12 Ιουλίου 2020

Τρίτα εγκαίνια, 3ος Δήμαρχος, 3ος Υπουργός

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Τα έργα στα Καμένα Βούρλα, όπως το Κέντρο Υγείας πρέπει να γίνονται με γνώμονα τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων. Αρχικά, είναι θετικό, όμως πρέπει να έχει πλήρες και μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. Βέβαια καταντούν ανέκδοτο τα εγκαίνια για τρίτη φορά, τρίτος δήμαρχος, τρίτος υπουργός, από το ίδιο κόμμα. Ντροπή!

Η ανάπτυξη, όπως διδαχθήκαμε και από την κρίση της πανδημίας, που εξελίσσεται και φαίνεται χειρότερη, δεν πρέπει να έχει μονοκαλλιέργεια τον τουρισμό στην περιοχή μας. Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με την ελιά, τη γεωργία, την αλιεία δεν πρέπει να υπολείπεται. Η ανάδειξη των κόμβων μεταφοράς όπως στον Άγιο Κωνσταντίνο με το λιμάνι του και το σταθμό του τρένου στον Μώλο, επίσης βοηθούν πολύ την περιοχή μας, και όχι οι φαμφάρες των υδατοδρομίων.

Αυτό που μας πρέπει να συζητήσουμε είναι για ποιον γίνεται η ανάπτυξη και αν τα πρόσωπα που σήμερα μας καλούν να μας μιλήσουν για πολίτικες πρακτικές, είναι τα ίδια που χθες μας έλεγαν άλλα. Αλλά, μόνο πετυχημένες δεν υπήρξαν οι πολιτικές προσώπων που έφυγαν από την περιοχή (Μπακογιάννης, Σερέτης κ.λπ.) Πετυχημένος έφυγε ο Μπακογιάννης από την περιφέρεια και μας ταλαιπωρεί στην Αθήνα, άλλα μας άφησε σύμφωνα με τα στοιχεία, την φτωχότερη οικογένεια στην ΕΕ και την Περιφέρεια με την μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ. Τι έλεγε ο κύριος Σερέτης για την ανάπτυξη, ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Λαμία; τι είδους πολιτικές υπηρετεί σήμερα; Όπως αντίστοιχα, σε τι διαφωνούν Ραγκούσης και Χρυσοχοΐδη; Ο πρώτος ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε νόμο για περιορισμό των απεργιών, ενώ ο δεύτερος ως υπουργός της Ν.Δ. νόμο για απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Καθίσταται σαφές σε όλους ότι όταν οι μικρομεσαίοι δεν ευημερούν κανένας καρχαρίας δεν θα ρίξει τα λεφτά του για να επενδύσει, θα έρθει μόνο όταν υπάρχει άμεσο κέρδος, εκτός αν τα πάρει τζάμπα π.χ. ΕΟΤ, λιμάνι, αναθέσεις κ.λπ. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην οικονομία που ζούμε, χρειάζονται ενίσχυση π.χ. παράλιες ελεύθερες, ιαματικά δωρεάν και αναβαθμισμένα, πράσινο, καθαριότητα, το Κέντρο Υγείας της περιοχής, μείωση τελών κ.λπ.

Τον επόμενο καιρό και στα δύσκολα που έρχονται, τίποτα δεν πρέπει να γίνεται ερήμην του λαού. Όσον αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλουμε να πιέσουμε προς την κατεύθυνση των συμφερόντων μας, να μην επιτρέψουμε την υπερφορολόγηση των δημοτών από τον δήμο που έχει ως εργαλείο τα ανταποδοτικά τέλη. Δηλαδή, να μην επιτρέψομε την εξόντωση όσων απομείναν όρθιοι.

Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'Συντροφε' Γιαννη νωρις το θυμηθηκες οταν λες "να μην επιτρέψουμε την υπερφορολόγηση των δημοτών από τον δήμο που έχει ως εργαλείο τα ανταποδοτικά τέλη".
Η αποφαση εχει παρθει απο το Φεβρουαριο και ηδη εχουν δρομολογηθει οι αυξησεις.
Που ησουν αυτους του 6 μηνες ? Αλλα εστω και τωρα πως θα τους κανουμε να παρουν πισω τις αυξησεις ? Με μπροσταρη το συντροφο σου Ηλιοπουλο που με ΠΑΡΩΝ ειναι σαν να αποδεχεται τις αυξησεις ?
Ντροπη !!!

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε βλέπω αφαιρεσες το αυτοκινητιστης. Τι έγινε; Πήρες σύνταξη; Σε βόλεψε το κόμμα πουθενά;
Άντε τώρα θα έχεις χρόνο να τρέχεις στις πορείες που η ανάλγητη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση απαγόρευσε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Φραγκούλης είναι ο Ιαχωβας ο Τραχανάς
Πεντακοστιανος και ο δήμαρχος ορθόδοξος,άντε να βγάλεις άκρη.

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα εγω τους βγάζω αλλιώς,ο Φραγκούλης Παλαιοημερολογίτης,ο Τραχανάς Ιαχωβας και ο Δημαρχος Πεντακοστιανος, η συμπολιτευση Εικονολάτρες και η αντιπολίτευση Εικονομάχοι,και τα εγκαίνια του ΚΥ η Α'Οικουμενικη σύνοδος.