01 Αυγούστου 2020

Καμένα Βούρλα: Τέλος τα δρομολόγια του mini bus για το Κ.Υ / Η επίσημη απάντηση και το παρασκήνιο…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τι συνέβη όμως και δεν «προχώρησε» η εσωτερική σύνδεση των χωριών της περιοχής με την γραμμή του ΚΤΕΛ; Και γιατί σε μία τόσο μεγάλη παραλιακή και πολυσύχναστη περιοχή τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν ελάχιστα;

Δύο μόλις εβδομάδες μετά τα επίσημα εγκαίνια λειτουργίας (13 Ιουλίου) του πολυαναμενόμενου Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ που εξυπηρετούσαν τους κατοίκους των χωριών προς και από το Κ.Υ καταργήθηκαν.

Πρόκειται για τα δρομολόγια που είχαν ανακοινωθεί από τον Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη μετά την συνεργασία που είχε προτείνει η Δημοτική Αρχή στο ΚΤΕΛ Φθιώτιδας και είχαν στόχο να εξυπηρετήσουν όχι μόνο την μεταφορά επισκεπτών στο Κέντρο Υγείας αλλά και την καθημερινή σύνδεση όλων των χωριών της περιοχής όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας Δ. Παπαναγιώτου στο Lamianow.gr.

Έτσι μπορούσε κανείς να μετακινηθεί από την μία κοινότητα στην άλλη, ή να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο για τα καλοκαιρινά του μπάνια στις πλαζ των Καμένων Βούρλων, του Αγίου Κωνσταντίνου, στα λουτρά Κονιαβίτη και να επιστρέφει στην βάση του.

«Τα έσοδα που εισέπραξε το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας για δύο ολόκληρους μήνες ήταν 120 ευρώ! Καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για τεράστια ζημιά. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να εξυπηρετηθεί η περιοχή όμως αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί αν δεν βοηθηθεί από την Δημοτική Αρχή των Καμένων Βούρλων» απαντά στο Lamianow.gr o Δ. Παπαναγιώτου.

Τι συνέβη όμως και δεν «προχώρησε» η εσωτερική σύνδεση των χωριών της περιοχής με την γραμμή του ΚΤΕΛ; Και γιατί σε μία τόσο μεγάλη παραλιακή και πολυσύχναστη περιοχή τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν ελάχιστα;

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το δρομολόγιο δεν «διαφημίστηκε» από τον Δήμο και η όποια δημοσιοποίηση έγινε, είχε την «ταμπέλα» της μετακίνησης αποκλειστικά για το Κ.Υ, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της περιοχής να θεωρούν ότι αφορά μόνο τις επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που κάνουν λόγο για συμφέροντα που θίγονταν από την μετακίνηση πολιτών με το λεωφορείο της γραμμής.

Αναμένεται πλέον η επίσημη απάντηση από την πλευρά του Δήμου Καμένων Βούρλων για το τι μέλλει γενέσθαι.

Δείτε τι μας είπε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δ. Παπαναγιώτου


lamianow.gr

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια περίπτωση τσάμπα μαγκιάς από τον Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη. Άλλη μια περίπτωση όπου με ξένα κόλλυβα προσπάθησε να δείξει ότι νοιάζεται για τους δημότες.
Και θέλει να βάλει και ταμπέλα στο ΚΥ: Εγκαινιάστηκε επι Δημαρχίας Γιάννη Συκιώτη.
Ρε που τον βρήκαμε…
Από ΒΙΚΙΛΕΞΙΚΟ : Με ξένα κόλλυβα = με τα χρήματα άλλων δηλ. αφήνω να εννοηθεί ότι είναι δικό μου κατόρθωμα ενώ στην πραγματικότητα γίνεται αποκλειστικά από άλλους)

Ανώνυμος είπε...

Διευκρίνηση. Με ξένα κόλλυβα (των δημοτών) θέλει να εγκαταστήσει και τα LED.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μου κάνετε πλάκα. Υπήρχε περίπτωση να χρησιμοποιήσει κανένας το ΚΤΕΛ; οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε ούτε κατά που πέφτει. Αφού όλοι πάνε παντού με τα αυτοκίνητά τους εδώ και χρόνια. Και να μην οδηγεί κάποιος πάντα υπάρχει ο συγγενής ή ο φίλος που θα τον μεταφέρει. Όσο για τους ηλικιωμένους, δεν έμπαιναν τον άλλο καιρό στο ΚΤΕΛ. Θα μπούνε τώρα με τον κωρωνοιο; και σιγά μην πάρει κάποιος απ την περιοχή το ΚΤΕΛ για να πάει για μπάνιο στη θάλασσα. Μόνο οι Λαμιωτες το κάνουν αυτό. Νομίζω κοροιδευομαστε μεταξύ μας.

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΖΗΜΙΑ 4000\ΜΗΝΑ

Ακουγοντας τον εκπροσωπο της εταιριας [ΚΤΕΛ] να αναλυει μια αποτυχημενη ιδιωτικη προσπαθεια [παροχη υπηρεσιων] ,λογω μη αποδοχης της απο τους δημοτες,θετω τα εξης.

Η προσκληση ενδιαφεροντος απο τον Δημο για την καλυψη των αναγκων μετακινησης
των δημοτων εγινε για την βελτιωση της ροης προς το ΚΥ και τις οποιες αλλες αναγκες[σωστα].

Η εταιρια ενηργησε προφανως διερευνητικα και κατεληξε σε ζημια 4000\μηνα ,και ετσι αναγκασθηκε να κανει διωρθωση-μη συνεχιση [σωστα].

Εδω αρχιζει ο διαλογος-κριτικη,με την ιδιωτικη εταιρια να ζητα επιδοτηση απο το ταμειο του Δημου για να ειναι κερδοφορα ή εστω με ισοσκελιση,δηλ προτεινει κοινωνικη παρεμβαση,για την εξυπηρετηση λιγων συνδημοτων απο τους πολλους.

Η προταση ειναι αυτη καθ' εαυτη στρεβλωση στην αρνηση των δημοτων εμπρακτως, να στηριξουν τα δρομολογια αυτα,ειτε για λογους μη χρηστικους[χαμενες ωρες],ειτε ιδεολογικους [γκετοποιηση], ειτε προτιμησιακους[δικο τους οχημα].

Η κατευθυνση του Δημου ειναι κατ αρχην σωστη ως αστικη-τοπικη συγκοινωνια, χωρις να αναλαμβανει μετατοπιση ανταποδοτικων τελων απο τον σκοπο που τα εισπρατει, για επιδοτηση λιγων[η δομη Βοηθεια στο σπιτι πληροι καποιους ορους].

Κατα την ιδιαν λογικη ουτε επιδοτηση σε αλλες μικρες ομαδες δημοτων λ.χ.κακοπληρωτες τελων
ειναι ηθικες ,αρα και το πειραμα εχει τελειωσει εδω.

Ως απαντηση σε καποιους για το Γενικον Συμφερον, αυτο οριζεται απο τους πολλους, αν δε αυτοι κρινουν οτι το ατομικο συμφερον τους συμπιπτει ως προτεραιοτητα, τοτε ειναι
ηθικο να ακολουθηθει και ασχετα αν αποδειχθει στην πραξη ως λαθος.

Αρα το ατομικο ειναι αναποσπαστο δεμενο με το συνολικο και ποιοτικα εχει να κανει με την θεωρητικη γνωση [πολιτικη οικονομια] για τους εμπειριστες λεγεται αλλιως Εσοδα - Εξοδα.



Ανώνυμος είπε...

2.000 ανα μήνα είπε ο άνθρωπος καταρχήν ότι κοστίζει. Κατά δεύτερο μιλάμε για συγκοινωνιακή γραμμή η οποία ενώνει όλα τα χωριά του Δήμου. Ακόμη και το να βάλει 1.500 ο δήμος για να την διατηρήσει έχει ουσία μιας θα υπάρχει συγκοινωνία για παντού, άλλο που όταν την μάθει ο κόσμος πιθανόν να μην χρειάζεται καν επιδότηση. Άλλα είναι τα συμφέροντα. Κάποιοι που κάνουν τα ταξί στα χωριά χαλιούνται μην χάσουν το "κόμιστρο". Μπεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Όταν ως Δήμαρχος δεν μπορείς να βρεις 2.000 επι 12 μηνες = 24.000 ΕΥΡΩ για να επιδοτήσεις την συγκοινωνιακή σύνδεση των χωριών με το ΚΥ και οχι μόνο... τότε είσαι α ν ά ξ ι ο ς να έχεις αυτό το τίτλο. ΤΕΛΟΣ.
Και εσύ ρε ξερόλα ΚΡΙΤΩΝ σταμάτα να παριστάνεις τον γκεμπελίσκο και να λες τις 'μακακίες' σου. Δεν σε διαβάζει κανείς, εξαίρεση έκανα.
Έχεις δίκιο 12.54 οτι οι ταξιτζήδες δεν το θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς στον καφενέ, τσιγάρο πρέφα και καφέ και δεν βαριέσαι αδελφέ…

Ανώνυμος είπε...

Αλλη μια φουσκα ..του ξεφουσκωσε ..

Ανώνυμος είπε...

Led ο πονηρος τροπος που παει να γινει το εργο , θα μας αλλαξει τα φωτα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΤΟΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ.ΜΕΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΡΙΤΩΝ ζει σε άλλη χώρα ή έχει επιλεκτική μνήμη; Πόσες φορές μέχρι τώρα το "επαίσχυντο" κράτος (δλδ οι φόροι μας) έχουν διασώσει τις τράπεζες . Δεν έχει ακούσει ότι το κράτος πάλι πληρώνει τα ΚΤΕΛ να λειτουργούν σε γραμμές παθητικές για τα ίδια; Το επαίσχυντο κράτος (πάλι)δεν επιδοτεί εφοπλιστές για τις "άγονες" γραμμές;Δεν είναι όλα έξοδα-έσοδα στη ζωή, υπάρχει και αυτό που λένε κοινωνική πολιτική και αυτό δεν θα το κάνει καμία εταιρεία, αλλά το κράτος που όλοι βρίζουν αλλά σε αυτό στηρίζονται όλοι. Και δυστυχώς στην Ελλάδα και η άρχουσα τάξη κρατικοδίαιτη είναι, όλοι στα δημόσια έργα στηρίζονται .

Ανώνυμος είπε...

Κρατικοδιαιτος ο
Και ο δημαρχος και ολοι στη αυλη του και οι προσληψεις ψηφοφορων , οσο για την αρχουσα ταξη , και τους αριστεριζοντες , ολοι στο κρατος ..δηλαδη στους συνεπεις ψηφοφορους , πολιτες, δημοτες .

Ανώνυμος είπε...

Αν οι επιδοτησεις του κρατους ηταν συμφωνα με την φορολιγικη συνεπεια , τοτε στο δημο δεν θα περναμε ουτε ενα ευρω.

Ανώνυμος είπε...

Τι λαϊκιστες και μηδενιστές ήμαστε, δεν μας πιάνει κανείς,
και μαλιστα να τα χωσουμε στον διπλανο μας, στον γειτονα μας,
ο εαυτος μας ειναι ο …τελοιος. .
Σήμερα 2 διπλούς 6.60 ευρώ με απόδειξη αρα 1.30 φπα στο κράτος για όλους μας.
Πριν από λίγες μερες 26.56 νερα-αποχετευση στον Δημο τα 5.04 φπα στο κράτος για όλους μας.
Και το περίεργο είναι : το νερό που πίνω 13 % φπα , το κατούρημα στην αποχ/ση 24% φπα.
Στο σουπερ μάρκετ όλοι πληρώνουμε ΦΠΑ.
Αλλα στον δημο δεν πρεπει να παρουμε ουτε ενα ευρω;;;

Ανώνυμος είπε...

Οταν δεν πληρωνει ο ' αρχοντας' ,γιατι οι αλλοι ; αρα δεν μπαινει τιποτα στο ταμειο . Αποτελει κακο παραδειγμα

Ανώνυμος είπε...

Τελικα με το υδατοδρομιο τι γινεται θα γινει στι αγιο κωνστσντινο ναι η οχι ; κατι φημες λενε οτι τον κοροιδεψανε το δικο μας και θα παει τελικσ Αιδηψο και στυλιδα ..

Ανώνυμος είπε...

Η παραλικη στο αγιο κωνσταντινο , θσ συνεχιστει το εργο απο τον αναδοχο , ποτε θσ τελειωσει ολη η παραλιακη οδος ;

Ανώνυμος είπε...

Το σχεδιο πολης για Μωλο και Κ.Βουρλα ,προχωραει ; που βρισκεται ,εχει γινει κατι η στσ μαυρα ντουλαπια του ...Μανωλη ;

Ανώνυμος είπε...

Απο ιαματικα λουτρα ,ολα καλα ;

Ανώνυμος είπε...

Απο ιαματικα λουτρα ,ολα καλα ;

Ανώνυμος είπε...

Η παραλιακη οδος Γ.Βασειλιαδη , εχει πληρωθει χρυση η μελετη , προχωρησε κατι τοσα χρονια η απλα δωθηκαν τα χρηματα , τσαμπα στο μελετητη ..; Ο Περιφερειαρχης κ.Μπακογιαννης ειχε πει ειναι εργο ζωης , γιατι δεν προχωρησε ;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί στην παραλιακή δε βάζει χέρι ούτε ο Θεός ο ίδιος. Η παραλία κάνει κουμάντο στην πόλη εδώ και χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Διοικητής Συκιωτης έδωσε την διαταγή,οι καρέκλες στη θάλασσα μέχρι τον γοφό,για την θεραπεία της αιμοδοσίας.

Ανώνυμος είπε...

Διορθ.Αιμοροιδες

Ανώνυμος είπε...

Πόσο μπροστά είναι οι ανθρωποι ,
εμείς ασχολούμαστε με τις ......Αιμοροιδες
Ανταπόκριση Απο Κοινότητα Λαμιέων Δημου Λαμιεων
||Το Συμβούλιο της Κοινότητας αφού άκουσε την εισήγηση του κ. Προέδρου,
Μετά από διαλογική συζήτηση Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ομόφωνα:
Τον ορισμό υπευθύνων διαχειριστών της Ιστοσελίδας της Κοινότητας Λαμιέων τον
Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτριο Συλεούνη, και τα μέλη αυτής Ιωάννη Ζαλαώρα,
Ευθύμιο Κυρίτση & Ευάγγελο Δαμακόπουλο.||

Τώρα θα μου πείτε έχει ο Δήμος μας ιστοσελίδα που την λειτουργεί;;
Από τον Τετρι;; δεν έχει αλλαχθεί και λειτουργήσει ούτε μια αράδα. Βοήθεια μας.

Ανώνυμος είπε...

Στο kit cat της παραλιακής ο Κοτζακ την έπεσε σε μια και της λέει ,Σε θέλω για γυναίκα μου,η απάντηση ήταν,Εσύ τι θα μου είσαι?

Ανώνυμος είπε...

Ακουσα το τελευταιο Δ. Συμβούλιο.
Ο Αντύπας έκανε τον "συνηγορο" του Ιδιώτη ο οποίος μαζευε τα σκουπιδια περσυ και ζηταει τα λεφτα του. Η αντιπολιτευση ζηταει τα ζυγολογια και ο Ακης λεει "για 1-2 χιλιαρικα πανω κατω να μην σταθουμε... Ανθρωπινα να το δειτε κυριε Φλωρακη". Δηλαδη ρε λεβέντη, αμα σου ζητησει ενας προμηθευτης σου λεφτά για εφοδιασμό του μαγαζιου σου, εσυ θα τα πληρωσεις; δε θα μετρήσεις τι σου εδωσε; τι θα πεις, ελα μωρε, χιλια πανω χιλια κατω??? Το πε και ο Τριανταφύλλης.
Ο Δημαρχος που τους έβγαζε όλους εκτός θεματος, οταν παει στον ΕΟΠΥ να πάρει τα χρηματα απο τις συνταγογραφήσεις (αν ειναι στον ΕΟΠΥ), θα ζητησει οτι ναναι, η με βαση τον αριθμο των συνταγων;
Ο δε Παπαναγιώτου, ...απλα ανεκδιηγητος... Μονο βασιλικοτερος του Βασιλεώς που του είπε και η Κουκούλη. Η πλάκα είναι οτι εξανέστη και αντετεινε πως διατηρεί την παραταξη του και την αυτονομία του....ΧΕΧΕΧΕΧΕ. Το άλλο με το Κεντρο Υγειας το ξερετε;
ΜΑγκες, για το θεμα των σκουπιδιων ειδαμε ότι πρωτομπήκε εργολάβος στα σκουπιδια του Αγιου Πνευματος, στις αρχες ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 χωρις να το ξερει κανενα Δ.Συμβουλος!!!! Ποια αναγκη και ποια καουρα οτι δεν προλαβαίνανε την τουριστική κινηση του Αυγούστου;;; Το θεμα ήρθε ως κατεπειγον, μετά από 1,5-2 μήνες... Δικαιολογιες για γέλια, και το ξερουν καλύτερα από ολους ο Τριανταφύλλης με την Μπεζάτη οι οποίοι ηταν στην προηγουμενη οικονομική και πηραν αυτές τις αποφάσεις που είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ για τα οικονομικά του δήμου. Η δευτερολογια του Φλωρακη ηταν η κατακλειδα. Ο Δημαρχος με την γνωστη του ειρωνεία πεταγονταν συνεχώς διακοπτοντας και κει ειρωνευοντας για να μην μεινουν τα επιχειρηματα οσων διαφωνουσαν.

Ανώνυμος είπε...

LamiaReport
Αναστολή λειτουργίας δυο εβδομάδων, πρόστιμο 15.000€ και αυτόφωρο για τον υπεύθυνο λειτουργίας σε νυχτερινό Club των Καμένων Βούρλων της παραλιακής. H εντολή από την αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.
Ποιό είναι ?

Ανώνυμος είπε...

Ρωτά ποιος τον κάρφωσε καλύτερα κ ποιος έδωσε το τελικό οκ γι αυτήν την άδικη κατ' εμέ ενέργεια (προηγούνται πάντα οι συστάσεις)!! Σύμβουλοι που κρύβονται πίσω από φουστάνια κ προέδρους. Αυτό της Βανδή έχει ο καιρός γυρίσματα το γνωρίζουν αραγε;