστυχώς όλες οι υποδομές ήταν νοικιασμένες, με μεγάλα κοστολόγια που στοιχίζουν όλα αυτά. Γ) Το οικόπεδο του Αγ. Κων/νου αγοράστηκε μετά από διαπραγμάτευση με ιδιώτες και όχι με καποια αναγκαστική απαλλωτρίωση ή από δημόσιο οικόπεδο. Και φυσικά στοιχισε πάρα πολλά λεφτά. Δ) Αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτη, 63.000 ευρώ για 3 μήνες, με 2 οχήματα (νομίζω). Αρα 6 άτομα προσωπικό που κοστίζουν όχι πάνω από 10.000 το μήνα. Αν προσθέσουμε και τα καύσιμα, 1.000, τα λεφτά που δίνει ο δήμος είναι πολύ περισσότερα από ότι του στοιχιζει να μαζέψει μονος του. Ε) Αποφράξεις από ιδιώτη: Τα λεφτά κατ' έτος φτάνουν για να πληρώνει ο Δήμος όχι 1, αλλά 2 άτομα μονιμους εργάτες, οι οποίοι θα ασχολιόντουσαν μόνο με τις αποφράξεις αποχέτευσης-ομβρίων και θα πλένανε και κανένα δρόμο. Αλλά το αποφρακτικό που αγοράστηκε, απαξιώθηκε τεχνιέντως για ευνοήτους λόγους. ΣΤ) Υπόθεση LED. Εχουν γράψει πολλοί, πολλά για το ποσο μεγάλη σπατάλη είναι να μας αλλάξει τα φωτιστικά ιδιώτης και να αλλάζει λάμπες μετά για 10 χρονια, λες και δεν μπορει να το κάνει ο δήμος με πολύ μικρότερο κόστος από 2.000.000 ευρώ. Θα μας ...αλλάξουν τα φώτα! Ζ)Λιμάνι Κ.Β. : ενώ το τζαμπατζιλίκι που γίνονταν ως πριν μερικά χρόνια έπρεπε να τελειώσει, το να εκχωρηθεί οικόπεδο παραθαλλάσιο 10 στρεμμάτων για 1.200 ευρώ το μήνα, ποιος ιδιώτης θα το δεχόταν για το ακίνητο του; κανένας φυσικά, και μάλιστα για 40 χρόνια. Ενα μαγαζι 100 τετραγωνικά στην παραλία δίνει περισόττερο ενοικιο.
Τα παραδείγματα πολλά, να μην κουράσω άλλο. Το κλίμα τις τελευταίες 2 δεκαετίες στους δημους, είναι οσο περισσότερα στους ιδιώτες και οχι ...Σοβιετία όπως λέγεται καποιες φορές. Από έργα όμως μηδέν. ΣΙΓΟΥΡΑ ο αντίλογος ειναι ισχυρός. Σπατάλες και με δημόσιους υπαλλήλους, γραφειοκρατία μεγάλη κ.α. Πολλά και τα παραδείγματα.
Γι αυτό λοιπόν ξαναλέω: ΗΘΟΣ και προσανατολισμός στο ΣΥΜΦΕΡΟΝ των δημοτών να είναι τα μόνα κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Τα μεγέθη παντοτε μπορούν ευκολα να συγκριθούν οικονομικά.
Ευχαριστώ

Αν εχει ενδιαφερον για παραπερα κουβεντα, το άρθρο, ας γινει αναρτηση

Ανώνυμος είπε...

11.09 Σεβαστες οι αποψεις σου, να γινει και αναρτηση για να υπαρξει διαλογος, αλλα ποιος εισαι ? Γιατι δεν υπογραφεις ?

Ανώνυμος είπε...

το ότι δεν υπογράφει, τι από τα κάτωθι επηρεάζει???
1. ενώ χρωστάει ο δήμος αμιγώς από διοίκηση ντοτόρ άνω των 500000 ευρώ σε καύσιμα, ασχολείται με πολιτιστικά κέντρα.
2. θέλει ...λεντ ενώ το έργο του αγίου χαραλάμπους ΄΄πάγωσε΄΄ και οι συνδέσεις ύδρευσης στον άγιο δεν έχουν γίνει.
3. το ότι ο άγιος δεν έχει αποχέτευση ακαθάρτων.
4. το ότι ασχολείται... με γήπεδα!!!
θες κι άλλα??
άσε το σκέλος της ανωνυμίας και ασχολήσου με την ουσία!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λαθος φιλε. Το ονομα παιζει πρωτεύοντα ρολο αν θελεις να παρει καποιος στα σοβαρα οσα λες.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα ο μονος που εχει τα ουμπαλα να κανει επωνυμη αντιπολιτευση ειναι ο κ. Σκουφιας. Ολοι εσεις οι αλλοι, οτι και να λετε, και μπορει να λετε σωστα πραματα, δεν σας παιρνει κανενας στα σοβαρα. Αυτο πρεπει να γινει κατανοητο για καποιον που θελει να εχει αποψη για τα δημοτικα πραγματα. Μονο ετσι πανε οι κοινωνιες μπροστα.

Ανώνυμος είπε...

γράψε μας το δικο σ τότε...
άντε με τις θεωρίες...
τα μπλογκ, βασίζονται στην ανωνυμία, είτε το θέλετε είτε όχι...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τον Σκούφια ποιος τον πήρε στα σοβαρά; Ωχ πάλι αυτός ο μ@#*" λένε οι υπηρεσίες και τον παραμερίζουν με ότι δικαιολογία βρουν χωρις καν να ασχοληθούν με την ουσία των καταγγελιών.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Το επιπεδο στο μπλογκ εχει ανεβει πολυ !Για τη κριση του 2008= ειναι το σωστο , που εχει γινει και ταινια ''money never sleeps'' και αποκαλυπτει τα παντα για τις φουσκες των ηπα, εμεις ειχαμε την ατυχια να εχουμε 2 κρεατα πρωθυπουργους !Ο πρωτος μπιφτεκοπνιχτης παροτι ειχε τον αλογοσκουφη που ειχε καλο ρηφλεξ και ζητησε αμεσα μετρα απο το 2007 που ειχαμε μπει σε υφεση και ξαναζητησε μετρα το 2008 τελικα η επιλογη ηταν να αλλαξει τον υπουργο που ελεγε την αληθεια ,αν μπορουσε θα αλλαζε και τον δτε προβοπουλο που ζητουσε μετρα εγκαιρως !Ο αλλος κεφτες με την επαναφορα αλυσιδας ποδηλατου εν κινησει αντι να κλεισει τα ασκοπα εμβασματα προς το εξωτερικο απο τις ελληνικες τραπεζες που ηταν πηχτρα στο μαυρο χρημα και να το φορολογησει εν ελλαδι και να παρει εγκαιρως καποια μετρα εκανε βολτες 7 μηνες και μιλαγε για πιστολια και μπουρδες !-----Φιλε 11,09 συμφωνω σχεδον σε ολα , διαφωνω για το οτι εξομοιωνεις το οικοπεδο που ειναι επενδυση καλη με τις βραδιες διασκεδασης που ειναι αερας 3 ωρων ! Πρεπει να γινει μιξη πολιτικων δημος και ιδιωτες ,τα σκουπιδια σε καθημερινη βαση τραβανε ολο το πολιτικο κεφαλαιο (αν υπαρχει) και ο καθε αντδρχος καταναλωνει το 90% του χρονου του με αυτα ,ενω μπορει να βγαλει δημοπρασια με οτι ορους θελει και να ριχνει προστιμο καθε φορα που ο ιδιωτης δεν τους τηρει ,αλλα τους βολευει η σοβιετια να εχουμε συμβασιουχους που τους λεμε συνεχεια οτι θα τους κανουμε μονιμους να τους παιρνουμε τους ψηφους ! Να γινει θεμα για κουβεντα συμφωνω

Ανώνυμος είπε...

Όλα οσα αναφερει ο 11:09 π.μ. ειναι η αποψη του. Κανει όμως κριτικη σε αποφασεις που εχουν παρει επωνυμοι συμπολιτες μας. Αρα πρεπει και αυτος να είναι επωνυμος. Εχεις δικιο 12.40.
Οσον αφορα τον 12.53 που ισχυριζεται ότι ‘’Γιατί τον Σκούφια ποιος τον πήρε στα σοβαρά; Ωχ πάλι αυτός ο μ@#*" λένε οι υπηρεσίες ..’’ δεν συμφωνω μαζι του. Χωρις τα αρθρα του κ. Σκουφια θα ειχαμε μαυρα μεσανυχτα για το τι συμβαινει στο δημο.
Οσο αφορα το κ. Τραχανα αυτος το βιολι του.. Για όλα φταει ο ‘μπιφτεκοπνιχτης’ Καραμανλης και ο ‘κεφτες’ Παπανδρεου. Μιλια για τον Αλεξη.
Με τετοια μυαλα – εξαιρεση ο 11:09 αν γινει επωνυμος- ο Συκιωτης δεν εχει αντιπαλο.
Προσγειωθειτε στη πραγματικοτητα. Γινετε επωνυμοι αν θελετε να δημιουργησετε κλιμα που θα στραφει εναντια στον Συκιωτη και στη παρεα του.
ΠΡΩΗΝ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Μεσιε πριν τον αλεξη ηταν ο σαμαρας ο οποιος ειχε παρει χρεωκοπημενη τη χωρα στα χερια του ,δεν ξερεις τα οικονομικα καλα οι πρωτοι μηνες ειναι οι πιο κρισιμοι για να μην σε παρει η κατω βολτα ! Εχω κανει πολυ σκληρη κριτικη στο συριζα και ειδικα στο φθιωτικο ,δεν εχω εγω παρωπιδες

φιλοδημος είπε...

Για να αναρτηθει σε post,θα πρεπει να σταλει με email,ετσι θα υπαρχει διευθυνση αποστολεα και ας μην ειναι επωνυμο,οποτε ο συνταξας 11.09 πμ 16\2\21 θα πρεπει αντι να το ζητει,να το στειλει ο ιδιος, το ενδιαφερον του σχολιου δεν θα πρεπει να το κρινει ο διαχειριστης αλλα οι αναγνωστες.

Ανώνυμος είπε...

Παει στο γραφειο του Δημαρχου ενας ψηφοφορος,του λεει χρειαζομαι 300 ευρω δανεικα,απανταει
ευχαριστως αλλα πηρα στεγαστικο για το ιατρειο,πριν λιγες ημερες το εβαλα ενεχυρο για να πληρωσω την ασφαλεια,οπως καταλαβαινεις εχω σφιξεις?