17 Ιουλίου 2020

Ποιος θα μας φυλάξει από τους Φύλακες; (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Σκούφια – 17/7/2020

Στις 29/3/20 έκανα προσφυγή κατά της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ντίτορα που δικαίωσε το Δήμο Καμένων Βούρλων όσον αφορά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού Έτους 2020.
Την προσφυγή μου εξέτασε, μετά από 2+ μήνες, στις 11/6/20, τριμελής Ειδική Επιτροπή του αρθ. 152 ν. 3463/06, στην οποία παρευρέθηκα, όπως είχα δικαίωμα.
Χθες, με ημερομηνία 15/7/20, μετά από 1+ μήνα, μου κοινοποιήθηκε το πρακτικό της Ειδικής Επιτροπής.

Μέλη Επιτροπής ήταν:
1. Τσάκαλος Ευάγγελος – ΠΡΟΕΔΡΟΣ - Εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
2. Κατσαντώνης Παναγιώτης – ΜΕΛΟΣ – Εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας
3. Λιόλιος Χαράλαμπος – ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ – Εκπρόσωπος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος (Δήμαρχος Δομοκού)

Ο Εισηγητής κ. Λιόλιος αφού μελέτησε (;;;) όλα τα δεδομένα εισηγήθηκε την α π ό ρ ρ ι ψ η των ισχυρισμών μου διότι κατέληξα σε μη ασφαλή συμπεράσματα βασιζόμενος σε προσωπικούς συλλογισμούς. Είναι απορίας άξιον, το πώς κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό ένας εκπαιδευτικός, πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Λαμίας… σε ένα καθαρά οικονομικό θέμα, όπως είναι ο Προϋπολογισμός.

Με την απόφαση αυτή, κατά την άποψή μου:
[1] αναδείχθηκε ότι είναι μάταιη κάθε προσπάθειας για ύπαρξη διαφάνειας στα οικονομικά του Δήμου
[2] τα αυτονόητα παραμένουν ζητούμενα
[3] η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας
[4] οι δομές ελέγχου των Δήμων είναι συντεχνιακές και αλληλοεξαρτώμενες

--------------------
ΥΣΤ
Στην επιτροπή προσφεύγει κάποιος κατά απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος διορίζει και την 3μελη επιτροπή. Είναι δυνατόν να υπάρξει έλεγχος και διαφάνεια όταν τα μέλη δεν είναι ανεξάρτητα ; Μπορεί ο διοριζόμενος να ελέγξει τον διορίζοντα ;

-----------------
Διαβάστε εδώ την προσφυγή 
-------------------------------------------------
ΥΣΤ2
Την απόρριψη της προσφυγής από την 3μελη επιτροπή οι διοικούντες τον Δήμο την γνώριζαν ανεπίσημα από την επομένη της σύγκλισή της - 11/6/2020 – λόγω δημαρχιακής αλληλεγγύης (Λιόλιος – Συκιώτης)
Αφού σιγουρεύτηκαν ότι πλέον δεν μπορεί να προσβληθεί ο Προϋπολογισμός σε άλλη ελεγκτική αρχή, παρά μόνο στα αρμόδια δικαστήρια, αποφάσισαν να μειώσουν το κόστος της ανταποδοτικής υπηρεσίας 20 (Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού) που έντεχνα είχαν υπερκοστολογήσει γιατί είχαν δ ε ύ τ ε ρ ε ς σ κ έ ψ ε ι ς και τις οποίες αποκάλυψαν οι ίδιοι με τις αποφάσεις που πήραν στην Οικονομική Επιτροπή της 22/6/20 και τις οποίες ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/6/20, λόγω πλειοψηφίας.
Ανατρέχοντας κανείς στις αποφάσεις (ΑΔΑ 9ΨΤ6ΩΚ1-ΒΦΒ) παρατηρεί ότι κατά δήλωσή τους ποσά ύψους 150.270,15 € δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν (βλ. Β.1.2.3.4.5.6) εκ των οποίων 95.000 € αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα.
Και αυτό το ποσό το χρησιμοποιούν :
[1] 40.000 € (βλ. Γ.1.2) για αύξηση του ποσού των Αποδοχών των Εποχιακών – ΙΔΟΧ = Νόμιμη μεταφορά
[2] 110.270,15 € (βλ. Γ.3 + Δ.1.2.3) για δαπάνες που εκ του νόμου ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να χρηματοδοτούν (να πληρώνουν) οι δημότες … όπως Προμήθεια και εγκατάσταση LED, Μίσθωμα Απορριμματοφόρων, Επέκταση μετατόπιση Δημοτικού φωτισμού, Προμήθεια Μέσων Αποθήκευσης και Μεταφοράς…

Οι δημότες πληρώνουν ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και ΟΧΙ τα ΜΕΣΑ με τα οποία ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει αυτές τις Υπηρεσίες. Με τη λογική που έχουν οι διοικούντες δεν θα εκπλαγώ αν αύριο μας ζητήσουν να πληρώσουμε και για αγορά απορριμματοφόρων, κοκ.

Στη 3η αναθεώρηση του Π/Υ προβλέπω ότι θα μειώσουν και άλλο το κόστος της Υπηρεσίας 20 κατά 97.300 € διότι θα αναγκαστούν να παραδεχθούν ότι προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού δεν θα γίνουν.

Συμπέρασμα
[1] Μπορεί οι ελεγκτικές αρχές να απέρριψαν τις προσφυγές μου αλλά με το πέρασμα του χρόνου οι αποφάσεις των διοικούντων τον Δήμο αρχίζουν να με δικαιώνουν.
[2] Δυστυχώς, όλες αυτές τις αλχημείες, των Υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας κκ Γάκη και Γιανουλάκη, του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κκ Συικώτη και Κοντοπάνου και του Οικονομικού Συμβούλου κ. Καραγκιόζογλου, με την έγκριση των Ελεγκτικών Αρχών της ΑΔΘΣΕ και της Επιτροπής του αρθ. 152… θα τις πληρώσουμε διότι η αναπροσαρμογή των Δημοτικών Τελών είναι προ των πυλών και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2020. Θυμίζω : 64% για Οικιακή Χρήση (από 1,10 σε 1,80 ανα τμ) και 81% για επαγγελματική χρήση (από 1,60 σε 2,90 ανα τμ)



39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απαντηση στην ερωτηση του τιτλου ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ειναι...κανεις, οι δικαστες ειναι μονο για αποφασεις φαστ για ανδρομικα στους συναδελφους συνταξιουχους Δ.Υ.
Ομως εδω το αιτιατο ειναι μεταγενεστερο του αιτίου και η ερωτηση που επρεπε πρωτα να τεθει ειναι,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΠΟΥ σπρωχνει την ψηφο μας στο φαρδεμα και το πλατεμα ενος κρατικου συστηματος που θρεφεται ανεξελεκτα με τα χρηματα των φορολογουμενων.
Οταν λοιπον συνειδητοποιησουμε οτι 40 χρονια ειμασταν αντιγραφα του Τσοπανακου
που κοροιδευε[ψηφιζε],τοτε θα κατανοησουμε το μεγεθος της ζημιας που θα υποστουν
τα παιδια μας .Οσο για τον δημο ειναι συστημα και κρατικη δομη κατασπαταλησης πορων.

Ανώνυμος είπε...


Οτι δινεις παιρνεις .. δωσατε ψηφο σε κομματικους , δηθεν γειτονες , δηθεν φιλους , δηθεν συγχωριανους , αυτους πηρατε, ....δηθεν





Ανώνυμος είπε...

Tο φαινόμενο Ντάνινγκ-Κρούγκερ εξηγεί γιατί οι ανίκανοι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν πόσο ανίκανοι είναι...
Η απλοϊκή εξήγηση είναι ότι δεν το γνωρίζουν επειδή ακριβώς είναι ανίκανοι.

Όλοι βρισκόμαστε υπό την επίδραση του φαινομένου Ντάνινγκ-Κρούγκερ. Οι άνθρωποι στο σύνολό τους είναι πολύ κακοί στην αξιολόγηση των δεξιοτήτων και της εμπειρίας τους, σε διάφορους τομείς, εξαιτίας της έλλειψης γνώσης. Ακόμα και οι πιο ειδικοί δυσκολεύονται να αξιολογήσουν τη σχετική εμπειρογνωμοσύνη τους, διότι, αν και γνωρίζουν καλά το θέμα τους, έχουν ένα κενό γνώσης στην αξιολόγηση άλλων ειδικών, προκειμένου να συγκρίνουν τις γνώσεις τους.

Το φαινόμενο Ντάνινγκ-Κρούγκερ δεν πρέπει να μας απογοητεύει, αλλά να μας κάνει να θυμόμαστε ότι η υπέρβασή του απαιτεί ανοιχτό μυαλό και τουλάχιστον ταπεινοφροσύνη.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝ . ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΩΜΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΑΛΟΕΒΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Το 2ο υστερογραφο ειναι καταπελτης. Συκιωτη και λοιποι υπαλληλοι και συμβουλοι ο Σκουφιας σας απογυμνωσε τελειως.

Ανώνυμος είπε...

Είδα οτι εγινε αναρτηση και στον fonografo, στο γήπεδο που παιζει μπαλα ο Συκιωτης
https://fonografos.net/v1/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%86%cf%8d%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%b5%cf%82/

Ανώνυμος είπε...

από τη θερμοκοιτίδα οπαδός του συκιώτη αυτός που τα γραψε στο φονογράφο...στο μαντρι για σανο γρήγορα...

Ανώνυμος είπε...

K.Σκουφια,σωστα αυτα που καταγγελεις,ομως ο δημαρχος δεν εβγαλε και κονδυλι οπως ο Πατουλης [200.000 ευρω] για να πληρωθουν οι διακοπες των παιδιων των εργαζομενων της περιφερεια του, που θα πληρωσει με τον ΕΝΦΙΑ ο ιδιωτης ΑΝΕΡΓΟΣ και μαλιστα σε ποιους; Σε αυτους που η φορολογικη τους δηλωση δειχνει μεσον ορο αποδοχων απο 22500 ευρω και τον ανηφορο.
Αρα ο Συκιωτης κραταει καποια προσχηματα

Ανώνυμος είπε...

Λαμια ....ΛΑ.Μ.ογ. ΙΑ . Καποιοι δυσφημουν την πολη αυτη , καποιοι εχουν κανει ..κλικα και εχουν ρουφηξει το αιμα της περιοχης

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταιει η Λαμια αλλα καποιοι που στο δημο κανουν αναθεσεις συνεχεια για 25000 καθε φορα , ποσες αναθεσεις εχουν γινει ; και σε ποιους ; δηθεν τεχνικα εργα , λιμανια , σκουπιδια , καμμια δουλεια σε ντοπιους του Δημου θα δωσετε ;; Τελικα οι δημοτες θα πληρωσουν την φιλοδοξια καποιων να γινουν τοπικοι βουλευτες ;

Ανώνυμος είπε...

Καποτε θα πρεπει να ψηφιστει στη Ελλαδα , νομος περι ευθυνης ψηφοφορων . Προτεινουμε να γινει δοκιμη του νομου στο δημο με τα Καμμενα Βουρλα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω 4.35 μμ γι αυτον τον νομο,αλλα να κρινει την ευθυνη των ψηφοφορων επανω σε συγκεκριμενο ερωτηματολογιο με ΝΑΙ ή ΟΧΙ

Σας αρεσε το συνθημα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο;
Τσοβολα δωστα ολα ειναι αποδεκτο;
Ειπαμε για ενα δωρακι αλλα οχι και 500000000 δρχ.
Πρεπει να καει το μπουρδελο η βουλη;
Λεφτα υπαρχουν το πιστευεται;
Απο αυτον με τον κοπο του σε αυτον συμφωνα με την αναγκες του.
Ενα ευρω για να μπει σε καποια τσεπη εχει παραχθει απο μια αλλη.
Η απεργιες στο δημοσιο εχουν ηθική υποσταση;
Η φορολογια πρεπει να ειναι ανταποδοτικη;



Ανώνυμος είπε...

Ο δρομος παραλιακη αγιου κωνσταντινου , ποτε τελειωνει ; τι λεει ο Δημαρχος ποτε ολοκληρωνετε ; συμφωνα με παλαιες του δηλωσεις ηδη επρεπε να εχει ολοκληρωθει. Εχει τελειωσει ; εως εδω εφτασαν τα χρηματα και τα ψεματα ;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος εισαι ρε μεγαλε Σκουφια ???
Ο τιμωρος ΖΟΡΟ???
ειναι της μοδας τωρα με τη μασκα του κωρωνοιου . Ορμα μωρεεε

Ανώνυμος είπε...

Οσοι γραφουν για τα λαθη του Δημαρχου ειναι Ζορρο ;
Τοτε αυτος που τον υπερασπιζεται τοσο πολυ ειναι ειναι ο Σαντσο Παντσα . Και το ονομα του δημαρχου να αλλαξει σε
Δον Κιχώτη, να βαφτίζει το άλογό του Ροσινάντε, παίρνει για ιπποκόμο τον γείτονά του, Σάντσο Πάντσα, και  να κηνυγανε ανεμομυλους και φαντασιωσεις

Ανώνυμος είπε...

Πρώην προλεταριοι νυν μικροαστοι, αιμοροιδικοι άρχοντες του Καφέ και βουκολοι τοπογραφοι της περιοχης,επιδοματικοι επίτροποι του λαού, λαογράφοι προγονοπληκτοι
νομοθέτες αστικού δικαιου,και καθηγητές της φρουδικης ψυχολογίας όλοι έτοιμοι
να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στον Δημο,υπό την επίβλεψη των τοπικών Γκρουεζα,





Ανώνυμος είπε...

Ο Σκουφιας δεν μπορει να ειναι ΖΟΡΟ γιατι ειναι ο μονος που δεν φοραει μασκα. Τα λεει χυμα και τσεκουρατα και καταλογιζει ευθυνες σε επωνυμους.
Αυτοι οι επωνυμοι που εχουν τις τυχες του τοπου μας στα χερια τους γιατι δεν βγαινουν να αντικρουσουν αυτα που τους καταλογιζει ? Τι φοβουνται ?
Εγω, αν ημουν ενας εκ των ΣΥΚΙΩΤΗ, ΚΟΝΤΟΠΑΝΟ, ΓΑΚΗ, ΓΙΑΝΟΥΛΑΚΗ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ και καποιος μου καταλογιζε ανυπαρκτες ευθυνες θα εβγαινα και θα το ... ξεχεζα. Αυτοί αν δεν το κανουν σημαινει οτι τα πραγματα ειναι οπως τα λεει ο Σκουφιας.
Αυτα ηθελα να καταθεσω και ο καθενας ας τα ερμηνευσει κατα το δοκουν...

Ανώνυμος είπε...

Δεν κανετε μια βαθμολογια για τη αποδοση των μελων της διοικησης και των δημοτικων συμβουλων ένα ενα τι εκαναν εβα χρονο τωρα ηδη ειναι εξουσια !! Τι εκαναν καλα , τι δεν εκαναν καθολου , τι επρεπε να κανουν και το εκαναν μετρια ;

Ανώνυμος είπε...

Ωραια . Αξιολογηση τωρα . Αφου δεν κανει απολογισμο οπως οφέιλε ο δημαρχος για τις πραξεις και τα εργα του , ας τον εξαναγκασουν οι δημοτες ... Σχολιαστε τους ολους .. Συμπολιτευση και αντιπολιτευση ..

Ανώνυμος είπε...

Ρε κομισσαριε μηπως νομιζεις οτι εδω εχουμε ΕΣΣΔ;

Ανώνυμος είπε...

Οχι ΕΣΣΔ .αλλα καποιος ειναι,το ιδιο απο την αλλη πλευρα

Ανώνυμος είπε...

ελλας,εαμ,ωχ,αμαν
Ρε δήμο δεν περνεται
να κολοχτυπιεσται.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Από την ανάρτηση, Ποιος θα μας φυλαει από τους Φύλακες;
Στο ΥΣΤ 1 διαβαζουμε { κατά απόφασης του Συντονιστή… …., ο οποίος ΔΙΟΡΙΖΕΙ και την 3μελη επιτροπή. Είναι …. ανεξάρτητα ; Μπορεί ο διοριζόμενος να ελέγξει τον διορίζοντα ;}}

Μου κέντρισε την περιέργεια εάν τα γραφόμενα είναι ακριβή και σας αναρτώ το άρθρο 152(σε σύντμηση) οπού:
Άρθρο 152 ν. 3463/06,Ειδική Επιτροπή
1. Στην έδρα κάθε Περιφέρειας συνιστάται τουλάχι− στον μία (1) τριμελής Ειδική Επιτροπή που αποτελείται από:
α) Έναν (1) δικαστικό λειτουργό των ….. Εφετείων, ως πρόεδρο,
ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ….., από ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ του οικείου Εφετεί− ου.
β) Ένα (1) μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κρά− τους, ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ….., από τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ.
γ) Έναν (1) αιρετό εκπρόσωπο της (Τ.Ε.Δ.Κ.) του.. νομού, με …ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ από την Τ.Ε.Δ.Κ. του…… οι οποίοι ορίζονται με απόφαση των οικείων διοικητικών συμβουλίων.

Η Επιτροπή ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ με απόφαση του Γ. Γ. της Περ/ας.(ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ)

(*) Τι διαβάζουμε ότι Τα μέλη της τριμελούς {{ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ από τα συλλογικά όργανα τους}} και η επιτροπή ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ από ΓΓΠ (σήμερα συντονιστή).
(**) Αντιγραφω από τον 2:56 π.μ., Ιουλίου 18, 2020 που με βρίσκει σύμφωνο.
Το φαινόμενο Ντάνινγκ-Κρούγκερ δεν πρέπει να μας απογοητεύει, αλλά να μας κάνει να θυμόμαστε ότι η υπέρβασή του απαιτεί ανοιχτό μυαλό και τουλάχιστον ταπεινοφροσύνη.


Ανώνυμος είπε...

Παρατηρητη τι θελεις να πεις;

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Προς ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ
Ειδικές Επιτροπές του άρθ. 152 του Ν.3463/2006, όπως τροπ. από το άρθ. 17, παρ. 1α του Ν. 3812/2009
1… Στην έδρα κάθε Περιφέρειας συνιστάται τουλάχιστον μία (1) τριμελής Ειδική Επιτροπή που αποτελείται από:
α) Ένα (1) μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ορίζεται με τον αναπληρωτή του, από τον πρόεδρό του Σώματος και το οποίο προεδρεύει της Επιτροπής.
β) Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της έδρας της Ειδικής Επιτροπής, ο οποίος αναπληρούται από μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου, το οποίο ορίζεται από τον ίδιο
γ) Έναν (1) αιρετό εκπρόσωπο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) του πολυπληθέστερου νομού, με αναπληρωτή, που προέρχεται από την Τ.Ε.Δ.Κ. του επόμενου σε πληθυσμό νομού, οι οποίοι ορίζονται με απόφαση των οικείων διοικητικών συμβουλίων."
….
5… Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται η αποζημίωση των μελών της Επιτροπής και του Γραμματέα αυτής, σύμφωνα με τις ισχύουσες, κάθε φορά, διατάξεις. Θέματα λειτουργίας της Ειδικής Επιτροπής ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
….
… Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας (Α.Δ.Θ.Σ.Ε.) λειτουργούν 4 Ειδικές Επιτροπές του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 17, παρ. 1α του Ν. 3812/2009.
Οι Επιτροπές εξετάζουν προσφυγές κατά αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα (Συντονιστή) που αφορούν τον έλεγχο νομιμότητας αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, ….
Σύμφωνα με το άρθρο 238 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης), ο έλεγχος νομιμότητας των παραπάνω πράξεων θα ασκείται από το Γενικό Γραμματέα (Συντονιστή) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τις Ειδικές Επιτροπές του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Ελέγχου Ο.Τ.Α.
….
Ειδική επιτροπή με έδρα τη Λαμία και χωρική αρμοδιότητα τους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας
file:///C:/Users/user/AppData/Local/Temp/%CE%A8%CE%97%CE%A6%CE%9D%CE%9F%CE%A110-%CE%94%CE%9D%CE%9F-1.pdf

ΣΥΝΟΨΗ
1… Ο Συντονιστής της ΑΔΘΣΕ ζητά από τους 1.α.β.γ. να προτείνουν τα πρόσωπα και συγκροτεί την επιτροπή
2… Η αποζημίωση των προσώπων-μελών της επιτροπής γίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δηλ. τον Συντονιστή βλ. (5) σύμφωνα με τα οριζόμενα σε απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Όταν ο Συντονιστής συγκροτεί και πληρώνει τα μέλη της επιτροπής είναι δυνατόν αυτά να κρίνουν τις αποφάσεις του μη νόμιμες ? Θεωρητικά ΝΑΙ. Πρακτικά ΟΧΙ διότι πχ
Είναι δυνατόν ο δήμαρχος Δομοκού κ. Λιόλιος (οι αποφάσεις που παίρνει στο Δήμο του ελέγχονται από τον Συντονιστή) ως μέλος της επιτροπής να αποφανθεί ότι ο Συντονιστής έχει πάρει λάθος απόφαση για θέμα που αφορά το Δήμο Καμένων Βούρλων ? Αν ΝΑΙ, πως θα ενεργήσει ο Συντονιστής σε προσφυγή για απόφαση του κ. Λιόλιου που έχει πάρει στο Δήμο του ?
Στην Ελλάδα ζούμε και αυτές οι απαντήσεις είναι αυτονόητες...



Ανώνυμος είπε...

κ. Σκουφια εχετε απολυτο δικιο. Οι αρμοί εξουσίας (ΟΤΑ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ) αλληλο-υποστηριζονται για να μπορουν να επιβιωνουν. Όποιος αυτο δεν το παραδεχεται… ζει στο κοσμο του.
Αν οι επιτροπες συγκροτουνταν από το Υπ. Δικαιοσυνης δλδ απο εισαγγελικους λειτουργους τοτε θα περιοριζονταν και η διαπλοκη και διαφθορα στους Δημους. Αυτό όμως δεν το θελουν οι εκαστοτε κυβερνωντες για να μπορουν να εξουσιαζουν τους αρμους της εξουσιας και να τους χρησιμοποιουν όταν τους χρειαζονται.
Νασαι παντα καλα να μας ενημερωνεις για αυτα που μας κρυβουν

Ανώνυμος είπε...

Οι άρμοι της κρατικής εξουσίας φθάνουν μέχρι και τους ψηφοφορους που τους ψηφίζουν για να συνεχίσουν να αναπαράγουν το ίδιο προϊόν.Αρα αν εγώ είμαι ένας από αυτούς(ψηφοφόρους) δεν έχω ηθικά το δικαίωμα να αγανακτώ με το αποτέλεσμα,διότι το επεβαλα.Μενει λοιπόν να ξεκαθαριστεί ιδεολογικά τι θρέφει την διαπλοκή στο δημοσιο-κρατος.Και για τον Δήμο το ζήτημα είναι δομικό και όχι περιστασιακό όπως κατ αρχήν εμφανίζεται(σημερινή διοίκηση).Π,Χ η φαύλη προνομία της απ' ευθείας ανάθεση μέχρι 25000 ευρώ,είναι βούτυρο στο ψωμί ενός,οποιουδήποτε κρατιστη αιρετού.Η αλλαγή γίνεται πρώτα ιδεολογικά και μετά η δυνατοτητα εφαρμογής στην εναλλακτικη.Τελικα η ικανότητα Σκούφια για σαφήνεια και συνέπεια επί οικονομικών ζητημάτων στον Δήμο,προσκρούει κυρίως
στους ίδιους υποστηρικτές της ομάδος λόγω διαχρονικής ασυνέπειας ηθικής μορφής,παρά στους "ενδοκυβερνητικους"που όντως είναι παρεα ετεροκλητη.

Ανώνυμος είπε...

Το συμπέρασμα από τους προλαλίσαντες ποιο είναι;;;
α. Να πάμε σε άλλη χώρα. ΠΟΙΑ; ας διαλέξει ο καθένας μας, και
β. Ν Α Κ Α Μ Ω Μ Ε Ν Ε Π Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η Ν. (βάλτε εμβατήρια στο μπλογκ)

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο συμπέρασμα ήδη έχει αρχίσει, 500000 επιστήμονες έχουν πάει να ζήσουν σε άλλες χώρες και άλλοι τόσοι ετοιμάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Tσακσμαρα ουλοι,να μεινε μονο αυτοι π ξερνε να κλεψνε

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ο 9.38-19/7/20 και επαναλαμβανω : Εγω, αν ημουν ενας εκ των ΣΥΚΙΩΤΗ, ΚΟΝΤΟΠΑΝΟ, ΓΑΚΗ, ΓΙΑΝΟΥΛΑΚΗ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ και καποιος μου καταλογιζε ανυπαρκτες ευθυνες θα εβγαινα και θα το ... ξεχεζα.
Μου ειπαν οτι στο δημαρχειο εγινε μαζωξη για να αποφασισουν αν θα σηκωσουν τη πετσετα.
Μεχρι στιγμης μουγκα στη στρουγκα.
Αρα τα πραγματα ειναι οπως τα λεει ο οικονομολογος ?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν γίνονται
μηνυτηριες αναφορές με έννομο συμφέρον κατά των υπαλλήλων που υπέγραψαν αστοχη μελέτη για αυξήσεις των τελών.Που είναι τα θιγόμενα σωματεία,αντιπολίτευση κλπ;Έτσι που πάμε το ζοριλικι καποτε από το αγγουρι του Κεφάλα θα είναι αναμνηση γλυκιας ηδονής.

Ανώνυμος είπε...

Η παραλία ΑΣΠΡΟΝΕΡΙΟΥ έχει κριθεί από πέρσι ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΗ και αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος από 1/6 – 30/9 και ώρες 10.00 έως και 18.00, κατ΄ ελάχιστον, έπρεπε να είχε τοποθετήσει ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ/ΕΣ.
Ήδη βρισκόμαστε στις 22/7 και Ναυαγοσώστης δεν υπάρχει.
Ούτε αυτό είστε ικανοί να πραγματοποιήσετε ?
Αν συμβεί πνιγμός ξέρετε ότι έχετε ποινικές ευθύνες ? Τότε δεν σας σώσει κανένας πάτρονας.

Ανώνυμος είπε...

Ο τσωμος με το Βούλγαρη κ τον Σκούφια έχουν προσφύγει στην αποκεντρωμένη κατά της απόφασης πρόσληψης του ναυαγοσωστη. Εσείς τα σταματάτε όλα.

Ανώνυμος είπε...

Το λεχθεν απο τον 3.29 ειναι Fake News.

Ανώνυμος είπε...

Κοπηκες!!! Τα κουβαδακια σου κ σε άλλη παραλία!!

Ανώνυμος είπε...

Η ανικονοτητα συνεχεια κρυβεται πισω , απο την παιδικη δικαιολογια , οι αλλοι εκαναν ενσταση και δεν μπορω να κανω τιποτα. Υποβαλουμε τοτε ολοι μας ενσταση ως προς την ικανοτητα , να κανουν καποιοι αυτο για το οποιο ψηφιστηκανε , δηλαδη να γινουν υπηρετες των δημοτων για το καλο του Δημου .

Ανώνυμος είπε...

Exeis ginei grafikos pleon bagasako

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;
Μου ήρθε από ΔΕΗ λογαριασμός 18 ημερών/365 =10.83 e του Ιουλίου(λόγο αλλαγής παροχου) με νέο τιμολόγιο οικιακό 1.80 ευρω, επομένως οι νέες τιμές στην πράξη θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο και εντευθεν δηλαδή 6 μήνες μέσα στο 2020;;.
Άρα η αύξηση φέτος πρακτικά είναι στο μισό για εμάς;;
Έστω…….. και για φέτος βοήθειά μας.
Ερώτημα προς επαΐοντες : Έχει κανείς πάρει λογαριασμό από ΔΕΗ με αναδρομικά δημοτικά τέλη;;