01 Απριλίου 2021

Ένα νόμιμο έγκλημα …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ!!!

Το 1960 οι νοικοκυραίοι στον Άγιο Κωνσταντίνο μπάζωσαν την θάλασσα για να γίνει ο δρόμος και να μη θίξει τις ιδιοκτησίες τους ….
Το 2021 η νέα γενιά νοικοκυραίων μπαζώνει την θάλασσα να γίνει δρόμος για να περνούν οι προύχοντες και να μην αναγκαστούν να γκρεμίσουν τις καθ όλα παράνομες μάντρες τους… ΚΡΙΜΑ!!!!

Πως γίνεται το μπάζωμα της παραλίας να είναι έγκλημα και συνάμα νόμιμο?

Έγινε το μπάζωμα με την αρωγή του δήμου μας ναι ή όχι?
Το γνώριζε ο Δήμαρχος ναι ή όχι?


72 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε 'ρόμπα' σε κάνει συνέχεια ο συμπατριώτης μας Τραχανάς που αναδεικνύει συνέχεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕ ΑΚ και για τα οποία επτά χρόνια τώρα δεν έχεις κάνει τίποτα με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει.
Καλά δεν ντρέπεσαι επιστήμων άνθρωπος να έρχεσαι στον ΑΚ και να συνεχίζεις να παραμυθιάζεις ακόμα τους χωριανούς σου οτι όλα θα θα θα γίνουν ?

Ανώνυμος είπε...

Η αριστερή ρητορική πάντα ειναι παρεκλινουσα της πραγματικής κατάστασης,λόγω ιδεολογικής αφετηρίας.
Έτσι οι Νοικοκυραιοι είναι προς αποφυγήν σε σχέση με τους προλετάριους.Ομως η λέξη εννοιλογικα είναι ταυτόσημη με την σύνεση
στα του οίκου,και κατά επέκταση και στον τρόπο που βλέπουν τα θέματα της κοινωνίας.
Εν προκειμένω το *Μπάζωμα* της παραλιας για την χάραξη της εθνικής οδού το 1960 έγινε από τους Νοικοκυραιους ενώ ήταν τεχνικό έργο εφ όσον ηταν επιλογή της τότε κοινότητος (λανθασμένη).Η ανάδειξη ενός σημερινού θέματος (Παραλιακός χώρος μέχρι τον *Κάλαμο*) δεν είναι ίδιος με την ΝΕΟ του 1960.
Εδώ πράγματι έχουμε ανομια σύμφωνα με τις φώτο,αλλά και ατολμία από πλευράς Δήμου να αγγίξει ένα ζήτημα ετών.


Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε τι θες εκεί κ παρεμβαινεις ......είναι αιγιαλος!!! Πόσα απίδια έβαλες στον σακο πάλι...;

Ανώνυμος είπε...

Αν ο δήμαρχος δεν το ήξερε εντάξει, απλά ένας δημότης παρανόμησε. Αν όμως ο Δήμαρχος το ήξερε, είναι μεμπτό καραμπινάτα.

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο το ήξερε, το οργάνωσε πάρα την αντίθετη άποψη κάποιων κοντινών του

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Λοιπον ολα στο φως εχουμε πει ,εστειλα απλα τισ φωτο στο μπλογκ δεν εγραψα τιποτα μονο επικεφαλιδα νομιμο εγκλημα ,τα λογια ειναι του μπλογκερ και συμφωνω μαζι του σε ολα ! Το φτιαχνει η περιφερεια με μελετη κ εγκρισεις σαν κυματοθραυστη -προστασια δρομου με απαιτηση ιδιοκτητων εξοχικων νικολοπουλος χρ ,σαρακιωτης κλπ!Στις ερωτησεις αν ο δημος ξερει =εχει περασει απο δημ συμβουλιο το 18-19 (ισως γνωμοδοτικα) αν ο δημος συμφωνει να γινει παρεμβαση ως εγγυς αρχη , ψηφος ομοφωνα ναι -2 οχι ( οπως μου ειπε ο κοινοτικος συμβουλος χερ ΠΟΥΛΟΣ = ΣΠ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ -ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΟΧΙ )το ειχα ακουσει και σκεφτηκα οτι θα γινει κατι ηπιο και μικρο ,οχι αυτο το εκτρωμα στη καλυτερη παραλια της ΦΘ-ΔΟΣ ! Τις φωτο τις πηρα απο το φεισμπουκ που τισ εβαλαν 2 συγχωριανοι και εφεραν μεγαλη αηδια οι δημοσιευσεις στο κοσμο ! Να υπαρχει δρομος πλατυς για ολους αλλα να δωσουν οι ιδιοκτητες 2 μετρα γκρεμιζοντας τις παρανομες μαντρες οχι να τα παρουν απο τον αιγειαλο και να γινει απο αμμωδης με βοτσαλο βραχωδης! ΕΛΕΟΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ

kamena voyrla blogger είπε...

Για να ξεμπερδέψω τα πράγματα, υπήρξαν 2 αναγνώστες την 31/3 που έστειλαν επιστολή για το θέμα του μπαζώματος του αιγιαλού.
Ο ένας αναγνώστης (Τραχανάς) έστειλε 2 φωτογραφίες και μια ‘επικεφαλίδα’, ο άλλος αναγνώστης έστειλε κάποιες άλλες φωτογραφίες και ένα κείμενο (μέχρι την λέξη «ΚΡΙΜΑ»).

Το υπόλοιπο άρθρο, τις εύλογες ερωτήσεις δηλαδή, τις συμπλήρωσα εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς δεν έχουμε εκεί κύματα Ατλαντικού Άρα η προστασία διανοούμενου χωματόδρομου πρέπει να είναι με άλλον τρόπο και όχι με βράχους.Ισως με οπλισμένο τοιχειο με ράμπες ανά διαστηματα και ενίσχυση με άμμο της παραλίας για να έχουμε μεγαλύτερο πλάτος άρα και απομάκρυνση του κύματος από τον δρομο-τοιχειο.Ολα γίνονται αν ο Δήμος έχει ενδιαφέρον να παρέμβει στην μελέτη (του κόλου)της περιφέρειας.

Ανώνυμος είπε...

Ε!! Δεν τρωγεστε με τίποτα, ότι και να γίνει, πάντα κάποιοι
"φωστήρες", έχουν διαφορετική άποψη. Νικολόπουλε και ΣΙΑ ,να πηγαίνεται στο σπίτι σας με βάρκα, ποιο γραφικό θα είναι.

Ανωνυμο είπε...

Τα χειμερινα κυματα εφαγαν ολο το δρομο , τι επρεπε να γινει , πετωντας θα παει στο σπιτι του ο ανθρωπος ;

Ανώνυμος είπε...

Το πως θα πάει να το σκεφτότανε πριν φτιάξει το παράνομο του. Μου θυμίζει αυτούς που φτιάχνουν παράνομα στα ρέματα σπίτια και όταν τους τα παίρνει το νερό ζητάνε αποζημιώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Η αντιδήμαρχος ΑΚ παραμενει στη θέση της;

Ανώνυμος είπε...

Έλα που για όλους τους άλλους, θέλουμε να γκρεμίσουν τις μάντρες γιατί είναι παράνομες, αλλά τα σκαλιά του σπιτιού μας μέσα στο πλάτος του πεζοδρομίου να είναι νόμιμα και ανεκτά, μην μας ενοχλείται παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστές αρθρογράφοι, ξέρεις κανείς τι ισχύει για τις παραλίες και του αιγιαλούς. Το πλάτος της παραλιας(;) Τι είναι ιδιοκτησία;;Δημοτικός χώρος κοινοχρηστος; η δημόσιο, οπως
ο κοινοχρηστος αιγιαλός;. Ας μας φωτίσει κάποιος σοφός.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Για να ειμαστε ακριβεις κανενα σπιτι δεν ειναι παρανομο στο σημειο του καλαμου προς λογγο ,παρανομες ειναι οι μαντρες πετρινες η τσιμεντενιες γιατι δε βγαινει αδεια τοσο κοντα στο κυμα ! Οι μαντρες ειναι εντος ιδιοκτητου οικοπεδου !Δεν εχουμε καταληψη αιγειαλου σε εκεινο το σημειο !Ολοι αυτοι που εχουν παραθαλασσιο εξοχικο θελουν την παραλια πριβε για παρτη τους ,δεν τους νοιαζει η οικονομικη αναπτυξη τους περασα ολους ψυχαναλυση 4 χρονια ,θελουν ησυχια ! Οταν για τους αλλους εισαι σελεμπριτυ (για μενα δεν υπαρχουν σελεμπριτυς ) δεν ζητας τετοιο καταπτυστο εργο ,γκρεμιζεις τη μαντρα που ειχε φτιαξει ο προηγουμενος ιδιοκτητης του σπιτιου και δινεις το καλο παραδειγμα =πραξεις οχι λογια !Με τη μαντρα του σαρακιωτη,την ειχε φτιαξει στα μουλωχτα το 2009 η μανα του και της εκανα καταγγελια ,πληρωσε το προστιμο κατασκευης και συντηρησης και υποτιθεται ειναι βουλευτης τωρα ! Ολοι εσεις οι αγιοκωνσταντινιωτες που λετε συνεχεια για παραλιακο δρομο ελατε πεστε την αληθεια δεν το θελετε πραγματικα ,χαβαλε κανετε με τα χαλια του χωριου μας , δεν σας προσβαλει πραγματικα το μαντρωμα της αξιοπρεπειας μας ,σκυψτε το κεφαλι στο καθε σελεμπριτυ και νεοπλουτο και δειξτε οτι ειστε ετοιμοι να κανετε οτι σας ζητησει!Ντρεπομαι που ζω εδω αναγκαστικα μαζι σας ! Εσεις δημ συμβουλοι ειστε πλεον αποξηραμενες γλαστρες

Ανωνυμο είπε...

Στη περιοχη δεν εχει συνεχεια κυματα Ατλαντικου , αλλα σε πολλα σημεια ο κυματισμος εφαγε μεγαλα τμηματα δρομων . Δειτε στη Ταβερνα του Καροπλεση , περπαταει κοσμος στο στενο τμημα της παλιας εθνικης και απο κατω εχει φαγωθει ολο το τμημα , αυτο δεν ειναι επικινδυνο ; εκει ο Δημος εριξε 10 βραχια ακριβως για να το προστατεψει την ορμη της θαλασσας. Αυτο που γινεται αν στο τελος το σκεπασει με χωματα και φυτα ,μια χαρα θα ειναι και θα αξιοποιηθει ποιο πολυ ολη η περιοχη του Καλαμου.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου τραχανά, έδωσες τα ρέστα σου, πως σε ανέχονται οι συνχωριανοι σου, απορώ, έχεις κανένα φίλο, και σε βάλανε και στη συντονιστική, πάει φουλ για το 3 % ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα χάλια μας.

Ανωνυμο είπε...

Βραχια στο Νομο ; Δημοτικη ενοτητα Καινουργιου, εχει στη παραλια , Μωλος, νεο λιμανι κλεισιμο δρομου, αγιος Κωνσταντινος , παραλια διπλα στη ταβερνα , επισης διπλα στο κτισμα Πατρειαρχειου, δρομος προς Καλαμο ακριβως στη στροφη.. αν δεν ειχαν βαλει πετρες δεν θα υπηρχε καν ο δρομος προς το Μπαρ του Καλαμου , πεζουλα στο Blue Bay, βραχια απο blue Bay εως παραλια Καλαμου για προστασια των πεζοδρομων κλπ και βασικα βραχια στη παλια εθνικη οδο απο το 1960. Βραχια στου Λεβεντη . δειτε την περιοχη της πλαζ κοντα στου Λεβεντη . Επεσαν τα πευκα απο τα νεροφαγωματα στη θαλασσα. Η θαλασσα και ο Βοριας και τα ρεύματα της περιοχης εχουν αλλαξει την μορφη των παραλιων.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Για σενα που λες οτι εισαι φιλος του συριζα ,μπορεις οταν ανοιξουν ολα να ερθεις και να πεις τη γνωμη σου επωνυμα οχι στις σκιες αλλα μαλλον δε ξερεις το προγραμμα ,ο συριζα ειναι εναντια σε καθε μορφη παρανομης καταληψης αιγειαλου και μαντρωμα παραλιας !Τα χαλια στο ματι τα ειδαμε ! Εδω μιλαω για ενα θεμα ατομικα που μονο εγω και ο λιαλιος το εχουμε παλεψει ,μετα το 2010 τιποτα το θαψανε ! Δεν γινεται να πινω καφε στη πλατεια και να βλεπω τισ φραγμενες παραλιες και να λεω ωχ αδερφε δε πειραζει και να περιμενω να ερθει ο καθε σαβιδης να κανει επενδυση με τετοια χαλια !Εχω γυρισει ολες τις παραλιες λαρισας=αγιοκαμπος σωτηριτσα βελικα ,πιεριας νεοι ποροι πλαταμωνας παντελεημονας σκοτινα λεπτοκαρυα λιτοχωρο κατερινη ,χαλκιδικης 2 ποδια και πουθενα δεν εχω δει μαντρες , φερτα βραχια στο κυμα ,εχουν μονο γηπεδα βολευ ,5χ5, εξεδρες για φαγητο ,ηπια και ομορφα για αυτο εχουν αναπτυξη και τουρισμο και εμεις μονο μιζερια !Στο συγκεκριμενο σημειο τιθεται το ερωτημα η ο αιγειαλος θα παραμεινει ομορφος και θα γκρεμιστουν οι παρανομες μαντρες για γινει διαπλατυνση του δρομου και ενισχυση του με βραχια κλπ-η θα κανουμε βραχοτοπο τον αιγειαλο για να παραμεινουν οι παρανομες μαντρες !Εσυ μη βαζεις στο μιξερ ολες τις περιοχες ,αλλο το μπαλκονι στο λεβεντη ,αλλο του καροπλεση αλλο ο καμπος στο καλαμο !---Εκει που τελειωνει το χειμερινο κυμα λεγεται αιγειαλος και ειναι δημοσιο κρατικο της κτηματικης του δημοσιου ,μετα λεγεται παραλια που μπορει να εχει δρομο δημοτικο η να ειναι ιδιωτικη φραγμενη μονο με σιτα ,αυτος ο μικρος δρομος που βλεπεις ειναι του δημου και εχει δικαιωμα με πραξεις αναλογισμου να τον πλατυνει εως 10 μετρα μεσα στην ιδιοκτησια καποιου και αν αυτος εχει μεγαλο κτημα ισως δεν δικαιουται αποζημιωση γιατι αποκταει υπεραξια λογω του δρομου !ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω γιατί μπερδεύτηκα. Ο Σαρακιωτης που αναφέρεται είναι ο βουλευτής του Σύριζα που "ειναι εναντια σε καθε μορφη παρανομης καταληψης αιγειαλου και μαντρωμα παραλίας"; και έχει μαντρώσει παραλία; χαχαχαα καλό

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή για τον βουλευτή,ντροπή και για τον καλιτέχνη!που εκμεταλευόμενοι τη θέση τους υποβαθμίζουν μία απο τις καλύτερες παραλίες του δήμου.όσο για τη δημοτική αρχή είναι πολύ μικροί όλοι τους για τόσο μεγάλα θέματα οπως ο αιγειαλός.

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Tα σπίτια στην περιοχή του Καλάμου ειναι νόμιμα, το πρόβλημα είναι με τους μαντρότοιχους και τον δρόμο.
Επίσης με την νοοτροπία ορισμένων ότι αγοράζοντας ακίνητο παραθαλάσσιο αγοράζεις και την παραλία...
Έχω εμπειρία σε αυτό!!
Θέλω όμως να ρωτήσω την δημοτική αρχή και την περιφέρεια;
Είναι αυτό έργο και για ποιους γίνετε;
Έρχονται φορτηγά με πέτρες τις αποθέτουν στην παραλία και μια τσάπα τις ισιωνει κατά μήκος του αιγιαλού..
Θέλω να γνωρίσω τον μηχανικό και τον εργολάβο.
Πραγματικά λυπάμαι πολύ για όλη αυτή την προχειρότητα!!!
ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφερον εχει η ερώτηση του συνδημότη πιο πάνω που ρωτάει τι ισχύει στους αιγιαλούς και στις παραλίες. Ετσι πρεπει να ειναι οταν δεν ξερουμε κάτι στα σίγουρα. Λέει για παραδειγμα κάποιος υπερασπιζομενος προφανώς τα έργα που γίνονται: και πως θα παει στο σπιτι του, με βάρκα, αφου έχει φυγει ο δρόμος. Απαντώ:
Σε όλα τα πολιτισμένα μέρη όπου υπαρχει οικιστική ανάπτυξη άρα και επιθυμία για προσβαση στην θάλασσα, υπάρχει παραλιακος δρόμος. Ο νόμος δίνει την δυνατότητα να αποζημιώσει το κράτος την ζώνη παραλίας (η 10μετρη νομιζω σε πλάτος, ζώνη, μετά το σκάσιμο του χειμερινού κύματος). Την αποζημίωση την κάνει ο δήμος ή το κράτος (πχ Υπ. Οικονομικών λόγω κτηματικής). Ετσι εχουν γίνει όλοι οι παραλιακοί δρόμοι, όχι μόνο σε Κ.Β. και Αγιο, αλλά και σε παρόμοιες θέσεις όπως Κάλαμος πιο πριν, Παραλία Καινούργιου, Αγ. Σεραφειμ κ.α..
Επειδή οι ιδιοκτησίες εκεί είναι μεγάλες (μεγάλα οικόπεδα) λόγω αυξησης αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου οταν φτιαχτεί δρόμος, ΔΕΝ απαιτείται αποζημίωση μιας και το υπολοιπο οικόπεδο (αφού δωθούν τα 2 ή 3 η 4 μέτρα) θα έχει μεγαλύτερη αξία. Αυτό ισχύει από όσο ξέρω. Αποζημιώνονται τα επικείμενα, πχ μάντρες δέντρα. Αν ειναι παρανομα, δεν ξέρω αν αποζημιώνονται. Αλλά ετσι κι αλλιώς τα λεφτά ειναι πολύ λίγα.
Φυσικά, βάσει όλων των παραπάνω, και οι ιδιοκτήτες θα πηγαινουν ωραία σπιτι τους με την κατασκευή δρομου 10 μ. και αφού ο δρόμος θα είναι τραβηγμένος μέσα, θα μπορεί ο κόσμος να χαιρεται την θάλασσα. Δειτε μετά το ρέμα στον Αγιο Νικήτα, τι ωραια που είναι. Και εκει έχει ισχυρότερο χειμερινό κύμα, και εκεί έχει ιδιοκτησιες και μάλιστα μερικές πλουσίων, αλλά εχει υπαρξει ΣΕΒΑΣΜΟΣ του περιβάλλοντος.
Λυπαμαι για τα μυαλά πολλών υπευθυνων
Ελπιζω να μην σας κουρασα.

Ανώνυμος είπε...

Εργολάβος είναι ο Τσωμος. Δηλαδή Ποιος άλλος θα το έκανε αυτο κ μετά λέτε ότι δεν τα έχει καλά με τον Δικό μας πολύς ο σανος

Ανώνυμος είπε...

Μεσιέ δηλ Ανακατωσύρ (γαλλιστί).

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο δήμος ΔΕΝ έχει καμία αρμοδιότητα ανάθεσης του έργου. Οι Αφοί Τσωμος, είναι εργολάβοι στην περιοχή μας. Τι προτείνεται;; Οι εργαζόμενοι στους τσωμαιους να μην έχουν μεροκάματο; Να το αναθέσουν σε εργολάβο από την θεσσαλία ; Άι σαπερα στα λιβάδια για χορταρικα.
Όσο ο "Πρώτος Πολιτης" μας, ακούει τσωμο, βγάζει σπιρακια, δεν το ξέρετε;

Ανωνυμο είπε...

Ξερετε τι θα γινει για το Πασχα , αν θα ανοιξει ο τουρισμος τα ξενοδοχεια και τα εστιατορια και καφετεριες , να δουμε λιγο ασπρο φως ..;

Ανώνυμος είπε...

Nαι μολις μου τηλεφωνησε ο Αδωνις και ειπε οτι θα δωσει αδεια μονο για τον δημο μας γιατι ειμαστε μαγκες?

Ανώνυμος είπε...

Συληπητηρια Γιάννη Συκιώτη, για την απώλεια του πατέρα σου. Καλό του ταξίδι.
Δημότης Κ Β

Ανώνυμος είπε...

Λάθος ο τίτλος του Post.Στην θέση του θα έθετα "Συριζαίοι σε πριβέ παραλία"η ακομη "Ο ΑΡΗΣ Αγίου κωννου αεροσακος του καλλιτέχνη"ή και ένα τρίτο "Η Κοσμοκαλόγεροι του Πατριαρχειου θα κριθούν μόνο από το θεό"
ΑΝΑΡΧΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ




ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Συλυπητηρια και απο μενα ,το θεμα θα εχει συνεχεια εισαγγελεα και πολεοδομια γιατι εκει κατω στη γωνια που ειναι οι κολωνες ρευματος κ τηλεφωνου τα τελευταια 2-3 χρονια εγινε και αλλη μαντρα τσιμεντενια και ο δημος κοροιδευει τους ψηφοφορους οτι θα φτιαξει παραλιακο δρομο ενω κανει τα στραβα ματια την ωρα που συνεχιζεται το μαντρωμα -----ΕΛΕΟΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Είχατε δεν είχατε τον φάγατε τον άνθρωπο.Και όμως αυτός μπορει να είναι ο επομενος δήμαρχος.Με τι μούτρα τότε κάποιοι θα τον κοιτάνε;

Ανώνυμος είπε...

Βρε ζλάπια παπαγαλάκια του δημοτικού καταστήματος Δεν έχει σχέση ούτε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης αλλά ούτε και ο γιος του, με την παρανομία που γίνεται στην παραλία με τις πλάτες του δημάρχου. Αυτός ο μηχανικός που είναι στην αστυνομία είναι από λαμία και έχει άλλο όνομα. Σταματάτε την λάσπη ντε, σας μάθαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ότι θέλει κανείς ακούει από τους "ειδικούς" των καφενείων, όσον αφορά τους αιγιαλους-παραλιες. Κάπου λένε οι νόμοι ότι οι ιδιοκτήτες οφείλουν για 2 χρόνια από την κύρηξη της απαλλοτρίωσης για την παραλία να μην προβαίνουν σε κατασκευές(φράκτες, δένδρα κλπ). Εκεί πόσα χρόνια έχουν περάσει;; Μήπως έχει αρθεί η απαλλοτρίωση για την ζώνη της παραλίας; Σας χαλάω ....την σούπα;

Ανώνυμος είπε...

Ας εξηγήσει κάποιος που είναι η παρανομία στην εν λόγω εργολαβία και κυρίως ποιος πληρώνει (εντολέας).

Ανωνυμο είπε...

Το λιμανι στο αγιο Κωνσταντινο ποτε θα τελειωσει τι λενε οι εργολαβοι ;

Ανωνυμο είπε...

Απο κρουσματα covid19 πως παει ο Δημος και η καθε δημοτικη ενοτητα , εχουν μειωθει τα ατομα που ειναι θετικα η ατομα που ειναι σε νοσοκομεια ;

Ανωνυμο είπε...

Οι εμποροι μεσιτες ελαιων τι λενε θα κινηθει το προιον η θα υποφερει και φετος απο τραγικα λαθη των εμπορων μεσιτων και αλλων φορεων , αλλα και των αγροτων που δινουν τσαμπα το προιον τους με .50 λεπτα τις ελαιες καλαμων και πουλιουνται 5 ε στις λαικες και στα super market ;

Ανώνυμος είπε...

Τραχανα φαφλατα οταν πας εισαγγελεα και πολεοδομια αναρτησε τα εγγραφα στο μπλοκ για να σε πιστεψουμε. Λογια-λογια-λογια.

Ανώνυμος είπε...

Για να έχει κάποιος άποψη επί ενός θέματος πρέπει να γνωρίζει και τι λέει η νομοθεσία.
ΑΚΤΗ χαρακτηρίζεται η τελευταία προς τη θάλασσα εσχατιά της ξηράς. Συνηθέστερα, η παραθαλάσσια έκταση της ξηράς που γεωλογικά φαίνεται να τερματίζει προς τη θάλασσα. Επί της ακτής καθορίζεται ο αιγιαλός, δηλαδή η «γραμμή αιγιαλού» και εξ’ αυτής η παραλία, δηλαδή το «πλάτος» ή η «ζώνη της παραλίας».
ΑΙΓΙΑΛΟΣ είναι η παράκτια χερσαία ζώνη, που βρέχεται από τη θάλασσα, μέχρι τη στάθμη εκείνη που φθάνουν οι μεγαλύτερες και συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων της, κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.
ΠΑΡΑΛΙΑ καλείται κάθε επιφάνεια γης που βρέχεται από τη θάλασσα τουλάχιστον κατά μία πλευρά.
Το εύρος του ΑΙΓΙΑΛΟΥ και της ΠΑΡΑΛΙΑΣ είναι αποτέλεσμα διοικητικής διαδικασίας, Καθορίζεται από την «Επιτροπή καθορισμού αιγιαλού και παραλίας». Συμμετέχουν: Ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας του νομού, ένας μηχανικός της Κτηματικής Υπηρεσίας με ειδικότητα τοπογράφου ή πολιτικού μηχανικού, ο αρμόδιος Λιμενάρχης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του αρμόδιου Δήμου, και ο διευθυντής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Το ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ καθορίζεται σε τουλάχιστον τριάντα (30) και μέχρι πενήντα (50) μέτρα από τη γραμμή του ΑΙΓΙΑΛΟΥ. Η επιτροπή χάραξης αιγιαλού και παραλίας μπορεί να καθορίσει μικρότερο πλάτος παραλίας, μετά από αιτιολογημένη κρίση, λαμβάνοντας υπόψη, ιδίως, τα ειδικότερα γεωμορφολογικά στοιχεία και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Προς σχολιαστη με σουπα =δεν εχει γινει καμια προσπαθεια απαλοτριωσης γιατι απο 2011 με καλικρατη εως σημερα ο δημος δε ηθελε να ξεκινησει τις διαδικασιες και η ταυτοποιηση αιγειαλου παραλιας με εθν κτηματολογιο εληξε και θελει επικαιροποιηση ,το ανεφερε ο τσωμος στη ψηφιση τεχν προγραμματος 2020 και ο παταργιας το δεχτηκε να γινει επικαιροποιηση ,κριτσοβα διαβαζεις ? ξυπνα !---η παρανομια ειναι οτι αλοιωνεται το φυσικο καλος του αιγειαλου χωρις να γινεται για λογους εθνικου συμφεροντος κατεπειγοντος, το φτιαχνει η περιφερεια -------ο καθορισμος αιγειαλου και παραλιας εχει γινει επι λιαλιου και εχει υπογραψει ολο το ελληνικο κρατος ,οχι μονο αυτοι που γραφεις φιλε 9,35 ,πχ πολεμικο ναυτικο αρχαιολογια δασαρχειο υ.ε.ν. απαντες και οσοι ιδιοκτητες κανανε ενστασεις απορριφθηκαν ,το εργο μπορει να προχωρησει αμεσα γραφειοκρατικα και μετα στη πραξη !-----τι σε κανει να πιστευεις οτι δε θα το ξανακανω φιλε κατι που γινεται τωρα μονο με απλο μαιλ ? πληρωνω 200 ευρω για ενσταση για ελαιωνες απο το 1940 πανω στα βουνα και θα αφησω στο καθε νεοπλουτο private beach ? ρωτα στο πατριαρχειο το ονομα μου να σου πουν τα αισθηματα τους ! μεσα στο μυαλο αυτων υπαρχει η σκεψη οτι ο αιγειαλος σε αυτα τα χαλια θα ειναι απωθητικος για το κοσμο και θα εχουν ησυχια . οταν πρωτομπηκαν ντουζ το 96 εκει ενας βιλακιας παραπονεθηκε στο δημαρχο οτι δε γινεται να βλεπει τον αλλο γυμνο να κανει ντουζ μπροστα στο σπιτι του και ευτυχως ο υδραυλικος πατησε ποδι και δεν το μετακινησε ---το λιμανι εχει δεσμευση να το παραδωσει δεκεμβριο του 2022 αλλα θα το εχει ετοιμο σε 1 χρονο απο τωρα ----- για τις ελιες καλαμων υπαρχει υπερπαραγωγη τα τελευταια χρονια και ειναι οι αγορες μισοκλειστες λογω πανδημιας και υπαρχει χαμηλη τιμη αλλα λογω κερδοσκοπικων παιχνιδιων εκ θαυματος πηγε 1 ευρω τωρα.επισης ο καλυτερος πελατης ειναι οι ηπα αλλα εκει ελεγχουν το προιον αν ειναι καταλληλο για βρωση και δεν πρεπει να γινεται υπερχρηση φυτοφαρμακων γιατι αφηνουν καταλοιπα και μετα οι ηπα το πανε στη χωματερη για κοπρια .ΠΧ ο συνεταιρισμος αγ κωννου ξαναξεκινα προγραμμα ολοκληρωμενης διαχειρισης για ορθη γεωργικη πρακτικη πρασινισμα και παραγωγη καθαρου προιοντος ελια και λαδι ! Αυτο πρεπει να κανει ολη η περιοχη μας για τα γεωργικα προιοντα = η συντονιστικη δε κοιμαται ενημερωνεται για ολα ---ΚΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ 1,02 2 ΑΠΡ 21 ακριβως τα ιδια λογια με τοτε ΜΠΡΑΒΟ

Ανωνυμο είπε...

Οπως το γραφεις Τραχανα και ο ιδιος δεν υπαρχει κατι στραβο περι αιγιαλου αφου δεν εχει εως τωρα ολοκληρωθει. Γιατι σηκωνεις σκονη, λαθος σου .

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

τι εννοεις φιλε επειδη ο τωρινος δημος δε θελει να ανοιξει το δρομο σε κανονικη διασταση ,να κανουμε βραχωδεις ολους τους αιγειαλους για να προστατεψουμε τις παρανομες μαντρες ? θα ζητησουν μετα ολοι τετοια προστασια ,θα αποτελεσει δεδικασμενο ---ακουστε το συγκεκριμενο πανακριβο πολιτιστικο κεντρο δε το χρειαζομαστε αλλα ενα φθηνο πολιστικο και συνεδριακο κεντρο στη μεση στα καμενα βουρλα ειναι απαραιτητο να βρισκομαστε να ανταλλαζουμε αποψεις να γνωριστουμε και να δουμε πως θελουμε να παμε τα κοινα μας----αυτο που κανετε μερικοι ειναι δουλοπρεπεια στο καθε λεφτα ,δηλαδη ειμαστε οι νεοραγιαδες !

