21 Φεβρουαρίου 2021

Προϋπολογισμός Δήμου Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 21/2/2021


Ο Προϋπολογισμός (Π/Υ
) είναι η διοικητική πράξη - απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - όπου εμφανίζονται (α) τα ποσά των εσόδων, τα οποία υπολογίζονται να εισπραχθούν και (β) τα ποσά των δαπανών που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν, στη χρονική περίοδο 1/1 – 31/12 ενός έτους.
Για την κατάρτιση του απαιτείται κατ’ ελάχιστον η ύπαρξη (α) του Τεχνικού Προγράμματος, το περιεχόμενο του οποίου προσδιορίζεται με γνώμονα τη δυνατότητα χρηματοδότησής του και (β) αποφάσεις σχετικά με αναπροσαρμογή ή μη αναπροσαρμογή των Ανταποδοτικών Τελών
Έως 31 Αυγούστου
η Οικονομική Επιτροπή καταρτίζει το σχέδιο του Π/Υ και της Αιτιολογικής Έκθεσης
Έως 20 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Υπηρεσία ενσωματώνει το σχέδιο του Π/Υ σε ηλεκτρονική βάση για έλεγχο από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας
Αναμονή παρατηρήσεων και γνώμης εκ μέρους του Παρατηρητηρίου
Ενσωμάτωση πιθανών υποδείξεων του Παρατηρητηρίου και σύνταξη του τελικού σχεδίου Π/Υ
Έως 31 Οκτωβρίου, υποβολή του σχεδίου Π/Υ στο Δημοτικό Συμβούλιο
Έως 15 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζει τον Π/Υ
Εντός 10 ημερών από την ψήφιση, ο Π/Υ αποστέλλεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο και επικύρωση αυτού.
Έως 31 Δεκεμβρίου ο Π/Υ εγκρίνεται από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε να ξεκινήσει η άμεση και απρόσκοπτη εκτέλεση αυτού την 1η Ιανουαρίου του έτους που αυτός αφορά
Ανάρτηση του Π/Υ στο «Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Αν και οι προθεσμίες κατάρτισης και έγκρισης του Π/Υ είναι ενδεικτικές, από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα, ώστε με την έναρξη του οικονομικού έτους να έχουμε εγκεκριμένο Π/Υ για την απρόσκοπτη πλήρη και σύννομη λειτουργία του Δήμου.
Αν δεν έχουμε εγκεκριμένο Προϋπολογισμό την 1η Ιανουαρίου και γίνει χρήση του άρθρου 160 του ΔΚΚ, ο Δήμος υπολειτουργεί, καθόσον μπορεί να διενεργεί τις συγκεκριμένες και μόνο δαπάνες του άρθρου 158 του ΔΚΚ.
Η Νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα για παράταση μέχρι την 31η Μαρτίου
Αν δεν έχουμε εγκεκριμένο Προϋπολογισμό μέχρι 31η Μαρτίου… από 1η Απριλίου ο Δήμος μπορεί να διενεργεί ΜΟΝΟ δαπάνες Μισθοδοτικές και Ασφαλιστικές, και καμιά άλλη δαπάνη, ούτε αυτή της προμήθειας καυσίμων για την κίνηση οχημάτων.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΕΤΟΥΣ 2021
Για μια ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές
Ήδη βρισκόμαστε στις 21/2/2021 και ο Π/Υ Έτους 2021 δεν έχει ακόμα εισαχθεί για ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή… και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  1. Γιατί καθυστερεί η εισαγωγή για συζήτηση/ψήφιση του Π/Υ ;
  2. Θα εισαχθεί στο «παρά ‘5» για να εκβιάσει την Αντιπολίτευση για να μην κάνει ένσταση ;
  3. Και αν – λέω αν – η Αντιπολίτευση δεν συμφωνεί με τον Π/Υ και κάνει ένσταση (χρονικό περιθώριο 15 ημερών από την ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ) και γίνει δεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση… θα υπάρξει το χρονικό περιθώριο για αναμόρφωση και ξαναψήφιση του Π/Υ… ώστε να μην βρεθεί ο Δήμος στην μετά την 1η Απριλίου κατάσταση ;

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Κεντρικό ζήτημα σε ένα Κράτος, έναν Οργανισμό, μια Επιχείρηση, ένα Δήμο ή μια Οικογένεια είναι το ζήτημα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. «It’s the economy, stupid - είναι η οικονομία, βλάκα», με αυτή την «υβριστική» φράση το 1992, που έγινε διάσημη, ο Bill Clinton τα είπε όλα.
Και μεταφραζόμενο στα καθ’ ημάς … η ορθολογική απεικόνιση/διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου μας και η έγκαιρη έγκριση του Π/Υ είναι το κλειδί για σωστή διοίκηση και επίτευξη καλών αποτελεσμάτων σε όφελος των δημοτών.
Αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι η αχίλλειος πτέρνα στο δήμο μας.

ΥΣΤ
Εκτός του Π/Υ, 2 ακόμα θέματα που έχουν καθυστερήσει για εισαγωγή προς συζήτηση είναι :
[α] Tο 4ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2019-2023 (Έπρεπε να έχει εισαχθεί μέχρι 30/6/2020)
(β) Ο Απολογισμός-Ισολογισμός Έτους 2019 (Έπρεπε να έχει εισαχθεί μέχρι 30/10/2020)

------------------------

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς κ.Σκουφια
Παντως το It's economy Stupit του Κλιντον δεν εννοει την τυπικοτητα των προθεσμιων μιας κρατικης οντοτητας,αλλα για την ουσια στην ελευθερια της Οικονομιας σε αντιδαστολη με την ερωτηση του δημοσιγραφου για τον ομοσπονδιακο παρεμβατισμο [ΗΠΑ].
Εσυ σωστα επιμενεις για την ορθολογικη απεικονιση ως το κλειδι μιας σωστης διοικησης,συμφωνα με τους κανονισμους περι προθεσμιων στον Δημο[τυπικοτητα],αλλα πόρρω απεχει ο συσχετισμος με το ρητο
Η αντιπαραγωγικη εγγενης αδυναμια ενος κρατικου θεσμου[δημος] δεν διορθωνεται με την τηρηση η μη της κανονιστικης διαδικασιας,διοτι απουσιαζει παντελως η μετρηση της προτεραιοτητας με τα κριτηρια της πραγματικης αναγκης λ.χ.προγραμμα 'ΣΠΑΤΑΛΗΣ'πολιτιστικο κεντρο Αγ, Κων\νου κλπ.
Απλα η τηρηση καποιων κανονων δινει την πλασματικη εντυπωση οτι εδω επειδη λειτουργει το συστημα και επειδη εχουμε κανονικοτητα εχουμε και αποδοση[καλα αποτελεσματα].
Αν ηταν ετσι τοτε την αναπτυξη στην περιοχη μας θα την αναλαμβανε ο δημος και οχι να επιζητειται να ερθει [ο] ,[οι],επενδυτες.
Με 11 εκατ. ευρω ετησιο προυπολογισμο στην θεση του δημου μια εταιρια θα εκανε.. θαυματα,
οχι ομως με λαικα συμβουλια αχρηστων ,αλλα με οργανογραμμα παρομοιο της προ πασοκ ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ [Διευθυντη ξενο με πτυχια και γλωσσες,Προσωπαρχη κερβερο τυπου Βοσινακη κλπ]
Οι τοποθετησεις σου σε πολλα ειναι σωστα, υπαρχει ομως προβλημα ιδεολογικης προσεγγισης...

Ανώνυμος είπε...

κ. Σκούφια πράγματι ο Δήμος μας είναι από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που δεν ανταποκρίνονται, κατά πάγια τακτική επί Συκιώτη, με τις θεσμικές του υποχρεώσεις, γεγονός που δείχνει την πλήρη απουσία οργάνωσης και διοίκησης. Στο Δήμο μας όλα είναι στον αυτόματο πιλότο από μια ανίκανη δημοτική αρχή.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στον 6ο χρόνο της θητείας να μην μπορεί ο κ. Συκιώτης να φέρει στην ώρα του τον προϋπολογισμό.

Ανώνυμος είπε...

Για μια ακόμα φορά ο κ. Σκούφιας θέτει σοβαρά ερωτήματα ως προς τον χειρισμό των δημοτικών πραγμάτων. Ε’ εκεί στο Δημαρχείο δεν υπάρχουν νουνεχείς δημοτικοί σύμβουλοι να πουν στον Δήμαρχο ‘’ως εδώ και μη παρέκει’’ μήπως και σταματήσει ο κατήφορος του Δήμου μας ? Όλοι σας στρατιωτάκια είσαστε ?

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Αν και δεν το συνηθίζω να απαντώ σε ανώνυμα σχόλια επί των άρθρων μου, θα κάνω μια εξαίρεση, για τον χθεσινό σχολιαστή 8.16 γιατί βλέπει τα πράγματα με οπτική γωνία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
[1] Ο Bill Clinton είπε τη φράση «it's economy Stupit»… απευθυνόμενος στον πολιτικό του αντίπαλο George Bush που έδινε έμφαση στην Εξωτερική Πολιτική… δεν την είπε σε ερώτηση δημοσιογράφου… και δεν την είπε για τους λόγους που εσύ επικαλείσαι. Μη δίνεις αυθαίρετες εξηγήσεις.
[2] Επικαλέστηκα τη φράση «it's economy Stupit» γιατί θέλησα να δείξω την σπουδαιότητα του οικονομικού εργαλείου διοίκησης που είναι ο Π/Υ. Και η τυπικότητα της προθεσμίας, εκ πείρας σου λέω, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Προσπάθησε να κοιτάς εκεί που δείχνει το δάκτυλο και όχι το δάκτυλο.
[3] Οι Δήμοι δεν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Είναι Κρατικοί Θεσμοί που λειτουργούν με Δημοτικά Συμβούλια και είναι υποχρεωμένοι να κινούνται μέσα σε ένα νομικό πλαίσιο καθορισμένο από την πολιτεία. Και αυτό, εμείς, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι υιοθετήσουμε πρακτικές διοίκησης Ανθρώπων και Πόρων από τον Ιδιωτικό Τομέα… ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για τους πολίτες.
[4] Η ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ δεν ήταν Ιδιωτική Επιχείρηση. Ήταν θυγατρική της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της οποίας κύριος Μέτοχος με 51% ήταν το Κράτος, η οποία και διόριζε την διοίκηση. Καλό ή κακό management παρατηρείται και στον Ιδιωτικό και στον Δημόσιο Τομέα.
[5] Κάνεις ιδεολογικές προσεγγίσεις στα θέματα, και αυτό δεν σε αφήνει να δεις την πραγματικότητα. Βλέπεις τα πράγματα, όπως ένας μαρξιστής, αλλά από την αντίθετη σκοπιά. Και αυτός ο ιδεολογικός ιός – ένθεν κακείθεν – έχει ως συμπτώματα ο Δήμος να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Και αν δεν εξαλειφθεί δεν προβλέπω καλλίτερες μέρες.
Καλή σου μέρα και συγνώμη αλλά δεν προτίθεμαι να δώσω συνέχεια στον διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Σκουφια αναγνωρίζω το λάθος μου περί δημοσιογράφου,όπως και την θυγατρική της Εθνικής ως προέκταση του κρατους.Δεν κοιτώ πράγματι τον δήμο ως σημείο(μικρή εικόνα) που αφορά την ανταπόδοση σε υπηρεσίες καθημερινότητας,αλλά ως θεσμό ευθέως συναρτωμενο με το φαύλο κράτος.Εκει διαφέρουμε εγώ με την φιλελεύθερη οπτική και εσύ από την .....(;).Οσον αφορά αν δογματιζομαι τότε και η πραγματική Οικονομία της αγορας είναι λάθος.Περαιτερω θα κρίνω κάτι με "αλά καρτ" πρόθεση επάνω στο μενού του κρατικού θεσμού που ονομάζεται Δήμος,αναγνωρίζοντας και που δεν έχω δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Φρέσκο...με " μούχλα" , σήμερα.
Σύνταξη έκθεσης και κατάρτιση του ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσης έτους 2019


Γιαννης Σκούφιας είπε...

Ανώνυμε 12.29… Φιλελεύθερος / liberal είναι αυτός που πιστεύει σε αυτό που ονομάζεται δυτικός πολιτισμός ή αν προτιμάς αστική δημοκρατία. Είναι αυτός που πιστεύει στην ελευθερία της σκέψης, του λόγου, της γνώμης και δεν έχει κανένα πρόβλημα να υπάρχουν άλλοι με διαφορετικοί θρησκεία, γλώσσα, νοοτροπία, εν ολίγοις κουλτούρα αντίθετη με την δική του, αρκεί να ζουν σύμφωνα με τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας. Αυτό είναι το όριο. Όποιος δεν πιστεύει σε αυτές τις αρχές και θέλει να αλλάξει το status quo είναι εξ ορισμού εχθρός του φιλελευθερισμού. Και οι φιλελεύθεροι άνθρωποι βρίσκονται σε όλες τις ιδεολογίες του συνταγματικού τόξου, από Δεξιά μέχρι την Αριστερά. Εκτός φυσικά από τα άκρα.
Επομένως είναι λάθος να λες «εκεί διαφέρουμε, εσύ με την φιλελεύθερη οπτική και εγώ με την .....(;)» Γιατί δεν το συνεχίζεις ? Με ποια ?
Από τα ανωτέρω όπως καταλαβαίνεις εγώ είμαι ο Φιλελεύθερος Πολίτης και όχι εσύ. Και αν θέλεις να βάζεις και εσύ την ταμπέλα «φιλελεύθερος πολίτης» πρέπει να μάθεις να μιλάς και επώνυμα. Οι φιλελεύθεροι άνθρωποι δεν κρύβονται. Υπερασπίζονται τις θέσεις τους στο φως και όχι στο σκοτάδι !!!

Ανώνυμος είπε...

για τη διάλυση σύμβασης αγροτικής οδοποιιας και την ύδρευση αγ. χαραλάμπους που δε θα γίνει, και συζητήθηκαν στην οικονομική θα μας ενημερώσει κανένας από τους υποτακτικούς του ντοτόρ???

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα.

Ανώνυμος είπε...

Πες στο τσωμος να σε ενημερώσει..κ μετά λες οτι δεν τα έχουν καλά; Έδιωξε τον άλλον για να το πάρει ο τσωμος όρνια. Όλα στημένα εκλογές συνδυασμοί ουστ μακρυά από τον **** είναι λαμόγιο περιοπης λεσο Ε λεσο άλλα φταίνε κ οι άλλοι που τα δέχονται. Τι να κάνουν όμως πρέπει να ζήσουν

Ανώνυμος είπε...

Χεζονια ο Παναθηναϊκός,Χεσμπολαχ ο Δήμος?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ενω το ελ συνεδριο εκρινε μη νομιμη τη δημοπρασια για τα λεντ ( τα χρειαζομαστε για εξοικονομηση αυριο το πρωι) αντι να την αποσυρουν και να κανουν δημοπρασια νομιμη συμφωνα με τις υποδειξεις, κανουν ενσταση για να βγαλουν τους δικαστες τρελους ! Αυτοι οι ανθρωποι ειναι παντελως ανικανοι ! Το θεμα του προυπολογισμου ειναι σοβαρο γενικα αλλα πιο πολυ κοινωνικα γιατι δεν μπορει να πληρωσει τους συμβασιουχους που θα δουλευουν επι πιστωσει και θα ειναι αναγκασμενοι να δανειζονται για να ζησουν μεχρι να πληρωθουν το μαιο ! Και επικινδυνοι !!!!

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Η Μη Νομιμοποίηση της Σύμβασης των LED από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα έχει ως συνέπεια να επανακαθοριστούν τα δημοτικά τέλη για το 2021.
Στο Συνολικό Κόστος της Ανταποδοτικής Υπηρεσίας 1.702.614,68 € υπήρχε Κόστος Ρεύματος 115.815,82 € λόγω των LED. Τώρα με την απόρριψη της Σύμβασης το Κόστος Ρεύματος θα πρέπει να ανέλθει όπως στο ύψος του έτους 2020 που κυμάνθηκε σε 470.000,00 € συν τις αναμορφώσεις 179.400,00 = 649.400,00 €
Άρα το Νέο Συνολικό Κόστος της Ανταποδοτικής Υπηρεσίας λογικά πρέπει να ανέλθει 1.702.614,68 – 115.815,82 + 649.400,00 = 2.236.198,86 € …
Και αφού τα Έσοδα, σύμφωνα με τον υπολογισμό του Γάκη, είχαν υπολογιστεί σε 1.702.614,68 € … δημιουργείται μια ‘’μαύρη τρύπα’’ 2.236.198,86 – 1.702.614,68 = 533.584,18 και για να καλυφθεί πρέπει να γίνει ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ .
Ή μήπως δεν είναι έτσι κ. Γάκη… και τώρα με την απόρριψη αποκαλυφθεί η ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΠΟΚΡΙΨΗ ΕΣΟΔΩΝ κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ?


Ανώνυμος είπε...

Αλαλα τα χείλη των ασεβων...

Ανώνυμος είπε...

Ιδου γαρ εν ανομίαις συνελήφθην και εν αμαρτίαις εκίσσησέ με ..Προυπολογισμού.
Ουκ αν εστιν ωδε,ενοχον αυτον ποιησας..Γακην.
Αλληλουια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι γινεται εδω μας πηραν χαμπαρι και οι μαρτυρες του Ιεχωβα .

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΗΣΗ
Η κα ΦΥΚΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΣΩΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.
file:///C:/Users/user/AppData/Local/Temp/%CE%A8%CE%A11%CE%96%CE%9F%CE%A110-%CE%98%CE%A55-1.pdf
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

αγαπανε και οι δυο τον ιδιο ανδρα?

Ανώνυμος είπε...


ΑΔΑ: ΨΡ1ΖΟΡ10-ΘΥ5 - Εξέταση προσφυγών :
α) του Δημητρίου Τσώμου, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Καμένων Βούρλων, κατά των 1/8/2021 και 1/9/2021 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καμένων Βούρλων,
β) των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΔΟΥ και
γ) του Δημήτρη Μακρυνίτσα, κατά της υπ’ αριθ. 1/9/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καμένων Βούρλων. 24/02/2021
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A11%CE%96%CE%9F%CE%A110-%CE%98%CE%A55?inline=

Θέλουμε να έχουμε έγκαιρα εγκριθέντα προυπολογισμο αλλα εχουμε και βιομηχανία προσφυγών.
Μια προσφυγή ο Τσωμος Αρχηγός της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ,
Αλλη ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΔΟΥ (;;;) και
Να και ο Δ. Μακρυνιτσας.

ΕΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΓΚΡΊΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα θα βγούμε κ οι σχέσεις της κυρίας με αυτόν του 6% που πήρε το έργο του Αγίου Κωνσταντίνου.
Όπως κ σήμερα είδα μηχανήμα του Τσωμου στο κάμπινγκ του ΕΟΤ προσπαθώ να βγάλω συμπέρασμα. Όμως τίποτα δεν μένει κρυφό για πάντα.
Ολα στο φως

Ανώνυμος είπε...

Θα συνεννοηθείτε επί τέλους πόσα είναι τα προβλεπόμενα έσοδα στα τέλη καθαριότητας; Λες και τα έχετε στην τσέπη σας ζεστά ζεστά, τα προσθέτετε, τα αφαιρείται, μας ζαλησατε. Μας έχει ξεκανει η Κλεισούρα, είσαστε και εσείς όλοι οικονομολόγοι της πεντάρας.

Ανώνυμος είπε...

Ας μας πει κάποιος το ακριβώς έλεγε η ένσταση του συνδημότη Μακρινίτσα έστω και σαν συμπέρασμα;

Ανώνυμος είπε...

12,26 ΔΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗς ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ. ΕΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙς ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙς ΕΝΣΤΑΣΕΙς ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥς. ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΤΙΜΟΠΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2021 ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ. ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ...

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΘΑ αναρτηθουν οι ενστασεις στο μπλογκ --καλο ειναι οποιος τισ βλεπει να τις στελνει στο μπλογκερ αμεσα αφου ειναι θεμα που μας αφορα ολους

Ανώνυμος είπε...

διάλυση σύμβασης η αγρ. οδοποιια και για τα ίδια πάει και η ύδρευση αγίου χαραλάμπους... και εμμομή με τα λεντ ενώ σε μπλόκαρε το ελεγκτικό, κακομαθημένε γιατρέ....

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΤΜ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ 1.997.811,08
ΟΙΚΙΕΣ - 785.378 Χ 1,75 = 1.374.411,50
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ - 132.723 Χ 2,80 = 371.624,40
ΝΕΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ - 139.875 Χ 1,80 = 251.775,18
ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΣΤΑ 1.213.811,08 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 2 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ 784.000,00 € ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΤΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ.
Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2021 ΕΙΝΑΙ : ΟΙΚΙΕΣ = 1,75 ΤΜ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ = 2,80 ΤΜ

Ανώνυμος είπε...

Χεστικε η φοραδα στο αλωνι για την διαφορα , εδω μας κλειδωσε ο Κουλης πηρε το κλειδι και πηγε στη σαμο για ουζα και δεν λετε τιποτα,αλλα τι περιμενεις απο οπαδους του Λεχριτη ****.