16 Φεβρουαρίου 2011

Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να πουληθεί δημόσια γη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δε σημαίνει πώληση της δημόσιας γης».

«Ουδείς προτίθεται να πουλήσει τους αιγιαλούς, τις ράχες και τα βουνά. Μιλάμε για αξιοποίηση που φέρνει έσοδα στο δημόσιο και λειτουργεί αποτελεσματικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνταντίνου.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε τη σημασία του διαλόγου με όλα τα κόμματα και τις κοινωνικές δυνάμεις, ώστε να επιτευχθεί συναίνεση γύρω από τις αναγκαίες αλλαγές. Εξέφρασε, ωστόσο, τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η ΝΔ[.....]

έσπευσε να απορρίψει την πρόσκληση για συμμετοχή στο διάλογο.

Τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι κκ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Γιάννης Αμοιρίδης και Θανάσης Γικόνογλου ζήτησαν να εμφανιστεί ο υπουργός Οικονομιών και να ενημερώσει τους βουλευτές του αρμόδιου τομέα του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα σχέδια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όσο και για τις άλλες δεσμεύσεις του επικαιροποιημένου μνημονίου.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα πώλησης ή μεταβίβασης δημόσιας γης. Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από όλα τα κόμματα, μέσα από διάλογο, να συμφωνήσουν σ΄αυτή τη νομοθετική ρύθμιση και αργότερα με την αναθεώρηση του Συντάγματος να συμπεριληφθεί και στο Σύνταγμα.

«Ρεαλιστικός ο στόχος άντλησης των 50 δισ. από την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας», εκτίμησε στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας. Παράλληλα τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης αλλά και πώλησης της κρατικής ακίνητης περιουσίας, ζητώντας να αρθούν τάχιστα τα νομοθετικά και γραφειοκρατικά εμπόδια.

ΝΔ: Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

Απόπειρα εμπαιγμού και εξαπάτησης του λαού χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με την απαγόρευση της πώλησης δημόσιας γης.

«Ο κ. Παπανδρέου είναι αποκλειστικά υπαίτιος για όσα, μόλις τώρα, προσποιείται ότι τον ενοχλούν. Δεν είναι καταγγέλλων. Είναι καταγγελλόμενος», σχολίασε ο κ. Μιχελάκης, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι επιμένει να αντιμετωπίζει κρίσιμα ζητήματα με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Όπως σημειώνει εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, στη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε, στο άρθρο 14 παρ. 5, αναγνωρίζει στους δανειστές της χώρας το δικαίωμα να προχωρούν σε κατάσχεση, όχι μόνον της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και κρατικής περιουσίας ταγμένης στην εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: