24 Φεβρουαρίου 2021

Υπεγράφη απόφαση για τις απαλλοτριώσεις στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Λαμία, 23 Φεβρουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια συνεργασίας του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, υπεγράφη σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκαν οι σχετικοί κτηματολογικοί πίνακες, καθώς και το ποσό των 24.180.334,89 ευρώ, που αφορά αποζημίωση δικαιούχων για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί, σχετικά με το έργο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Καμένων Βούρλων» στην Π.Ε. Φθιώτιδας.

Η Κυβέρνηση δίνει λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα της περιοχής μας, που χρονολογείται από το 2003.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ
5 +1 πολεοδομικές παρεμβάσεις του ΥΠΕΝ στο Ταμείο Ανάκαμψης Παρουσίαση Προγράμματος στους δήμους σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ
23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2021

Η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Kεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), από σήμερα και για συνολικά 3 ημέρες -23, 24 και 25 Φεβρουαρίου- παρουσιάζει στους δήμους όλης της χώρας το Πρόγραμμα πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων και παρεμβάσεων που προωθείται για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Στόχος της παρουσίασης του Προγράμματος είναι να ενημερωθεί η αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού σε όλη την Επικράτεια για τους άξονες και τις επιλέξιμες δράσεις, ώστε οι δήμοι να προετοιμαστούν έγκαιρα για την επίσημη έναρξη των σχετικών προσκλήσεων.

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον θα ενταχθουν οι ΟΤΑ σε προγραμματα αποζημιωσεων ρυμοτομουμενων ωστε να εφαρμοσουν τα ιμημενες πολεοδομικα σχεδια [πλατειες,Κ.Χ.αδιανοικτοι δρομοι κλπ.]
Ετσι μπορει να λυθουν χρονιζοντα προβληματα που λογω ελλειψης χρηματος καρκινοβατουν.
Μην ξεχναμε τις αποζημιωσεις που δοθηκαν σε ιδιοκτητες ακινητων για την νεα εθνικη οδο ,η οποιες ηταν υπερτιμημενες στο δεκαπλασιο της πραγματικης αξιας[συμμετοχη ΕΕ].
Η δευτερη δοση αποζημιωσης [αυτη που ανακοινωθηκε] και ηταν αποφαση δικαστηριων[ως συνηθως] μαλλον θα πληρωθει απο τον ΕΝΦΙΑ των πολλων.
Καλοφαγωτα λοιπον συνδημοτες ,μονο να, μια παραινεση,
μην τα 'διωχνετε'ολα ,κρατηστε και λιγα εδω στον τοπο σας.