24 Φεβρουαρίου 2011

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από σήμερα 24/2

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το πρωί, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το δελτίο, από το πρωί προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου (από τη Λευκάδα και νοτιότερα) και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά, τη Βόρεια Εύβοια, τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά και νότια) και τις νότιες περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.
Το απόγευμα, τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία[.....]

τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες πρόσκαιρα την Κρήτη (κυρίως νότια), τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά.

Το πρωί της Παρασκευής θα εκδηλώνονται ισχυρά φαινόμενα στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Σταδιακά, όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και εκεί.

Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά διαστήματα σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: