23 Απριλίου 2021

Καμένα Βούρλα – Ιαματικές Πηγές: Το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει… επενδυτές – Οι τελευταίες εξελίξεις

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Λαμπίρη και λοιπών στελεχών του Ταμείου, του Δημάρχου Καμένων Βούρλων κ. Συκιώτη και λοιπών εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, και των εκπροσώπων του Συλλόγου Επαγγελματιών του Δήμου, με θέμα την πορεία αξιοποίησης των ιαματικών πηγών Καμένων Βούρλων.

Οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασαν αναλυτικά τα, εντός του τελευταίου έτους, ολοκληρωμένα στάδια ωρίμανσης των δύο περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή του «Ακινήτου Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων» και του «Ακινήτου Camping Καμένων Βούρλων – Κονιαβίτης», και έθεσαν τους στόχους για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, για το «Ακίνητο Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων» έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), αναγνωρίσθηκε η μια ιαματική πηγή, ολοκληρώθηκε η τακτοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων, ενώ σε συνεχή επικαιροποίηση βρίσκεται η διαδικασία διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ. Για το «Ακίνητο Camping Καμένων Βούρλων – Κονιαβίτης» ολοκληρώθηκε η μελέτη για το ΕΣΧΑΔΑ, εκπονήθηκε η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας και ολοκληρώθηκαν οι κοστολογικές μελέτες σχετικά με το ζήτημα του βιολογικού καθαρισμού.

Τέλος, αποφασίστηκε η καθιέρωση προγραμματισμένων συναντήσεων εκπροσώπου του Συλλόγου Επαγγελματιών του Δήμου Καμένων Βούρλων με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση των επαγγελματιών της περιοχής για την πορεία αξιοποίησης των δύο περιουσιακών στοιχείων.

Το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Επαγγελματιών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων

Σήμερα, στις 23/04/2021, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Επαγγελματιών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, ήτοι ακίνητα ΤΑΙΠΕΔ, Ιαματικές Πηγές, Τουριστική Ανάπτυξη, ΒΙΟ.ΚΑ Καμένων Βούρλων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, εκτός του κ. Υπουργού, οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ κ.κ. Ριχάρδος Λαμπίρης (Διευθ. Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ), Ρούλα Τριανταφυλλίδου (CIO Aκινήτων), Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος (Deputy CIO και project manager του έργου), Παναγιώτης Σταυρόπουλος (Νομ. Σύμβουλος Ακινήτων), Τώνια Τσαγκάρη (Project Manager), Βασιλικοπούλου Αποστολία (Νομική Σύμβουλος), ο Δήμαρχος του Δήμου Καμένων Βούρλων κος Συκιώτης Ιωάννης, η Πρόεδρος Δ.Σ. του Δήμου Καμένων Βούρλων κα Μπήτα Γεωργία, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καμένων Βούρλων κος Σκεπαρνάκος Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών κος Ανάγνου Γεώργιος, ο Γραμματέας του Συλλόγου Επαγγελματιών κος Κοντογιαννίδης Πασχάλης και το μέλος του Δ.Σ. κος Αντύπας Αντύπας.

Η συζήτηση ήταν άκρως εποικοδομητική, καθώς έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες και υπήρξε πλήρη ενημέρωση από τον κ. Υπουργό και τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ για όλες τις ενέργειες που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα, σχετικά με την προώθηση και υλοποίηση των ανωτέρω θεμάτων που μας απασχολούν και συμφωνήθηκε μεταξύ μας, ότι θα υπάρχει τακτική – ανά δίμηνο ενημέρωσή μας, επί της πορείας υλοποίησης των έργων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ανάγνου Γεώργιος

lamianow.gr 



19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O TEMPORA O MORES.
Και αν ηταν θεμα οι ανολοκληρωτες μελετες ΕΣΧΑΔΑ και τα τοιαυτα να το καταλαβω.
Αν παλι οι ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ επενδυτικου ενδιαφεροντος ειναι η λυση τοτε ελπιζω.
Και αν τα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ή ο ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ του βιολογικου απεμειναν για την τελικη ωριμανση
τοτε λαθος που αργησαμε, ας μας συγχωρησουν οι επενδυτες που περιμεναν.
Ενα ερωτημα εχω,γιατι να επενδυσει καποιος στην περιοχη και να χασει τα χρηματα του οταν
εκτος των Ιαματικων τα προσφερομενα θελγητρα σε αλλες περιοχες ειναι πολλαπλασια .
Το μοναδικο κομματι γης[εφ οσον απαλλοτριωθει] για ποιοτικο τουρισμο με προοπτικη ειναι η συσταδα των νησων Λιχαδες, με αεροδιαδρομο για τσαρτερ μεταξυ Αιδηψου και Ιστιαιας .
Τα Καμενα βουρλα ειναι αστικη περιοχη πλεον για διακοπες Σαββατοκυριακου και τυπου Λουτρακι.
Για τον Υπουργο αναλογιζομαι ποσους διορισμους διεκπεραιωσε στο δημοσιο και αντιστοιχα ποσες ΥΒΡΕΙΣ αναλογουν στο φορολογουμενο αλλα και για τον δυνητικο επενδυτη.



Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !
Η τηλεδιάσκεψη ήταν μια κίνηση προβολής του βουλευτή κ. Σταϊκούρα.
Όταν η λύση ενός προβλήματος δεν εξαρτάται από εσένα (τον βουλευτή) κάνεις μια τηλεδιάσκεψη με τους ενδιαφερομένους… και καθάρισες γιατί δεν έχουν λόγους να σε κατηγορήσουν για αδράνεια.
Ό πολίτης, όμως, διψά για αλήθειες και όχι για παραμύθια της Χαλιμάς.
Και οι αλήθειες βρίσκονται στο πρώτο σχόλιο “Γιατί να επενδύσει κάποιος στην περιοχή και να χάσει τα χρήματά του όταν τα προσφερόμενα θέλγητρα σε άλλες περιοχές είναι πολλαπλάσια ; Τα Καμένα Βούρλα είναι μια αστική περιοχή για διακοπές Σαββατοκύριακου, τύπου Λουτράκι’’

Ανώνυμος είπε...

Λαμόγιο ήταν αυτός που "έκοβε" με τρόπο την τράπουλα την οποία μοίραζε στην συνέχεια ο
Χαρτοκλεφτης και μοίραζαν μετά τα κέρδη.
Η διαφορά της τηλεδιάσκεψης από την χαρτοπαικτική λέσχη είναι στους πολλούς που "κόβουν"την τράπουλα για να την μοιράσει ο ένας?

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλες χώρες μετέτρεψαν ερήμους, σε τουριστικούς προορισμούς κι εμείς, αρχίζουμε με ηττοπάθεια; Aς ξεκινήσουμε, με τα ιαματικά και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα. Όπως και να ‘χει, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς ιδιώτες επενδυτές δεν γίνεται ανάπτυξη.
Εδώ πριν κάποια χρόνια είχε έρθει ιδιώτης για να κάνει κέντρο αποκατάστασης κινητικών προβλημάτων και ο Δήμος δεν έδωσε την βεβαίωση-εγκριση
καταλληλοτητος με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργήσει στα Τρίκαλα με 30 εργαζόμενους.Και γιατί,διότι το ράδιο αρβύλα της τοπικής κοινωνίας στο Καινούριο έδρασε και αυθαίρετα το χαρακτηρισε Τρελάδικο
Το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι τρελάδικο ήδη υπήρχε με το όνομα Καινούριο?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Δε πρεπει να ειμαστε μηδενιστες ,η συζητηση ηταν σημαντικη ο σταικουρας (που τον θεωρω ανικανο γιατι σαν πρωτοκλασατος υπουργος 2,5 συν 2 χρονια δεν εχει παρει πανω του ενα σημαντικο εργο για τη φθιωτιδα μονο, οχι εθνικου ενδιαφεροντος και να το φερει εις περας) ειναι υπουργος οχι βολευτακος και μετειχαν απο το ταιπεδ μελη που εχει κατι σαν αυτοδιοικητο και ανεφεραν γραφειοκρατικη προοδο ! Εχει πολυ γραφειοκρατια η αποκρατικοποιηση το βλεπουμε απο το παλιο αεροδρομιο ! Ο τοπος μας εχει δυνατοτητες αναπτυξης τεραστιες ,κεντρο ελλαδας ,ε75 ε 65 ,τρενο, ευβοικος =θαλασσια λιμνη ,λιμανι μικρο κ μεγαλο, ας ειμαστε πιο αισιοδοξοι !

Ανώνυμος είπε...

Aεροδρομιο εχεις;
Κρουαζεροπλοια εχεις;
φυσικες παραλιες κλαμπ Μεντιτερανε εχεις;
Πεζοδρομους και ποδηλατοδρομους εχεις;
Ζωνες αμιγους κατοικιας-ξενοδοχειων και εξ αυτου βιοτεχνικες εχεις;
Κηποτεχνιες συνδεδεμενες μεταξυ τους και εξ αυτου παρκο Ασκληπιου και χωρος ΕΟΤ ως ενιαιο συνολον.
Ιαματικα εκτος απο τσιμεντενιες γουρνες[το Γαληνη εξαιρεση] υφιστανται;
Αρα αυτα που εδω δεν υπαρχουν και ειναι ζητουμενα στον αιωνα τον απαντα,καπου αλλου υπαρχουν.
Πιστος λοιπον χωρις αποδεικτικοτητα σημαινει δογματικος.
Η Αυταπατη δε ειναι ενα ειδους πιστης.
Συνεχίστε.

Ανωνυμο είπε...

Ποιοι επρεπε να εχουν φροντισει τα τελευταια 40 χρονια για υπαρχουν οι υποδομες αναπτυξης ;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Aεροδρομιο πολυ καλη λεξη ,ειναι θεμα της περιφερειας= μικρου πρωθυπουργου να μην λιαζεται και να το αξιοποιησει ,να ενα θεμα για το σταικουρα ,τα γιαννενα εχουν απευθειας πτησεις με ευρωπαικες πολεις ! Το λιμανι σε λιγοτερο απο χρονο θα ειναι ετοιμο και θα μπορει να δεχθει κρουαζιεροπλοια λογω μεγεθους! φυσικες παραλιες εχουμε αλλα αρκετες ειναι φραγμενες και δεν ειναι τοσο δυσκολο να ανοιξουν αρκει ο δημος να δειξει στα εξοχικα οτι δε μας ενδιαφερει η ησυχια ! χωρος για μεντιτερανε υπαρχει αλλα πρεπει να γινουν κρουσεις σε επενδυτες και ο σοβαρος δημος να κανει προξενια ! πεζοδρομους μπορουμε να φτιαξουμε και στα 3 κοματια κεντρο μωλου ,πλατεια αγ κωννου ,καθετους στη γ βασιλειαδη και νοτια παραλιακη στα καμενα και ποδηλατοδρομους ειναι καθαρα δημοτικη αποφαση ! καποια λειπουν ναι οχι ολα ! Το 96 μαζι με τα ξαδερφια μου 8 ατομα καναμε μπητσ παρτυ στη παραλια σχοινιας σημερινο ντιμπινταμπο αναμεσα αρκιτσα κ λειβανατα , ολος ο κοσμος περασε απο εκει να δουνε τι κανουμε ,τους φανηκε τοσο περιεργο ,τοσο πισω ητανε τοτε σαν περιοχη μονο αγροτες και τωρα μας εχουνε αφησει πισω ! το αγωι ξυπνα τον αγωγιατη !

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι συνελθετε ,δεν υπαρχει ερωτηση γιατι δεν γινανε, απλα δεν γινανε.
Τωρα βρισκομαστε στην εποχη Τραχανα,που ειναι ολα μπορετά,αρκει να το θελησουμε?
Ας τα κανουμε λοιπον π.χ. τωρα που το λιμανι τελειωνει, τα κρουαζεροπλοια θα ερθουνε διοτι ειναι σαν τις στασεις του ΚΤΕΛ γιατι να μην κανουν και μια στον Αγιο Κων|νο.
Επιτελους η ανοησια πρεπει να εχει ενα οριο ...μας βλεπουνε.

ΗΛΙΑΣ ΤΖΟΒΑΣ είπε...

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ,ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΛΙΜΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ,ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΛΦΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Και το λιμανι γιατι γινεται ? για να δενει τη τρατα του ο θωμας ? τιποτα δεν ειναι ευκολο αλλα πρεπει να το διεκδικησεις οπως και το υδατοδρομιο

Ανώνυμος είπε...

Ασχετοι αριστεροι του βορλοβου,τα κρουαζεροπλοια εχουν αφετηριες τα δυτικα λιμανια της Μεσογειου.
Οτι μπορουν να "πουλησουν" απο αρχαιολογικους χωρους το κανουν απο τον ποιο κοντινο λιμενα δηλ για Δελφους την Ιτεα,για Μετεωρα την Ηγουμενιτσα,για Ολυμπια το Κατακολο,για αθηνα τον πειραια για Δηλο την ιδια,για Κνωσσο το Ηρακλειο για Σαντορινη την ιδια κοκ.Ο Αγιος Κων|νος εστω και αν "πουλησουν" θερμοπυλες ειναι αγονη γραμμη διοτι δεν ειναι συνδυαστικα συμφερουσα η διαδρομη λογω αποστασης απο Κυκλαδες, Κρητη Δωδεκανησα,Κουσαντασι [εφεσο].
Μην ειστε αφελεις, το λιμανι γινεται με τον γνωστο τροπο του ελλαδιασταν [γρηγοροσημο,αναθεση, υπερτιμολογιση ]και οτι κατσει χρηστικα δηλ τοπικα δρομολογια για Σποραδες,ευβοια τα συνηθισμενα.
Βαφτιστε τον Μαλιακο οπως θελετε,φορεστε κελεμπιες,χορεψτε χουλα χουπ στειλτε τις φωτογραφιες στα τουριστικα πρακτορεια το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο και το οδηγει η λογικη της οικονομιας κλιμακος στο σχεδιασμο μιας κρουαζιερας.
Εκτος και το ενα εκατομυριο ευρω που υποσχεθηκε ο περιφερειαρχης για το ασκληπειο του Δαφνουντα και αξιολογηθει τοσο καλα απο τα πρακτορεια και απο μονο του γινει προορισμος.

Ανωνυμο είπε...

Υδατοδρομιο με νεο λιμανι πανε μαζι ;

Ανωνυμο είπε...

Και ομως. Απο απλα πραγματα μπορει ο τοπος να γινει σημειο γνωστο και σημειο προσελευσης. Παραδειγμα με μια καλοκαιρινη εκδηλωση καποιων εθελοντων εγιναν γνωστα τα Καζαντιδεια ... εχουμε Καντζαντιδη Νικολοπουλο , Τσαμπα .Παπαριζου ... ονοματα που μπορουμε με καλες ιδεες να γινει καλιτεχνικο στεκι η περιοχη. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ .

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Τα όνειρα δεν απαγορεύονται αλλά όταν ξυπνάς βρίσκεστε μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα.
Δηλ όταν τα τελευταία 25 χρόνια δεν έχουν γίνει έργα ανάπτυξης, θέλεις το διπλάσιο η και υπερδιπλάσιο χρόνο να τα καταφέρεις...
Είναι κάτι σαν τις καλλιέργειες που τις αφήνεις για ένα χρόνο και σε πάνε δυο πίσω.
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια ,μην εθελοτυφλουμε.
Όσον αφορά για τον Άγιο ΚΩΝΝΟΥ ακούω κρουαζιερόπλοια, υδατοδρομια, κάποιος παράγοντας παλιότερα έλεγε να γίνουμε Μονακό???
Και εντάξει πες ότι συμφωνώ το θέμα είναι πότε και με ποιους παράγοντες μπορούν να υλοποιηθούν αυτά τα οράματα, όταν η πόλη μας δεν έχει ακόμα βιολογικό και πετάνε πλυντήρια στο δρόμο, όταν το ρέμα που διασχίζει το κέντρο της πόλης φιλοξενεί κάθε είδους απόβλητα και ακαθαρσίες, όταν η σύνδεση του νερού καθυστερεί κοντά στα 10 χρόνια, όταν θες να περάσεις στην παραλία πρέπει να έχεις ειδικευτεί στα εμπόδια, όταν το μονοπάτι Ε4 που ξεκινάει από την Αγία Παρασκευή και το επισκέπτονται πάρα πολλοί από όλη την χώρα και εμείς δεν ακούμε ούτε την καλημέρα τους.., όταν στις εκλογές ψηφίζουμε για το σόι και για καμιά δουλίτσα και όχι εάν αυτούς που επιλέγουμε είναι ικανοί, και τόσα άλλα
Οπότε καλύτερα να ξεκινήσουμε από τις μικρότερες ιδέες και να πάμε στις μεγαλύτερες.
ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

φιλε ρατσιστη 12,06 ειμαι περηφανος που ειμαι βορλοβιτης ! ξερουμε τους συνηθισμενους προορισμους της κρουαζιερας ,εσυ γιατι αποπροσανατολιζεις τη κουβεντα στοχευμενα χωρις να λες για τα λιχαδονησια , λες μαλιακος ενω μιλαμε για το πανεμορφο β ευβοικο ,αγονη γραμμη κλπ ! τι συμφεροντα εξυπηρετεις ? το εργο του λιμανιου ειναι προτυπο στη σχεδιαση και εκτελεση , μια νομαρχια το προμελετησε 2008 ,2 περιφερειες 2011 κ 2014 κανανε την ολοκληρωτικη μελετη ,ωριμασε και μια κυβερνηση απο τους φορους το χρηματοδοτησε και εκτελειται ομαλα τωρα μετα απο δημοπρασια ! λιμανι και υδατοδρομιο δεν πανε μαζι απλα μπορουν να συνορευουν ! αν καποια στιγμη γινει η αναπλαση της παραλιακης και γκρεμιστουν οι μαντρες στις νοτιες παραλιες τα καμενα με τον αγιο πρεπει τουριστικα να γινουν διδυμες κωμοπολεις με κοινα συμφεροντα !

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγιος Κωνσταντινος χρειαζεται απαραιτήτως διάνοιξη της παραλιακής ζώνης ως τον Κάλαμο.
Χρειαζεται και ανθρώπους που βλέπουν το καλό του τόπου τους, να επιβάλουν αυτή την λύση. Και να γίνει ομορφη παραλιακή οδός. Οι προηγουμενοι εκπροσωποι των Καμ Βούρλων ειναι ένα πολύ κακό παραδειγμα. Δεν σεβονται την πολη τους γιατί έχουν γεμίσει με τσαντηρια την παραλία και το πεζοδρόμιο, έχουν εξαφανίσει την αμμουδιά, και από την άλλη μας λένε ότι ψαχνουν σοβαρους επενδυτές. Για γελια και για κλάματα. Ετσι ειναι οι τουριστικές περιοχές; σαν τον τσαντηρομαχαλά της παραλιακής των Κ Βούρλων; Απορώ πως ανέχονται αυτή την κατασταση οι ντοπιοι, να τους καπελώνουν 4-5 νοματαιοι και να χαλανε την εικόνα της περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει Ομερτά στην παραλιακή στα Κ.Β.