16 Φεβρουαρίου 2011

Στα δικαστήρια μηχανικός για εργασίες σε εκκλησία στο Ρεγγίνι Κ.Βούρλων (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο Λαμίας στον πολιτικό μηχανικό που πραγματοποίησε εργασίες στον ιερό ναό γεννήσεως της Θεοτόκου στο Ρεγγίνι Καμένων Βούρλων, ικανοποιώντας τη θέληση τη τοπικής κοινωνίας και πηγαίνοντας κόντρα στην αρχαιολογική υπηρεσία η οποία κινήθηκε τελικά νομικά εναντίον του.

Η εκκλησία έχει χαρακτηρισθεί μνημείο και η μελέτη για την επισκευή της εγκαταλείφθηκε από την αρχαιολογική υπηρεσία λόγω κόστους. Οι κάτοικοι όμως συγκέντρωσαν χρήματα από το υστέρημα τους και ανέθεσαν στον μηχανικό να προχωρήσει σε εργασίες για να σωθεί ο ιερός ναός που κινδύνευε ακόμη και με κατάρρευση. Το πρωί μάλιστα βρέθηκαν στα δικαστήρια προκειμένου να καταθέσουν υπέρ του και για να διαμαρτυρηθούν για την εξέλιξη της υπόθεσης.

www.lamiastar.gr
-----------------------------------------------------
Αναγνώστης μας απέστειλε φωτογραφία πως είναι σήμερα η εκκλησία

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και καλό θα ήταν να πάρετε και την γνώμη της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ίσως.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο και μόνο που η δικαστής αρνείτο να δει τις φωτογραφίες του πριν και μετά διατεινόμενη ότι δεν είναι πολεοδόμος, τι λέει? δικαιοσύνη εναντίον δημόσιας υπηρεσίας???? ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ!
Τόσα χρόνια που έχει χαρακτηριστεί ο χώρος, γιατί δεν ήρθαν ούτε μια φορά για έλεγχο ρουτίνας? Ούτε γνώριζαν ότι τελούνταν εκκλησιαστικά μυστήρια εκεί? βαπτίσεις επί βαπτίσεων και δοξολογίες τύπου Επινικίων της μάχης των Βασιλικών, δεν τις γνώριζαν? Νομαρχαίοι, δημαρχαίοι, βουλευταί, όλοι άσχετοι ή συνένοχοι? Ας μας πουν εντιμώτερα ότι τους χάλασε τα σχέδια για τα 350,000 που θα τα μοιράζονταν αναμεταξύ τους οι φιλέλληνες της Αρχαιολογικής. Ένεκα το μνημόνιο...

Ανώνυμος είπε...

οι μόνιμοι αναστολείς έργων αρχαιολόγοι τώρα με τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών θα δούμε τι θα λένε!!! διασπορά σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων!!

Μπαμπης Σηλαιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ.
ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΓΕΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΕΦΤΕ ΝΑ ΚΤΥΠΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΗ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ
ΕΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΟΥΜΑΙ
[[ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ]]
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΑΓ ΣΗΛΑΙΟΣ