29 Ιουλίου 2020

Η Προσφυγή της Αντιπολίτευσης ...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
---
ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΤΑ
---
Π Ρ Ο Σ Φ Υ Γ Η
Του Δημητρίου Τσώμου του Αθανασίου κατοίκου της Δ.Κ Μώλου του Δήμου Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Καμένων Βούρλων  επικεφαλής της δημοτικής  παράταξης ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ και των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Καμένων Βούρλων :
(1)  Αθανασίου Φλωράκη
(2)  Παναγιώτη Βούλγαρη
(3)  Βασιλείου Τρίγκα
(4)  Χρήστου Παντρά
(5)  Κωνσταντίνου Κριαρά
(6)  Εύης Μακροπούλου
Κ Α Τ Α
Της  με αριθμό 7/52/20 απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καμένων Βούρλων (ΑΔΑ - 6Α6ΨΩΚΙ-7ΔΠ)η οποία δημοσιεύθηκε την 15/07/2020, 5ο θέμα  της συνεδρίασης της 29 Ιουνίου 2020 πρακτικό 7/2020 με  ‘’ Αναμόρφωση και Τροποποίηση Προϋπολογισμού , Ετήσιου Σχεδίου Δράσης και Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2020.
Λαμία 21-7-2020

Στην συνεδρίαση της 29 Ιουνίου 2020 το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καμένων Βούρλων με την προσβαλλόμενη απόφαση  ψήφισε κατά πλειοψηφία :
(Α) Την μείωση των κωδικών εξόδων της Υπηρεσίας 20 – Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού :
1.    Τον Κ.Α 20.6011 «Τακτικές Αποδοχές (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, δώρα εορτών, γενικά και ειδικά τακτικά επιδόματα)» μεταφέροντας στο αποθεματικό το ποσό των 20.000 ευρώ διότι δεν θα χρησιμοποιηθεί όλο το ποσό. Τον Κ.Α 20.6051 «Εργοδοτικές εισφορές προσωπικού με σύμβαση Δημοσίου  Δικαίου» μεταφέροντας στο αποθεματικό το ποσό 5.000,00 ευρώ, διότι δεν θα χρησιμοποιηθεί όλο το ποσό.
2.    Τον Κ.Α 20.6162.0004 «Υπηρεσία Αποκομιδής Ανακυκλώσιμων Απορριμμάτων» μεταφέροντας στο αποθεματικό το ποσό 15.270,15 ευρώ, διότι δεν θα χρησιμοποιηθεί όλο το ποσό.
3.    Τον Κ.Α 20.62  «Αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό οδών ,Πλατειών και κοινόχρηστων χώρων και παραγωγικής διαδικασίας» μεταφέροντας στο αποθεματικό το ποσό 95.000,00 ευρώ διότι δεν θα χρησιμοποιηθεί όλο το ποσό.
4.    Τον Κ.Α 20.662.004 «Προμήθεια  ηλεκτρολογικού υλικού για τη συντήρηση και επισκευή των δικτύων ηλεκτροφωτισμού του Δήμου » μεταφέροντας στο αποθεματικό το ποσό 10.000,00 ευρώ διότι δεν θα χρησιμοποιηθεί όλο το ποσό.
5.    Τον Κ.Α 20.6699.0001 «Προμήθεια λαμπτήρων των δικτύων δημοτικού φωτισμού του Δήμου» μεταφέροντας στο αποθεματικό το ποσό 5.000,00 ευρώ διότι δεν θα χρησιμοποιηθεί όλο το ποσό.
(Β) Την δημιουργία κωδικού εξόδων Υπηρεσίας 20 με ΚΑ 20.71356.0007 - Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED

Κατά της ως άνω απόφασης προσφεύγουμε για τους κάτωθι νόμιμους αληθείς και βάσιμους λόγους.
1.    Επειδή η προσφυγή ασκείται μέσα στην νόμιμη προθεσμία του άρθρου 227 του Ν 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε  και υφίστανται έννομο συμφέρον του προσφεύγοντος δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
2.    Επειδή η προσβαλλόμενη απόφαση πάσχει, διότι παρά το νόμο και χωρίς αιτιολογία η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καμένων Βούρλων μετέφερε εγγεγραμμένες πιστώσεις για πληρωμή τακτικών αποδοχών εργοδοτικών εισφορών, αντιτίμου ηλεκτρικού ρεύματος φωτισμού κοινόχρηστων χώρων, προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού λαμπτήρων σχετικοί κωδικοί στο τακτικό αποθεματικό χωρίς να αιτιολογεί το λόγο για   την μείωση των προϋπολογισθέντων εξόδων για την κάλυψη των οποίων είχαν προβλεφτεί και ψηφισθεί οι ανάλογες πιστώσεις.
3.    Επειδή η προσβαλλόμενη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου μειώνει των κωδικό εξόδων  με αριθμό Κ.Α 20.6211 « Αντίτιμο ηλεκτρολογικού ρεύματος για φωτισμό οδών Πλατειών και κοινόχρηστων χώρων παραγωγικής διαδικασίας  μεταφέροντας στο αποθεματικό το ποσό των 95.000,00 ευρώ  Με την ίδια απόφαση κεφάλαιο Δ 2 αποφασίζεται η δημιουργία Κωδικού Εξόδων Υπηρεσίας 20 με Κ.Α 20.7135.0007 για προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED μεταφέροντος το ως άνω διαγραφέν ποσό των  95.000,00 ευρώ που είχε προϋπολογιστεί για αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος  και είχε ενταχθεί στο αποθεματικό  στο προϋπολογισμό δαπάνης προμήθειας φωτιστικών σωμάτων τύπου LED. Ωστόσο η προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου  LED  είναι κατά την νομοθεσία Προμήθεια Παγίων και δεν επιτρέπεται η χρηματοδότηση τους από ανταποδοτικά τέλη  από τα οποία προέρχεται και καλύπτεται το ως άνω ποσό των 95.000,00 ΕΥΡΩ του οποίου  η είσπραξή είχε προϋπολογισθεί και εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του 2020 του Δήμου Καμένων Βούρλων  ως εισπράξιμο ανταποδοτικό τέλος φωτισμού πλατειών οδών και κοινόχρηστων χώρων. Επομένως εσφαλμένως παρά το νόμο και αναιτιολόγητα αποφασίζεται με την προσβαλλόμενη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου η  μείωση των εξόδων με κωδικό ΚΑ 20.6211 Αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος φωτισμού Πλατειών Κοινόχρηστων χώρων  και η μεταφορά στο αποθεματικό του ποσού των 95.000,00 ευρώ  όπως και η συνεχόμενη δημιουργία κωδικού εξόδων 20 με την ίδια απόφαση και μεταφορά του ποσού των 95.000,00 ευρώ στην δαπάνη προμήθειας και εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων LED.
4.    Επειδή  η  αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο Καμένων Βούρλων με παλιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  βασίστηκε στα αυξημένα προϋπολογισθέντα έξοδα εξόφλησης το οικονομικό έτος 2020  αντίτιμου  ηλεκτρικού ρεύματος φωτισμού κοινόχρηστων χώρων, προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού λαμπτήρων με προϋπολογισθέντα έξοδα 95.000 ΕΥΡΩ για των κωδικό 20.6211, 10.000 ΕΥΡΩ  για τον κωδικό 20.6662.0004  και 5.000 ΕΥΡΩ για τον κωδικό 20.6699.0001   αντίστοιχα. Με την προσβαλλόμενη απόφαση ουσιαστικά μειώνει  τα προϋπολογισθέντα έξοδα και αυταποδικνείει ότι η υπερβολική αύξηση των Δημοτικών Τελών Καθαριότητος-Ηλεκτροφωτισμού βασίστηκε σε αναλυθεί στοιχεία όπως αυτά της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, τις προσλήψεις μονίμων εργατών (χωρίς να υπάρχει σχετική προκήρυξη), τις προσλήψεις εργατών καθαριότητας ΙΔΟΧ οκτάμηνης διάρκειας (ήδη πέρασε το πρώτο επτάμηνο χωρίς τη δημοσίευση διακήρυξης), τις εισφορές σε Φο.Δ.Σ.Α. για τη περισυλλογή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων κλπ. Συνεπώς σκοπός της οικονομικής υπηρεσίας και της Διοίκησης του Δήμου δεν ήταν η θέσπιση ενός δίκαιου ανταποδοτικού τέλους αλλά η υπερφορολόγιση των δημοτών μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. Για αυτό και οι αυξήσεις σε αντίθεση με τους Δήμους της υπόλοιπης Χώρας κυμάνθηκαν από 70% έως 100%.

Τα αναληθή στοιχεία τα οποία επικαλέστηκαν για τις αυξήσεις των Τελών καταρρίπτονται σήμερα με την εισήγηση Οικονομικής Υπηρεσίας  όπου ευθαρσώς δηλώνει ότι «δε θα χρησιμοποιηθεί όλο το ποσό», οδήγησε όμως το Δημοτικό συμβούλιο στην ψήφιση των αυξήσεων των Τελών και των Προϋπολογισμών παρόλο που αυτή ήταν παράνομη καταχρηστική και μη επαρκώς αιτιολογημένη.

Επειδή η αναμόρφωση του προϋπολογισμού πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το νόμο με ειδική προς τούτο αιτιολογία.
Επειδή αναφέρομαι στους λόγους της προσφυγής μου παρακαλώ όπως αυτή γίνει δεκτή και ακυρωθεί για τους ως άνω λόγους.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
 ΑΙΤΟΥΜΑΙ: Την ακύρωση  για τους ανωτέρω βάσιμους και αληθής λόγους της με αριθμό  με αριθμό 7/52/20 απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καμένων Βούρλων (ΑΔΑ 6Α6ΨΩΚΙ-7ΔΠ)  5ο θέμα  της συνεδρίασης της 29 Ιουνίου 2020 πρακτικό 7/2020με θέμα ‘’ Αναμόρφωση και Τροποποίηση Προϋπολογισμού , Ετήσιου Σχεδίου Δράσης και Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2020.

---------------------------------------------------------------

Ερώτημα
Η Διοικούσα ομάδα του Δήμου αφού γνώριζε ότι έχει γίνει προσφυγή γιατί βιάστηκε να πάρει ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ για τα LED, και μάλιστα ΠΟΛΥΕΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ύψους 2.795.696,60 ΕΥΡΩ ( ΑΔΑ: ΨΞΣΠΩΚ1-ΦΓΜ) με άσχετες τεκμηριώσεις, με αναφορές στον Π/Υ Έτους 2018 και χωρίς αριθμούς αποφάσεων. Μια ματιά θα πείσει και τον πλέον κακόπιστο. Τι προσπαθεί να κρύψει ?  Και εσείς κκ. Κοντοπάνε και Γάκη, έτσι όπου να ‘ναι βάζετε την υπογραφή σας ?

31 σχόλια:

Ο ΚΟΨΟΧΕΡΗΣ είπε...

Βρε Συκιώτη και Σια τώρα κατάλαβα τη 'πουστιά' που κάνατε σε βάρος μας - δημοτών.
Σε απλά ελληνικά ένα παράδειγμα και αν είναι άστοχο ας βρεθεί κάποιος να μου το αντικρούσει...
Όταν έρχεται ένας πελάτης σου στο ιατρείο για καρδιολογική εξέταση και του λες οτι η αμοιβή σου είναι 100 €... του ζητάς να πάει να σου αγοράσει και τον ηλεκτροκαρδιογράφο ?
Και βέβαια ΟΧΙ. Αφού στο ιατρείο σου δεν το κάνεις γιατί στο Δήμο ζητάς απο εμάς τους δημότες να σου αγοράσουμε τα LED ?
Είπαμε, είμαστε μαλάκες που σε ψηφίσαμε, αλλά... ηλίθιοι δεν είμαστε να μας κοροϊδεύετε κατάμουτρα.
Πάρτε πίσω αυτές τις αποφάσεις ανεξάρτητα της τύχης που θα έχει η προσφυγή της Αντιπολίτευσης.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Πληρωνουμε ηδη την δικια σας αδρανεια στα δημοτικα τελη κρυφτηκατε πισω απο το Σκουφια ο οποιος δεν ειναι επικεφαλης 28% των δημοτων. Τωρα εκ των υστερων το πουλακι πεταξε. Αν ειχες μυαλο δε θα πηγαινες το 2014 υποψηφιος σε ενα απωντα δημοτικο συμβουλο 8 χρονια που ηθελε να γινει δημαρχος. Σε ευχαριστουμε και καλο φρεντο

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΤΣΩΜΟ, αρχηγε της παραταξης του 28% των ψηφοφόρων, μπορεί την φωτογραφία να την έβαλε ο μπλογκερ, γιατί στη στάνη του τέτοια πρόβατα θέλει, αλλά ο αντίκτυπος αντανακλά στο πρόσωπο σου και στο συνδυασμό σου και είμαι βέβαιος ότι εσύ ΠΟΛΙΤΙΚΑ δεν έχεις την ποιότητά του, είσαι επώνυμος αυτοδιοικητικος κρίνεσαι κάθε μέρα, δεν είσαι αόρατος.
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Σφιξανε τα γαλατα μπαρμπα συκιωτη.

Ανώνυμος είπε...

Συκιωτη μου ειπαν οτι μια ομαδα απο πρωην αυτοδιοικητικους εκτος δημαρχων, σοβαρους καταστηματαρχες και ελευθερους επαγγελματιες πολλων ειδικοτητων εχουν ερθει σε μια καταρχην συμφωνια να στηριξουν την υποψηφιοτητα του .....
Ανθρωπος της ομαδας εκανε τη κρουση και περιμενουν την απαντηση του. Αν πει το ΝΑΙ θαχεις προβλημα και μαλιστα μεγαλο. Για αυτο ασε τις λαμογιες και κοιταξε οι αποφασεις σου να ειναι συνομες.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλαράκι,τι τον νοιάζει τον Συκιώτη ποιον θα νικήσει,ηττημένος θα είναι ας είναι και νέγρος.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλαράκι,δεν ξέρεις ότι όποιος φοράει στηθοσκόπιο έχει πλεονέκτημα στα ψηφακια;
άσε να είναι και μπαρόβιος, ποιος τον πιάνει.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρος , στηθο- σκοπος ; καποιος που το κουβαλαει και στα μπαρ ; τι εννοεις ;

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπας κ νομίζετε ότι όταν είσαι δήμαρχος έχεις κύρος, αξιοπρέπεια , ειδικό βαρος κ δεν ξερω γω τι άλλο? Το έχετε καψει τελείως υπηρετης δικος μας ειναι κ μαλιστα πρεπει να τον ελέγχουμε πως διαχειρίζεται τα χρήματα μας. Ολοι οι χαμενοι πανε για δήμαρχοί κ μπας κ βρουν κ καμία γκόμενά γιατί αλλιώς δεν μπορούν.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΥΚΟΥΛΗ γιατι διαφωνισε με την ομαδα και δεν υπεγραψε ?

Ανώνυμος είπε...

Πολλές απευθείας αναθέσεις για Προμήθεια Υλικών βλέπω στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ημερομηνία 30/7/20 στην ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ( η ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ είναι ? )
ΑΔΑ : 6ΨΒ7ΩΚ1-ΝΙΨ , Ω1ΝΤΩΚ1-Γ2Τ , 65ΣΖΩΚ1-6ΕΣ , Ψ6Θ2ΩΚ1-7Ρ1 , ΩΣΖΤΩΚ1-Ε2Ο , ΩΣΖΤΩΚ1-Ε2Ο , Ω6ΨΤΩΚ1-Ν0Χ , ΩΝ4ΧΩΚ1-ΓΜΒ , …
Όλα αυτά τα υλικά τα χρησιμοποίησε ο Δήμος ή η κ. Αναστασοπούλου εξυπηρετεί το Δήμο ?
Εμένα γιατί μου θυμίζουν το περσινό διάλογο Μακρυνίτσα – Μπεζάτη. Τον θυμάστε ?

Κριτων είπε...

Διαβάζοντας την προσφυγή της Αντιπολίτευσης παρατηρώ τα κάτωθι:
Α) Είναι στοχευμένη
Β) Δημιουργεί οικονομική εναλλακτική
Γ) Είναι "πειραγμενη" από οικονομολόγο.
Δ) Υπάρχει νομική σύνταξη συμπερασμάτων.
Καταυτην την έννοια είναι σοβαρή,δεν έχει κενά (εκτος της φωτο με το ποιμνιο)και χρήζει πολιτικής προσοχής
και άσχετα με την κατάληξη της στην καλενδες της περιφερειας
Έτσι αναθεωρω προηγούμενο σχόλιο(σε άλλο post)περί επάρκειας οικονομικων δυνατοτήτων της αντιπολίτευσης)αναγνωρίζοντας το λάθος.
Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι η πρόληψη είναι μέθοδος καλύτερη της θεραπείας.
Φυσικά σε ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης που εδώ δεν υπάρχει(Δήμος).
Πάντως έστω και έτσι συμπεράσματα βγαίνουν,αν αυτά είναι και κάπως εντονα
σοκαριστικα λ.χ.εμπειρια καψίματος από την φλόγα του κεριού,τότε πιθανόν δεν θα έχουμε επανάληψη τοιούτων ζητημάτων.
Επειδή όμως η εμπειρική γνώση(θεωρητικη στον τόπο μας δεν υπάρχει)είναι άμεσα εξαρτώμενη από τον βαθμό ατομικού συμφέροντος πολλά μπορεί να συμβούν.




Ανώνυμος είπε...

Οι λογαριασμοι ρευματος ερχονται με την αναπροσαρμοσμενη τιμη ΔΤ = Δημοτικων Τελων 1,80 ανα τμ απο 1,10 πριν

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;
Μου ήρθε από ΔΕΗ λογαριασμός 18 ημερών/365 =10.83 e του Ιουλίου(λόγο αλλαγής παροχου) με νέο τιμολόγιο οικιακό 1.80 ευρω, επομένως οι νέες τιμές στην πράξη θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο και εντευθεν δηλαδή 6 μήνες μέσα στο 2020;;.
Άρα η αύξηση φέτος πρακτικά είναι στο μισό για εμάς;;
Έστω…….. και για φέτος βοήθειά μας.
Ερώτημα προς επαΐοντες πχ :
EXEI ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΑΠΟ ΔΕΗ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ;;
Ερωτημα :Προς οικονομολογους της περιοχης μας αλλα προς τον μπλογκερ μας (οχι μόνον φωτογραφίες με τα πρόβατα)

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΤΩΝΑ, συνήθως δεν σε διαβάζω, γιατί δεν σε καταλαβαίνω, με μπερδεύεις πνευματικά, γνωστικά, δεν είμαι τόσο μορφωμένος;;; ένα γυμνάσιο έβγαλα,, λέω πρωί το έγραψε, ας τον διαβάσω.,
αλλά
Α. Που βγάζεις το συμπέρασμα, όταν γραφεις, οτι :
\\ άσχετα με την κατάληξη της στην καλένδες της περιφέρειας\\

Σε πληροφορώ (γνώση εμπειρική έστω) η αποκεντρωμένη διοίκηση, οφείλει, να την εκδικάσει θετικά ή αρνητικά και την απόφαση της να την κοινοποίηση
και
Β. Επειδή έχεις αναγάγει και την γνώση (εμπειρική ή θεωρητική) με το ατομικό συμφέρον, τι μας λες ;;; ότι η γνώση κάποιων, ολίγων ή και όλων, λόγω επαγγέλματος, λόγω σπουδών, λόγω ταξιδιών, λόγω……., στα θέματα του Δήμου έχουν //βαθμό ατομικού συμφέροντος//.
Η αφεντιασου καυχιέται για την θεωρητική-φιλοσοφική γνώση για ολα, εξαρτώμενη στον βαθμό του ατομικού συμφέροντός σου ;;;

Γενικό συμφέρον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;;


Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται ρεε;;;; γίνεται τίποτα;;;; μάλλον γίνονται ρουσφέτια και μόνο ρουσφέτια...... : Αντιδήμαρχοι οι πολύ δυνατοί που νοιαζονται για την ανάπτυξη Δήμου.... Και την απασχόληση των νέων μας............. 1) ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ...... Την νηφη του στο Κέντρο Υγείας Κ. Βουρλων............ 2) Αντύπας Αντύπας...... Την γυναίκα του στο Κέντρο Υγείας Κ. Βουρλων........ γ). Ο ανερχόμενος Δημ. Σύμβουλος Καροπλεσης Γιώργος.......... Ο γιος του χειριστής στην Δημοτική ΚΟΙΝΩΤΗΤΑ Κ. Βουρλων............ Αυτά τα γράφω για ενημερωθούν οι γονείς και οι άνεργοι νέοι μας....... Όσο για μας τους Δημότες να τους πούμε ένα μεγάλο μπράβο που νοιαζονται για μας και ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΆΡΤΗ ΤΟΥΣ.................. ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΣ ΠΆΩ ΓΙΑΤΊ ΚΆΝΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΆ..... <>.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Προς την ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΔΟΥ :
Κάνατε προσφυγή για τον ίδιο θέμα και με την ίδια αιτιολογία, όταν πήρε την απόφαση η Ο.Ε για την αναμόρφωση του Π/Σ
Σας την απέρριψε η αποκεντρωμένη γιατί η απόφαση της ΟΕ δεν είναι εκτελεστή απόφαση αλλά εισηγητική.
Μετά την απόφαση του Δημ, Συμβουλίου, για το ίδιο θέμα, υποβάλλατε εκ νέου προσφυγή για τους ιδίους λογούς (;) , έτσι έπρεπε να κάνετε για την σοβαρότητα σας απέναντι στους πολίτες.
Προσφεύγετε για νόμιμους (θα τους κρίνει η αποκεντρωμένη, δεν είναι στο πεδίο των γνώσεων μας ),αληθείς και βάσιμους λόγους (εδώ να κάνουμε κάποια κριτική;;).
1. Τα τέλη είναι ανταποδοτικά, πρέπει να είναι ισοσκελισμένα έξοδα-έσοδα με +,_ 5% ; ,
το δίκαιο πρέπει να αφορά την επιβολή του τέλους ανά κατηγορία χρήσεων , που δεν ασχολείσθε καθόλου, χρόνια τώρα,, πχ τέλος 2.90 καφενείο στην ανάβρα με καφετερία στην Γ. Βασιλειάδη, ή τέλος 1.80 κατοικία στο πουθενά με κατοικία στα Κ.Β/ΑΚ /Μωλο, αγροτική αποθήκη στον κάμπο/ στο βουνό τελος 2.90 , πάλι ίδια με τις καφετέριες κλπ.
Τώρα πως τα χαρακτηρίζεται ως ΦΟΡΟ ;
Όταν δεν έχει γίνει το τελικό ετήσιο σούμα (έσοδα-έξοδα) ;;.για να δείτε εάν έχετε πλεόνασμα πάνω από 5%;;, που θα είναι πλεον ΦΟΡΟΣ.
Οι αυξήσεις βέβαια δεν είναι 70 και 100% αλλά 64 και 81%(δεν είσθε….. μακριά, αλλά προσφυγή καταθέτετε λίγη σοβαρότητα , δεν στέλνετε επιστολή στο μπλογκ)

2. Η εφαρμογή της νέας τιμολόγησης ,απ ότι γράφεται εδώ στο μπλοκ, θα αρχίσει από τον Ιούλιο δηλ 6 μήνες για το 2020.
Τα έσοδα των τελών για το 2020 θα είναι ένα εξάμηνο με τις παλαιές τιμές και ένα 6/μηνο με τις νέες τιμές άρα μέσο όρο 1,10+1,9=3,0/2=1.50 ευρώ για κατοικίες και 1.60+2.90=4.5/2=2.25 ευρώ οι επιχειρήσεις.

Τελικά για το 2020 οι αυξήσεις θα είναι 37 και 47%, για τα νοικοκυριά/επιχειρήσεις ;
Επομένως τι μας μένει για να μην έχετε ελλειμματικό προϋπολογισμό στα τέλη καθαριότητας/φωτισμού για το 2020, περιορισμό της Διοίκησης στα έξοδα που μπορούν να αποφευχθούν και όχι σπατάλες .

ΣΣ : ΕΚΛΕΓΗΚΑΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ. ΦΙΛΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Κ.Παρατηρητά παρατηρείς μονόπλευρα και όσα θέλεις,το πλεόνασμα των 130000 απο την υπηρησία 20 δεν το παρουσίασε η δύναμη προόδου αλλά η οικονομική υπηρεσία με τον αντιδήμαρχο επι των οικονομικών, οι ίδιοι αναίρεσαν όσα ισχυρίζονταν περί της αναγκαιότητας των αυξήσεων.περίμενε όμως καί θα δείς σε λίγο και αλλο πλεόνασμα απο τη μή πρόσληψη μονίμων εργατών,ψάξε λίγο ως παρατηρητής γιατί τόση βιασύνη γάκη και κοντοπάνου να δεσμεύσουν γιά 7 ετη 380000 το χρόνο γιά τα LED;;;

Ανώνυμος είπε...

Ανακριση ; στην αρσενικη Μαρία Αντουανέττα, την προσφατη βασίλισσα της Γαλλίας η της αυτοκρατοριας των Καμενων ΒΟΥΡΛΩΝ πριν την τοπικη Επανάσταση... ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ιστορι LED ,; ΑΠΛΑ μαθηματικα
380.000 επι τοσα χρονια συμβασης , αρα ο προμηθευτης δανειζεται το μισο ποσο απκ τραπεζα , κανει το εργο , ο δημος του πληρωνει εμεσα το δανειο και βγαζει αλλα τοσα ο αναδοχος και αλλοι. Που ειναι η οικονομια λογω αλλαγης απο συμβατικες λαμπεςσε LED ; η τυχον μελετη αγνοει οτι απο 500.000 κοστος ΔΕΗ θα πεσει μονο και μονο στα μισα η δαπανη απο την αλλαγη στις λαμπες . Ποιος οφελειται αυτη την διαφορά ; ο αναδοχος μετα απο τις 150.000 οτι μειωθει θα επρεπε να εχει % επι του οφελους αυτου ... ποιος το εξεταζει αυτο ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ προσεχώς Ο.Ε και το 22ο θέμα ειναι:
Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης …. µε τίτλο «Προµήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωµάτων τύπου LED & προµήθεια λαµπτήρων τύπου LED εξοικονόµησης ενέργειας ..»

Την προμήθεια αυτή την έχουν ξεκινήσει από το 2016 με τις:

1. Θέµα 13ο :«Ψήφιση πίστωσης για παροχή υπηρεσιών γεωχωρικής αποτύπωσης του συστήµατος ηλεκτροφωτισµού µε στόχο την ενεργειακή αναβάθµισηαυτοµατοποίησή του- αλλαγή οδοφωτισµού» Αριθµός Απόφασης: 18/388/2016 (*)

2. αρ. 56/2017 μελέτη της «Παροχής Υπηρεσιών Γεωχωρικής Αποτύπωσης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίησή του – αλλαγή οδοφωτισμού».

3. Κανανε την διακηρυξη για τα λεντ την 13/6/ 2018 και
4. Αρχισαν τα …….οργανα κλπ : Τις από 24-08-2018, 20-09-2018 και 30-10-2018 αναφορές - αιτήσεις των Παναγιώτη Βούλγαρη και λοιπών Δ. Σ. Την από 14-12-2018 αναφορά – καταγγελία και την από 09-01-2019 αίτηση του Δημητρίου Μακρυνίτσα και λοιπών Δ. Σ .

5.Αριθ. 1/2/2019 απόφαση της Ο.Ε με θέμα : «Έγκριση πρακτικού συνεδρίασης της επιτροπής για τον διαγωνισμό με την επωνυμία «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ….» .και

6. Καταλήγουμε στην ακύρωση από την αποκεντρωμένη την 14-02-2019 (**)
Για ποιο λόγο;; επειδή η μελέτη ήταν σκοπιμότητας και δεν υπέγραψε ο μηχανικός του Δήμου.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΕΤΗ κλπ ΣΩΣΤΗ;;;

ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ μελετών για ΛΕΝΤ και πως περπάτησαν από Δήμους που έχουν προχωρήσει ( δεν είναι και λίγοι, ακόμα και δίπλα μας) ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ τον τρόπο χρηματοδότησης των 385.813,80 ευρω κατ έτος και επί μια 7ετια , ΕΑΝ θα μας επιβαρύνουν περαιτέρω με αυξηση ΣΤΑ ΤΕΛΗ;.

(*)https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A9%CE%94%CE%95%CE%A9%CE%9A1-35%CE%9C?inline=true

(**) https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%9F%CE%94%CE%97%CE%9F%CE%A110-%CE%9845?inline=true

ΣΣ. Πάντως εάν ανατρέξουμε στο διαδίκτυο θα βρούμε πολλά για ενημέρωση , ας δούμε ΟΛΟΙ το δημοσίευμα (***) και να προσέξουν οι αυτοδιοικητικοι μας για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των δημοτών.

(***)https://www.kathimerini.gr/1049106/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/skies-sta-erga-odofwtismoy-se-polloys-dhmoys-ths-xwras

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ

Ανώνυμος είπε...

H ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΡΕΜΌΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΚΥΡΩΣΗ .
Ο ΤΥΠΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.

ΘΕΜΑ : Εξέταση της από 24-7-2020 προσφυγής του κ. Δ. Τσώμου και λοιπών δημοτικών συμβούλων, κατά της υπ’ αριθ. 7/52/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καμένων Βούρλων.
Λαμία 4-8-2020

Επειδή, η εν λόγω κρινόμενη απόφαση, λήφθηκε στις 29-6-2020, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 6-7-2020 και η ορθή επανάληψη αυτής στις 15-7-2020 και συνεπώς η προθεσμία για την άσκηση προσφυγής κατά αυτής εξέπνευσε στις 21-7-2020.
Επειδή, η υποβληθείσα στις 24-7-2020 προσφυγή, ασκήθηκε πέραν της λήξης της προβλεπόμενης προθεσμίας των δεκαπέντε (15) ημερών (της 21-7-2020), από την ανάρτηση της κρινόμενης στο διαδίκτυο απόφασης ( 6-7-2020 και όχι 15-7-2020 ημερομηνία ανάρτησης της ορθής επανάληψης, όπως ισχυρίζονται οι προσφεύγοντες) και ως εκ τούτου αυτή δεν εξετάζεται περαιτέρω, ως εκπρόθεσμη.
Επειδή τέλος, η υπ’ αριθ.7/52/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καμένων Βούρλων, με την αριθ. πρωτ. 108101/16-7-2020 απόφασή μας ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της και κρίθηκε νόμιμη.
Αποφασίζουμε
Απορρίπτουμε την από 24-7-2020 προσφυγή του δημοτικού συμβούλου Δημητρίου Τσώμου και των λοιπών δημοτικών συμβούλων, κατά της υπ’ αριθ. 7/52/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καμένων Βούρλων, ως απαράδεκτη, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας

Ανώνυμος είπε...

kamena voyrla blogger μετά την ακύρωση έστω και για τυπικούς λόγους της προσφυγής Της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ, μας έμεινε η φωτογραφία σου με την λεζάντα των ….....αμνών, που βεβαία αντανακλά σε ποιους;;;; στην ομάδα Τσωμου ; ή σε όλους ΕΜΑΣ; ή στην ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ;
Εάν απευθύνεται σε εμάς, τους πελάτες σου … σε ευχαριστούμε ..για την περιποίηση.

Ανώνυμος είπε...

Οταν ειναι λιγα τα προβατα αυτο λεγεται Μαντρί
Οταν ειναι πολλα αυτο λεγεται Δημοκρατία.

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη 1,52

καταρχήν δεν είσαι αλλά ούτε και σε βλέπω ως πελάτη μου, μιας και δεν έχουμε καμία οικονομική συναλλαγή μεταξύ μας.

Κατά δεύτερον .. την προσφυγή, την λεζάντα και την φωτό την παραλάβαμε αυτούσια και την δημοσιεύσαμε απλά.

Και τρίτον και βασικότερο, η προσφυγή ακυρώθηκε για τυπικούς ημερολογιακούς λόγους και όχι στο επί της ουσίας του θέματος … ξυστά πέρασε δηλαδή … Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν θα ήμουν και πολύ περήφανος με αυτόν τον λόγο ακύρωσης …

Ανώνυμος είπε...

Ατομικη ευθυνη , καποιων για τα led ? Κατασπαταληση δημοσιου χρηματος; μπα

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Φιλε μπλογκερ, με την ευρεία έννοια είμαι «πελάτης σου» , αφου σε διαβάζω , σε σχολιάζω κλπ και σου κάνω χτυπήματα αρκετά.

Ως προς την λεζάντα δεν περίμενα να την υιοθετεί η ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΔΟΥ.
Φαίνεται να στοχεύει στο 68% των ψηφοφόρων;; , δεν είναι μακριά οι …επόμενες εκλογές.

Ως προς το τρίτο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Όμως δεν θα μάθουμε ,πιθανόν, ποτέ εάν:
α. Η προμήθεια των φωτιστικών είναι στα ΠΑΓΙΑ και δεν μπαίνουν στα ανταποδοτικά.
(χλωμό το βλέπω,γιατί κάπου θα είχε σκάσει κάποια ακύρωση προμηθειών λεντ σε Δημους, )
β. Το σύνολο των δαπανών στον κωδ . 20 πριν ήταν κάτω των 2 εκατ ευρω ενώ με την αναθεώρηση ( τα πλην και συν, της προσφυγής) είναι πάνω από 2 εκατ ευρώ. Αρα;;
γ. Το 20 για φέτος θα είναι ελλειμματικό λόγω εφαρμογής των νέων τιμών για 1 εξάμηνο.


ΠΡΟΣΕΧΩΣ θα εχουμε ΘΕΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΝΤ, σελιδες 206:
ΑΔΑ: ΨΙ0ΝΩΚ1-3ΡΦ - Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης ανοιχτού ηλεκτρονικού και διεθνούς διαγωνισμού της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας στα Δημοτικό Φωτισμό του Δήμου Καμένων Βούρλων»
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%990%CE%9D%CE%A9%CE%9A1-3%CE%A1%CE%A6?inline=true
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ/ΟΥΣΕΣ
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

12.28 7/8/20 ως παραρατηρητής πρέπει να ξέρεις Α η προμήθεια φωτιστικων σωμάτων είναι προμήθεια παγίων.Β.οι περισσότεροι δήμοι της χώρας έκαναν αυτή την επένδυση απο ιδίους πόρους ή με δάνειο απο το ΤΠΔ το οποίο πληρώνουν ανάλογα με την εξοικονομούμενη ενέργεια για αυτο και μπόρεσαν να κάνουν μείωση δημοτικών τελών απο τον πρώτο χρόνο,Γ στην περίπτωση του δήμου καμένων βούρλων η χρηματοδότηση γίνεται μέ κεφάλαια του εργολάβου ο οποίος θα εσπράτει επι οκτώ χρόνια την εξοικονομούμενη ενέργεια θεωρητικά 280000 ευρώ συν το ετήσιο κοστος συντήρησης 90000 ευρώ συν 25000 ευρώ συνολο 385000 ευρω
ετησίως.άραγε μείωση τελών για οκτώ χρόνια δεν παίζει ,τον ένατο ίσως ,και τον δέκατο χρόνο αυτά θέλουν αντικατάσταση ποιό το όφελος γισ τον δημότη;;; ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση 15000 ευρώ ετησίως

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΚΑΛΑ Ο ΤΣΩΜΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΠΕΙΡΟΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ -ΦΛΩΡΑΚΗΣ ? ΤΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΡΕΕΕ- ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΡΟΜΠΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ,ΑΚΟΥ ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΝΣΤΑΣΗ. ΕΛΕΟΣ --- Η ΛΕΖΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ,ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΑΥΤΟ. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑΣ, ΑΚΟΥ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ , ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ,ΠΙΚΠΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Δλδ ρε παληκάρια μας ρίξατε την αύξηση για να τα αρπάξει ο εργολάβος;;να σας χαιρόμαστε. Κ.μπλόγκερ ή όποιος αλλος έβαλε την φωτο με τα πρόβατα,πολύ κακώς έπρεπε να βάλετε ΓΕΛΑΔΙΑ!!! για ΓΕΛΑΔΙΑ μας περνάει ο Συκιωτης,
Και εσείς της αντιπολίτευσης τι κάνετε;;ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ,μηπως και σφίξει κανένας πολιτικός κ@λ@ς στη λαμία που τα κουκουλώνει όλα