09 Φεβρουαρίου 2009

Είπα ξείπα στα δημοτικά συμβούλια και ευθύνη δεν έχω

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάσαμε από φιλικό Blog ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα δημοτικά συμβούλια της Πελασγίας .

Συγκεκριμένα η ανάρτηση αυτή επικαλείται το Άρθρο 97 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και θίγει το θέμα της μη ύπαρξης κατάλληλης τεχνικής εγκατάστασης έτσι ώστε να μαγνητοφωνούνται αυτά που λέγονται στα δημοτικά συμβούλια, όπως ο νομοθέτης ορίζει.
(εμείς εδώ στα Καμένα Βούρλα έχουμε).
Αποτέλεσμα αυτού να μην μπορεί να τεκμηριωθεί επακριβώς ποιος είπε τι πότε και σε ποιόν, διότι ναι μεν ο γραμματέας κρατάει σημειώσεις αλλά που να τα προλάβει όλα, δεν γίνετε.
Είναι ένα θέμα αυτό για την Πελασγία, το καταγράφουμε στα μείον της και περιμένουμε άμεση παρέμβαση – λύση από τον Δήμαρχο Πελασγίας.
(Click εδώ για το πλήρες άρθρο από το pelasgia.blosgspot.com).

Και μιας και αναφερόμαστε στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, στο ίδιο άρθρο το 97 και στην παράγραφο 8, κύριε Μουρτζούνη, πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Καμένων Βούρλων, ο νομοθέτης λέει ότι με φροντίδα σας, οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, μπορούν να καταχωρούνται στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Θα το κάνετε κύριε πρόεδρε? Θα βάζετε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου στο site του Δήμου?

Με τιμή
O Blogger
Επιστροφή στην αρχική σελίδα

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όπου μπήκαν μαγνητόφωνα οι νταήδες άρχισαν να κάνουν τις πάπιες...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Έχω μια ερώτηση. Μπορώ να παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια που γίνονται στον δήμο μου ελεύθερα και να τα ηχογραφώ με δικό μου κασετόφωνο;
ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

φίλε μου, θεωρείς ότι αξίζει τον κόπο να ηχογραφείς
τα ΄΄ λεγόμενα΄΄ των δημοτικών συμβουλίων; εκεί λέγονται τόσες ανοησίες, τόσες φαμφαρολογίες, τόσες ασυναρτησίες και τίποτα που να προάγει τον τόπο, να δηλώνει ανάπτυξη, να χαράζει πορεία δημιουργίας.Ίσως αν όλα αυτά ηχογραφηθούν,να αποτελέσουν καλό υλικό για σατυρική εκπομπή.

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη 9,03 10/2/2009.
Με μια γρήγορη αλλά προσεκτική ματιά που ρίξαμε στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων διαπιστώσαμε νομικό κενό για το θέμα που ρωτάς.
Απευθύναμε ερώτηση στην νομική ομάδα του blog και σύντομα θα σας ενημερώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Τι να πουν φίλε μου στα Δημοτικά Συμβούλια οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,μερικοί δεν έχουν πάει ούτε στο Γυμνάσιο,άλλοι είναι δέσμιοι του Δημάρχου που έχουν κάποιες γνώσεις,αλλά δεν γνωρίζουν στοιχειωδώς την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.Την αντιπολίτευση ο Δήμαρχος στο κλειστό γυμναστήριο τους έλεγε ότι εδώ σας έχω γιά τον εισαγγελέα κουνόντας ένα έγγραφο που αυτός ξέρει τι έγραφε.ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ.Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΕΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στα Δημοτικά Συμβούλια ισχύει η αρχή της δημοσιότητας των συνεδριάσεων και μόνο κατ΄εξαίρεση και υπό τις προϋποθέσεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα μπορεί να αποφασισθεί συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Ως εκ τούτου και εφόσον δεν πρόκειται για συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» μπορεί οποιοσδήποτε να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και να την ηχογραφήσει αφού πρόκειται για δημόσια διαδικασία.

Η Νομική Ομάδα