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη οι ελαιες πήγαν μονες τους 1 Ε ,δηλαδη σε όσους αγορασαν οι εμποροι και οι μεσίτες ελαιων με ,50 λεπτα , θα τους δωσετε πισω και αλλα χρηματα η θα εχετε κερδος 100 % ; αυτό λέγετε εκμετάλευση του ιδρώτα των εργατων γής ; ( MAΡΞ )

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα χρόνο δεν θα φαινονται τα βράχια , θα είναι καλυμμένα με φυτά και δενδρα ,όπως έχει παντού σε όλες τα μέρη. Πηγαίνοντας πρός Κάλαμο στη στροφή πρίν την παραλία πρίν χρόνια έιχαν ρίξει βραχια για μην καταστραφεί ο δρόμος , τώρα δεν φαινεται τίποτα. Αν τότε δεν είχε γίνει το έργο σήμερα δεν θα είχαμε δρόμο για να πάμε στη παραλία του Καλάμου. Υπομονή κύριοι η φύση απο μόνη της διορθώνει αυτά τα θέματα , ίσα ισα θα γίνει η ποιο ωραία παραλία ...

Ανωνυμο είπε...

Το πάσχα θα φαμε απο αρνακι καμια πετσα η λογω περιορισμων θα φαμε τον ΠΕΤΣΑ ;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

στην αρχη της παραλιας πριν 15 χρονια ριξανε 6 βραχια μεγαλα για αντιστηριξη μονο στη γωνια και το γεμισαν με πολυ αμμοχαλικο φυσικου νταμαριου το οποιο εγινε πολυ σκληρο και δε ξαναχαλασε απο το κυμα-----εδω εχουμε αλλοιωση μορφολογιας πληρης με δεκα φορτηγα βραχια και τη μερα η νυχτα δε θα καθεται κανεις μην τον φανε οι σκορπιοι που κρυβονται στα βραχια --υπομονη ως αυριο θα μας πει η δικαιοσυνη τι μπορει να γινει για στοπ ----φιλε οταν αγοραζεις ελιες με 0,50 το συνεργαζομενο εργοστασιο το ξερει και σου λεει φερτες με 0,55 η 0,60 αν του πεις ψεματα και μετα προσπαθησεις να κανεις κερδοσκοπια οταν πανε 1 ευρω σου λεει γεια σου για παντα ! οι ξενοι ξερουν ποσο ειχανε οι ελιες στην αρχη 0,50-0,60 και απο εκει παιρνανε βαση για την πωληση ! εχει ερθει ιταλος με τον ελληνα εργοστασιαρχη και μιλαγανε ιταλικα χωρις να ξερουν οτι καταλαβαινα τα βασικα και προδωθηκανε μονοι τους τι παιχνιδια ηθελαν να παιξουν ! οσοι αγορασαν πολλες ελιες με 0,50 τεχνηεντως ανεβασαν τις αλλες στο 1 ε για να δημιουργησουν προβλημα στους αλλους συσκευαστες που θελουν να αγορασουν τωρα ,δηλαδη αν εχει 200 τονους 0,50 και 200 τονους 1 ε ο μεσος ορος ειναι 0,75 βαση για να πουλησει ενω αυτος που αγοραζει μονο τωρα με 1 ε μπορει να αναγκαστει να δουλεψει χωρις κερδος και να κατσει εξω απο την αγορα ! ελληνικες πονηριες και ηλιθιοτητες οπως τοτε πουλαγες στην αρχη μεσο ορο 0,70 και το καλοκαιρι μεσο ορο 3 ε αυτο δημιουργουσε κοινωνικες ανισοτητες μεταξυ παραγωγων και μισος ! οι εξαγωγες ελιας ειναι δυσκολο πραγμα ειδικα για ηπα περιμενεις 1 μηνα να φτασει και αν περασει απο ελεγχο καταλληλοτητας πληρωνεσαι το εχω δοκιμασει ! ενας τροπος ειναι ομαδα παραγωγων φιλων να αγορασουν δικο τους λιοτριβι 30000 ευρω και να βγαζουν ποιοτικο λαδι με πωληση κατευθειαν στα σπιτια χωρις μεσαζοντες ,ο συντροφος στη μενδενιτσα εχει μονος του

Ανώνυμος είπε...


ΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΛΑΡΑ , ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

https://www.youtube.com/watch?v=2Dho6LzrMGc&ab_channel=mpouzoukireligion

Ανώνυμος είπε...

Και πως ξερεις εσυ αν ριξουν η οχι αμμοχαλικο η κατι αλλο ; το κουρασατε το θεμα , αντε παρακατω..

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΒΡΕ 7.15 ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΤΕΛΟΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2021. ΕΙΜΑΣΤΕ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ. ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2021 ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ? ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.











Ανώνυμος είπε...

Μπλογκερ, προς ενημερωση σου, οσον αφορα τους αιγιαλους παραλιες.

Σε προτρέπω , να μπεις και εσυ, στο παρακάτω site:
Αποφαση ΣτΕ 415/2019
{ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΜΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΜΕΝΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΟΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ }
https://nomosphysis.org.gr/19093/ste-415-2019-paranomi-aporripsi-aitisis-gia-arsi-mi-syntelesmenis

Απόσπασμα, για τους αναγνωστες, από το σκεπτικό της απόφασης :
Επειδή, στο άρθρο 1 του ν. 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις» (Α΄ 285) ορίζεται ότι
«1. “Αιγιαλός” είναι η ζώνη της ξηράς, που βρέχεται από τη θάλασσα από τις μεγαλύτερες και συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων της.{*}….
2. “Παραλία” είναι η ζώνη ξηράς που προστίθεται στον αιγιαλό, καθορίζεται δε σε πλάτος μέχρι και πενήντα (50) μέτρα (**) από την οριογραμμή του αιγιαλού, προς εξυπηρέτηση της επικοινωνίας της ξηράς με τη θάλασσα και αντίστροφα. 3. …».
Περαιτέρω, στην παρ.1 του άρθρου 2 του ίδιου νόμου ορίζεται ότι
«1. Ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται».(***)…..
5. Επειδή, κατά την έννοια των ανωτέρω διατάξεων, ο καθορισμός της οριογραμμής του αιγιαλού και της παραλίας επάγεται την κήρυξη ως αναγκαστικώς απαλλοτριωτέων (****)τυχόν ιδιωτικών ακινήτων κειμένων εντός των καθοριζομένων ορίων, καθώς και την επιβολή απαγορεύσεων και περιορισμών στην χρήση και εκμετάλλευση εν γένει των ακινήτων αυτών, ακόμη και προ της κατά νόμο συντέλεσης της απαλλοτρίωσης με την καταβολή της προσήκουσας αποζημίωσης στους θιγόμενους ιδιοκτήτες.

Σχολια:
(*) Γραφει ο νομος « μεγαλύτερες και συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων»
Δηλαδη δεν αναφέρεται στις «ακραίες αναβάσεις κυμάτων»
(**) Η ζώνη παραλίας παλαιόθεν ηταν 15 μ , αργότερα 10μ και τώρα μέχρι 50 μ, που εξαρτάτε από την μορφολογίας της χερσαίας έκτασης, σχεδον επίπεδο (περιοχή Σκαρφειας- Χιλιομιλι) ή απότομο βραχώδες(νησιωτικές ακτές).
(***) Είναι κοινόχρηστα εάν συντελεστούν οι απαλλοτριώσεις της ζώνης παραλίας
(****) Η ζώνη παραλίας ,σαν γη, δεν επιβαρύνει υπερμετρα το δημόσιο, λόγω αυταποζημιωσης μέχρι την επιφάνεια του 50% του απομένοντος γηπέδου,
όμως πρέπει να αποζημιώσει τα επικείμενα (μάντρες, φράκτες, δένδρα κλπ)

Σ.Σ (α) Όταν η παραλιακη ζωνη ειναι μεχρι 50 μ, και όταν τα ιδιοκτησίες είναι μικρές σε επιφάνεια, τότε δεν θα είναι μικρές οι αποζημιώσεις του Δημοσίου, γιατί και η αυταποζημιωση είναι μαχητή.
(β) Να ληφθέν υπ όψιν ότι η ζώνη παραλίας είναι απαλλοτρίωση και δεν ισχύει η δέσμευση επ αόριστον , χωρίς να κατατίθενται οι αποζημιώσεις.

Το έχουμε κουράσει, ελπίζω να πρόσφερα κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή στην περιοχή του έργου ηζώνη της παραλίας έχει καθοριστεί στα 10 μετρα εμβαδόν μη αποζημιώσιμο λόγο τις μεγάλης εναπομείναντος έκτασης
Επειδή αρμόδια για την απαλοτρίωση κατα το νόμο, είναι η περιφέρεια σε συνεργασία με τον οικείο δήμο.
Η περιφέρεια στερεάς επέλεξε αντι της απαλοτρίωσης της δσκάμετρης ζώνης της παραλίας το μπάζωμα του αιγειαλού.Ε ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι Βορλοβιτες, είστε οι ποιο αυθεντικοί δημότες,γραφικοί στην έκπληξη(ουι),επιρρεπειςστην μυθοπλασία,ασυστολοι παζαριωτες,αμμετροι στην υπερβολη, γνήσιοι ιθαγενείς.Μονοι σας είστε μια ολόκληρωμενη κατηγορία δημοτών ικανοί για διοίκηση τα επόμενα πενηντα έτη.Εμεις ο άλλοι υποκλινομεθα στο μεγαλείο της πολιτικης σκέψης σας.

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ 10.50 εμείς τουλάχιστον οι ιθαγενείς βορλοβίτες κάνουμε την αυτοκριτική μας αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε μα μην τα επεναλάβουμε.δεν περιμένουμε σείχηδες βασηλιάδες και άραβες επενδυτές να μας σώσουν.καληνύχτα.

ΘΩΜΑΣ ΒΟΡΛΟΒΙΤΗΣ είπε...

7,35 ναι η περιφερεια εδωσε αδεια στον εαυτο της μπραβο πανεξυπνος ----7,15 αφου εριξαν βραχια παντου και να ριξουν τωρα αμμοχαλικο η ζημια εγινε -----σκουφια εσυ μουγγα ? φραγγουλη που κρυβεσαι ?μουγγα ετσι !

Ανωνυμο είπε...

Εδω εχει αφανιστει ολη η περιοχη και λογω Κορωνοιου 'εφυγαν' πολυ κοσμος στο τελος θα μεινουν καποιοι νσ τσακωνονται με τις πετρες μονοι τους. Προχωρατε παρακατω. Εχει πολλα θεματα η περιοχη , μην πετατε την μπαλα στη εξεδρα .. Σωστα λεει καποιος , τελικα αν δεν εχουμε προυπολογισμο τι θα γινει ,αυτα ειναι τα σοβαρα θεματα που ερχονται.

Ανωνυμο είπε...

Σε αλλα σημεια του Λογγου δεν εχει μαντρες και εργα στη παραλια , εχουν κτιστει σπιτια μεσα στο ποταμι του Λογγου , αυτα τοσα χρονια δε ενοχλουσαν ;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

το σπιτι το εχει πουλησει ο σαρακιωτης ,το εχει αγορασει καποιος δικηγορος αλλα θα επρεπε να νοιαζεται σαν βουλευτης του νομου για τετοιες επεμβασεις

Ανώνυμος είπε...

Για να σταματήσουν τα σχόλια για το αν είναι νόμιμη ή όχι η επιχωμάτωση που έγινε μπροστά από τις δυο συγκεκριμένες κατοικίες διαβάστε αναλυτικά τον παρακάτω νόμο.
ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ-ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Ν2971/2001 ΑΡΘΡΟ 12 ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΠΡΟΣΧΏΣΕΙΣ"

Σε λίγες γραμμές ο συγκεκριμένος νόμος λέει τα εξής:
1) Εάν η επιτροπή του άρθρου 3 διαπιστώσει ότι η ακτή διαβρώνεται από την θάλασσα, επιτρέπεται η κατασκευή,κατά τις διατάξεις περι δημοσίων έργων, των αναγκαίων τεχνικών έργων στον αιγιαλό και την παραλία για την αποτροπή διάβρωσης.
2)Εάν από την διάβρωση απειλείται ιδιωτικό κτήμα, μπορεί να επιτραπεί στον ιδιοκτήτη του,να κατασκευάσει με δαπάνη του τοιχίο με σκοπό την προστασία της ιδιοκτησίας του.
Αυτό μπορεί να γίνει με την επίβλεψη μηχανικού της Περιφέρειας και βάση μελέτης που θα έχει εγκριθεί από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, η οποία έχει και τον πλήρη έλεγχο του έργου.

Ανώνυμος είπε...

2.19 μμ.για δες εάν έχει τροποποιηθεί με νεώτερες διατάξεις το 2016;και εκτεθείς στον Κ.Τραχανα, λόγω της αρμοδιότητας του.

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Εάν το λέτε αυτό τεχνικό έργο, λυπάμαι πολύ
Είναι σαν και αυτό που φτιάχνει λ Παπαϊωάννου 150 μέτρα και ακόμα δεν έχει τελειώσει!!!!
Εγώ ήξερα ότι το κομμάτι αυτό του δρόμου θα έφτανε έως το τέλος της πλαζ.
Υπάρχει κάποιος επωνυμος να μας ενημερώσει;
ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ανωνυμο είπε...

Ο αλλος γραφει καταγγελια προς εισαγγελεα, για να ειναι στη επικαιροτητα συνεχεια. Θα ανοιξουν τα μπαρακια παρτε και κανενα φραπε και αραξτε, χαλαρωστε.

Ανωνυμο είπε...

Καποιοι δεν βλεπουν τις καταστροφες που εκαναν επι θητεια τους και υποβαθμησαν το τοπο, τους φταινε ολοι και ολα.

Ανωνυμο είπε...

Αλλο θεμα δεν υπαρχει στη περιοχη για σχολιασμο στο blog , εκτος απο την προσωπικη προβολη καποιων ; εκτος απο καταγγελιες , ενστασεις , αρνησεις , θα ξεκινησει επιτελους δημιουργικος διαλογος , η απλα μενουν καποιοι στο επιπεδο της μιζεριας;

Ανώνυμος είπε...

Σωστά φίλε 8.04 πμ δημιουργικός διάλογος σημαίνει και πρόταση,κάνε την αρχή εσύ.Προτεινω ως θέμα συζήτησης με τίτλο "ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ".
Με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσει ένας πολιτικός διάλογος με σκοπό την βελτίωση του δημοτικού έργου.
Παράλληλα η ίδια ομάδα θα είναι το φυτώριο για μια μελλοντική κίνηση διαδοχής έξω από κόμματα και τα συναφή.

Ανώνυμος είπε...

στο σχόλιο περι δημιουργίας θεματικης ενότητας για
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ θα προσθέσω και να υπάρχει και ορθολογική προσέγγιση ως εξης :

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΗΜΙΑΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΦΙΚΤΗΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΚΡΙΤΩΝ είπε...


Ολα σωστα, κανω λοιπον την πρωτη προταση ως ατυπο μελλος της ομαδος.

Εκπονηση τεχνικης μελετης για αναπλαση παραλιακου μετωπου στις περιοχες,
Α] φαρος Ασπρονεριου [
Β] Καλαμος Λογγου [εκει που ειναι διανοιγμενος χωρος]

Αυτη θα πρεπει να περιεχει.
1]ασφαλτοταπητα
2]κρασπεδα
3]πεζοδρομιο
4]καθετο παρκινκ[εκει που υπαρχει δυνατοτητα]
5]Νησιδα πρασινου
6]ντουζιερες
7]Μονοδρομηση Ασπρονεριου

Η υπεραξια μακροπροθεσμα της ως ανω επενδυσης [περι αυτου προκειται]θα την καρπωθει ο Δημος μεσω τις προσελκυσης παραθεριστων οχι απ ευθειας, αλλα μεσω των ιδιωτικων επιχειρησεων της περιοχης[ενοικια παραλιακου χωρου, απασχοληση προσωπικου κλπ].

Αυτο θα συμβει μια φορα και εφ οσον την συντηρηση θα την αναλαβουν οι ενοικιαστες θα ειναι μια αναπτυξιακη ενεργεια διαχρονικη


Ανωνυμο είπε...

Blogger νομιζω οτι πρεπει να ανοιχθει ξεχωριστη ενοτητα γιαυτα τα θεματα και οχι σκορπια σε διαφορα υποθεματα ασχετα μεταξυ τους.

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...

Προταση για βελτιωση ειναι ο σχεδιασμος ολοκληρωμενης προτασης για ψυχαγωγια των νεων και ειδικα των παιδιων. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ .δημιουργια σχοινοκατασκευων αναμεσα σε δενδρα, ξυλοσπιτα , παιχνιδια με βασικη υποδομη το ξυλο, κατι που ειναι φθηνο . Ως υποδειγμα αυτο που υπαρχει στη περιοχη της Μαλακασας η στη περιοχη της Παυλιανης. Που μπορει να γινει ; στο χωρο διπλα στο ξενοδοχειο , Γαλήνη, στη περιοχη πανω απο το κομβο του Καινουργιου, στη Μενδενιτσα , Στο Καλαμο. Ο λόγος ειναι οτι τα παιδια που ερχονται το καλοκαιρι με τους παπουδες και τις γιαγιαδες , πρεπει να εχουν κατι να κανουν , ως απασχοληση και διασκεδαση ωστε να θελουν να ξαναερθουν. Τα παιδια των δημοτων να βρουν εναλλακτικη διασκεδαση χειμωνα καλοκαιρι. ΚΟΣΤΟΣ ; πολυ χαμηλο και επισης επιδοτειται απο προγραμματα.

ΣΑΡΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Κ ΛΙΑΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ 3-3-21 ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΠΑΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΤΑΞΕ

Ανώνυμος είπε...

ε οχι τωρα να μιλαμε για παραλια Καινούριου και Αγ Σεραφειμ!!! εκει οι μαντρες κοντευουν να φτασουν το κυμα!!!