10 Φεβρουαρίου 2009

Αντισταθείτε στην ακρίβεια

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μποϋκοτάζ σε επιχειρήσεις των οποίων τα ονόματα δημοσιοποιούνται, όταν προχωρούν σε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις, ζήτησε από τις καταναλωτικές οργανώσεις ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, "πρέπει να αντιμετωπίσουμε το τέρας της ακρίβειας, που δυστυχώς έχει πολλά κεφάλια".

Ήδη, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) ανακοίνωσε μποϋκοτάζ στα προϊόντα της ΦΑΓΕ από την Τετάρτη.

skai.gr

Σχολιασμός του Blog
Το κάνουμε θέμα γιατί δεν πάει άλλο.
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς παρακολουθούν την τρέχουσα τιμή του αργού που υπάρχει στο δεξί τμήμα του blog η οποία φλερτάρει διαρκώς με λιγότερο από 40 δολάρια, σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούλιο πού έφτασε τα 140 δολάρια.
Μια απλή σύγκριση των τιμών της βενζίνης τότε και τώρα δείχνει ότι κάτι βρομάει.
Προφανώς υπάρχει κοροϊδία , αντισταθείτε λοιπόν και συμμετέχετε και εσείς στο μποϋκοτάζ των επίσημων καταναλωτικών οργανώσεων.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Το μποϋκοτάζ είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση του καταναλωτή, στις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις. Go for it. Και γω μαζί σας από την Ιταλια. No more Φαγε φέτα και γιαούρτι.

Επίσης θα πρότεινα και κάτι διαφορετικό, στην αντιμετώπιση της ακριβείας. Εδώ και χρόνια ασχολούμαι με την κηπουρική - gardening, (κουσούρι που μουμεινε από τα χρόνια της Αγγλίας). Όχι των λουλουδιών, αλλά των λαχανικών και των βοτάνων (herbs). Είναι απίστευτο τι μπορεί να καλλιεργήσει κάποιος στην βεράντα του, μαϊντανό, άνηθο, σκόρδα, κρεμμυδάκι φρέσκο, μαρούλι, πιπεριές, ντομάτες, και κολοκυθάκια και φασολάκια. Αν υπάρχει κήπος, τότε μπορείτε να επεκταθείτε και σε άλλες καλλιέργειες, κρεμμύδια ξερά, μελιτζάνες, ακόμη και πατάτες (που είναι πανεύκολες). Είναι οικονομικότατο, δημιουργικό, ευχάριστο και αποτελεσματικό εργαλείο κατά του άγχους. Μια ώρα κηπουρική και νιώθεις άλλος άνθρωπος. Δοκιμάστε το, είναι απολαυστικό να βγαίνεις στην βεράντα σου και να κόβεις -στην στιγμή- τα σαλατικά που θέλεις για το δείπνο.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία αυτά που λες αλλά που να τα κάνουμε καλή μου? Στα μπετά και την ατμόσφαιρα της Αθήνας?Όνειρο ζωής η επαρχία και αυτό που λες:ο κήπος σου τα λαχανικά σου κλπ

Unknown είπε...

Ναι, στα μπετό και την ατμόσφαιρα της Αθήνας. Μια χαρά θα μεγαλώσουν και όσο γι την μόλυνση μην ανησυχείς. Θα είναι περισσότερο οικολογικά από αυτά που παίρνεις στην λαϊκή ποτισμένα με φυτοφάρμακα.

Στην Μπολόνια που μένω έχω δυο μικρά μπαλκονάκια. Προς το παρόν, καλλιεργώ σε γλάστρες μαϊντανό, σέλινο, άνηθο, σκόρδα, French beans (συγγνώμη δεν ξέρω πως λέγονται στα Ελληνικά, μοιάζουν λίγο με τα κουκιά) και τσιλι. Τώρα ετοιμάζομαι για τις ντομάτες, τι πιπεριές (λίγο χώμα-λίπασμα χρειάζονται, νερό και ένα τοίχο) και τα κολοκυθάκια.