09 Φεβρουαρίου 2021

Οι Άραβες στα Καμένα Βούρλα, οι Ολλανδοί και οι επενδύσεις των Γερμανών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο πολυδιαφημισμένος εναλλακτικός τουρισμός των ιαματικών πηγών, που τόσες ομιλίες υπουργών, γενικών γραμματέων, αυτοδιοικητικών παραγόντων και άλλων έχει απασχολήσει τα τελευταία αρκετά χρόνια φαίνεται πως δεν μπορεί να τροχοδρομήσεις ούτε εντός έδρας. Τι σημαίνει εντός έδρας; Σημαίνει στα Καμένα Βούρλα. Εκεί με εξαίρεση μία μονάδα -που λειτουργεί ως μισθωτής του δημοσίου όμιλος που διαθέτει και άλλα ξενοδοχεία ανά την επικράτεια – όλα τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου στην ιστορική παραλιακή λουτρόπολη παραμένουν στα αζήτητα.

Ποιος το λέει αυτό; Το λέει ελληνική τράπεζα-σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ σε εκτενέστατη έκθεση που συνέταξε για λογαριασμό του προ τριετίας. Η τράπεζα έτρεξε διαδικασία pre-marketing και αξιολόγησης εναλλακτικών προοπτικών ανάπτυξης επειδή το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να βγάλει σε διαγωνισμό παραχώρησης τόσο το παλιό κάμπινγκ (Κονιαβίτη) έκτασης 600 στρεμμάτων όσο και τα λουτρά στις Θερμοπύλες αλλά και το ξενοδοχείο-SPA στην πόλη (Γαλήνη).

Ένα κάποιο αρχικό ενδιαφέρον (υπό πολλές προϋποθέσεις) εκδηλώθηκε από δυο ελληνικές κατασκευαστικές (ΓΕΚ Τέρνα και Intrakat για την ενδεχόμενη ανάπτυξη οικιστικού προγράμματος αλλά σε συνεργασία με άλλους ομίλους ) αλλά και από την AGC που έχει αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Οι άραβες της AGC σκέφτηκαν όμως την ανάπτυξη κοινότητας κατοικιών συνταξιούχων (silver economy) και μόνον εφόσον ωριμάσει πλήρως και αποκτηθεί το σχετικό ΕΣΧΑΔΑ (Προεδρικό διάταγμα που πολεοδομεί κατά παρέκκλιση κλπ και θέλει κάποια χρόνια) από το Ταμείο.

Η τράπεζα χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον των παραπάνω παικτών πάντως ως ... ... ....

Διαβάστε όλο το άρθρο στο moneyreview.gr

6 σχόλια:

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Κ. Μπλοκερ, οντως ο δημοσιογραφος στο σκελος που αφορα τα ακινητα του δημοσιου στα Καμενα Βουρλα εχει αγγιξει την ουσια του προβληματος .

Το ενδιαφερον εαν προεκυψε απο αυτες τις κατασκευαστικες ομαδες του Real Estate ειναι κατοικιες και πωλησεις κατι σαν την περιπτωση της intrakat στο Λεβεντη,οπου[συμφωνα με πληροφοριες που μπορει να ειναι λανθασμενες]
καταφερε να αξιοποιησει τον συντελεστη δομησης του παλαιου ξενοδοχειου,για κατοικιες προς πωληση με τον ειδικο ορο χρονομισθωσης και οριστικα συμβολαια στο τελος της μισθωσης ατελως?

Ετσι εδω μεχρι να τακτοποιηθει το ΕΣΧΑΔΑ,οπου οι ευνοικοι οροι θα επιτρεψουν κερδη απο πωληση,
οπως στην περιπτωση του ελληνικου, το οικιστικο Προτζεκ λογω και των πηγων αναγκαστικα θα υπαρξει και ξενοδοχειακη επενδυση,αλλωστε υπαρχει ηδη το Γαληνη.

Ολα ομως ειναι συναρτωμενα με την προοπτικη του κερδους.

Ο Δημος δεν υπαρχει ως παραγων επιταχυνσης ουτε καθυστερησης ,απλα υφισταται ως θεσμος για
μελλοντικη και οταν χρειασθει συναινεση η αρνηση μεσα απο μια γραφειοκρατικη αντιληψη.

Η πολη εχει την υποδομη [υδρευση ,αποχετευση,ομβρια υδατα] και το αστικο περιβαλλον ειναι
ετοιμο για να δεχθει φορτιση απο το τουριστικο επενδυτικο κεφαλαιο[εξαιρεση ο αποδεκτης λυματων].

Παντως εαν ο ομιλος Μητσης group λαβει ικανη επιμηκυνση χρονου θα επενδυσει αναγκαστικα και για λογους βιωσημοτητος ,ενω η περιοχη του Καμπιγκ θα προσφερθει αυτοτελως[πιθανον.
μαζι με θερμοπυλες]

Αν συμβει το επιχειρηματικο διπολο τοτε ειναι και το ιδανικο για προφανεις λογους.

Φυσικα ολα αυτα μπορει να πραγματοποιηθουν τοσο γρηγορα οταν στην διοικηση του Δημου θα ειναι...τα εγγονια μας.



Ανώνυμος είπε...

Πεδιον Δοξης Λαμπρον, για διαλογο στο Μπλογκ.
Τι Επιθυμουμε, Τι Ειναι Εφικτον, Τι Ειναι ΕΣΧΑΔΑ.
Ας Ανατρεξουμε Στο Διαδικτυο Για Την Κασσιοπια.
Ας Βαλουμε Τα Θελω Μας Σε Μια Σειρα.
Ας Τα Αξιολογησουμε.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Κριτων στο παλιο παραλιακο λεβεντη εγινε με ειδικη ρυθμιση στη βουλη η εκδοση νεας αδειας για διαμερισματα και ο δημος αγ κωνν απλα εισεπραξε το ποσο που δικαιουταν απο την εκδοση της με μια διγραμμη επιταγη που εφεραν στο δημο ενα πρωι !----Επειδη ο καθε πιθανος επενδυτης λογω της εγγυτητας και της επικουρικοτητας η πρωτη του επαφη θα ειναι με το δημο καθημερινα ,πρεπει ο δημος να φαινεται σοβαρος ,γρηγορος και ευελικτος στη λυση οποιων προβληματων κοντα στα ακινητα πχ ασφαλτοστρωσεις ,υδρευση αποχετευση !Πρεπει να απεμπλακει ο βιολογικος απο τον αποδεκτη του καμπινγκ εοτ και να τα πηγαινει μονος του ειτε στη θαλασσα ειτε στο ποταμι του καινουριου ,αυτη η εμπλοκη δεν θα αρεσει σε κανενα επενδυτη να εχει τα λυματα του δημου εντος ,να εργο πνοης ακριβο για να αξιοποιηθουν τα δανεικα εκμρια ευρω

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Σκουφιας τι λέει για την σχέση Δήμου και πιθανών επενδυτών;

Ανώνυμος είπε...

Τουριστικό ακίνητο ΕΟΤ-ΕΤΑΔ στα Κ.Βουρλα, μεταβιβάζεται το 2013 για την διαχείριση αξιοποίησης στο ΤΑΙΠΕΔ. Λήξη της σύμβασης εκμετάλλευσης από αξε το 2015
Έχουμε 2021 και που βρισκόμαστε 5 χρόνια μετά την λήξη; Ποιος το διαχειρίζεται για να μην κλείσει;; Ο Όμιλος Μητση με ετήσια 'η με πολυετή μίσθωση; Μήπως είναι ετήσια και δεν κάνει δαπάνες συντηρήσης με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το υδροθεραπευτηριο Ιπποκρατης;
Το ΤΑΙΠΕΔ και οι λοιποί εμπλεκόμενοι,μέχρι να αναγνωρίσουν τις Ι.Πηγες, να αποφασίσουν για τι πρόκειται να γίνουν τα διατηρητέα Ράδιο, Θρονιο,Ασκληπιός, μέχρι να συντάξουν το ΕΣΧΑΔΑ με τις χρήσεις γης, ΣΜΠΕ και λοιπά προαπαιτούμενα για την έκδοση Π.Δ. και να έχουν διαγωνισμό για επενδυτη;δεν πρέπει να μισθώσουν για μια πενταετία τουλάχιστον στο Μητση, για να κάνει και τις ανάλογες δαπάνες συντηρήσης, ας αναλογισθούμε τι συμφέρει στην λουτρόπολη . Οι πιθανοί επενδυτές μπορεί να ερθουν και αν,το 2030. Είχαμε κάποτε ακούσει για την επένδυση atalanti hils ποσού 1,5 δις, τι έγινε ναυάγησε; Και είχαν αγοράσει την γη από τους αγρότες της περιοχής.
Η τοπ. Αυτ/ση οφείλει να ενεργοποιηθεί, προς την κατεύθυνση της συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, με πίεση προς ΤΑΙΠΕΔ και τους αρμόδιους της Κυβέρνησης. Γνωρίζουμε τι έγινε στο Πλατυστόμο με τον ιδιώτη που το έκλεισε, ας μην έχουμε τα ίδια αποτελέσματα και εδώ.



Ανώνυμος είπε...

Περιπατητη, ζησε στο συννεφακι σου.Τι ειναι η Γαληνη; Κρεας στη λαδοκολα
που την παιρνω και την παω οπου θελω,εδω εχουν πεσει επενδυτικα κεφαλαια σε κινητες και ακινητες αξιες,δημιουργηθηκε υπεραξια ,υπαρχουν πρωτοκολλα αποχωρησης- μεταβιβασης, υφισταται πελατολογιο.
Ο Μητσης μετα το αποτυχημενο πειραμα ΑΝΚΑΡ λογω των γνωστων εργατοπατερων της παλαιας ΑΞΕ με τις ΄Ταρζανιες΄ ,ηταν
επιτυχια για τα Καμενα,αλλιως θα ειχαμε μια κατασταση τυπου Καμπιγκ,οπου αφου διοριστηκαν εποχιακοι ολοι οι αφισοκολλητες πρασινοφρουροι εγιναν ενας ενας φευγατοι μετακλητοι και μονιμοι, αλλα το καμπιγκ το ρημαξαν.
Μονο μια συναινετικη συμφωνια Μητση με αλλον επενδυτη και την συμφωνη γνωμη του Ταιπεδ
μπορει να γινει διαδοχή.
Οσον αφορα για την ανανεωση της συμβασης ,κρατησου εκει ψηλα που εισαι,διοτι ο δημος ειναι ικανος μονο για τα σκουπιδια.Οσον αφορα τα συμφεροντα των δημοτων, για ποια συντεταγμενη κοινωνια μιλας της ...Μελβουρνης;