12 Απριλίου 2021

Μπορεί ο Δήμος Καμένων Βούρλων να είναι συνεπής στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη 

Αφορμή για το παρόν σημείωμα , μου έδωσε, η ανάρτηση στο διαδίκτυο , του δημοσιεύματος με τίτλο :
Δράσεις ΥΠΕΝ: Τοπικά-Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια και Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης

https://ypodomes.com/draseis-ypen-topika-eidika-poleodomika-schedia-kai-metafora-syntelesti-domisis/

Απόσπασμα από το δημοσίευμα
{{{ Στην επιστημονική διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το ΤΕΕ με θέμα «Νέα εποχή για τον τοπικό χωρικό σχεδιασμό – Συζήτηση με αφορμή το επικείμενο πρόγραμμα εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων», παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα σχέδια του ΥΠΕΝ για τη σύνταξη πολεοδομικών μελετών με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το πρόγραμμα συνολικά αφορά σε χρηματοδότηση πολεοδομικών μελετών μείζονος σημασίας και περιλαμβάνει τις παρακάτω 5 ΔΡΑΣΕΙΣ:

Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια
Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια
Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης
Αυτοτελείς Οριοθετήσεις Οικισμών
Αυτοτελείς Μελέτες Χαρακτηρισμού Δημοτικών Οδών
 
Χρονικός Προγραμματισμός

Βάσει των στόχων που έχει θέσει το ΥΠΕΝ, ο χρονικός προγραμματισμός των δράσεων έχει ως εξής:
(2021): Υπογραφή σύμβασης για το 70% των αναθέσεων
(2022): Υπογραφή σύμβασης για το 100% των αναθέσεων
(2023): Πρωτόκολλα παραλαβής, αξιολόγηση και αποπληρωμή για το 70% των αναθέσεων
(2024): Πρωτόκολλα παραλαβής, αξιολόγηση και αποπληρωμή για το 100% αναθέσεων

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο προγραμματισμός θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά, δεδομένου ότι αν οι μελέτες ολοκληρωθούν μετά τις προθεσμίες που ορίζονται από το Σχέδιο Ανάκαμψης, το κόστος τους θα πρέπει να καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων & όχι από το Ταμείο Ανάκαμψης }}}

Στον Δήμο μας έχουμε πολλά ανοικτά θέματα χωροταξίας-πολεοδομικά κλπ. Μας χρειάζεται μια ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στα πολεοδομικά θέματα, που πρέπει να είναι πέραν των δημοτικών περιόδων.
Οι μηχανικοί της περιοχής τα αντιμετωπίζουν σε κάθε τους βήμα.
Επεκτάσεις και εφαρμογή των σχεδίων πόλεων βρίσκονται σε αναμονή επί δεκαετίες.
Οι ιδιοκτήτες, που τα ακίνητά τους βρίσκονται εντος σχεδίου πόλεως και έχουν κηρυχθεί απαλλοτριωτέα,, δεν έχουν αποζημιωθεί και προχωρούν στις άρσεις των δεσμεύσεων , βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Αδιάνοικτοι προβλεπόμενοι δρόμοι- Κ.Χ

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την σημερινή συγκυρία , μετά από αξιολόγηση των εκκρεμοτήτων μας , ανά Δημοτική Ενότητα, πάντα σύμφωνα με τις δαπάνες που απαιτούνται ή την επιλεξιμότητά τους στην χρηματοδότη από ΥΠΕΝ, αλλά και την αναγκαιότητα τους προς όφελος των δημοτών.

