24 Φεβρουαρίου 2009

Στα όπλα οι δήμοι για το τέλος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ετοιμοπόλεμοι δηλώνουν οι δήμαρχοι μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο μειώνεται το τέλος παρεπιδημούντων από 2 σε 0,5%, με αποτέλεσμα κυρίως οι τουριστικοί δήμοι να έχουν συνολικές απώλειες που φτάνουν τα 350 εκ. ευρώ.
Οι μέχρι τώρα προσπάθειες του υπουργείου Εσωτερικών να επιστραφεί με άλλο τρόπο μέρος των απωλειών στους δήμους έχουν προσκρούσει στην αδυναμία εξέυρεσης κονδυλίων από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
Τους δημάρχους πάντως εξόργισαν οι δηλώσεις του υπουργού
Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλου την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση πήρε από την τοπική αυτοδιοίκηση το 1,5% του τέλους παρεπιδημούντων, αλλά της αποδίδει όλα τα τέλη κυκλοφορίας προκειμένου να καλύψει αυτήν τη μείωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΚΕΔΚΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο «δημαγωγίες» και «επικοινωνία τρικ» του υπουργού και διευκρινίζει ότι "η απόδοση του 90% των τελών κυκλοφορίας στους δήμους από φέτος, που σημαίνει 420 εκ. ευρώ παραπάνω από ότι έπαιρνε μέχρι τώρα η αυτοδιοίκηση, προορίζονται να καλύψουν το κόστος όλων των μέχρι σήμερα μεταφερθεισών κρατικών αρμοδιοτήτων στους δήμους, όπως ρητά ο νόμος προβλέπει.
Δηλαδή το κόστος της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών υπηρεσιών, της συντήρησης των σχολείων, της συντήρησης των δρόμων, της λειτουργίας των αθλητικών κέντρων, της πολιτικής προστασίας καθώς και όλες τις δαπάνες μισθοδοσίας των 10.000 περίπου υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με βάσει το Π.Δ. 164!!!"

Αυτοδιοίκηση.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: