25 Απριλίου 2021

Ορατότης ΜΗΔΕΝ… για τις Ιαματικές Πηγές !

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Α Π Ο Ψ Η
Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 25/4/2021

Διαβάζοντας στην ανάρτηση «Καμένα Βούρλα – Ιαματικές Πηγές» θυμήθηκα τη φράση από την κινηματογραφική ταινία «Ορατότης Μηδέν» όπου ο Νίκος Κούρκουλος στο δικαστήριο, προσπαθεί να περιγράψει τις συνθήκες που οδήγησαν σε ένα πολύνεκρο ναυτικό ατύχημα : «Τα ελατήρια κόλλησαν δεν ανοίγουν. Ο ατμός δεν μπορεί να ξεφύγει. Τι κάνετε μωρέ; Σταματήστε το κάρβουνο! Όχι άλλο κάρβουνο!».

Έτσι και οι κκ συνδημότες μας, αιρετοί και επαγγελματίες, που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, , έπρεπε να φωνάξουν δυνατά στα αυτιά του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα :
1. Φτάνει πια με το «το ΤΑΙΠΕΔ… ψάχνει επενδυτές! ΟΧΙ άλλο κάρβουνο!»
2. Δεν υπάρχει ορατότητα… για ιδιώτη επενδυτή1 και ο τόπος καθημερινά απαξιώνεται.
3. Εντάξτε τα 2 ακίνητα «Λουτρόπολης και Camping - Κονιαβίτης» στο Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 των 26,7 δις €

Μπορούν τα 2 ακίνητα να ενταχθούν στο Νέο ΕΣΠΑ ;
Ένα λάβουμε υπόψη [1] την 9η έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προβλέπει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας Μηχανισμός Προετοιμασίας Έργων που θα λειτουργήσει από το ΤΑΙΠΕΔ για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων αξιοποίησης της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας, εν όψει του Ταμείου Ανάκαμψης και του Νέου ΕΣΠΑ, δηλ. το ΤΑΙΠΕΔ θα γίνει ο σύμβουλος του κράτους, για έργα που πρόκειται να ενταχθούν στα δύο αναπτυξιακά προγράμματα και στοχεύουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του ΑΕΠ και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και [2] τα στοιχεία της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, το 2025 ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ θα αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη… τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως όχι μόνο μπορούν… αλλά επιβάλλεται.

Μα, θα μου πείτε, θα επιστρέψουμε σε Δημόσιες Επενδύσεις ;
Απλά μια ματιά στο τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, το προπύργιο του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς, για να μας πείσει ότι άρχισε να αναδύεται ένας Νέος Ιστορικός Κύκλος στην Οικονομική Πολιτική. Στο προσκήνιο και πάλι η ΚΕΥΝΣΙΑΝΗ ΣΚΕΨΗ2. Και ότι ξεκινά από τις ΗΠΑ σιγά-σιγά απλώνεται σε όλο τον πλανήτη.

Τι κάνει η νέα ηγεσία των ΗΠΑ υπό τον Joe Biden ;
Ύστερα από 40 χρόνια επικράτησης της λεγόμενης Νεοφιλελεύθερης Οικονομικής Πολιτικής3 που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ/ Ronald Reagan και τη Μ. Βρετανία/ Margaret Thatcher και επικράτησε σε όλες τις χώρες και έγινε ο πρόδρομος της παγκοσμιοποίησης και… των φορολογικών παραδείσων… η νέα ηγεσία των ΗΠΑ :
1. έκρινε ότι για να διατηρηθεί ένα ελάχιστο πλαίσιο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής συνοχής χρειάζεται να παρέμβει μαζικά το Κράτος,
2. αποφάσισε την προώθηση μεγάλων Δημοσίων Δαπανών για Επενδύσεις και Κοινωνικές Πολιτικές. Έργα υποδομών με δημόσιες επενδύσεις ύψους 2 τρις $, ενώ αναμένεται και πρόγραμμα κοινωνικών δαπανών ύψους περί το 1 τρς $. Και αυτά πέραν των 5 τρις $ που έχουν κινητοποιηθεί το τελευταίο διάστημα ως απάντηση στην πανδημία.
3. αποφάσισε, επίσης, την αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ συζητείται και η αύξηση του ελάχιστου μισθού.

Στόχος είναι με τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ :
1. να δημιουργηθεί ένας ενάρετος κύκλος στον οποίο το ΧΡΗΜΑ θα περάσει στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ και την ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ για να δημιουργήσει ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ και ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
2. να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και ισορροπίας στην οικονομία, το οποίο θα γίνει καταλύτης για να κινητοποιηθούν και οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

Αυτά γίνονται στις ΗΠΑ και η Ελλάδα πρέπει να προσαρμόσει τη πορεία της…
Όταν ο Ιαματικός Τουρισμός το 2025 θα αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο, και εμείς έχουμε πάνω από 200 ιαματικές πηγές με θαυματουργά νερά… σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε τη πολυτέλεια να περιμένουμε να τις αξιοποιήσουν «ανύπαρκτοι» ιδιώτες επενδυτές…

Πρέπει οι Ιαματικές Πηγές της χώρας να αξιοποιηθούν με δημόσιες δαπάνες και να δημιουργηθούν θερμαλιστικές εγκαταστάσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα που θα λειτουργούν από 8 έως 9 μήνες αυξάνοντας σημαντικά τη τουριστική περίοδο.

Και εμείς, ως Δήμος Καμένων Βούρλων, πρέπει να προσαρμόσουμε τη πορεία μας…
Ποια θα είναι αυτή ; Αυτό πρέπει να το αποφασίσει μια Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να το αφήσουμε να το χειρίζονται 3 αιρετοί και 2 επαγγελματίες.
Στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση :
Τι κάνετε μωρέ ; Σταματήστε το κάρβουνο ! Όχι άλλο κάρβουνο !

------------------------
ΥΣΤ
1. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η τράπεζα Alpha Bank - σύμβουλος του TAIΠEΔ - επικοινώνησε με 83 πιθανούς επενδυτές, οι οποίοι απάντησαν αρνητικά στο σύνολό τους στην προοπτική της επένδυσης, πλην ενός, που αρκέστηκε να απαντήσει -ενδεχομένως και από... ευγένεια- ότι «ίσως» θα συμμετείχε ως επενδυτής.

2. Ο Άγγλος Οικονομολόγος John Maynard Keynes, οραματίστηκε έναν κόσμο όπου το Κράτος, η υγιής Επιχειρηματικότητα και οι Εργαζόμενοι θα συνυπάρχουν αποτελεσματικά. Έναν κόσμο που στοχεύει στην ανάπτυξη, στην πλήρη απασχόληση, στην δίκαιη κατανομή του πλούτου αλλά και στην σταθερότητα της οικονομίας. Έναν κόσμο που ανταμείβει την επιχειρηματικότητα και που φορολογεί αποφασιστικά τόσο την κερδοσκοπία όσο και το εισοδηματικό κεφάλαιο. Για να δώσει έμφαση στο πόσο σημαντικό είναι το κράτος, ειδικά για τις περιόδους κρίσης, είχε δηλώσει «Σε περιόδους κρίσης το κράτος αξίζει να πληρώνει τους εργάτες απλώς για να κάνουν τρύπες στο έδαφος, αυτό θα έκανε καλό στην Οικονομία»…

3. Η Νεοφιλελεύθερη Οικονομική Πολιτική έχει ως κύριο στόχο τον περιορισμό του παρεμβατικού και ρυθμιστικού ρόλου του κράτους στη διαμόρφωση και λειτουργία της οικονομίας.

4. Η έκφραση «Όχι άλλο κάρβουνο» σημαίνει ότι κάποιος έχει απηυδήσει με μια κατάσταση ή τη συμπεριφορά ενός άλλου προσώπου.
-------------------------

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Γιάννη Κουτσουμπα... εεεε Σκουφια ήθελα να πω.

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά και άγια αλλά υπάρχει ένα θεματάκι σε όλο αυτό. Το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας και δε λειτουργεί με τη νοοτροπία του επιχειρηματία. Ιδίως στην Ελλάδα του μέσου και της πλήρους έλλειψης αξιοκρατίας σε οτιδήποτε δημόσιο. Ας πούμε ότι εξασφαλίζει τα κονδύλια και ας πούμε ότι ολοκληρώνει την επένδυση σχετικά γρήγορα,δηλαδή στην καλύτερη μετά από 10 χρόνια. Αν αναλάβει τη διαχείριση της εν λόγω επένδυσης είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα καταλήξει κάποια στιγμή σαν όλες τη δημόσιες δομές. Να υπολειτουργεί με υπαλλήλους απρόθυμους που το βασικό τους προσόν θα είναι το μέσον που είχαν και τους έβαλε στη "θέση", παχυλούς μισθούς για τα διευθυντικά στελέχη, τους συνδικαλιστές να κάνουν πάρτι και θα καταλήξει όπως η Ολυμπιακή που την παρέδωσε ο Ωνάσης ως μια από τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως και κατέληξε χρεωμένη και απαξιωμένη μέχρι που πουλήθηκε όσο όσο σε ιδιώτες. Και δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Όποια επιχείρηση έχει κρατικοποιηθεί στην πορεία κατέληξε χρεωμένη και δυσλειτουργική. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι το κάμπινγκ το κράτος το διαχειριζόταν όλα τα χρόνια μέσω του ΕΟΤ και όλα τα υπόλοιπα ημικρατικά ήταν μέχρι που αφέθηκαν στη μοίρα τους και δόθηκαν στο Μήτση (ΑΞΕ ΑΣΤΉΡ). Και είδαμε την κατάληξη. Μας έμειναν αμανάτι δύο ερείπια στη μέση της πόλης (ΡΆΔΙΟ και ΘΡΟΝΙΟ). Ποιος επιχειρηματίας θα άφηνε να σαπίζουν δυο τέτοια κτίρια στους χώρους της τουριστικής του επένδυσης; και τώρα ποιος επιχειρηματίας θα έρθει να τα κληρονομήσει, ιδίως από τη στιγμή που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα;επί της ουσίας λοιπόν το κράτος ευθύνεται για την κατάντια των συγκεκριμένων δομών και τώρα θα το καλέσουμε να κάνει τα ίδια απ την αρχή; εκτός αν ο Μητσοτάκης έχει αλλάξει τόσο πολύ τη δομή του κράτους που πλέον έχει γίνει ευέλικτο, αποτελεσματικό και λειτουργεί με νοοτροπία ιδιώτη. λες;εγώ πάλι πολύ αμφιβάλω.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σκούφια δημόσια επένδυση με κοινοτικό χρήμα ? Τι είναι αυτά που λες ? Δεν μας ενδιαφέρουν ‘’κομμουνιστικές’’ ιδέες. Καλλίτερα να γίνει ρημαδιό. Εμείς θέλουμε μόνο ιδιώτη επενδυτή, ναι μωρέ, έστω και αν είναι Άραβας, τρόπος του λέγειν.
Και για σοβαρευτούμε. Χτύπησες διάνα. Ο κόσμος αλλάζει και εμείς στη κοσμάρα μας. ‘’Ελιά-ελιά και Κώτσο βασιλιά’’. Μην περιμένεις ανταπόκριση. Ποιος εξάλλου να κινητοποιηθεί ? Ο Σύλλογος… Ανενεργών Πολιτών ? Ο Σύλλογος Επαγγελματιών που τα έχει κάνει ‘’ τάτσι μίτσι κότσι’’ με την ανίκανη δημοτική αρχή ? Ποιος ?

Ανωνυμο είπε...

Υπάρχουν δημοτικες αρχες που εχουν κανει θαυματα . ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.αρκει να το θελουν και να εχουν ομονια μεταξυ τους και συνενοηση.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Σκούφιας έκανε μια πρόταση. Εμείς οι υπόλοιποι αναγνώστες/σχολιαστές έχουμε πρόταση ? ΟΧΙ.
Πρέπει να αρκούμαστε στο ‘’Το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει επενδυτή’’ του κάθε χθεσινού/σημερινού πολιτικού ?
Αυτό το ακούμε χρόνια και θα συνεχίσουμε να το ακούμε.
Επομένως τι κάνουμε ? Αναμονή στο ακουστικό ή δράση ?
Αυτό το δίλλημα πρέπει να απαντηθεί ?
Και ο κ. Σκούφιας προτείνει το πιο δημοκρατικό μέσο. Λαϊκή Συνέλευση.
Εμείς έχουμε άλλη πρόταση εκτός του ειρωνικού ‘’ Γεια σου Γιάννη Κουτσουμπα... εεεε Σκουφια ήθελα να πω’’
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους !

Ανώνυμος είπε...

Ο "Φιλελεύθερος" Γιάννης Σκούφιας χαρακτηρίζει Ρήγκαν και Θάτσερ νεοφιλελεύθερους...
Γιάννη Σκούφια τα γραφόμενα σου για ακόμα μια φορά, όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, αποδεικνύουν περίτρανα ότι είσαι όχι απλά Κομμουνιστής, είσαι Σταλινιστής μέχρι το κόκκαλο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με την λαϊκή συνέλευση πολύ μου άρεσε, εκεί θα παρθούν αποφάσεις για το ΕΣΠΑ κλπ μέχρι και για την Ε.Ε

Ανώνυμος είπε...

@10.34 τις Λαϊκές Συνελεύσεις τις προβλέπουν και οι νόμοι για τους Δήμους ‘’Καλλικράτης και Κλεισθένης’’ όταν πρέπει να παρθεί κάποια απόφαση ζωτικής φύσεως για τον Δήμο με την οποία θα πιεστεί η πολιτική ηγεσία για επίλυση του θέματος. Και σωστά ο κ. Σκούφιας τη προτείνει. Εγώ δεν βλέπω άλλη λύση.
Η πρόταση πρέπει να γίνει δεκτή από τους συλλόγους της πόλης μας και με επικεφαλής τη Δημοτική Αρχή να την οργανώσουμε καλώντας να συμμετάσχουν και οι 5 βουλευτές του νομού μας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Μπορεί όμως να κερδίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10.06 ο KEYNS που επικαλείται ο κ. Σκούφιας, είναι ένας από τους από τους πιο σημαντικούς φιλελεύθερους οικονομολόγους του 20ου αι. Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια που το 2001 τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών, είπε γι αυτόν : ‘’Η μεγαλύτερη συνεισφορά του Keynes ήταν ότι έσωσε τον καπιταλισμό από τους καπιταλιστές. Με τις ιδέες του, ο καπιταλισμός απέκτησε πιο ανθρώπινο πρόσωπο και η ελεύθερη οικονομία μεγαλύτερη σταθερότητα. Όμως, η θεωρία του ξεχάστηκε και πλέον βλέπουμε τις συνέπειες. Η διδασκαλία του Keynes είναι απαραίτητη σήμερα για να σώσουμε ξανά τον καπιταλισμό από τους καπιταλιστές".
Αυτά 10.06. Μπορεί να γράφουμε ως ανώνυμοι αλλά δεν μπορεί να λέμε και ότι θέλουμε και να κολλάμε ταμπέλες σε συνδημότες μας που έχουν θετικό πρόσημο στα δημοτικά πράγματα.
ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Δυστυχώς με το 4 μνημόνιο που οι πολιτικάντηδες της χώρας μας μας έβαλαν, το Ταιπεδ και άλλα τρία νομίζω ταμεία, έχουν δεσμεύσει την περιουσία του δημοσίου δηλ του λαού για 90 χρόνια..
Η ιδέα είναι να πωληθούν ακίνητα σε επενδυτές και με τα χρήματα της αγοραπωλησίας τα περισσότερα πάνε για το χρέος στους δανειστές και τα υπόλοιπα τα διαχειρίζεται το υπουργείο οικονομικών μέσω των ταμείων..
Το θέμα όμως είναι ότι η αγοραπωλησία έχει και εποπτεία και πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη.Φανταστειτε με την γραφειοκρατία που υπάρχει ακόμα, πόσο μπορεί να καθυστερήσει μια επένδυση..
Παράδειγμα το ΑΤALANTI HILLS, μια επένδυση που τρέχει χρόνια τώρα, έχει πάρει και ΦΕΚ και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει...
Εάν κάνω λάθος διορθώσετε με.
Τώρα για την λαϊκή συνέλευση Για να υπάρχει αποτέλεσμα, πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο, να έχει παρουσιαστεί μια και δυο φορές, να έχουν αναδειχθεί τα θετικά και τα αρνητικά και μετά να ζητηθεί κάποια ψηφοφορία.
Γιατί χωρίς σωστή ενημέρωση τι αποφάσεις να πάρεις..
Εδώ πάνε δημοτικοί σύμβουλοι σε συνεδρίαση, και εεαν δεν είναι κατάλληλα ενημερωμένοι λένε ένα σωρό κουταμαρες!!!
ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σκούφια τι να χτυπησουν καμπανες για να μαζευτεί το χωριό τι να λες για λαικες συνελεύσεις είναι το ιδιο, μαλλον παλαιοημερολογιτη σε κόβω.

Ανώνυμος είπε...

Βλεπω οτι εκτος της προτασης Σκουφια δεν υπαρχει αλλη. Ελπιζω οι διαφοροι συλλογοι να πάρουν θεση επι της προτασης. Γι αυτο απευθυνομαι προσωπικα στους κκ Αναγνου, Ηλιοπουλο, Μακρυνιτσα, Μεγαγιαννη, και συγνωμη αν ξεχασα καποιους. Ας μαζευτούν οι επικεφαλης να το συζητησουν και να βγαλουν μια ανακοινωση να δουμε αν συμφωνουν με τη προταση ή αν εχουν καποια αλλη να προτεινου. Το να μεινουμε παντως με την υποσχεση οτι το ΤΑΙΠΕΔ ψαχνει επενδυτη, δεν λεει.

Ανωνυμο είπε...

Προτασεις εχουν κανει πολλοι συντοπιτες ..οχι μονο καποιοι που γραφουν επωνυμα η ανωνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τη πρόταση Σκούφια έχω να πω τα εξής :
Όταν οι προβλέψεις λένε ότι ο ιαματικός τουρισμός το 2025 θα αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο, εμείς δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε με την υπόσχεση ότι ο ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει επενδυτή. Διαβάζω ότι όλες οι χώρες τις ευρωπαϊκής ένωσης που διαθέτουν ιαματικά λουτρά εκμεταλλεύονται τα κοινοτικά κονδύλια για επενδύσεις σε αυτόν το τομέα. Εμείς που επενδύουμε ? Στα σουβλάκια και στα καφέ ? Και περιμένουμε επέκταση της τουριστικής περιόδου ? Κούνια που μας κούναγε.
Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση και προτρέπω τη Δημοτική Αρχή μαζί με τους Συλλόγους να οργανώσουν μια ΛαΪκή Συνέλευση ώστε να παρθούν αποφάσεις, τι πρέπει να κάνουμε. Και να μην πετύχουμε τίποτα, τουλάχιστον θα έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι προσπαθήσαμε.

Ανώνυμος είπε...

O 8.35 ειπε οτι το κρατος αφησε 2 ερειπεια, το Ραδιο και το Θρονιο. Ναι, τα αφησε επειδή ειχε αποφασίσει επι Μητσοτάκη και Σημιτη να τα δωσει σε ιδιώτες. Ο νέος τοτε επενδυτης, βρηκε 2 ακόμα κτήρια σε λειτουργία, τα 2 υδροθεραπευτηρια, και τα έκλεισε και τα 2...Γιατί αυτό το κρυβεις???? Επίσης πήρε μία πλαζ ISABELLA σε λειτουργία, και την γέμισε σπιτάκια και διάφορες άλλες κατασκευές, και τελικά ειναι σε κατάσταση υπολειτουργίας για να το πουμε ευγενικά. Για τις πηγές, τι να πουμε; Ολα αυτά δεν υπάρχουν στον οπτικό χώρο καποιων; Το θέμα λοιπόν είναι να υποστηριξουμε με φανατισμό την ιδεολογία μας εδω μέσα; Παραβλέποντας τα προφανή;
Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο κύριοι. Πρεέπει να εφαρμόσουμε τις καλύτερες δυνατές πολιτικές ανάλογα με το ανθρωπινο δυναμικό και τις επικρατούσες συνθήκες.

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Η προοπτικη των δυο ακινητων στην πολη των Καμενων βουρλων ειναι πολυπαραγοντικη.

Πρωτα δεν ξεκινουν και τα δυο απο την ιδια αφετηριακη βαση, το ξενοδοχειακο συγκροτημα
'Γαληνη' εχει επενδυτή ειναι σε καλη κατασταση και σε πληρη λειτουργια.

Το πρωην καμπιγκ ΕΟΤ ειναι ερειπιωνας με αρκετες καταπατησεις και με δικαστικες ενστασεις απο διαφορους.

Ο δημος εχει την εντολη των δημοτων ως κεντρικος φορεας να παρεμβαινει γνωμοδοτικα προς τους κρατικους φορεις.

Αρα μια λαικη συζητηση θα εδινε κατι περισσοτερο περα απο την εκφραση της καθολικης επιθυμιας για αλλαγη μιας καταστασης μη επιθυμητης;

Πιστευω οχι, η ευρωπαικη ταση ειναι σαφως προς το λιγωτερο κρατος και περισσοτερος χωρο για τον ιδιωτικο τομεα απο οπου προκυπτουν και τα εσοδα του μεσω των φορων.

Συνεπως μια ανεδαφικη προταση περι πιεσης μεσω συνελευσης θα πεσει στο κενοαπο τον ιδιο τον δημο.

Αντι λοιπον αυτου, οι συλλογοι μπορουν να ζητησουν ενημερωση απο τον δημο για τις ενεργειες που κανει για το θεμα,αλλωστε η προσφατη τηλεδιασκεψη αν την δει κανεις ως ενεργεια μοχλευσης, ηταν επιθυμητη περαν της δυσπιστιας για τον ανεπαρκεια του ΤΑΙΠΕΔ[γραφειοκρατικη δομη γαρ].

Ως προς τον δευτερο επενδυτη για τον ΕΟΤ [ο πρωτος ειναι υπαρκτος] εκει δεν διατασσεται με εναν νομο και ενα αρθρο, πρεπει να το θελει, και το Business Plan να τον οδηγει σε θετικο προσημο [κερδος].

Η χρηματοδοτηση μεσω ΕΣΠΑ ή ακομη απο το ταμειο Ανακαμψης ακομη και αν ειναι επιλεξιμο απο την κυβερνηση ως εργο θα απορριφθει ποιο πανω,αλλωστε"ο καμενος στον χυλο φυσαει και το γιαουρτι" βλεπε Ξενία,καμπιγκ ΕΟΤ, ολυμπιακη κλπ.

Η προσπαθεια για ιδεολογικο πατροναρισμα μιας μεριδας δημοτων μεσα απο μια συρραφη αποσπασματικων δογματων υπερ της παρεμβατικοτητος του κρατους για εναν εναρετο οικονομικο κυκλο με την τιθασσευση του κακου φιλελευθερισμου με την προσθηκη της λεξης -νεο- εμπροσθεν εχει απαντηθει επαρκως .Μετα τιμης

Ανώνυμος είπε...

Ο Σκουφιας απ ότι ξέρω έχει ένα οικοπεδακι εδώ στο Ρεγγινι που το χει και ρημάζει. Να κάνουμε λαϊκή συνέλευση να το πάρουμε εμείς οι κάτοικοι να το αξιοποιήσουμε μιας και ο ίδιος δεν θέλει ή δεν μπορεί.
Ρεγγινιωτης

Ανώνυμος είπε...

ο κ. Σκούφιας κατέθεσε ΑΠΟΨΗ !!! Πρέπει να έχουμε τη λεβεντιά να καταθέτουμε απόψεις και μετά να τις συζητάμε. Έτσι κάνουν οι πολιτισμένοι!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΖΗΤΕΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΛΟΚΤΑΟΥΝ Κ Ο ΕΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΙΚΙΠΑΤΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΟΤ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΡΩΝΟΠΑΡΤΙ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ, ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΞΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΜΕΝΑΚΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΥΛΩΤΕΣ.
ΚΟΝΚΛΑΒΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Προς τον Γιάννη Σκούφια…
Φίλε Γιάννη, με το να περιγράφεις τι συμβαίνει σήμερα (στις ΗΠΑ) και που αύριο θα συμβεί και στην Ευρώπη, προς ποια κατεύθυνση κινείται ο κόσμος του τουρισμού (2025) και με το να καταθέτεις πρότασή για το τι πρέπει να γίνει σε τοπικό επίπεδο αν θέλουμε να προλάβουμε το τραίνο της ανάπτυξης, όπως κατάλαβες… ενοχλείς ανθρώπους διότι εκθέτεις την ιδεολογία τους. Και αντί για απάντηση με επιχειρήματα, οι μεν κομμουνιστές σου βάζουν τη ταμπέλα του δεξιού και οι δεξιοί τη ταμπέλα του κομμουνιστή. Αυτό όμως σημαίνει ότι είσαι στο σωστό δρόμο, διότι, όπως είπε και κάποιος φιλόσοφος, Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη.
Έτσι συμβαίνει πάντα φίλε Γιάννη.
Όταν κάποιος προλέγει αυτά που θα συμβούν, τα οποία δεν είναι ορατά, δέχεται κάθε λογής επιθέσεις. Πήρες μια γεύση από κάποια κουκουλοφόρα ανθρωπάκια…
Εμείς, εδώ σε αυτή τη στάνη, έχουμε μάθει να ακούμε τους… τσοπάνηδές μας και να τους ακολουθούμε τυφλά.
Και έρχεσαι εσύ και τι μας λες ? Να αμφιβάλλουμε για αυτά που μας λένε ? Είσαι με τα καλά σου ? Λαϊκή Συνέλευση να αποφασίσουμε για τα αιτήματα που θα υποβάλλουμε στους τσοπάνηδές μας για ένα καλλίτερο αύριο ? Λαϊκή Συνέλευση ? Ακούς εκεί Λαϊκή Συνέλευση ? Αυτή η λέξη για εμάς είναι κομμουνιστική. Βγάζουμε ‘σπυράκια’ όταν την ακούμε…..
Τώρα, όσον αφορά, αυτόν τον συνδημότη μας με το ψευδώνυμο ΚΡΙΤΩΝ, δεν νομίζω ότι αξίζει να του δώσεις μια απάντηση. Όσα γνωρίζω εγώ από την επιστήμη της αστροφυσικής… τόσο γνωρίζει και αυτός από την Οικονομική Επιστήμη.

Γιάννης Σκούφιας
Οικονομολόγος Κεϋνσιανής Σχολής

Ανώνυμος είπε...

Δρ Ιωάννη Σκούφια για να στέλνεις επιστολή προς τον εαυτό σου, φαντάσου σε τι σημείο σε έχει φέρει ο εγκλεισμός. Καλά τα λέει ο Κονκλάβιος. Έλα μη στεναχωριέσαι από Δευτέρα θα μπορείς να αγορεύεις στο αγαπημένο σου κηφηνείο και να ασπάζονται τα σταλινιστικά ιδεώδη σου τα πασοκογεροκούσαλα που παρέα χρεώσατε τα παιδιά και τα εγγόνια σας. Έφτασε η στιγμή της ελευθερίας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 6:00 μ.μ. εσένα φαίνεται έχει πειράξει ο εγκλεισμός κρίνοντας από το παραλήρημα σου. Αν δεν μπορείς να απαντήσεις με επιχειρήματα στις απόψεις του, βούλωσέ το. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε τις μαλακίες σου.
Και ο blogger οφείλει να πάρει θέση διότι σχόλια σαν και το δικό σου, αλλά και του κοκλαβιου και άλλων που καταφεύγουν σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς / ταμπέλες...ξεπερνούν τα εσκαμμένα. Ή δεν είναι έτσι blogger ?

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Κουσκούκης μιλώντας στο Economistas, επισημαίνει : O ιαματικός τουρισμός είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος οικονομικός κλάδος που μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, καθώς μπορεί να προσφέρει το πιο σημαντικό «όπλο» του οποιουδήποτε είδους τουρισμού. Τους επαναλαμβανόμενους τουρίστες. Μέχρι το 2025, ο ιαματικός τουρισμός πρόκειται να αποτελέσει τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο, μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. H ιαματική ιατρική απαιτεί θεραπείες 21 ημερών ανά εξάμηνο σε ασθενείς και σε υγιείς προληπτικά, εξασφαλίζει repeaters τουρίστες, χρηματοδοτούμενους από τα ιδιωτικά και ασφαλιστικά ταμεία των ευρωπαϊκών χωρών, και το μοντέλο της 12μηνης τουριστικής περιόδου εξασφαλίζει εντυπωσιακά οικονομικά οφέλη με την ανάπτυξη κέντρων ιαματικής ιατρικής, θαλασσοθεραπείας, ευεξίας σε όλη την ελληνική επικράτεια».
Αυτά είπε ο κ. Κουσκούκης απο τα οποία ο κ. Σκούφιας ‘έκλεψε’ μια φράση για να υποστηρίξει την άποψή του. Και συμφωνώ μαζί του, ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε, προπάντων εμείς οι καμενοβουρλιώτες, μέσα από τους συλλόγους μας και να ‘σπρώξουμε’ και το Δημοτικό Συμβούλιο των 27+1 , ώστε να πιέσουμε τους βουλευτές μας για εξεύρεση λύση ‘τώρα’ και όχι ‘ψάχνουμε’ . Μπορεί να είναι λύση αυτή που προτείνει ο κ. Σκούφιας (ΕΣΠΑ). Μπορεί και όχι. Αλλά πρέπει να βρεθεί λύση. Αρκετά με τις υποσχέσεις.
«Οι καιροί ου μενετοί». Που σημαίνει, σ’ ελεύθερη απόδοση, «οι καιροί δεν περιμένουν, πρέπει να δράσουμε»
ΥΣΤ
Παρακαλώ τους ανώνυμους σχολιαστές του blog να γράφουν την άποψή τους και να αφήσουν τις προσωπικές επιθέσεις στον κ. Σκούφια. Μέσω της αρθρογραφίας του, εδώ και χρόνια, είμαστε καλλίτερα ενημερωμένοι για τα δημοτικά πράγματα και αυτό του το χρωστάμε.

Ανώνυμος είπε...

Δηλωνει φιλελευθερομαρξιστής; Πολύ μπερδεμενα τα πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Σκουφιας εισπρατει την ανταποδοση οχι κατ αναγκην αυτων που γραφει ο ιδιος, αλλα αυτα που απαντουν τα γνωστα μπουμπουκια της πολιτικης ζωης της περιοχης ως αυτοκλητοι σωματοφυλακες του.
Αυτοι ειναι που τον απαξιωνουν στην ουσια και οχι οι αποψεις του που πολλες φορες ειναι επιστημονικα σωστες.
Οταν λοιπον μια ετερα αποψη ειδικα στα ιδεολογικα ζητηματα ερχεται σε αντιθεση με αυτα που λεει ,τοτε η γνωριμη αντιδραση τους ειναι ΦΑΣΙΣΤΑΣ,ΝΑΖΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ,ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ,ΛΟΣΤΡΟΜΕ,ΝΤΑΚΟΤΑ κλπ δηλ με ορους β΄παγκοσμιου πολεμου
Ετσι λοιπον 7,36μμ αντι να παρακαλεις να επικεντρωθουν καποιοι στις αποψεις τους καλυτερα θα ηταν να συνετισεις τους ανωνυμους ΑΝΤΙΦΑ για τον τροπο υποδοχης των διαφορετικων αποψεων.

Ανώνυμος είπε...

Νεοφιλελεύθερα αφέρφια διαβάστε για να ξεστραβωθείτε.
«Biden boom! Σαράντα χρόνια νέο-φιλελευθερισμού γκρεμίζει ο Μπάιντεν», γράφει η ισπανική «El Pais».
https://www.newsbreak.gr/apopseis/201777/biden-anemos-allagis-saronei-daimones-neofileleytherismoy/

Ανώνυμος είπε...

7.13 μμ 1\5\21 εξηγησε τι ακριβως θα κανει ο Μπαιντεν στις ΗΠΑ για να δουμε τι θα γινει και με εμας;

Καλλιδρόμιος Λοκρός είπε...

Αγαπητέ Ιωάννη.
Τα έργα αυτά για να γίνουν θα έπρεπε να ενταχθούν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να το εγκρίνει ο επίτροπος θα πρέπει να απαρτίζεται από κάποιες μελέτες κοστολογημένες πλήρως που αυτό σημαίνει πως θα απευθυνόταν σε τεχνική υπηρεσία να ωριμάσει ο φάκελος τεχνικά περιβαλλοντικά δομικά και να πάει προς έλεγχο, στα δημόσια έργα δεν έχει πλαίσιο που να καλύπτει την ζημιά εκ των υστέρων που σημαίνει ότι, θα γινόταν ένα δημόσιο έργο δεν θα μπορούσε να το λειτουργήσει ο δήμος και θα έρχονταν μια εκ των ημερών ο δήμος χρεωμένος πάλι, και θα σου αιτιολογήσω κλασικό κόλπο ΠΑΣΟΚ για να δίνει μετά τα μεγάλα έργα στους κολλητούς του. Αναλαμβάνουμε ένα έργο το ολοκληρώνουμε δεν μπορούμε να το δουλέψουμε εμείς έλα εδώ Λέων Μπόμπολα πάρε το αντί πινακίου φακής, ας βάλουμε την συνάρτηση μέσα πως θα το ξεκινούσε ο δήμος θα ήταν η μεγαλύτερη μπίζνα ψηφοθηρίας με τους συνδικαλιστές του μέσα με τις απεργίες του με τα κολλητάρια μέσα του εκάστοτε δημάρχου να κάνουν πάρτι, μιλάμε για άμεση χρεοκοπία, όπως θα γνωρίζεις από την θητεία σου σε έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην χώρα, η ιδιωτική επένδυση και μέσω προγραμμάτων δεν λέω να το αναλάβει κάποιος εξ ολοκλήρου από την τσέπη του, για υτο υπάγονται άλλωστε και τα ιδιωτικά έργα στο ΕΣΠΑ 2021-2027, θα τον πονέσει ο πισινός του να το υλοποιήσει γιατί στην Ελλάδα η γραφειοκρατία από υπηρεσία σε υπηρεσία είναι γάγγραινα σε κάθε επένδυση, θα τον πονούσε ο πισινός του να το λειτουργήσει γιατί η αποπληρωμή κάποιου δανείου θα έτρεχε, αφού θα είχε καθυστερήσει να ξεκινήσει το έργο λόγο άεργων δημοσίων υπαλλήλων που θα έτρεχαν τους νομικούς του από τον Ανά στον Καϊάφα και θα είχε και τους κηφήνες φυσιολάτρες αριστερολαγνους που θα του έκλειναν την πρόσβαση στα έργα του για τον λόγο του ότι κάνει κακό στην φύση. Με αποτέλεσμα ο ιδιώτης να γίνει πιο απαιτητικός να παρουσιάζει ένα πιο ελκυστικό πακέτο για να προσελκύσει κόσμο και να μπορέσει να τρέξει την επένδυση του.
Με χαρά
Καλλιδρόμιος Λοκρός