Πλατανιάς Ιωάννης Συνταξιούχος ΤΣΜΕΔΕ

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευθύμιος Μπακογιάννης _ Γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ
«Βροχή» πολεοδομικών και χωροταξικών μελετών από το πρώτο εξάμηνο του 2021, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ετοιμάζει το ΥΠΕΝ. Αφορά στην προκήρυξη των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) για 1000 Δημοτικές Ενότητες, 600 χωρικές Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή (ΖΥΣ), χαρακτηρισμό των οδών σε όλη τη χώρα, αστικές αναπλάσεις και παρεμβάσεις σε διατηρητέα και ετοιμόρροπα κτίρια.
Τα έργα που προκηρύσσονται
Ειδικότερα για τις νέες προκηρύξεις πολεοδομικών και χωροταξικών έργων, που θα γίνουν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΝ είπε ότι:
ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Αφορούν σε χρηματοδότηση 211 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για 1000 Δημοτικές Ενότητες, τα οποία προκηρύσσονται άμεσα και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2025. Σημείωσε ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που έχουν θεσμοθετηθεί με το ΠΔ 90/2018, το οποίο προβλέπει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 36 μηνών για να ακολουθήσει η νομοτεχνική έγκριση τους από το ΣτΕ. Τα νέα ΤΠΣ θα προκηρυχθούν κατά προτεραιότητα στις περιοχές που δέχονται οικιστικές και αναπτυξιακές πιέσεις, ενώ τόνισε ότι η πρόνοια να γίνουν τα ΤΠΣ σε επίπεδο Δημοτικών Ενοτήτων και όχι Καλλικρατικών Δήμων θα βοηθήσει στην ταχύτερη υλοποίηση των ΤΠΣ.
ΖΩΝΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ
Προκηρύσσονται άμεσα με χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης . Είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης των σχετικών μελετών, για να δημιουργηθούν ΖΥΣ σε 600 χωρικές ενότητες ανά την επικράτεια εντός 3ετίας, κατά προτεραιότητα σε περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων. Οι ΖΥΣ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της θεσμοθετημένης Τράπεζας Γης και συνακόλουθα την ενεργοποίηση της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης για την διάσωση διατηρητέων κτιρίων και μνημείων και την αποζημίωση των ιδιοκτητών τους. ΄
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΟΔΩΝ
Ετοιμάζονται στο ΥΠΕΝ οι προδιαγραφές για την προκήρυξη μελετών συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να προκηρυχθεί το έργο χαρακτηρισμού και κατηγοριοποίησης των οδών σε όλη την Ελλάδα. Το έργο συνδέεται με την εκτός σχεδίου δόμηση, καθώς επόμενο βήμα είναι να τεθούν περιορισμοί σε όσα ακίνητα δεν έχουν επαρκούς μήκους πρόσωπο σε οδούς. Σχετικά είπε ο γενικός γραμματέας ΥΠΕΝ ότι υπάρχει σχετική νομολογία του ΣΤΕ και ότι δεν είναι ορθό να ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις εκτός σχεδίου έναντι της εντός σχεδίου δόμησης, που απαιτεί πρόσωπο του οικοπέδου σε δρόμο για να μπορεί να δομηθεί.
Ο κ. Μπακογιάννης είπε ακόμη ότι προωθούνται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης προγράμματα για τα ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΚΤΙΡΙΑ και για μεγάλης κλίμακας ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστο το άρθρο του κ. Πλατανιά,άλλωστε μηχανικός είναι αλλά και πρώην Δήμαρχος (1982-86).Περιμένω όμως να μας θέσει (μπλοκ) συγκεκριμένη πρόταση υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος.Και να την υποβάλει και εγγράφως προς τον Δήμου με κοινοποίηση προς τους φορείς της πόλης.

Ανώνυμος είπε...

Αμφιβάλω αν μπορεί να τηρηθεί ένα τέτοιο πράγμα. Ο Δήμος μας είναι ανεπαρκής για ποιο βατά ζητήματα.Παντως ότι θα πέσουν λεφτά στους δήμους με το πακέτο στήριξης είναι σίγουρο.

Ανώνυμος είπε...

τώρα σοβαρά αξιότιμε κύριε Πλατανιά, όταν Δήμος για κοντά 10 χρόνια και βάλε, δεν έχει ανοίξει ΟΎΤΕ ένα δρόμο, πιστεύεις ότι εμπεριέχουν ρεαλισμό τα ανεδαφικά χρονοδιαγράμματα που θέτει το ΥΠΕΝ?

ΙΚΠ είπε...

Ως συνταξιούχος Μηχανικός και πρώην αυτοδιοικητικός, θεωρώ σκόπιμο να απαριθμήσω μερικές από τις εκκρεμότητες , που πιστεύω ότι πρέπει, ο Δήμος μας, να βάλει στην ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ αλλά και να επιδιώξει την ΕΝΤΑΞΗ για την ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ από ΥΠΕΝ, χωρίς να έχω, βέβαια, την πλήρη και έγκυρη γνώση, όλων των εκκρεμοτήτων.

Θα σας παραθέσω μερικές από τις μελέτες, ανά Δημοτική Ενότητα:
Α. Δ. Ε. Καμένων Βούρλων.
(α). Σύντομη αναδρομή ΓΠΣ Κ.Β
1. Την 14-5-2012 ιδιωτικο συµφωνητικού ανάθεσης εκπόνησης της µελέτης,
2. Αριθ 25/332/2013 απόφαση ∆. Σ. εγκριθηκε το Ά Στάδιο της µελέτης.
3. α. π. 666/22-01-2014 εντολή έναρξης του Β1 Σταδίου της Μελέτης του Γ.Π.Σ. Καµ. Βούρλων, της µελέτης γεωλογικής καταλληλότητας για το Β1 Στάδιο και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).
4. Οι μελετητές παρέδωσαν προ 4ετιας (;) την Β1 φάση στον Δήμο, με ποσό 132.435,87 e Σήμερα υπόλοιπο ποσό οφειλής προς μελετητές: 4.449,30 €
Πρόταση :
Αίτημα Δήμου προς ΥΠΕΝ για αξιολόγηση-χρηματοδότηση της Γ φάσης , σύμφωνα με την παρ. 5α του αρθρ. 5 του Π.Δ 90/201 και αρθρ. 7 του Ν. 4447/2016.
Οι μελετητές πρέπει να προσαρμόσουν την μελέτη τους στις νεες προδιαγραφές στο σημερινό θεσμικό καθεστώς και ΑΜΕΣΑ να κάνουν την παρουσίαση της Β1 φάση της μελέτης και να πάρουν εντολή για το Β2 στάδιο.
Πρέπον θεωρώ ότι ο Δήμος πρέπει να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, την Β1 φάση της μελέτης, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος στους πολίτες-φορείς για προτάσεις κλπ.
(β). ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ
Ως τουριστικός-παραθεριστικός τόπος κρίνω αναγκαίο ,ότι πρέπει να αξιολογηθεί και να προταθεί η μελέτη ανάπλασης των κοιχ. χωρων της λουτρόπολης.{Γ. Βασιλειάδη και λοιποί δρόμοι – πάρκο ΕΟΤ (;}).

Β. Δ. Ε. Αγ. Κων/νου
Το ΓΠΣ Αγιου Κων/νου πρέπει να βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
Το ερώτημα που πρέπει να μπει είναι εάν η μελέτη είναι σύμφωνη με τις νεώτερες θεσμικές αλλαγές ν. 4447/2016. ( για να μην έχουμε πισωγυρίσματα, για λόγους προδιαγραφών)

Γ. Δ.Ε Μώλου
Α. Για την Δ.Ε Μωλου, δεν έχει συνταχτεί ΓΠΣ.
Β. Ο Μωλος εχει εγκεκριμενη Πολεοδομικη Μελετη ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ και βρισκεται σε τέλμα, πρέπει προταθεί και αξιολογηθεί για χρηματοδότηση η ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ( δηλώσεις ιδιοκτησίας, εισφορές σε γη και χρήμα, αποζημιώσεις επικείμενων, χάραξη οικοπέδων, διανοιξη δρομων).

Δ. ΤΟΠΙΚΟ ΧΩΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ( ΤΧΣ) ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ
Δύναται να προταθεί χωροταξική μελέτη, πρωην ΣΧΟΑΠ, για τον ευρύτερο Καλλικρατικο Δήμο, που να εμπεριέχονται οι κατευθύνσεις των υπό εξέλιξη μελετών ΓΠΣ των ΔΕ Κ. Βούρλων και Αγίου Κων/νου, αλλά και μελετη της ΔΕ Μώλου , συμφωνα με τις διαταξεις του Π.Δ αρθρο 5 και του Ν 4447/2016 αρθρο 7, που
Το ΤΧΣ θα ασχοληθεί με :
α.) Τις οικιστικες περιοχες πολεων-οικισμων (οριοθετησεις)
β.) Περιοχές των παραγωγικων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
γ) Περιοχες Προστασιας ( ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΣ , ΝΑΤΟΥΡΑ,ΚΝΗΜΙΔΑ)
δ) Περιοχες ελεγχου χρησεων γης
ε) Εκτιμηση γεωλογικων κινδυνων
στ) Προγραμμα δρασεων και χρονοδιαγραμμα εφαρμογης ρυθμισεων.

ΥΓ. προς σχολιαστές
1. 1,12μμ Ισως ΦΙΛΕ, με το μπλογκ, κάποιος αυτοδιοικητικος να τα διαβάσει και να προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις «υποχρεώσεις του».
2. 5.53 μμ Τα λεφτά στους Δήμους δεν θα « πέσουν» εάν ΔΕΝ υποβάλουν πρόγραμμα μελετων που να χρηματοδοτούνται, εάν ΔΕΝ αξιολογηθεί και ΔΕΝ τα μοιράζουν κατά Δήμο ή κατά κεφ 3. 6.28 μμ Οι διανοιξεις των δρομων δύναται να γίνουν στα σχεδία πολεως , που εγκριθηκαν με τους Ν 1337/1983και 2508/1997 (πχ Λογγος)
Εκει που εχουμε σχεδιο πολεως Κ.Βουρλα, Αγιος Κων.νος,με τις διατάξεις του ΝΔ 17-7- 1923 για να διανοιγει ενας προβλεπομενος δρομος , απαιτούνται πράξεις αναλογισμού- αποζημιώσεις ή διάθεση του δρόμου, σε κοινή χρήση κλπ.

ΙΚΠ είπε...

ΟΡΘΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΥΓ. προς σχολιαστές
1. 1.12μμ. Τα λεφτά στους Δήμους δεν θα « πέσουν» εάν ΔΕΝ υποβαλουν πρόγραμμα χρηματοδοτικό, εάν ΔΕΝ αξιολογηθεί, ΔΕΝ τα μοιράζουν κατά Δημο ή κατά κεφάλι.
2. 5.53μμ Οι διανοιξεις των δρομων δύναται να γίνουν στις επεκτάσεις των σχεδίων με τους Ν 1337/1983και 2508/1997 (πχ Λογγος)
3. 6.28 μμ Οι διανοιξεις των δρομων δύναται να γίνουν στα σχεδία πολεως , που εγκριθηκαν με τους Ν 1337/1983και 2508/1997 (πχ Λογγος)
Εκει που εχουμε σχεδιο πολεως Κ.Βουρλα, Αγιος Κων.νος,με τις διατάξεις του ΝΔ 17-7- 1923 για να διανοιγει ενας προβλεπομενος δρομος , απαιτούνται πράξεις αναλογισμού- αποζημιώσεις ή διάθεση του δρόμου, σε κοινή χρήση κλπ.

(+) Δ. ΤΟΠΙΚΟ ΧΩΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ( ΤΧΣ) ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ
με τις διαταξεις του ΠΔ 90/2018 αρθρο 5

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Μεσιε Πλατανια ησουνα δημαρχος 1982 τοτε που εβρεχε λεφτα γιατι δεν εκανες προσπαθειες να αλλαξεις τον αμιαντο στο νερο ? ηταν τα χρονια που ολοι ψαχνατε για ασφαλτο ? Μετα ησουνα προεδρος σε μια δυναμικη δημαρχια 2007-10 με αντωνιου και υποψηφιος ξανα το 2010 για καλλικρατικο δημο ! Πως το 2014 εβαλες το χερακι σου κι εσυ να κανεις την ανατροπη και να μας φορτωσεις τους αχρηστους για 9 χρονια και να γινει δημαρχος καποιος 8 χρονια δημ συμβουλος απων ο οποιος το εχει ομολογησει οτι δεν ηταν ενημερωμενος για τα δημοτικα !Τι κοινο μπορει να εχει ο αντωνιου με τον συκιωτη που εσυ ειδες και εμεις οχι ? Αυτες τις συμβουλες τις εδωσες στον τετριμιδα και στην ανατροπη να μην παγωσει τις πραξεις αναλογισμου που ειχαμε ξεκινησει στον αγ κωννο σε καποια στρατηγικα σημεια που τωρα υπαρχουν Τ και Γ εκει που προβλεπεται σταυροδρομι ? Ερχεσαι τωρα ΜΧ προφητης να μας πεις αυτα που ξερει και η γιαγια μου ! Αστο καλυτερα η γενια σου κατεστρεψε την ελλαδα ,ευχομαι να εισαι καλα σαν συνταξιουχος τωρα ,ΝΟ ΗΑRD FEELINGS

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ ? ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ?
ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ?

Ανώνυμος είπε...

Αφου το λεει ο Τραχανας ετσι θα ειναι μιλαει ο Παπυρος Λαρους?

Ανώνυμος είπε...

βγάζουν φλύκταινες όταν ακούν για πράξεις αναλογισμού, διανοίξεις οδών κλπ...και το υπεν σας λέει για τοπικά σχέδια και μπλε-πρασινα άλογα..καλοφάγωτα.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Ανεξάρτητα το τι έχει γίνει ή δεν έχει γίνει στο παρελθόν, φρονώ οτι η πρόταση του κ. Πλατανιά είναι πρός τη σωστή κατεύθυνση. Οι διοικούντες τον Δήμο πρέπει να καταγράψουν τα ανοικτά θέματα, να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση για προτεραιότητες και να υποβληθεί ο Φάκελλος στο ΥΠΕΝ για έγκριση/χρηματοδότηση/κλπ
Αλλά επειδή ο Δήμαρχος και Σια τρέχουν πάντα πίσω απο τις εξελίξεις και τις ημερομηνίες, κρατάω μικρό καλάθι.
ΥΣΤ
Σήμερα αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΨΖ35ΩΚ1-7ΦΦ) απόφαση με την οποία κηρύσσεται έκπτωτος ο εργολάβος ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ που είχε αναλάβει την υλοποίηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ».
Εγώ με άρθρο μου στις 19/9/20 http://kamena-voyrla-news.blogspot.com/2020/09/blog-post_19.html είχα αναφερθεί στο θέμα και είχα θέσει 3 ερωτήματα :
[1] Γιατί δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίησή του έργου από τον κ. Προβόπουλο ?
[2] Γιατί ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης δεν έχει κηρύξει έκπτωτο τον ανάδοχο ?
[3] Ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης είναι α φ ε λ ή ς ή σ υ ν έ ν ο χ ο ς ?
Και συμπληρώνω σήμερα:
Γιατί με τόση καθυστέρηση η έκπτωση του εργολάβου ?


Ανώνυμος είπε...

Η παρελθοντολογια για να εικασουμε μελοντικη εξελιξη ειναι αλλοτροπικη απαισιοδοξια.
Στην προκειμενη εχουμε ,οδηγια του Κρατους προς τους ΟΤΑ,για μελλοντικη χρηματοδοτηση με θεμα τα πολεοδομικα.
Υπο προυποθεσεις και αναλογα την εγρηγορση καποιοι δημοι θα αποκτησουν χρηματοδοτικα εργαλεια,
ικανα να θεραπευσουν χρονιζοντα προβληματα.
Η εξειδικευμενη επισημανση των βηματων απο τον κ. Πλατανια που πρεπει να ακολουθησει και ο δικος μας Δημος ειναι θετικη και δεν ειναι προσωπικο ζητημα για να υπαρχει αντιπαλοτητα και κριτικη
Προφανως οι πλειοψηφια των δημοτων της πολης των Καμενων Βουρλων [εκτος εξαιρεσεων] δεν μπορουν να εχουν ειδικες γνωσεις μηχανικου για να μπορουν να προτεινουν κατι,χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν αναγνωριζουν το συνολικο οφελος.



ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φίλε οι πράξεις αναλογίσμου ανατέθηκαν το 2008 ,τις εισηγήθηκε ο μπεζατης Βαγγέλης πρόεδρος δσ τότε καλλικρατικος δημ συμβουλος μετα πολ μηχανικός επάγγελμα και τσακωθηκαμε πολιτικά γιατί δεν έβαλε και άλλα 4-5 σημεία ,υπάρχουν αυτή την στιγμή 2 ξεχωριστά σπίτια με κοινή είσοδο μπροστά γιατί ο ΠΙΣΩ δρόμος είναι αδιανοιχτος! Δεν λέω ψέματα ποτέ γιατί είμαι τελειομανης ! Βατερλώ του θιάσου η υδρευση Αγίου Χαραλάμπους έλεος ,πολύ φοβάμαι και για τον Άγιο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ

Ανώνυμος είπε...

Κ.Τ. Αφού είσαι τελειομανής, γιατί τα σκαλοπάτια σου που είναι 70 πόντους μέσα στο πλάτος του πεζοδρόμιου δεν τα γκρεμας;;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί για τον δίδυμο αγωγό στα Καμενα βουρλα δεν φοβάσαι;,τι επειδή είναι τα φιλαράκια σου εκεί δεν μιλάς; άσε το παραμύθι τραχανά.....

Ανώνυμος είπε...

Την έχει 70 πόντους Παναγία μου τι άνδρας???

Ανώνυμος είπε...

Μονον στα γαιδουρια ειναι τοσο!!!!!
Λες???????

Ανώνυμος είπε...

As to diaskedasoyme me Stelara kai akh panoy

https://www.youtube.com/watch?v=v2qZHK4RqnE&ab_channel=gerodimos123

https://www.youtube.com/watch?v=EFghKShHRSU&ab_channel=toxotis29

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Επειδη το εχεις πει πολλες φορες για εντυπωσεις και εισαι καλος παρατηρητης το τελευταιο σκαλοπατι ειναι για γκρεμισμα εαν και εφοσον φυγει καποτε ο αγωγος ,ειμαι μεσα 22 ποντους μονο στο σκαλοπατι γιατι εχω τραβηχτει μεσα απο την οικοδομικη και ρυμοτομικη γραμμη εχοντας αφησει μεγαλυτερο πεζοδρομιο επειδη ξερω οτι στο τελος δε παιρνεις τιποτα μαζι σου! Φαινεται αν δεις των γειτονων τη μαντρα και τη σιτα !Ναι ειναι καλυτερα οταν εισαι χαμηλα στο δρομο και δε χρειαζεσαι σκαλοπατια και στη πρωτη βροχη πλημυριζεις και πετας τα εμπορευματα στα σκουπιδια ,εισαι οτι πρεπει για δημαρχος !-----Οι τσωμαιοι σχεδον το εχουν τελειωσει τι να φοβηθω ? Αφου φαινεται υγιης εταιρεια! Ναι ειμαι διαπλεκομενος με τους τσωμαιους τον εχω φιλο στο φεισμπουκ και μου κανει λαικ στις φωτο ,το παραδεχομαι! Εσυ νομιζεις οτι οταν βριζω το πατερα τους εδω τους αρεσει ? Εσενα θα σου αρεσε ? Οταν βλεπω σωστο το επαινω !

Ανώνυμος είπε...

Blogger υποκείμενα σαν τους 3:10 μ.μ., 3:14 μ.μ., 5:45 μ.μ., 6:07 μ.μ 6:32 μ.μ..καλό είναι να τα διαγράφεις. Κάνουν κακό στο blog.
Και συ βρε Τραχανά σταμάτα να αναφέρεσαι στο παρελθόν σου, εγώ…εγώ… και να δίνεις εξηγήσεις σε κάθε @@λάκα. Έλεος !

Κριτων είπε...

Η αμετροεπεια συνδυαστικά με τον αριστερό ακτιβισμό μόνο με τον "πολεμικό" κομμουνισμό της πρώτης περιόδου (1917-1921 Λενιν-Τροτσκι) μπορεί να συγκριθεί.Ετσι η Αρχειομαρξιστικη διαλεκτικη που ορίζεται από την ανεδαφικοτητα
μόνο γραφικη μπορεί να ορισθει.Οπως όμως και ο έγκλειστος Σώρρας(με τα λεφτοδενδρα) είχε φανατικούς οπαδούς το ίδιο ισχύει με τον φίλο από τον Άγιο Κων/νο.Και δεν αμφισβητώ την σωστή άποψη του στην επιθυμία ,αλλά την λαθεμένη στην υπέρβαση που μόνο μεταφυσική μπορεί να χαρακτηρισθεί τηρουμένων των μεγεθών μιας περιοχής εκτός ιδιωτικών επενδυτικών πλάνων(εκτός της μικρής βιοτεχνίας κατανάλωσης του καφέ)
Φυσικά πολλοί κάνουν την σκέψη ότι όλα είναι δυνατά επειδή μόνο και μονο επειδηθη υπάρχει ο θεσμός(Δήμος).Η πλάνη είναι ότι η αναπτυξη ειναι θεμα κοινωνικής εγρηγορσης μέσω της αλλαγής αυτοδιοικητικων ,και ότι ο θεσμός κάποια στιγμη θα δώσει τις λύσεις.Ξεχνουν ότι η οποια"φιλόπτωχος" ενέργεια μοιράζει υστερημα για να μην πω σπαταλη και όχι παραγωγο πλεονασματος.
Η πόλη ήταν τυχερή τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες με τα ιδιωτικά κεφάλαια της Αξε Αστήρ και ατυχη στα σοσιαλιστικά χρόνια(με την εξαιρεση Μήτση).
Έχουμε λοιπόν το όνομα χωρίς την χάρη.
Σε όλα αυτά αν προσθέσουμε και την κριτική που δεν στοιχίζει διαμορφώνουμε λοιπόν το σήμερα.Μετα τιμής?

Ανώνυμος είπε...

Την Δευτέρα θα έχουμε και την ψήφιση του προϋπολογισμού. Να δούμε και αν θα γίνουν και προσφυγες. Άντε να τελειώνουμε και με αυτό.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Κριτων η τζιοβανι ταταριδα ειναι πολυ φανερο οτι εχεις διδαχθει η διαβασει μονος σου την Ιστορια του παπαγαλου και ουτε καν εχεις ακουσει για εξυπνη στρατηγικη ιστορια που μελεταει τα γεγονοτα διεξοδικα!Πετας ενα λενιν τροτσκι και θες να σου απονειμω μαστερ στον κοκκινο οκτωβρη ! Λες οτι εισαι φιλελευθερος αλλα αν ησουν στο γουδι το 1909 θα συμβουλευες το ζορμπα να σταματησει το κινημα και θα προτιμουσες ελλαδα μεχρι το σαρανταπορο !Διαβαζω το μπλογκ απο το 14 και μια μερα πηγα πισω στο 11 στην αρχη του καλλικρατη και τα διαβασα ολα ,εσυ εγραφες οτι ηταν ντροπη για τα καμενα η συνενωση με μωλο αγκωννο χωρις να σκεφθεις την επιταγη της πτωχευμενης ελλαδας του 10! Απο οικονομικα δεν το εχεις και δε βγαζουν νοημα αυτα που λες ,εγω ειπα για πραξεις αναλογισμου να αποσυμφορηθουν καποιοι δρομοι και εσυ λες δεν υπαρχουν ενδιαφερομενοι επενδυτες ! Εχουμε μεγαλη ζωνη παραλιας απο καμενα εως λογγο που μια σοβαρη δημαρχια μπορει να φερει επενδυτες ,μια σοβαρη λεω

ΓΗΓΕΝΗΣ είπε...

Τοπε-τοπε ο ανθρωπος-παπαγαλος ‘’Η πόλη ήταν τυχερή τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες με τα ιδιωτικά κεφάλαια της Αξε Αστήρ και ατυχη στα σοσιαλιστικά χρόνια(με την εξαιρεση Μήτση)’’ . Λογικο. Ο ανθρωπος-παπαγαλος λεει ότι ακουει . Δεν εχει δικη του κριση. Πεταει και ένα λενιν-τροσκι και ξεμπερδεψε. Και νομιζει ότι με το ‘’λελε-λεγε’’ κατι θα μεινει . Και πραγματι καποιοι αλλοι ανθρωποι-παπαγαλοι θα επαναλαβουν τα λεγομενα του. Γκεμπελιστικη λογικη.
Αλλα δεν είναι ολοι οι ανθρωποι-παπαγαλοι. Οι περισσοτεροι εχουμε και μνημη και κριση. Γεννημα-θρεμα καμενοβουρλιωτες ειμαστε και γνωριζουμε τα πραγματα όπως εγιναν και όχι όπως ο συμπολιτης μας Κριτων τα παρουσιαζει. Και αυτά εχουν ως εξης :
Η Αξε Αστηρ ήταν εταιρεία της Εθνικης Τραπεζας η οποια ήταν κρατική. Και η κρατικη Αξε Αστηρ, επι Καραμανλη Α’, ανεδειξε τα ΚΒ. Τα ΚΒ μετατραπηκαν από λουτροπολη σε παραθαλασιο χωριο από την νοοτροπια των ντοπιων. Δεν σκαλιζω περισσοτερο στο χθες των καμενοβουρλιωτων γιατι θα αναδυθει μποχα. Και τελος επι Μητση, τα ιαματικα εκλεισαν και το παρκο εγινε δασος. Και σε αυτό παλι οι καμενοβουρλιωτες εχουν τη μεγαλυτερη ευθυνη.
Αυτά για αποκατασταση της αληθειας.

Ανώνυμος είπε...

κριτωνα πρέπει να ανοίξει άμεσα το κηφηνείο να πας να αγορεύσεις....

Ανώνυμος είπε...

Καλα ειστε σοβαροι ? Ασςχολειστε με τον Κριτωνα, το παπαγαλακι του Τζημερου ? Ελεος !
Ασχοληθειτε με τα θεματα του Δημου, οπως τον προυπολογσμο του 2021. Γιατι με τοση καθυστερηση το δημοτικο συμβουλιο ?

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2021 ΣΤΙΣ 8/3/21. ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΕΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΔΛΔ 19/4/21 ? ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ?

Ανώνυμος είπε...

Είχαν τσακωθεί οι δύο κυρίες με το δημαρχο γιατί δεν τις άφηνε να απαγγείλουν ποιήματα της Σαπφούς?

Ανώνυμος είπε...


AS........ XALARVSOYME
https://www.youtube.com/watch?v=Yz5uZ8wW88k&ab_channel=DjukiNew1957

ΘΩΜΑΣ ΒΟΡΛΟΒΙΤΗΣ είπε...

ΣΑΚΗ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ? ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΡΑΜΠΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ?

Ανωνυμο είπε...

Δεν εχει εγκριθει ο Πρυπολογισμος του 2021 . Ερωτηση εχουν αποσταλει στην αποκεντρωμενη τιμολογια 2021; και αν ναι για ποια θεματα ; τα εχει εγκρινει για πληρωμη η αποκεντρωμενη στη Λαμια ;

Ανώνυμος είπε...

Στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναρτήθηκε η συγκρότηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου με καθυστέρηση 1,5 χρόνου.
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%A6%CE%A1%CE%9C%CE%A9%CE%9A1-%CE%93%CE%983
Άξια λόγου
Το σύστημα διακυβέρνησης Συκιώτη μοιάζει με αυτό της Βόρειας Κορέας. Δήμαρχος και Πρόεδρος όλων των Επιτροπών Εκτελεστικής, Οικονομικής, Ποιότητας και Ζωής και τώρα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Καμιά εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του ???
Ενώ οι αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι μεταξύ άλλων (Καλλικράτης) ο προγραμματισμός και η χάραξη της τουριστικής πολιτικής, ο σχεδιασμός της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου, η διαμόρφωση και προώθηση των αναγκαίων ρυθμίσεων και των απαιτούμενων μέτρων εφαρμογής… τα πρόσωπα των πολιτών που επιλέχθηκαν ουδεμία σχέση έχουν με τις ως άνω αρμοδιότητες, ίσως 2-3 εξαιρέσεις.
Και ύστερα αναρωτιόμασταν όλοι γιατί η Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή του Δήμου μας πάει από το κακό στο χειρότερο.
Και εσύ φίλε Γιάννη Πλατανιά θέλεις απο αυτούς που διοικούν το Δήμο να δούνε το μέλλον.

Ανωνυμο είπε...

Απολογισμος εργου τεχνικου προγραμματος 2020, 2019,2018, ...,.2014 υπαρχει ; εχει γινει ψηφοφορια ; το εχει ψηφισει η αντιπολιτευση , εγινε οτι υποσχεθηκε το Δημοτικο συμβουλιο και ο Δημαρχος;

ΚΧΑ είπε...

Αντε βρε Συκιωτη, αξιο τεκνο της περιοχης μας, σου ευχομαι απο καρδιας, να ορισθεις και Προεδρος των Αλιεων και λοπων Συλλογων ! Και σε εσας νεοφιλελευθερα αδερφια της ΝΔουλας συγχαρητηρια για την επιλογη σας. Και τωρα αγωνας να βγει για 3η θητεια κοντρα στον αλλον ΝΔτη και νυν Αντιπερειαρχη. Ναι βρε, αυτόν που στον πρωτο χρονο της θητειας του αντικατασταθηκε… ώστε να προλαβει και ο αντικαταστατης του να κανει κανα εργο !

Ανώνυμος είπε...

Η ευχή σου 12.19
μμ αν και εμφανώς ειρωνική δηλώνει φόβο.
Αυτό που απευχεσαι πιθανόν να γίνει.Αν όμως οι δύο άνδρες Συκιωτης και Κερμανίδης
έχουν ίδιες βλέψεις τότε θα γίνει μια συνεννόηση και οι δύο δεν χωρούν να μοιράσουν το 56%.Το υπόλοιπο δεν πάει με κανέναν από αυτούς.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Σωστα, 12,56 μμ μονο που αυτοι που σχολιαζουν εδω, βλεπουν μονο το δενδρο και οχι το δασος.
θεωρουν οτι τα μνημονια εφεραν την καταρρευση.
Και οτι τα εμβολια επειδη τα πληρωνει[απο τους φορους] στις εταιριες,
δεν θα υπηρχαν,χωρις το κρατος.
Και φυσικα την αναπτυξη την φερνει ο πτωχευμενος κρατισμος και ο μπατιρημενος Δημος.
ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