16 Φεβρουαρίου 2009

Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

49% ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ

Το μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα κόμματα εξουσίας αποτυπώνεται στο μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της «Κ» και του ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε εν μέσω της συνεχιζόμενης εκλογολογίας, το 49% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν επαρκώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποια είναι καλύτερη κυβέρνηση, το 24% επιλέγει το ΠΑΣΟΚ και το 22% τη Ν.Δ.
Επίσης, μόλις το 16% δηλώνει ικανοποίηση για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση ενώ, στο αντίστοιχο ερώτημα, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι 17%.
Πάντως, σε επίπεδο πολιτικών συχετισμών, η εικόνα έχει μεταβληθεί οριακά σε σχέση με το Βαρόμετρο του προηγούμενου μήνα: Η Ν.Δ. μειώνει το άνοιγμα της «ψαλίδας» από το ΠΑΣΟΚ κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Κώστας
Καραμανλής προηγείται σταθερά του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία.
Tο ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής συγκεντρώνει 38,5%, ευρισκόμενο πάντα σε απόσταση από τον πήχυ της αυτοδυναμίας, η Ν.Δ. 34% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%, το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 4,5% και οι Οικολόγοι με 3,5%.

Καθημερινή.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: