11 Φεβρουαρίου 2011

Οικολόγοι Πράσινοι - ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΕΝΑ «ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ» ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΕΝΟ;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


10.2.2011
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ:

Το ζήτημα του θεσμικού πλαισίου για την ανακύκλωση έντυπου χαρτιού, θέτουν και πάλι προς το υπουργείο Περιβάλλοντος οι Οικολόγοι Πράσινοι. Υπενθυμίζοντας σχετική δήλωση της υπουργού Περιβάλλοντος πριν ένα ακριβώς χρόνο, στις 11.2.2010, οι εκπρόσωποι Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος και Ελεάννα Ιωαννίδου σημείωσαν:
«Η οργανωμένη ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού είναι κομβική για τη βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών. Η απουσία της στέλνει κάθε χρόνο στα [.....]

σκουπίδια φυσικούς πόρους και πρώτες ύλες αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια στιγμή όμως κάνει τα σκουπίδια πολύ πιο ελκυστικά για τα συμφέροντα της καύσης, καθώς το χαρτί προσθέτει μεγάλη θερμογόνο δύναμη στα σύμμεικτα σκουπίδια.
Πριν ένα ακριβώς χρόνο, η υπουργός Περιβάλλοντος είχε δηλώσει ότι η επεξεργασία του σχετικού θεσμικού πλαισίου ήδη ολοκληρωνόταν, σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο να μην υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα ανακύκλωσης για το έντυπο χαρτί».
Από τότε όμως δεν έχουμε νεότερα. Περιμένουμε λοιπόν να μάθουμε τι έχει συμβεί.».

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Γ. Παρασκευόπουλος 6979 952070

Η δήλωση της υπουργού έγινε στις 11.2.2011, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Είναι αναρτημένη στο http://www.minenv.gr/download/2010/feb/2010%2002%2011_apomagnitofonisi.sinenteuxis.doc
Σελίδα 19: "Επίσης ολοκληρώνεται το Προεδρικό Διάταγμα για το έντυπο χαρτί, στο οποίο είμαστε πάρα πολύ πίσω. Δηλαδή, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα ανακύκλωσης για το έντυπο χαρτί. Σύντομα αυτό θα βρίσκεται στη διαβούλευση και πολύ σύντομα θα το στείλουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: