24 Φεβρουαρίου 2011

Ο απολογισμός των επεισοδίων: 9 συλλήψεις, δεκάδες τραυματίες – Κατασχέθηκαν από μολότωφ μέχρι... τσεκούρια!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σοβαρά επεισόδια και καταστροφές στην Αθήνα
Η απεργία έκανε το γύρο του κόσμου – 100.000 οι διαδηλωτές σύμφωνα με το Reuters
Ένας από τους συλληφθέντες στα επεισόδια της Τετάρτης είχε στην κατοχή του τόξο, τρία βέλη και ένα τσεκούρι!
Οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας με την μεγάλη συμμετοχή αμαυρώθηκε από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία βρισκόταν σε αυξημένο συναγερμό, καθώς φοβόντουσαν έκτροπα και για αυτό το λόγο η παρουσία της ήταν ισχυρότατη.

Οι διαδηλωτές από την πλευρά τους είχαν σκοπό να κάνουν στην ουσία κατάληψη της πλατείας Συντάγματος για να την μετατρέψουν σε πλατεία διαμαρτυρίας όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Αιγύπτου. Η αστυνομία παρατηρούσε με ιδιαίτερη προσοχή, αλλά όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να[.....]

καταστρέφουν διάφορα στην πλατεία, τότε επενέβη και με μία επιχείρηση με χρήση χημικών, κατάφερε να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό όλα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Τον απολογισμό των όσων έγιναν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Ο αριθμός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν φτάνει τους 15. Από τις συνολικά 26 προσαγωγές, οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τόξο, τρία βέλη, ένα τσεκούρι και ένα καδρόνι. Κατασχέθηκαν επίσης έξι βόμβες μολότωφ

Προανάκριση ενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: