16 Φεβρουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις ελαιοπαραγωγών στις 17 Φλεβάρη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ώρα 9 30π.μ

Την Πέμπτη στις 17 Φλεβάρη, οι ελαιοπαραγωγοί σε όλη την επικράτεια, βγαίνουμε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούμε για τις εξευτελιστικές τιμές στο λάδι και τις ελιές, που δίνονται στους παραγωγούς και στις πανάκριβες που επιβάλλουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και οι μεγαλέμποροι στους καταναλωτές.
Το άνοιγμα μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης ξεπερνάει το 250%, για να κερδίζει ο μεγαλέμπορας και τα μονοπώλια τροφίμων, από την εκμετάλλευση ελαιοπαραγωγών και καταναλωτών.

Διαδηλώνουμε μπροστά στα γραφεία της περιφέρειας, και στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, για να συναντήσουμε τους εργαζόμενους – καταναλωτές και να μάθουν, ότι δεν φταίμε για τις υψηλές τιμές στο λάδι και τις ελιές στην κατανάλωση. Ότι δεν είμαστε εμείς οι αγροτοπαραγωγοί, που τους[.....]

στερούν να καταναλώνουν τις αναγκαίες ποσότητες σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, όπως είναι το λάδι και που χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία της χώρας μας.

Φταίει η πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που στηρίζουν τα συμφέροντα και τα κέρδη των εμπόρων και μεταποιητών, σε βάρος των διατροφικών αναγκών του λαού μας. Σε βάρος επίσης της μικρομεσαίας αγροτιάς που προωθούν άμεσα, βίαια, ταχύτατα το ξεκλήρισμα και καταστροφή της, για να μείνουν οι μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Το συμφέρον είναι κοινό μικρομεσαίων αγροτών, εργατοϋπαλλήλων, μικροεπαγγελματιών για παραγωγή ποιοτικών , καλών και σε προσιτές τιμές τροφίμων που θα ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες του λαού.
Κοινός ο αγώνας ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και επιχειρηματικών ομίλων, πάλη για τη λαϊκή ευημερία.
Δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με την άγρια πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ και κυβέρνησης που μας εξοντώνει, γιατί το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι τα βάσανα μας.

Διεκδικούμε άμεσα:

 Απορρόφηση στο λάδι και τις ελιές από κρατικούς φορείς (στρατός, νοσοκομεία κ.ά) σε εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν αξιοπρεπές εισόδημα
 Αναπλήρωση του απολεσθέντος εισοδήματος μας λόγω των εξευτελιστικών τιμών σε ελιά και λάδι.
 Διαγραφή χρεών στους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς
 Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, ενέργεια .

Φλεβάρης 2011 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: