10 Φεβρουαρίου 2011

Αποχή του Λυκείου από τα μαθήματα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 09:00
Αρνούνται οι μαθητές να κάνουν μάθημα μετά από τα γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα.

Συγκεκριμένα,
προ ημερών υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση μαθητή, από αλλοδαπό μαθητή αλβανικής καταγωγής, που βιντεοσκόπησε την αποτρόπαια αυτή πράξη του, και την ‘κυκλοφόρησε’ στο σχολείο, ενώ κάποιοι λένε ότι το είδανε και στο internet.

Ακολούθησαν αρκετές φασαρίες στο σχολείο μεταξύ αλβανών και ελλήνων μαθητών και τελικά η ποινή που επιβλήθηκε στον αρχηγό της παρέας (τον αλβανό) ήταν μια πενταήμερη αποβολή (από την Τετάρτη μέχρι Κυριακή δηλαδή).

Το συγκεκριμένο παιδί(ο αλβανός δηλαδή), έχει υποπέσεις και άλλες φορές σε παραπτώματα και φασαρίες, όπως πέρυσι σε διαφωνία που υπήρξε στο σχολείο μεταξύ μαθητών, ο αλβανός περίμενε τον μαθητή που διαφώνησαν έξω από σχολείο με μαχαίρι για να ‘ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς’.

Ο αλβανός μαθητής φέρετε να εξαπολύει απειλητικά σχεδόν μηνύματα τύπου ‘θα τα πούμε την δευτέρα’ (που θα επιστρέψει στο σχολείο μετά την 5ήμερη αποβολή) και το κλίμα είναι ακόμα τεταμένο και η κατάσταση έκρυθμη.

Οι μαθητές από την άλλη, καταρχήν θεωρούν ότι η μικρή αυτή ποινή είναι σκανδαλώδης, ενώ θέτουν θέμα προσωπικής ασφάλειας τους στον χώρο του σχολείου και αξιώνουν την οριστική απομάκρυνση του αλβανού από το σχολείο, ενώ κάποιοι (γονείς και μαθητές) κάνουν λόγο και για ποινικές ευθύνες.

Θα σας ενημερώσουμε για ότι νεότερο.

Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο αλλά και τα πολλά σχόλια της 8/2/2011

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακουσον ακουσον, η διευθύντρια του λυκείου λέει, ότι θα δώσει 5ήμερη αποβολή και στους μαθητές που διαφώνησαν και σχεδόν έπεσε ξύλο, με τους αλβανούς εχτές
εξισώνει δηλαδή (σε επίπεδο ποινής) την σεξουαλική κακοποίηση με έκανε ο αλβανός με τους θιγμένους μαθητές για την αποτρόπαια αυτή πράξη
η πληρωμένη απάντηση των μαθητών ήταν ότι ‘αφού δεν κάνετε τίποτα εσείς οι καθηγητές θα κάνουμε εμείς οι μαθητές’

ενας μέχρι πρόσφατα μαθητής

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να λέμε όλοι ο μόνος αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας ανηλίκων .Η διευθύντρια του λυκείου θα πρέπει να τον ενημερώσει .Καθώς και οι γονείς του παιδιού θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα .Αυτό που έγινε δεν πρέπει να περάσει με μια απλή πενθήμερη αποβολή .Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί από τους αρμοδίους άμεσα .

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Για αρχη η παραπληροφορηση που επικρατει ειναι τραγικη κ εκθετονται ατομα και οικογενειες που δεν εχουν δωσει στοχο για σχολιασμο!!Βγαινει ο καθε ασχετος κ μιλαει περι του θεματος διαδιδοντας οτι θελει. Ειμαι αυτοπτης μαρτυρας της επιθεσης που εγινε εν ωρα διαλειμματος απο μαθητες τριτης λυκειου εναντια στον "αλβανο" οπως λετε μαθητη και τα σχολια δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Οι δραστες που τραβηξαν το βιντεο δεν ηταν κατα πλειοψηφια "αλβανοι" αλλα μονο ενας "αλβανος".Το υλικο του βιντεο δειχνει ενα παιδι που ειναι ντυμενο και εναν συμμαθητη του να προσποιειται πως του βαζει το ποδι μιας στον πρωκτο του. Δεν υπηρχε ενδειξη βιας και κακοποιησης αφου δεν τον κρατουσε κανεις ουτε εβλαπταν με αυτη τους τν πραξη την σωματικη του ακεραιοτητα. Φυσικα και δεν επικροτω την πραξη αυτη αλλα η αποφαση παρθηκε απο τους καθηγητες και πρεπει να γινει σεβαστη. Οι μαθητες της τριτης λυκειου θεωρησαν δικαιο και λογικο να παρουν την κατασταση στα χερια τους και να ορμηξουν ολοι εναντια στον "αλβανο".Επομενως δεν επροκειτο για συμπλοκη αλλα για ωμη επιθεση κατα του εν λογω παιδιου. Οι ιδιοι μαθητες διαμαρτυρονται σημερα μεσω της καταληψης του σχολειου. Θα παρακαλουσα τον μπλοκερ να πληροφορειται προηγουμενως και μετα να εκθετει στην δημοσιοτητα τετοιες ασυναρτησιες.!

Ανώνυμος είπε...

diladi na to afisoun kai na to prosperasoun to thema san na min egine tipota auto lete???? kai an eisastan marthras giati afisate na ginei esto kai ayto eno kserete tin katastasi genikos..........

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που λέει ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε κάποιο συμβάν, ας καταλάβει επιτέλους ότι δεν μπορεί να ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε όλα τα συμβάντα που έγιναν, μπορεί και να του διαφεύγει και κάποιο συμβάν. Να μην ανοίξω το στόμα μου γιατί φυλακή θα πάνε μερικοί.

kamena voyrla blogger είπε...

Για να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, μιας και βλέπω ότι προσπαθεί το θέμα να πάει προς το ‘σεξουαλική παρενόχληση’ (πταισματικού χαρακτήρα παράπτωμα) , και μετά από την σχετική βοήθεια της νομικής ομάδας του Blog, τα πράγματα έχουν ως εξής αναφορικά με τον χαρακτηρισμό αυτής καθ εαυτής της πράξης:

Οι πράξεις ως περιγράφηκαν, ξεφεύγουν κατά πολύ από την απλή σεξουαλική παρενόχληση η οποία για να στοιχειοθετηθεί σταματάει σε απλή προφορική επικοινωνία μεταξύ εμπλεκομένων.

Οι όποιες ενέργειες είναι αυτές που χαρακτηρίζουν και τεκμαίρουν την όποια κακοποίηση, που στην συγκεκριμένη περίπτωση, με τις δεδομένες ενέργειες, ως έχουν περιγραφεί επαναλαμβάνω, είναι σεξουαλικής φύσης μιας και επικεντρώνονται στην γενετήσια φύση κάποιου.

Ανεξάρτητα αν λοιπόν ήταν ντυμένος η γυμνός, η πράξη αυτή καθ εαυτή έγκειται σε κακοποίηση, που σε συνδυασμό με την βιντεοσκόπηση προσδίδει σαφή δόλο.

Ανώνυμος είπε...

το θέμα έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια μια απλής διαμάχης στην μαθητική κοινότητα, που τελειώνει με προβλεπόμενες διοικητικές ποινές σχολικού χαρακτήρα.
μην ξανά ακούσω καθηγητή να λέει εντάξει μωρέ θα το λύσουμε μεταξύ μας το θέμα, γιατί σας λέω ότι έχετε και έχουμε παιδιά και δεν τολμώ στην ιδέα να σκεφτώ καν το παιδί μου ή το παιδί σου κύριε καθηγητή σε αυτήν την θέση.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον, εχουν ακουστει πολλα και διαφορα ρατσιστικα πραγματα. Κανενας ομως εχει προβαλει την αληθεια. Οι μαθητες που ”κακοποιησαν” τον μαθητη ηταν δυο μαθητες αλβανικης καταγωγης και τρεις ελληνες μαθητες. Κανενας ομως δεν το εχει αναφερει αυτο το θεμα και εχει παρει ρατσιστικες διαστασεις. Περυσι ο μαθητης ο οποιος συνεβαλε στο γεγονος (αλβανικης καταγωγης) δεν ενεπλακει σε ξυλοδαρμο και ποσο μαλιστα με μαχαιρια. Αυτα που γραφουν ειναι παραπληροφοριση. Δεν υπερασπιζομαι τον συγκεκριμενο μαθητη αλλα να λεμε τα πραγματα οπως πραγματικα εχουν γινει.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ...ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΑΓΟ. ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ, ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ..ΑΠΛΑ Ο ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΠΙΚ..
ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ, ΑΠΛΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΧΟΛΙΑΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

to video to exei kaneis?..9elw na to dw!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ , Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ; ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΕΛΕΟΣ!!! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ !!ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....

Ανώνυμος είπε...

ota h astynomia ... protima na kathete exw apo tin ethnikh trapeza kai na prostatevei xrhmata pou einai asfalismena ....
tote ..oxi mono tha viazoun ta paidia mas mesa sta sxoleia ....
alla se ligo kairo tha mpainoun kai sta spitia mas ...!!!!DEN EIMAI RATSISTHS....ME KANATE...!!!!

Ανώνυμος είπε...

PROSEKSTE MONO MHN KAI DEN YPARXEI VIDEO ME AYTA POU LETE GIATI META ARXISTE NA PSAXNETE DIKIGOROYS!!!!! KAI EGW APO TA KAMENA BOYRLA EIMAI,KAI OLOI LENE OTI TO EXOUN DEI ALLA KANEIS DEN TO EXEI DEI STHN PRAGMATIKOTHTA KAI APLA PLA8EI ISTORIES ME TO BLAMENO TOY MYALO,TO MONO VIDEO POU EXEI KYKLOFORISEI EINAI ENTELWS AKYRO!

Ανώνυμος είπε...

PROSEKSTE MONO MHN KAI DEN YPARXEI VIDEO ME AYTA POU LETE GIATI META ARXISTE NA PSAXNETE DIKIGOROYS!!!!! KAI EGW APO TA KAMENA BOYRLA EIMAI,KAI OLOI LENE OTI TO EXOUN DEI ALLA KANEIS DEN TO EXEI DEI STHN PRAGMATIKOTHTA KAI APLA PLA8EI ISTORIES ME TO BLAMENO TOY MYALO,TO MONO VIDEO POU EXEI KYKLOFORISEI EINAI ENTELWS AKYRO!

Ανώνυμος είπε...

PROSEKSTE MONO MHN KAI DEN YPARXEI VIDEO ME AYTA POU LETE GIATI META ARXISTE NA PSAXNETE DIKIGOROYS!!!!! KAI EGW APO TA KAMENA BOYRLA EIMAI,KAI OLOI LENE OTI TO EXOUN DEI ALLA KANEIS DEN TO EXEI DEI STHN PRAGMATIKOTHTA KAI APLA PLA8EI ISTORIES ME TO BLAMENO TOY MYALO,TO MONO VIDEO POU EXEI KYKLOFORISEI EINAI ENTELWS AKYRO!

Καμμενα Βουρλα είπε...

Αν υπαρχει αυτοπτης μαρτυρας να παει να κανει επωνυμη καταγγελεια.αλλα κανεις δεν ειναι σιγουρος ουτε βαζει το χερι του στη φωτια.ολοι λενε λενε λενε.και ουσια καμια.αν υπαρχουν αποδηξεις και στοιχεια να πατε στον εισαγγελεα με τους δικους σας.αν δεν υπαρχει τιποτα και απλα τα βγαζετε απο το μυαλο σας,με τη λογικη του καφενειου σκασμος και τα κεφαλια μεσα μη μπλεξετε χειροτερα τους εαυτους σας και τις οικογενειες σας.

Ανώνυμος είπε...

gia mazepsou ... kai mazepse kai ta logia sou ... alvanako ... tha mas peis kai skasmos ......mas apilite kiolas mesa sto idia msas tin polh....

Ανώνυμος είπε...

μαζέψου πιτσιρικά... ελπίζω να είδες τη χτεσινή εκπομπή για το τί έγινε στη ΄΄πρωτεύουσα΄΄ σας(ο θεός να τη κάνει) το περασμένο μήνα.. αλλά σε μεγάλωσαν με τη θηριώδη παπαριά της μεγάλης αλβανίας! α....α καλαβρέζικα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ. ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΜΥΝΗΣΗ. ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ.

ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά αυτά τα παιδιά θα τα ξέσκιζα, θα τους έκανα την ζωή κόλαση. Αι σιχτίρ πια!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ Η ΚΑΛΑΜΙΑ,ΧΡΟΝΙΑ ΓΔΥΝΑΤΕ ΚΑΙ ΒΙΑΖΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ.ΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΣΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ,ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Είναι τρομερό και απάνθρωπο το γεγονός ότι διευθύντρια και καθηγητές δεν παίρνουν το μέρος όλων των μαθητών που με μεγάλο ζήλο και θυμό ζητούν να βρούν το δίκιο τους. Αναρωτιέμαι αν στη θέση του μαθητή αυτού ήταν κάποιο ενήλικο άτομο του σχολείου όπως κάποια καθηγήτρια ή ακόμη και η διευθύντρια για το ποιά τροπή θα είχαν πάρει τα πράγματα. Η κινητοποίηση θα ήταν σίγουρα άμμεση και θα είχε πολλούς υποστηρικτές. Όμως δεν είναι δίκαιο να τραυματίζεται τόσο βίαια μια αθώα και νεαρή ψυχή γνωστή σε όλους στην μικρή κοινωνία του σχολείου Καμένων Βούρλων και το μόνο που να σκέφτονται οι καθηγητές και η διευθύντρια είναι ότι διακυβεύεται η θέση τους. Εντάξει είπαμε δύσκολες οι εποχές αλλά όχι και να μένουμε άπραγοι στη θέα και στο άκουσμα μιας τέτοιας πράξης. Εγώ προσωπικά το βίντεο δεν θα ήθελα να το δω, δεν θα αντέξει η ψυχή μου. Αυτοί που πρέπει να το δουν μπας και ξυπνήσουν και κάνουν κάτι είναι μόνο οι καθηγητές. Έλα τώρα που αυτοί άμα οργανωθούν δεν μπορούν να κάνουν κάτι για τον μαθητή τους. Για τα δίκια τους και τους μισθούς τους ξέρουν να εναντιώνονται και να απεργούν ε?!!! Όσο για τους αλβανούς αν δεν ήμουν πρίν ρατσίστρια τώρα έγινα! Δεν νομίζω αν ένα παρόμοιο γεγονός λάμβανε χώρα στην Αλβανία από κάποιον αλλοδαπό να χρειαζόντουσαν οι αλβανοί δικηγόρους και καθηγητές για να πάρουν το μέρος τους....απλά

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΣΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ.ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.