28 Φεβρουαρίου 2011

Να υπάρξει εξίσωση των παγίων τελών του νερού…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι αποδεικνύεται ότι την απόφαση που πήρατε για την αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης στον ενιαίο πλέον Δήμο Μώλου - Καμένων Βούρλων - Αγ. Κωνσταντίνου έγινε στο πόδι και όχι κατόπιν εμπεριστατωμένης οικονομοτεχνικής μελέτης από τους αρμόδιους.

Συγκεκριμένα χωρίσατε σε δύο κατηγορίες τους δημότες του ενιαίου δήμου.

Στους δημότες των Καμένων Βούρλων που επειδή είναι πιο ωραίοι θα πληρώνουν πάγιο 50 ευρώ και στους δημότες του Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου που επειδή είναι πιο μόρτες θα πληρώνουν πάγιο ύδρευσης[.....]

30 ευρώ.

Καλά δεν ισχύει εδώ το άρθρο 4 του συντάγματος περί ισονομίας και ισοπολιτείας που όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι των νόμων της πολιτείας.

Το ερώτημα που τίθεται από τους δημότες των Καμένων Βούρλων είναι το παρακάτω :

Υπάρχει εισήγηση της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο που προβλέπεται από τον Καλλικράτη (άρθρο 72 παράγραφο ζ) ;

Σε αντίθετη περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο και προσβληθεί η απόφαση ενώπιον του Ελεγκτή Νομιμότητας βάσει του άρθρου 227 του Καλλικράτη , θα εκπέσει η απόφαση από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ; Που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι 6000 δημότες των Καμένων Βούρλων ;

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Αντιδήμαρχοι που έκαναν την εισήγηση για την αύξηση των τελών ύδρευσης , όπως οι ίδιοι ζητώντας και εύσημα από τους δημότες για την μεγάλη τους αυτή επιτυχία δημοσίευσαν στα Blogs , παρουσιάζοντας την ως επιτυχία τους , την αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης , δεν έχουν διαβάσει καθόλου τον Καλλικράτη ;

Ποιος δημοτικός σύμβουλος των Καμένων Βούρλων μπορεί να μας πείσει ότι με πάγιο τελών ύδρευσης 38,5 ευρώ σε όλο τον Δήμο Μώλου- Καμένων Βούρλων- Αγ. Κωνσταντίνου και ενιαίο τιμολόγιο δεν θα καλυπτόντουσαν οι οικονομικές ανάγκες του Δήμου ;

Μήπως βέβαια αυτή η αναποτελεσματικότητα έχει να κάνει και με τον εσωτερικό ανταγωνισμό που υπάρχει και υποβόσκει μεταξύ των τριών (3) δημοτικών Συμβούλων των Καμένων Βούρλων που δεν κρύβουν σε κάθε βήμα τους το ενδιαφέρον τους για τον Δημαρχιακό θώκο.

Αφήστε κύριοι τα παιχνιδάκια γιατί ο προκάτοχος σας τρίβει τας χείρας του και έδειξε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν σας υπολογίζει και του παραχωρείτε χώρο με τις αμέλειές σας να επανακάμψει δριμύτερος.

Κύριοι Αντιδήμαρχοι και εισηγητές των τελών ύδρευσης όπως φαίνεται σύντομα θα επανέλθει προς συζήτηση σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια το θέμα . Παρακαλούμε να είστε ποιο ενημερωμένοι και διαβασμένοι για το καλό των δημοτών που σας έστειλαν στις καρέκλες που κάθεστε.

Γιά τό studio-1
Ζαγγανάς Νίκος

studio-1.gr

15 σχόλια:

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη

Σε ότι αφορά το blog απαντώ.
Γράφεις ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και οι αντιδήμαρχοι, αυτοί δηλαδή που εισηγήθηκαν τα νέα τιμολόγια, έκαναν δημοσιεύσεις στα blogs, και ζήτησαν και εύσημα.
Λάθος πρώτο, το άρθρο , τα συμπεράσματα και τα παραδείγματα, αποτελούν και προέρχονται από (σοβαρή) έρευνα που έκανε το blog. (δεν διαβάζεις προσεκτικά)
Τέλος, τα εύσημα αποδόθηκαν από τον συγγραφέα, κρίνοντας από το αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά την άποψη μου ως δημότης, και αναφορικά με την άποψη σου ότι κάποιοι χώρισαν σε δυο κατηγορίες τους δημότες, διότι όπως γράφεις επέβαλαν 50 euro πάγιο στα Καμένα Βούρλα, και λιγότερο στις άλλες δημοτικές ενότητες, έχω να πω (λάθος δεύτερον) ότι το 50ντάρικο δεν άλλαξε, τόσο ήταν και παλιότερα. Ποιος επέβαλε λοιπόν τι σε ποιόν? Και σε ποιόν καταφέρεσαι εναντίον?

Επίσης, καλό το άρθρο 4, και θεμελιώδες για την δημοκρατία μας, αλλά αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα πολύ απλά, όπως πχ πόσο κάνει το τμ στα Καμένα Βούρλα και πόσο στον Μώλο και στον Άγιο, ποιες οι ανάγκες στην μια περιοχή και ποιες στην άλλη, ποια είναι λουτρόπολη και ποια όχι, που υπάρχουν χιλιάδες διαμερίσματα που κατοικούνται 1-2 μήνες τον χρόνο και που όχι, και πολλές άλλες διαφορές που μπορώ να γράψω, τότε μας (σου) ξεφεύγει η ουσία.

Θέλω να πω ότι η άποψη Τετριμίδα, που στο δημοτικό συμβούλιο είπε ότι θα υπάρξει εναρμονισμένο τιμολόγιο μέχρι το 2012 με βρίσκει αντίθετο. (αυτή είναι η άποψη μου).
Γιατί οι ανάγκες εκ των πραγμάτων είναι διαφορετικές στα δημοτικά διαμερίσματα, οι ανάγκες (αν θες) δεν είναι κατανεμημένες έτσι, και δεν μπορείς την γιαγιά που έχει ένα σπιτάκι στην άκρη του Μώλλου, να την χρεώνεις το ίδιο με την παραθαλάσσια μεζονέτα στα Καμένα. Ούτε τα ίδια σκουπίδια παράγει, ούτε τόσο τους υπονόμους χρησιμοποιεί, ούτε και τον βιολογικό, και ούτε καν το ίδιο νερό δεν καταναλώνει.

Επί της ουσίας λοιπόν, εγώ είμαι, ο υπέρμαχος του άρθρου 4 αναφορικά με την ισότητα, γιατί η παραπάνω γριά από τον Μώλο, δεν μπορεί, ξαναλέω, να χρεώνετε το ίδιο με την μεζονέτα στα Καμένα, είναι άδικο!.

Συμφωνείς ?

Φιλικά ο Blogger

Ανώνυμος είπε...

blogger επειδή η ουσιαστική διαφωνία έγκειται στο πάγιο 50-30-30 πές μας σε παρακαλώ αν ξέρεις απόφαση άλλου δήμου για διαφορετικά πάγια ανά έδρα ενότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε blogger πλακα με κανεισ τωρα? Τι ντεμεκ πραματα ειναι αυτα που μου τσαμπουνας εδω πέρα? Θες να πεις οτι η γιαγια στο Μωλο ειναι καλυτερη απο τη γιαγια μου που μένει εδω στα Καμενα Βουρλα και πρεπει να ειναι σε χειρότερη οικονομική μοιρα απο την άλλη γιαγια γιατι εχει το σπιτάκι της εδω στα Καμένα που ήρθαν καποιοι νεόπλουτοι και εφτιαξαν μεζονετες? Πας καλα ανθρωπέ μου???? Πας καλα?
Με 2 μέτρα και 2 σταθμα τα βλέπεις τα πράγματα!
Αααα.. να γδαρουμε τους Καμενοβουρλιωτες λες, επειδη ειναι νεόπλουτοι και επειδη σε αυτο το χωρίο επελεξαν καποιοι επειδη ειναι παραθαλάσσιο μερος να φτιαξουν τα διαμερισματα τους να ερχονται για παραθέρι 2 μηνες το καλοκαίρι. Και επειδη ερχονται 2 μηνες να πληρώνουν ενα καλο ποσο για να μπορεσει ο Δήμος να ανταποκριθεί. Αλλα επειδη βάζουμε αυτό το ποσο στους κατόχους εξοχικων να το κρατήσουμε και για τους βλάκες τους Καμενοβουρλιώτες!
Φίλε πέφτεις σε φάουλ!!!!

Πρόσεξε μην γίνεις η Τρέμη και ο Πρετεντέρης των Καμένων Βούρλων (γιατί εκει το πας το θέμα)... και θα σε πάρουν με τα γιαούρτια και τα γιουχα!

Ο τερλος

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη 12:50.

1)Η αλήθεια είναι ότι σε όλους τους δήμους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
2)Οι γιαγιές, όπου και να κατοικούν όντως έχουν τις ίδιες ανάγκες.
3)Το πάγιο στα Καμένα Βούρλα δεν άλλαξε, οπότε δεν καταλαβαίνω για το τι συζητάμε.
4)Αν ωστόσο θεωρείς ότι υπάρχει πρόβλημα, αυτό δεν είναι του Blog, γιατί τo blog κατέγραψε τα νέα τιμολόγια και έκανε δυο παραδείγματα, το πρόβλημα (αν υπάρχει ξανά λέω) το έχουν οι αρμόδιοι.
5)Πέρα από blogger,είμαι και δημότης και έχω άποψη, όπως εσύ καλή ώρα, που την κατέγραψες. (μην τα μπερδεύουμε όμως αυτά τα δύο).
6)Τρέμη και Πρετεντέρης … φτου φτου, μακριά από εμάς.

Ενιαία χρέωση για όλα τα "αγαθά" που προσφέρει ο δήμος, προβλέπει ο Καλλικράτης να γίνει μέχρι τέλος του 2011, αλλά για τα πάγια όπως μαθαίνω δεν είναι και τόσο σίγουρο.
Είμαι σε συνεννόηση και με άλλους ‘διαχειριστές’, και σε λίγο θα σας ενημερώσω για το τι γίνετε και στους άλλους δήμους του νομού μας

Φιλικά ο Blogger

Ανώνυμος είπε...

Μην ξευτιλίζεσαι Bloger Άλλοοοοοοοο

Ανώνυμος είπε...

Να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα

Ανώνυμος είπε...

Απλή διευκρίνηση:Το πάγιο ύδρευσης στο Κολονάκι και στο Ψυχικό δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό της Αχαρνών. Και το τ.μ. στο Ψυχικό στοιχίζει 15000€ ενώ στον Αγ. Παντελεήμονα 2000. Μ' αυτή τη λογική αυτοί που είναι στην Παραλία να πληρώνουν 80€ πάγιο κι εγώ που είμαι τρεις δρόμους πίσω 20€. Καλά είναι, συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε blogger
Στην αρχική σου σελίδα έχεις μία ωραιότατη φράση που λέει ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ. Θα πρότεινα λοιπόν να σταθείς στο ύψος της δήλωσής σου αυτής και να αρχίσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να μην εκπροσωπείς ΚΑΝΕΝΑΝ. Γιατί δυστυχώς οι μέχρι τώρα αναρτήσεις και απόψεις σου άλλα δείχνουν. Διαφορετικά κατέβασε το αντίστοιχο εικονίδιο ή μετονόμασε το blog σου σε Molos-Tetrimidas blog. Αυτό ως φιλική συμβουλή για να μην εκτίθεσαι άσκοπα.

Ανώνυμος είπε...

το kantafi μακης blog ποιος το χειρίζεται;

Ανώνυμος είπε...

Α! Και να μην ξεχάσω. Το πάγιο δεν ήταν ποτέ 50 ευρώ στα Καμένα Βούρλα και σε προκαλώ να αναρτήσεις οποιοδήποτε λογαριασμό νερού έχεις στην κατοχή σου ο οποίος να αναγράφει "πάγιο τέλος 50 ευρώ".

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον 11:51.
Δε με αφορά ποιός χειρίζεται το kantafi μακης blog ή οποιοδήποτε blog υποστηρίζει απροκάλυπτα τη μία ή την άλλη πλευρά. Δεν είμαι οπαδός κανενός. Είμαι απλά πολίτης και θεωρώ ότι δεν πρέπει να υποστηρίζουμε τυφλά τον οποιοδήποτε χωρίς να κρίνουμε τις ενέργειές του όταν νομίζουμε (καλώς ή κακώς)ότι είναι λανθασμένες. Και θεωρώ επίσης ότι πρέπει να έχουμε το δικαίωμα και προπάντων τη σύνεση να κρίνουμε κυρίως αυτούς που εμείς έχουμε υποστηρίξει με την ψήφο μας (γιατί εμείς είμαστε αυτοί που δίνουμε στον καθένα τη θέση που καταλαμβάνει)και όχι να αναλωνόμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις χωρίς στοιχεία και σωστά επιχειρήματα. Έτσι λειτουργούσε ανέκαθεν η δημοκρατία όταν λειτουργούσε σωστά και έτσι πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί. Όχι με αφορισμούς και φανατισμούς.

Ανώνυμος είπε...

αρπάχτηκες χωρίς λόγο!!! τα μαθηματικά στη λιβύη λένε ότι 4 τρίμηνα επί 12,5 ευρώ το τρίμηνο δε κάνει 50 ευρώ/έτος;

Ανώνυμος είπε...

ποιος αμφισβητεί ότι το πάγιο στο νερό είναι 50 euro το έτος? τσ τσ τσ θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε βρε με εσάς, οποιος δεν ξέρει παιδιά, ας μην γράφει παπαριές.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 12:35, γνωρίζω πολύ καλά μαθηματικά. Απλά όπως έχει τεθεί το θέμα εδώ και πολλές μέρες από τα blogs, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το πάγιο έχει αυξηθεί από 12,5 σε 50 ευρώ το τρίμηνο. Ήτοι 200 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή μία πραγματικά απαράδεκτη αύξηση. Αν δεν είναι έτσι και το πάγιο απλά παραμένει στα 50 ευρώ το χρόνο, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Γιατί μιλάνε όλοι για υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη των Καμένων Βούρλων και μόνο; Μήπως κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ένταση; Αν ετσι έχουν τα πράγματα, το παίρνω πίσω και συγγνώμη για την παρανόηση. Επιφυλάσσομαι να επανέλθω αφού ενημερωθώ πλήρως και δω με τα μάτια μου ακριβώς ποιές και πόσες είναι οι αυξήσεις για κάθε πόλη. Αν κάποιος έχει στοιχεία στα χέρια του ας μας ενημερώσει υπεύθυνα και με ακριβή νούμερα για το τι πραγματικά συμβαίνει.

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη 5:48.

Προφανώς και δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Τα πάγια για το νερό δεν έχουν μεταβληθεί και είναι 12,5 ανά τρίμηνο.

Ίσως δεν έχεις διαβάσει το άρθρο που έχει τίτλο Όλη η αλήθεια για τα νέα τιμολόγια σε νερά, αποχέτευση και καθαριότητα που έχει και παραδείγματα.